Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy AWO/D 51105 Whirlpool mosógépem, ami bekapcsolásnál bárhol a szennyvíz szivattyút indítja, egy ideig dolgozik, aztán megáll a szivattyú és a piros szervíz ledet kapcsolja. Mit kellene megnéznem? van valakinek egy jó ötlete? A vízszint jelzőt már néztem, a vezeték nincs eltömődve, s a kapcsoló is kapcsol. Segítséget előre is köszönöm! Üdv.: Tibor
Nézd meg a motor szénkeféit. A szivattyú indítása normális, az indítási teszt része.
Köszönöm a választ, a szénkefe elég hosszúnak tűnik. Ha jól emlékszem a víz szelepnek is működnie kellene, de nem hallom, hogy azt kapcsolná. Egy jó leírást a működésről nem tudnál valahol?
A légsűrítőt nézd meg lehet hogy eldugult és azt érzékeli hogy tele van vízzel ezért nem kezdi a mosást.
A szivattyu müködése után általában a motort inditja az elektronika, a panelen megkellene nézni a relék lábait nagyítóval, sokszor az a probléma.
Üdv. Laci!
Szia. Mivel ennyire setét vagyok a dologhoz, nem lenne e rá mód hogy esetleg eljuttatnám hozzád valahogy a panelt és kiderülne hogy menthető e?
Errefelé nem nagyon akar senki foglalkozni a javításával, egyből ki akarják dobni. Igaz hogy már van másik mosógép, de jó lenne működőt csinálni belőle. Köszi a választ.
Üdv mindenkinek.
Adott egy Whirlpool AWE 2214-es mosógép L1782-es panellal. Az előéletéről annyit, hogy a motorban egyszer kefét cseréltek, ment tovább, aztán csapágyat cseréltek benne mert nagyon megszorultak, de szétment a tahográf részen a mágnes, és persze csak rádörrentett az elektronika a motorra egy pillanatra és kész, (mivel gondolom nem érkezett vissza motor forgás jel) most én csináltam egy PC ventinek a mágnesrészéből megfelelő hosszúságra vágva és a tengelyre ragasztva javítottam, feszültség is indukálódik a tekrecsben a forgatás sebességétől függően 20-150mV, ha helyén van és a dobbal jobban megtekerem akkor 200mV felett van, mégis most többet indít, mármint egy icipicivel többet indít a motorra, de most is bődületes nagyot rúg rá szerintem, és van hogy "folytonosan" forgatja kb.: 5mp-ig de össze vissza jár (fordulatban értelmezve) a motor, és a forgórésznek a feszültsége is változik olyan 22-30V körül és ezt is olyan ugrásszerűen vágja rá és a feszültség is ingadozik mikor a motor is ilyen egyenetlenül jár. A triakot megnéztem, az jónak tűnik. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
Üdv.
Több voltot kell hogy adjon egy jó forgatástól 1v fölé kell hogy menjen.
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Csapágyaztam egy Zanussi WDS 872C,turbodry szárítós gépet,aztán a végére eldobta az agyát,mostanra pedig már én is.Jelen pillanatban nem tudom bekapcsolni,azaz mikor kihúzom a gombját,a mellette lévő kontroll lámpa világít ugyan,de sem ajtóreteszt nem zárja,se szinkronmotor nem kap feszültséget.Kapcsolási rajza van valakinek ehhez a géphez,mert én még nem találtam a neten sem,s nem látom át,hol vész el villany.Már kiszedtem a programkapcsolót,s végigmértem a lábait,hogy mikor kihúzom,mely pontokat zárja,de nem találtam ilyet.Előre is köszönöm a segítséget.
Az ajtózár környékén keresgélj. Nézd meg hogy jól kötötted vissza?Mert amíg nem zár le addig indulni sem fog.Jól van becsukva az ajtó?
Reteszt ha kiveszem,s kezemben van,akkor sem zár be,de nem is kap feszültséget,mértem.Én arra vetek,hogy a programkapcsolón belül lehet az árulás,mert amikor kihúzom(ezáltal bekapcsolom)akkor valamely 2 pont között létre kellene hozzon egy zárást,de ez nem mérhető.Igaz,a kontroll lámpája kigyullad,azaz létrejön a zárás,tehát csak én leszek mégis a béna.Majd délután még próbálkozom,de előtte vár egy Candy mosogató(szintén hálás feladatnak ígérkezik).
Légyszí segítsen valaki ! Indesit mosogatógép RESET állapotba is engedi be a vizet. Beengedőszelepen alapállapotba 100 V-t tudok mérni. Ez pont elég, hogy a relé meghúzzon. Vezérlőpanelon nem látszik semmiféle nyom. A triakokat mérve a beengedőszelepé is hasonlót mutat, processzort mérve amikor nem kell nincs kinn a jel. Van valami ötletetek ! Előre is köszönöm
Üdv.
Ha áramtalanitva van a gép akkor nem engedi? vagy keress valami alkatrészt a gépbe ami esetleg hozzá van kötve a szelephez és zárlatos, ha nincs akkor cseréld ki a szelepet kapcsoló triacot, a mérés nem mindig 100 százalékos.
Üdvözlet a Mestereknek!
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi panellel érdemes-e foglalkozni, keresni valakit aki meg tudná javítani? Vagy a láthatóan elfüstölt alkatrészek vitték magukkal a fél panelt a túlvilágra és csak a bajt viszem valaki nyakára, ha meg akarom csináltatni? Szóval keressek másik panelt azzal mindenki jobban jár? Vagy esetleg tapasztalatból ez még jó eséllyel könnyen javítható? AEG 72640 panelje van a képeken. Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv
Az a lyukas triak nem hangzik valami jól, kb. 1% az esélye hogy kibírta a procija ezt a mutatványt. Először is meg kell nézned miért szállt el az a triak, az kapcsolja a keringető szivattyút, lehet hogy tekercs hibás lett. Nekem van bontott működő panelom is, meg van hozzá külön procim is vagyis 100%ba tudom javítani, ha érdekel keress meg privátba. Üdv: Zoltán
Köszönöm a válaszod.
Sajnos a szivattyú (direkt áramról) jól működik, úgyhogy más volt ami megcsapta a panelt. Így kérdéses, hogy költséghatékonyan érdemes-e foglalkozni a géppel. Ha a panelt sikerülne is életre kelteni a bajt előidéző dolog még hátravan. Sőt azt hiszem, hogy mosás indításkor halt le a gép úgyhogy még akár motorzárlat is lehet.
Ha ki van kapcsolva nem engedi, kimértem a triaktól már a szelephez megy , mindenesetre találtam a vezérlőn egy használaton kívülit kicserélem arra aztán meglátjuk. Úgy néz ki mintha félig áteresztene a triak. Találkoztál már ilyennel?
Amúgy, hogyha program szerint engedni kellene a vizet neki ott van rendesen a 230 V. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2013
Persze, többször is volt olyanra példa hogy valamenyit áteresztett a triac pedig mérésre stimmelt, de még a triac előtt is kereshetsz a betápnál vagy ott körülötte alkatrészeket amik átengedhetnek, vagy zárlatosak.
Na, annyiban változott a helyzet, hogy a szivattyú mégiscsak tekercszárlatos.
Az én tudatlanságomnak tudható be, hogy csak a kis résen kukucskálva be az egyik szivattyút láttam és próbáltam ki, de ebben a dögben 2db szivattyú van. Na a másik szép formás szikrákat szórva mégis zárlatos, végleg elfüstölt. Egyszerű askol 3csavaros. Könnyen pótolható. Orczyban van is 1700-tól 4000-ig. Tehát kérdéses, hogy ezek tudatában nem nagy rizikó-e a panelt megcsináltatni, cserélni. Arra gondolok, hogy ?% az, hogy a zárlatos szivattyú nyírta ki a panelt? Nem akarok úgy járni, hogy összerakva az új panellel az megint füsthalált hal. A másik, hogy minek ebbe 2 szivattyú?
Üdv!
Az egyik szivattyú a vizet forgatja,állítólag ezért szebben mos,mint az egyszerűbb típusok. A szivattyú zárlata néha tönkre teszi a controllert,néha nem. Távolból ezt eldönteni lehetetlen. Volt olyan eset is amikor a teljesen tönkrement a controller,volt amikor csak az adott Triak-ot meghajtó port hibásodott meg,míg más esetben a hibás alkatrészek (Triak,ellenállás) cseréje után tökéletesen működött a mosógép. Üdv. Ottó
Feladtam, triak kicserélve. Bekapcsolva nem is engedi be a vizet, program elindul, vízkiszivattyúzás, vízbeengedés és nem áll le pedig a vízszintérzékelő kapcsol, most már tippem sincs, mert a vízszintérzékelőtől csak ellenállásokon megy a jel a prociig , látszólag a processzor jó.
Az van hogy nem a szintérzékelőtől függ a szelep kapcsolása ezekben a masinákban mint a mosógépekben, hanem alul a keringetőszivattyunál van egy kis microkapcsoló ami a víz nyomására kapcsol és ugy érzi az elektronika, engedi a vizet befele aztán a szintkapcsoló kapcsolakkor elindul a keringető és amikor elegendő nyomás van a rendszerben akkor leállitja a vizet, én most javítottam egy indesitet és ebben így volt, valószinü abban is de ez nem 100 százalék.
Köszönöm. Mit jelent a jól megforgatás?
Ha mondjuk rajta van a motor a gépen és jól meglököd a dobot, kézzel ha forgatod akkor is majd 1 v kell hogy legyen.
Hajdú Energomat. Belesett a csipesz
Persze nem a dobba, hanem a dob és üst közé... Lehet használni és a hátsó szűrőn fennakad, vagy komolyabb műtet kell
Na közben megoldottam, kis segítséggel.
Okulásképpen, nem röhög Zseblámpával tényleg látszik az idegen tárgy, ha mozgatjuk a dobot. Fa csipesz lévén: - Lyukon át facsavart becsavar; - Facsavar segítségével felhúz; - Facsavart krokodilcsipes segítségével felső ponton rögzít; - Dobot becsuk, 180 fokkal óvatosan elfordít; - Csipeszt leszed; - Dobot visszaforgat, kinyit; - Csavart és krokodilcsipeszt eltávolít. És biztos ami biztos, szűrőt is kitakarít (érdekes dolgokat talál ).
Szerintem a szivattyún nem fér keresztül. Úgyhogy műtsd ki belőle. Ha tudsz szerezni valami ilyesmi szerszámot, akkor egy kis ügyeskedéssel kiszedheted. Mire megírtam a választ meg is csináltad. Gratulálok a kreatív megoldáshoz.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2013
Én kiszedtem volna a ruhatörőt és meg is van. A ruhatörőt egy csavar fogja. De a te megoldásod se rossz!
Üdv, Palkó. Idézet: „Én kiszedtem volna a ruhatörőt és meg is van.” Mi az a "ruhatörő" Felénk a ruhát símítani szokták, azt meg "vasalóval" |
Bejelentkezés
Hirdetés |