Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szúnyogriasztó készítése
Lapozás: OK   9 / 53
(#) johny999 válasza BPuma hozzászólására (») Máj 19, 2013 /
 
Igen azt.
(#) PiperR hozzászólása Máj 20, 2013 /
 
Összeraktam a riasztót. Bekötöttem mindent, 10nF párhuzamosan a 27pF-os kondira. Szépen ''szolmizál" Le a 10nF-os kondit, és csend. Illetve bekapcsoláskor hallok egy kattanást, utána kattogás minden frekiváltás után, de az annyira halk hogy csak közvetlen közelről hallani, de alig. És egyetlen egy frekvenciát hallok, (gondolom a legalacsonyabbat). De a többit nem. Elvileg nemkéne hallanom. 12v-ról 30mA fogyasztás (led ebből 8mA-t eszik). 5v-ról is működik de akkor jobban hallani azt az egy frekit amit hallok. Már csak lekéne tesztelni.
(#) PiperR hozzászólása Máj 21, 2013 /
 
Készítettem pár képet az áramkörről, meg a piezzóról.
(#) vladcepes válasza PiperR hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Szia! Az én régim amit megépítettem,annál én is kipróbáltam ezt a 10nF-os párhuzamos kötést, na úgy én is hallottam a "szolmizálást" Ha levettem akkor én már nem hallottam,végül is valahogy úgy írja a rajznál is hogy emberi fül nem hallhatja.erre írtam azt hogy egyszer voltunk vagy 10-en és ott két ember hallotta az időnként (kb 10-30 mp ként megszólaló hangot). Enyémen nincs kattogás bekapcsoláskor-meg frekiváltás után. Próbáltad a potmétert eltekerni? Csináltál képet róla? Ma én is megyek a hangszóróért. Megelőztél vagyis a képekkel kapcsolatosan.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) vladcepes válasza PiperR hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Jó lett.A doboz is meg van már hozzá?
(#) PiperR válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Hali! Nah én is ezt a 10-30mp-kénti hangot hallom! Attól függ hogy gyorsra, vagy lassúra állítom a potit, ugye változik a sebesség. A frekiváltás közi hangot meg csak közvetlen közelről, 20 centiről már nem hallom! 4db ceruzaelemről is működik! Doboz is megvan azt is rendeltem a konrádtól.
(#) vladcepes válasza PiperR hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
"Attól függ hogy gyorsra, vagy lassúra állítom a potit, ugye változik a sebesség"-igen enyémén is. 6V-ról is? De gondolom azt elég hamar megzabálja majd. A 9V-os tölthető akkumról 1 éjszakát ment vagyis kb este 8-tól reggel 7-ig. A doboz az milyen lesz? Tudsz adni egy linket? Én egy ilyet néztem ki Doboz 81x 70x 35-ös.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) PiperR válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Ahogy a fogyasztást néztem 12v-ról 30mA, 5v-ról már csak 20mA kb.! A 9v-os elem vagy aksi kb 150mAh-es, ami van nekem AAA méretű (mikro ceruza) aksim 1000mAh-es, tehát jóval tovább bírja (sorba kötve 4db) Ezt a dobozt vettem hozzá.
(#) szdavid_96 válasza PiperR hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Hello!

Kipróbáltad már? Működik? Én is tervezem a megépítését de csak akkor állok neki ha kapok valami biztató jelet a működéséről.

Mert amiket eddig hallottam azok nem túl biztatóak.
(#) soos csaba válasza PiperR hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Szia! hol sikerült meg vásároljad a piezó hangszórót?, ha jól tudom ez a piezó egészen 40 KHz-ig visz át?. Ha lehet nem tennéd fel a kapcsolási rajzát a szúnyog riasztódnak?. Amúgy nagyon igényes és szép munka gratulálok!. Én is meg építettem egy illyes fajta szúnyog riasztót, de még nem sikerült hozzá kerítenem piezót, és a rajz se tokéletes mert kelet egy kis módosítás rajta hogy a kellő frekvenciákon működjön!.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) vladcepes válasza PiperR hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Aha, hát igen a mAh-ek azok többek mint a 9V-nál. Nekem is vannak 2.700 mAh es ceruza aksijaim ,de a rajz mivel azt írja hogy 8-16V ig így ki sem próbáltam 6V-ról. Na ma én is nekiállok ,most voltam átvenni a hangszórót.
(#) vladcepes válasza soos csaba hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
A Conrádnál megtalálható ez a hangszóró 499 ft. piezzo A nyákrajzot egy lappal visszább 8-ik oldalon megtalálod. Üdv.
(#) Raiden hozzászólása Máj 21, 2013 /
 
Helló!
Én is megépítettem és nekem is van benne pattanás,eléggé hallhatóan.
(#) szdavid_96 válasza Raiden hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Hello!
És neked tapasztalataid? Működik? Érdemes megépíteni? Sokan azt írták, hogy semmire nem jó.
(#) zsenipocok válasza szdavid_96 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Ki mondta és hol? Én itt ilyent nem olvastam.
(#) szdavid_96 válasza zsenipocok hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Az első oldalon, a harmadik oldalon is írták. De legfőképp külső oldalakról, forrásokról mondom. (Bár én nem tudom , nem akarok hülyeséget írni, nem is használtam még ilyet, pont ezért kérdeztem , hogy kinek, hogy szuperál.)
(#) Raiden válasza szdavid_96 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Szúnyogon még nem próbáltam, annyira még nincs jó idő. hogy késő estig kint üljek.
Pár frekvenciát hallok , meg azt a kattanást is sajna. Mitöl lehet?
(#) vladcepes válasza szdavid_96 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Hello. Ilyet én sem olvastam sehol! Ha visszaolvasol,én kettőt is építettem egyik ismerősömnek ö patkányok-egerek ellen használta és bevált. Előtte rendesen járkáltak a lakásba éjszakánként összefutott velük. Aztán használta és eltűntek.Nemrég festés miatt kihúzta (mert adapteresre volt csinálva) és láss csodát megint megjelentek a mocskok,mondta hogy azonnal visszadugta,és azóta sincsenek. Én hiszek neki mert ismerősöm,és ha nem működne biztos lehurrogott volna hogy mi a francot építettél hiszen semmire nem jó.Én csak ennyit tudok röviden. Most eddig jutottam,most martam ki. A baloldali csavar résznél kissé letört mikor vágtam le.
(#) szdavid_96 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Oké, köszi, hogy válaszoltál. Akkor valószínűleg megrendelem a hangszórót és holnap meg is építem.
(#) vladcepes válasza szdavid_96 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Én is csak azt tudom mondani hogy most építem meg és remélem hogy szúnyogokra is beválik. Nincs mit.Nem egy nagy összeg a hangszóró 499 ft.
(#) whalaky válasza szdavid_96 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Én is építettem egyet ennek alapján (mondjuk nem ugyan ezt, de ebből kiindulva egy PIC-es kapcsolás egyetlen 8 lábú PIC-el és pár passzív elemmel) de a lényeg ugyan ez.
Az ünnepek alatt horgászni voltunk, vittem és magammal. Ki volt téve a sátor elé, és nem volt szúnyog (odébb 20-30 méterrel nem lehetett megmaradni) azaz a dolog működik.
(#) szdavid_96 válasza whalaky hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Hello.
Köszi, hogy írtál.
Ez a pic-es verzió megtetszett. Ezt a programot vajon át lehet írni 12F629-re vagy 16F628-ra? (Ezek vannak most csak itthon.)
Meg ha jól látom akkor a programkódért fizetni kell? Ha neked megvan akkor el tudnád küldeni?
(#) whalaky válasza szdavid_96 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
A dolog lényege, hogy egy 50% kitöltésű PWM jelet engedek a FET-re, aminek a frekvenciáját a timer adja az EEPROM-paraméterek szerint, vagyis a 628 629 erre nem alkalmas, mivel nincs PWM kimenete. Persze programból sok minden megoldható, de nekem a hardveres megoldás szimpatikusabb volt.
Igen, el tudnám küldeni, esetleg azt is meg tudnám oldani hogy free legyen, de akkor már inkább itt, a hobbielektronikán tolom be egy cikkbe
Nem egy nagy durranás, elgondolkodom a dolgon....
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) PiperR válasza soos csaba hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Hali! Köszönöm a dicséretet! A piezzót a konrádból rendeltem 499 kemény forintért. A kapcsolási rajzot, te is feltetted, azt épitettem meg. Elvileg a piezzó 60khz-ig visz.
(#) PiperR válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Nagyon jó lett a nyákod, szép munka! Ùgy látom smd ellenállásokkal építed meg. Így mégkissebb. Mondjuk halak helyett moskítót tettem volna oda. Várom a további fejleményeket.
(#) vladcepes válasza PiperR hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Hello! Köszönöm! Igen smd-be csinálom hogy még kisebb legyen.Ja,csak már nem akartam lecserélni a halakat mert nem lett volna szép dolog ha "johny999" munkáját átmásítom de majd a következőn cserélem.
UI: fordítva nyomtam a rajzot,utólag vettem észre mikor ellenőriztem hogy nincs e zárlat, így most az IC-k egy oldalon az smd-k meg a másik oldalon lesznek.
(#) PiperR válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 22, 2013 /
 
Kicseréltem az egyik ellenállást (390K), ez adta azt a hangot amit még hallottam (ez idegesített is) 220K-ra cseréltem. Mostmár nem hallani semmit. Várom a dögöket tesztelni (inkább mondjuk ne jöjjenek ).
(#) vladcepes válasza PiperR hozzászólására (») Máj 22, 2013 /
 
Az R3-asról beszélsz? Na majd ha nekem is kontrázik akkor én is kicserélem.Viszont ma be üzemelem a régit is amiről tettem már fel fotót,kíváncsi vagyok,én nem emlékszem hogy hallottam volna olyan hangot amiről írsz. Viszont az új hangszóró egy picit másabb mint amit kintről rendeltem. Majd csinálok közeli képet mindkettőről.( a teljesítmény reméljük ugyan az ).
(#) vladcepes hozzászólása Máj 22, 2013 /
 
Azt mondjátok meg nekem légyszi,hogy ezt nyákterv hogyan tudom vízszintesen tükrözni és úgy elmenteni. Milyen progival? és azon belül hogyan? A BullzipP-be nem találom. Üdv.
(#) johny999 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 22, 2013 /
 
Tessék. Kicsit módosítottam.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013

szunnyog1.pdf
    
Következő: »»   9 / 53
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem