Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Szia
Olyan nyomáskapcsoló van felszerelve ami kikapcsoláskor elengedi a nyomást a nyomóágból így a kompresszor üresen indul. Megnéztem az adattábláját és 2770-et fordul. Gyárilag inditó és üzemi kondis
Szia!
Akkor az jó megoldás! A képen le van dugózva a vízhűtés helye,használsz hozzá hűtést?
Szia,
Építettem én is, a 220V 750W -os öreg indítórelés/kondis IMI motorral a segéd fázison. 8 bárt simán bírta, s 4-5 között bármikor visszakapcsolt. Lefúvószelepp is volt a nyomocsövön, tehát bármilyen tartálynyomás mellett, ellenállás nélkül forgott a kompresszor. Igaz az vizes ZIL volt de itt most mindegy mert 2 hengeres mindkettő. Mikor sajna beázott, s zárlastos lett, raktam rá egy másik 2 Kw -osat, igaz nem indítókondi volt rajta, csak üzemi. Az meg se bírta mozdítani. Próbáltam én is 380v- 3Kw 220V bekötéssel szintúgy. Sajna, nincs akkora indítónyomatékuk, ami elég lenne a kompi megforgatásához. Fordulaton, persze már tudja a 2-vagy 3 Kw-ot. A vízhűtésre nem volt szükségem, csak ha festettem, s folyamatosam ment órákig, de volt rajta 2 csonk, ahova a slagot rákötöttem, s kicsit megnyitva a csapot elfolyt a víz az udvarra. Így nem kellett külön koloncnak egy hűtőrendszert ráraknom. Madzgos! Az a korrekt megoldás, ahogyan csináltad! A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2013
Szia!
Ó akkor az békebeli imi motor lehetett,bár nehéz elhinni hogy egy 3kW-os motor nem tekeri meg,itt lehetne játszani az áttételel,meg ugye ha a motor 2800-at pörög nincs nagy nyomatéka,ha csak 1400-al forog dupla nyomatékkal indulna.És nem melegedett nagyon a kompresszor ha nem hűtötted?-mert akkor én se vesződök a kiépítésével,max rakok egy hűtő ventilátort a kompresszor oldalára.
Szia Melyik dugózásra gondolsz? Ez eredetileg léghűtéses kompresszor. Az ékszíjtárcsája volt úgy kialakítva hogy ventilátor is egyben.
Szia!
A hosszanti oldal eleje és hátulja is le van dugaszolva,az a vízhűtés helye,nekem is ugyan ilyenem van csak újba és ott már voltak szívesek beleütni hogy VÍZ!az egyik oldalán vannak a levegó ki-be járatai,a másik oldala üres.
Szerintem nem vízhűtéses.
Két szívó és két nyomó ág van rajta.
Szerintem nem fogunk rajta összeveszni,én még nem láttam olyat ami 2ki és bevezetéses lenne,bár nincs kizárva
Szia!
De nem a tiedről van szó,hanem- madzagos -kompresszoráról!-és csak azért mert nekem is ugyan ilyen van,és kíváncsi vagyok rá hogy muszáj-e rakni rá a vízhűtést?! Bár aztán minden gyár csinált mindenfélét,1-et tudok biztosra,hogy az enyém vizes,és pontosan így néz ki. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Nem muszáj. Az enyém eredetileg vízhűtéses, de anélkül használom, semmi gondja nincs vele. Szerintem arra csak az autóban van szükség, mert a motortérben nagyobb a meleg.
Köszönöm!
Mondjuk nem ipari berendezésnek terveztem,de ha másnál bírja akkor valószínű nálam is menni fog. A kilépő nyomott levegő visszahűtésére nem lenne hivatott a vízhűtés? mert a léghűtéses kompik azért tolják a jó meleg levegőt a tartályba,legalábbis engem egy ilyen már megsütött 1x.
Nekem elég nagy tartályom van, egy autógáz bontott tartálya. A nagy felület miatt lehűl benne a levegő. A nyomócső felmelegszik, de azt nem fogdosom használat közben. Lehet, ha fényező műhelyt üzemeltetnék, vagy homokfúvót, akkor melegedne jobban a szerkezet, de eddig semmi problémám nem volt vele. Volt amikor 24 órában ment, igaz télen, mert arról nyomattam a fáradt olajos fűtéshez a levegőt. Levegős kulcsot, meg festékszórót használtam róla, nem jelentett az sem problémát.
Hát nekem nincs akkora csak egy 30 literes. de úgy csinálom hogy lehessen egy +tartályt rácsatolni ha kell,de a nyomóágat le kell hogy hűtsem,még jó hogy van itthon alu csövem hozzá!
Ezek szerint a tied nagyon strapabíró lett! A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Szia
A hosszanti oldal az enyémen szívóág. Az oldalán lévő 2 nyílás a nyomóág. Ez univerzális kompresszor többféle gépre volt felszerelve és a bekötések miatt van így kialakítva.
Szia!
Áá köszi szépen a tájékoztatást!az enyémen a szelepcsavarok más formájúak,ezekszerint innen megkülömböztethetőek
Sziasztok.
Korábban már bekotnyeleskedtem a kompresszoros kérdésemmel,de még egyszer megteszem. Szeretnék építeni egy kompresszort,ezzel rendelkezem ami a képen van,elvileg fel van újítva. A kérdés sorozatom az lenne,mekkora ékszíj tárcsa kell a kompresszorra,a motorra,mekkora motor kell a kompresszornak 220-as ból,és 380as ból. Továbbá érdekelne minden adat amit tudni erről a kompresszorról. Előre is köszi.
Szia!
Az előző hozzászólásokból kiderül hogy a tied egy Csepel léghűtéses kompi,amihez kell olyan tárcsa ami egyben ventilátor is,vagy ha olyan nincs jó a sima tárcsa is,csak akkor gondoskodni kell hűtőventilátorról,a tárcsáknak minimum 1:3-as külömbség kell. A motorról mindenki mást mond,de minimum 1,5kW-os kell és nem muszáj nagy fordulatszámú belőle,ha 3 fázisút szerzel nézd meg jól mielőtt döntesz,főleg ha csak 1fázisod van 2,2kW-nál ne legyen nagyobb,ha 1 fázisút szerzel akkor a legjobb a 2,2kW-os,szintén nem nagy fordulatú motor,vagy ha csak nagy fordulatú motort szerzel az áttéttel tudsz játszani ha nem indul el,olyan 1:5 áttét kell ahoz.
A motor fordulata mekkora legyen? Van egy 1,5 kw-os 2800as fordulatú motorom,ez jó hozzá? Ha jól értelmezem akkor a motorra ha 10es tárcsa jut,akkor a kompresszorra 30as kell,és így lesz ebből a fordulatból 930as kb?
Sokak szerint jó hozzá a motorod,de az úgyis csak bekapcsolásnál derül ki,igen kb ezen arány jó hozzá,de ha a motorra 7-es tárcsát raksz jobb lesz a motornak!
Nincs még tárcsám,csak a példa kedvéért írtam a tizes-harmincas arányt
Ha példa ha nem valami ilyesmit kell szerezz,a motorra ha tudsz több fokozatút tegyél.
És ehhez a kicsikének valami ötlet? Mekkora motor kell rá 220voltosból?
Mekkora fordulata van a motornak,és hány wattos?
Ehez a kicsikéhez jó erős motor fog kelleni mert akkora dugattyúja mint a 2 hengeresé egyben,nagy erő kell a forgatáshoz,de max 500-al pöröghet csak!
Szia!
Akkor ez egy samsung motor akar lenni,van hozzá valami elektronika is amivel indul,csak mert a motor nem "gondolkodik" magától.
Sziasztok
Csak ámulok és bámulok a szakértelmen és a kereskedelemben kapható kompresszorokat megszégyenitő műveken.Az enyém ezekhez képest gagyi bár hozzá teszem a célnak tökéletesen megfelel.A terv az volt,hogy a tavaly már jelentkező illetve a kánikulával újra előtérbe kerülő problémát megoldjam ami egy medence felfújása (200x150x50) s ha már van a bicajok fújtatása.S persze minél olcsóbban megúszva
Csak simán be van kötve a nyomáskapcsolóba és kész?se kondi se semmi?kommutátoros vagy sima?
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
Valóban nagyon jó és ötletes megoldás ez így! csak nagyon kell vigyázni arra hogy meg ne szoruljon,mert általában 1-2mp és le is ég.Érdemes kisebb kompresszorhoz használni,mivel mosógépmotor egy kis átkötéssel pöröghet is-mert a gépből kiszedve még az elektronika vezérelné
|
Bejelentkezés
Hirdetés |