Fórum témák
» Több friss téma |
Pedig LED villogót tudtam bele égetni már.
Köszi !
Akkor valami nem stimmel a Flow... SPI részével. -istván
64 órajalet mérsz miközben 8 bit megy ki? Ez biztos? Ez hardveres SPI? Akkor szinte lehetetlen.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
Igen. A képen kicsit összecsúsznak ,de ha széthúznám (akkor nem látod a sárgát) ,akkor látod gyönyörűen a 8db órajelet.Igen ,8 bit és mindegyik alatt 8 CLK. Hardveres.
Szerintem itt valami nagy turpisság lesz! Egy SPI hardver ilyet fizikailag képtelen csinálni. Ha 8 bájtot küldesz ki, amiből 2db 0xFF a többi 0x00, akkor se kapnál ilyen képet, mert az adatok akkor láthatóak a grafikonon, amikor nincs órajel. Tehát itt valami nagyon nem stimmel, de ennyi infóból nem lehet megmondani, hogy mi az...
Mivel mérted a feltett jeleket?
Érdemes lenne leegyszerűsíteni a programot egy-egy adat elküldésére és úgy vizsgálni a kimenetet.
1 bitet küldök ....
Egy hardveres SPI-vel nem lehet 1 bitet küldeni...
Mivel méred és hogyan a kimeneteket? A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
Érdemes lenne megnézned az adatlapban hogyan működik ez a végtelenül egyszerű hardver!
Nézegetem már egy ideje ,csak az a baj a kiküldött adat is egy hardverre megy ,annak is van néhány adatlapja Fától az erdő effekt van sztem.
A kettőt el kell különíteni és előbb megérteni a fizikai kapcsolatot, ami mint említettem végtelenül egyszerű(8 bites léptető regiszter)
Hát nem tudom.....Nem tudok pl. olyat küldeni ami 00000001.
Hogyan próbálod? Mert csupán 0x01-et kell elküldeni(azaz 1-et)!
0b00000001=0x01h=1 dec A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
Van egy nem túl bonyi dolog ,ahova a kép alapján kellene küldeni.
Csakhogy fordítva kell elküldeni (2. kép) Nem sikerül. Megnéznéd mit szúrok el ? A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
Az 1. képen az SPI látható, de a 2. képen nem fordított a protokoll és nem is SPI, még órajel sincs, mert nem arra épül a bitek azonosítása! Ha jól látom manchaster kódoláshoz hasonló, de nem az, mert itt 1 bitet 3 időszakasz ír le. Erre nem alkalmas az SPI! Erre neked kell programot írnod, hogy a megfelelő biteket leíró időzítések rendben legyenek. Valószínű erre nem igazán alkalmas a Flow, de nem próbáltam, csak sejtem. Valószínű, hogy C fejlesztői környezetben is asm betét rutinnal oldanám meg...
Nézd meg, nincs-e erre valami kommunikációs modul a Flow-ban. Az adatlapban nem írják a módszer nevét? Azt kéne keresni... A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
Az 1. képnek megfelelően kell kommunikálni.A 2. kép a hardver egy vezetékes soros protokollja ,csak azért raktam be a képet ,mert azon mutatja ,hogy fordítva vannak a bitek.
Tehát SPI ,azaz az első képnek megfelelően kellene adatot küldenem ,de nem sikerül.
Ezt nem értem, mit értesz az alatt, hogy fordítva?
Ha megnézed a 9CH -t ,pont fordítva íródik be ,vagy tévedek ?
De miért hasonlítasz össze egy teljesen más protokollt az SPI-vel? Az SPI a D0-al kezdi a továbbítást. De az is lehet, hogy az adatlapban valaki eltolta a bitek megjelenítését...
Azért ,mert mindkettő (1 és 3 vezetékes adatküldés) ugyan annak a hardvernek a pdf -ében van.Viszont példa (9CH) csak ott van ,ebből gondolom ,hogy SPI -n is így kell küldeni.Gondolom a hardver így fogadja.Este felteszem ide a sok OFF után az adatlapját belekukk nekem ,ha megkérlek ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |