Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   151 / 361
(#) mikroferi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Egyébként int megszakításban kell használni valami pergésmentesítést,vagy azt elvégzi a pic?(Pl.:amig 1 addig ciklus).Illetve kellene csinálnom egy hőmérséklet szabályzót ami elbír 300 c fokot.Egy olvadék ragasztó hőjét kellene mérni.Erre nemtudtok valami szenzor vagy megoldást amit picre lehet illeszteni?
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 29, 2013 / 1

Szia! Nem rossz!
A routeren beállítottad a Forwarding-ot? Különbözőképpen szokták nevezni, nekem pl. Virtual szerver a neve. Fel kell venni az IP címét az eszköznek és egy port tartományt, pl. 1..800 és a protokollt All-ra állítani.
(#) herkthor hozzászólása Máj 30, 2013 /

Sziasztok tudna nekem valaki segíteni egy vezérlésben, a lényege ha a potméterértékét meg haladom a másik potméter értékével kapcsoljon ki as led, és csak a ha újból indítom akkor kezdje újból a műveletet, idáig működik is. De aszt szeretném ha nyomógombbal működne,nyomógomb megnyomása után, ha a zsemle morzsa potival tulépem a 1-es poti értékét kapcsoljon ki a led és a nyomógomb ujjboni megnyomása után indulna újból a program. Segítségeteket előre is köszönöm. Egész nap evvel közkötőm.

,

mérleg 1.fcf

(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Szia! A routeren kell ezt belőni, annak a könyvét vedd elő. Persze ehhez szükséges egy fix IP cím a szolgáltatódtól amit át postforwardingolsz a kis szerveredre a leírt módon...
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
(#) kokozo válasza herkthor hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Szia!
Így gondoltad? Annyi a szépség hibája hogy a legelső alkalommal is a gombra indul el. Másik dolog meg kerüld az ékezetes betűket mert nem fogja beégetni a picbe.

merleg.fcf

(#) slogan hozzászólása Máj 30, 2013 /

Sziasztok !

Újabb problémával állok elő.A kérdés igazából azokhoz szól ,akik a Switch komponest használják.
Hiba leírás:
Leteszek egy Switch dobozt és megpróbálom olvasni az értékét (ReadState).Szimulációban gombnyomásra normálisan 0,vagy 1 -et kapok ,viszont beégetve (egy kicsit bővitett fcf-ben van LCD) 128-at.
4 db kapcsolót tettem le ,mind kapott egy-egy változót és 128,64,32,16 -ot kaptam vissza.Teljesen úgy viselkedik ,mintha switchbank- ot tettem volna le.
Tehát ezzel találkozott e valaki ? Ne menjünk bele ,hogy portot használjak ,én szeretem a kapcs.dobozokat és szerintem ez tök nem normális működés.
16F648 a pic ,5.4 a verzió. (ez a kis példa 5.1 el készült)

Köszi !
-istván

switch.fcf

(#) herkthor válasza kokozo hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Szia. Nagyon szépen köszönöm a segítséged pint így gondoltam.
És aszt szeretném kérdezni hogy egy házilag készitett soros portos programozóval betudom e égetni. A munkahelyemen szeretnék egy morzsa adagolót építeni ahoz kell majd ez a program. Szerinted ha egy sima konyha mérlegből kiszedem az érzékelőt és evvel a programmal ic vel össze építem betudom majd állattani hogy mennyi deka morzsánál tiltson le ?
(#) kokozo válasza herkthor hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Szia!
Elvileg igen de ismerni kellene a mérlegcellát és lehet kell elé valamilyen jel erősítő.
(#) herkthor válasza kokozo hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Igen én is úgy gondoltam, hogy nem csak úgy összekötöm , csak szeretem volna valami megerősítést hogy jól gondolkoztam-e a megépítésévél, szóval nem halót ötlet, így már bátrában állok neki a elkészítéséhez. Mégecer köszönöm szépen a programot, már tudom hol rontatom el mikor feltételes elágazást késztetem a kapcsolónak nem tetem bele ciklust.
(#) mikroferi hozzászólása Máj 30, 2013 /

sziasztok!Tudnátok segíteni hogy pt100-at milyen formában illeszthetek analóg lábra?Sok rajzot találtam,de nem tudom melyik működik...
(#) slogan válasza slogan hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Kipróbáltam V4.5- el és 5.1 el is a dolgot.
V4.5-el tökéletesen megy beégetve is !Áttettem ugyan azt V5.1-be és azt vettem észre ,hogy egyből megfordult a kapcsolók állapota.Erre átváltottam aktív alacsonyba és akkor bizony mintha bankot tettem volna be.Már nem 0 és 1 ,hanem 4 és 8 az érték.
V4.5 lefordul EEPROM beágyazással ,5.1 már nem.
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Én is az 5.1 verzióban szívtam a svich dobozzal ! Abban a verzióban nem jó.Tedd fel a legújabb verziót.
(#) slogan válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Olvass fentebb......
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

5.5 ben próbáltad ?Ha nem akkor frissíts !
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Nálam most nem megy az upgrade.
Ezt írja ki: "can't open portal log file"
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
(#) slogan válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

5.5.2.1 el most úgy megy ,ha aktív alacsonyban van a kapcsoló.Ekkor alapban 1 et ír ,ha nyomom ,akkor 0 -át.Ha átállítom aktív magasra ,akkor 0-át ír alapban ,de amint megnyomom 4 -et,ill. 8-at. Ez a LOL kategória.
(#) slogan válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Köszi !
(#) kkrisz75 válasza mikroferi hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Ha folyadék hőt akarsz, mérni inkább pl: MCP9700.
Már ha nem kell halál pontosnak lennie. (Nekem a higanyos hőmérővel ellenőrizve pontos.)
LM35-el próbálkoztam, de nekem nem működött jól.

Bekötése sem bonyolult. V, GND adott, a Vout lábat rákötöd a pic AD bemenetére.
Az érzékelő (v,GND) lábát pl. 100nf el összekötöd szűrésnek.

Flow programban a ADC makrót használva beállítod, hogy milyen típusú értéket akarsz. PL INT. Az adatlap alapján látod, fokonként mennyi Volt változás van a kimeneten(ami akkor jó, ha Volt ot nézel).

A kalibrálás már nem vészes. Beteszed jégbe(0 fok), majd forrásba lévő vízbe(100fok). A készüléken látod melyik esetben nálad mennyi az érték, és az alapján készítesz számítás képletet. Ha van szoba hőmérőd akkor azzal tudod ellenőrizni.
(#) kkrisz75 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Én vagyok vak vagy nem láttam írta, hogy kell neki 300 fok?

Akkor se kínlódnék rezisztívvel. Azzal próbálkoztam először, csak kisebb hőterjedelemben, nem lehetett belőni pontosan. Elmászott, még akkor is, ha adtam neki referencia feszültséget.
(#) kkrisz75 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Ennyire nem olvastam vissza... jogos..
(#) mikroferi hozzászólása Máj 31, 2013 /

Köszönöm a sok választ,rendesek vagytok, hogy foglalkoztok a problémámmal.Sajnos ez ügyben még mindig egy helyben topogok,nem tudom mivel kezdjek hozzá.Korábban Simpi írta, hogy Pt100 vagy j-k hőelemben gondolkozzak,de egyiknek sem ismerem a "meghajtását".Valószínűleg az ADC-vel már nem lenne gondom csak a lábra "illesztés" nem tudom hogy oldjam meg.Valaki tudna ebben segítséget nyújtani?
(#) kokozo válasza mikroferi hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

(#) mikroferi válasza kokozo hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

Köszi!Elsőre kicsit magas...
(#) kokozo válasza mikroferi hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

Figure 5 kell neked.
(#) watt válasza mikroferi hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

Ezt a kérdéskört próbáld meg a kezdők kiemelt topicjában kitárgyalni, mert itt off(ezért is nem kaptál rá választ). Ez analog illesztés...
(#) ha8lls hozzászólása Máj 31, 2013 /

FC 5-ben a grafikus lcd-knel melyik modul tudja az lcd parhuzamos vezerleset? Koszi!
(#) mikroferi válasza watt hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

Rendben, igazad van.Bocs.
(#) ha8lls válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

Szia simpi!

Ok, forditsuk Errol lenne szo.
A folia csatin a parhuzamos kommunikacio labai vannak kint, habar maga a vezerlo ic mas egyeb modokat is tudna. SSD1289 van benne. Ezt lenne jo ratenni PIC18-ra. Nem videozni szeretnek vele, csak egyszeruen hasznalni. Tehat 1fps alatti sebesseg nekem eleg
(#) kkrisz75 hozzászólása Jún 2, 2013 /

Sziasztok.

Kérdés lenne, tapasztalt-e valaki ilyet:

18f4620-as pic-et használok, ás ADC0ás porton víz hőmérsékletet mérek MCP9700as-al. Bekötése annyi, hogy +V és GND -t kapja a mikrovezérlővel együtt egy tápról és a Vout láb közvetlen a pic lábára megy. (Sodrott árnyékolt kábel, zavarszűrő kondi)

Flowcodeban a bemenet beállításánál, a sebesség FRC, a referencia fesz: VDD. Vagyis eddig nem volt bekötve külön referencia láb, így működött 2 évig. A bejövő fesz., INT értékét teszi változóba és az alapján számolja a hőmérsékletet. Pontos volt a higanyoshoz képest.
2-3 hónapja szét szedtem és külalak átalakítást csináltam, de lényegében az ADC bemeneten nem változott semmi.(külön került az előlep és az LCD és külön a vezérlő, szalag kábel köti össze őket) A nyákon se, a vezetékezésen se. Sőt a távolság rövi9debb lett a pic és a jeladó közt 1m-el.

Viszont most azt csinálja, hogy ugrál az érték. Eddig stabilan mért XX fokot. Ahogy ment fel a víz hőmérséklete, ugyan olyan szépen ment fel a mért érték is.

Most ugrál. 16 fokos víz esetén 10-18 közt. Próbáltam másik, LM35cz jeladót a helyére tenni, az is ugyan ezt teszi.
Próbáltam 18F4550es Pic-et ami volt régen is a 4620 helyett, és azzal is ugyan ezt teszi.

De ugyanakkor a tápról sincs változás, ugyan az a tápegység. FIX stabil 5.08V van.

Mi okozhatja?
(Próbáltam régebbi program verziókkal is, azokkal is ezt csinálja.)

Merre keressek hibát?
Vagy kössem a tápot rá a Vref+ lábra a pic-nek és ADC-be állítsam be a Vref+ referenciának?

De ha nem ingadozik a táp, és eddig jó volt, most miért nem jó?
(#) watt válasza kkrisz75 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

A PIC A/D lába elé tegyél egy 1k-t, majd a 100n zavarszűrő kerámia kondit a lábra. Közvetlenül nem szabad A/D bemenetre hosszú kábelt kötni. Hogy eddig miért volt jó, nem tudom. Lehet ez nem oldja meg a keletkezett hibát, de ettől függetlenül így illik kötni.
Megváltozott földelési vonalvezetés is okozhat ilyet...
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
Következő: »»   151 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem