Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   3 / 244
(#) fazksg válasza valve hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Annyi történt, hogy rátaláltam a rég halott castone témára, ahol szidták a castone végfokokat. Mivel nekem a cpa400-as jól bevállt,leírtam, hogy miket megcsináltunk ezzel a szerencsétlen erősítővel. De erre máglyára akartak vetni, mert sokak szerint millió alatti értékű cuccal kevesebb mint 500 emeber előt "zajt kelteni" az nem hangosítás( eltértően értelmezzük ezt a szót, nem tudom, ezt miért nem lehet KULTÚRÁLTAN közölni). Mivel már nagyon off volt a vita, nyitott neki valamelyik moderátor egy új topicot (ezt). És akaratom ellenére ott vírít az első lapon a hsz-em . És itt meg folyatatódott a megkövezésem.
(#) fazksg válasza Norberto hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
De egy piszok mákos vagy! én örülök, hogy sikerült most összedobnom 4 év után egy jlt-2-es állomást, és azzal forrasztgatok :yes:
(#) Gery válasza fazksg hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Ha már itt tartunk: Én az elektronikát a teljes nullárol kezdtem, semmim nemvolt az égvilágon, még hozzáértő emberse (csak itt a fórumon), eggyetlen egy dolog volt: egy weller pálkám meg egy tekercs cin.
Visszatérve a témához:
Teljesen eggyetértek azzal amit az előző hsz-edbe mondtál. Én is utállom mikor az ilyenek fikázzák azt amit egy "normális" ember megtud fizetni. Multkor is segítséget kértem egy láda tervezésbe, ami megoldódott nemez a lényeg. De! Beírtam a tipusát:mnc. Előre beírtam hogy tom nem highend de ez van nemkell fikázni csak segítséget kérek. Az első 3hsz arrol szolt (és meg egykettő utána) hogy ez egy rakás *** dobjam ki, vegyek ujjat stb... Végülis aztán némi segítséget kaptam szóval, minden rendben, de azért egy kicsit bántott a dolog...
Bár énis vágyok valami "minőségibb" cuccra, de elszoktam rajta gondolkodni hogy télleg olyan jó-e, vagy kell-e ez egyáltalán nekem, vagy csak itt a HE-n hatnak rám nagyon. De hogy wolkens-t idézzem, aki mondhatni nemkis szaktudással rendelkezik:
"A családi viták és a frusztráció elkerülése érdekében először a Somogyi, M.N.C. és Monacor hangszórók környékén nézzünk szét, és ne hallgassunk azokra a !sznobokra!, akik alapértelmezésben fújolnak különösen az első kettőre, mondván, léteznek ezeknél egy nagyságrenddel jobb hangszórók is. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy egy nagyságrenddel több pénzért..."
Én már nemtudom mit gondoljak...
(#) Müszi válasza Gery hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Idézet:
„Én is utállom mikor az ilyenek fikázzák azt amit egy "normális" ember megtud fizetni”


Úgyszintén, teljesen egyetérteek :yes: , lásd a két oldallal ezelőtti válaszokat a hsz.-eimre.....
(#) Norberto válasza Gery hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Idézet:
„Én is utállom mikor az ilyenek fikázzák azt amit egy "normális" ember megtud fizetni.”


Ezzel nekem sincs bajom...

A gondok akkor kezdődnek, ha ezek az olcsóbb rendszerek (amik nem teljesíthetnek mindig olyan jól, mint egy drágább eszköz) vannak szó szerint világgákürtölve és halálrafényezve, mint a Föld legszuperebb cucca...

Az nagyon szép dolog, ha az ember építget, de azért tudja már felmérni a helyzeteket (legalább alapszinten)!
(#) THT válasza Gery hozzászólására (») Nov 26, 2007 1 /
 
Nem az a baj hogy nem tudod megfizetni a drágább hangszórót vagy végfokot... hanem az, hogy annak ellenére hogy tisztában vagy vele hogy szar, kiállsz vele közönség elé bohóckodni...

Ez olyan basszus mintha reggel a piros7-es helyett egy ökrösszekér jönne a megállóba, és mikor háborognál hogy szúrja a seggedet a szalma a "sofőr" közölné hogy ő még kezdő, és fogd fel hogy egy busz legalaább 30milla és neki nincs erre pénze...

akkor minek csinálod????
(#) sound.man válasza fazksg hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Én nem vagyok moserátor Bárcsak az lehetnék.... Miko leszek moderátor??
(#) Gery válasza Norberto hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Ezzel énis tisztába vok! Énis elmosolyodok mikor jön a haver hogy úúúúú neki mnc hangszóró van a ládájába, mert az a legkirállyab és snob módon hiába mondod neki hogy az béna. De azis sznob aki csak a xy márkát veszi száztrillióforintokért
Ez már kicsit off de elmondom: Én például mint írtam akarok egy új hifirendszert. A mostani hangjával úgyahogy megvok elégedve. Csipán azért akarok mert ezt még nagyon rég csináltam, vannak benne hibák és az erősítő is gyári. Igaz Pioneer hát nemrosz De én olyat akarok amit fullon én építem erősítőstöl. Sajnos még pénzem nemsok van most rá, de énis úgyvagyok vele hogy ha már építekk akkor télleg vegyek valami mnc-él jobbat. Amenyiben nemlesz rá pénzem addig nemcsinálok. Majd ha nekem is meglesz majd jöhetek ide fikázni az mnc-seket yeeee(nah ez csak viccc! )
THT:
Én most csak abba száltam bele hogy nemkell a másikat attol fikázni, nekem azonkívül még nemsok közöm van a hangtechnikához, csak érdekel.
És mivan ha egy év mulva annak a bsuzosnak lesz a városban a legjobb busza, ahogy idővel belejön és majd ért hozzá. Vágod amit mondok?
(#) djmagoo válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
SZia!



Azért én vitatkoznék... már 12 éve disco-zom, én is 400 wattal kezdtem, meg saját építésű végfokokkal, a hangfalaim pedig reflex baby meg mega voltak... aztán és azota is garry párti vagyok... viszont a pioneer 600-as keverőnek, amim van most is, igenis van szimmetrikus kijárata, 2 darab XLR csatlakozó formájában... mint ahogy a legtöbb normális keverőnek... mindemellett több zenekart is hangosítottam, ők is általában szimmetrikusan csatlakoznak a zavarérzékenység miatt...A Pioneer CD jáccói pedig elnyűhetetlenek, majdnem 10 évig nyüstöltem a 2 darab pio 100asomat, nemrég váltottam le őket, igaz DVJ1000-esekre de szerintem azok már nem bírják addig... volt néha szerencsém kölcsön motyóval dolgozni, de pl a numark axis CD játszóit nem szerettem nehéz volt kezelni... sablonos a pio100? talán azért mert egy megbízható igáslóról van szó, ami igaz nem csicsás és ha nem tuningolod meg akkor kéken sem világít de legalább robusztus és nem hagy cserben... de ha már ódzkodsz tőle akkor a pio 200-as is jó lehet, az már MP3-at is tud... a bakelit az divatos ugyan de vajon minden buliba cipelsz egy köbméter lemezt? Vagy veszel valamilyen time code rendszert? Pl mixvibes, final scratch? Az mondjuk OK, de ott meg a PC a gyenge pont... hallottam már ilyen bulikban windows hangokat és láttam gépet rommá fagyni aztán reboot és csend kb 3 -4 percig... meg abban semmi élvezet nincs ha a compu kever... de ezt gondolom tudod... a limiter fontos és az is hogy ne karácsonyfaként világítsanak a ledek a keverőn mert ezt sajnos sok nagy nevű diszkós is elbassza (volt szerencsém dolgozni nem eggyel...)

Uff... én voltam..
(#) Gery válasza THT hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Nemakarok kötözködni, és ebböl nagy vitát de muszály kiadnom magambol:
Szerintem te felse tudod fogni hogy milyen ha az ember nemtud mindent megfizetni. Nemmondom énse vagyok szegény gyerek amit akarok nagyábbol megvan. De például egy hifire a legjobbesetbe is nehezen tudnék összeszedni 100EHUF-ot.
Szóval nekem nemáll szándékomba hangosítani hacsak nem valami csodafolytán nemleszek milliomos. De azok akik nagyon szeretnék most micsináljanak? Lehet hogy például a kis falujába ő a májer. És lehet van olyan kitartó hogy egyszer eljut odáig ahol itt most senki sincs. De ha még ilyenkor a földbetiporják az "itteniek" aztán ráhagyja az egészet akkor b*****ja.
Enyi, pont.
(#) THT válasza Gery hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Váágom amit mondasz, és nem is elsősorban neked szólt a mondnadóm, hanem úgy általában a vitához.

Elképesztő hogy egyik pillanatban mindenvivő a 30 watt, meg a somogyi feat SONY amikor meg valaki -aki esetleg látott már közelről hangfalat- felhívja a srácok figyelmét hogy nem kéne azért ekkora ostobaságokat összehordani, jön a sírásrívás hogy nem mindenkinek van annyi pénze, és még a végén az lesz a hülye, aki megpróbálja megtisztelni a közönségét azzal hogy ilyekszik megfelelni legalább a minimum műszaki követelményeknek, amit egy zenekar hangosítésa igényel.
Ez még elég messze van a sznobizmustól.. Ha valaki azzal jött volna ide hogy MEYER Sound alatt nincs élet, akkor lenne miért siránkozni...
De aki hangosítással akar foglalkozni az próbáljon már meg befektetni legaláb annyit amenyit muszály, aztán majd a piac eldönti hogy megy e neki vagy nem.

A bolt így működik. Befektetünk---> vagy megtérül, vagy szarok vagyunk. Nem fordítva.

Természetesen ha valaki Somogyiból akar hangfalat barkácsolni hogy csináljon néhány házibulit a haverjainak, azzal semmi baj, sőt tiszteletreméltó hogy energiát fektet a dologba, holott hasonló minőségű hangfalat készen is kapni, kb anyagárban, csak körül kell nézni. Lehet barkácsolni, legfeljebb drága lesz a vége, de nem kell hallgatni senkire, általában én is saját káromból tanulok

De akkor ne nevezzük már magunkat hangosítónak, mert ez nem ugyan az, és megtévesztünk vele másokat...
(#) Norberto válasza sound.man hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Ennyi szmájlit már rég láttam egy hozzászólásban; úgyhogy azt hiszem, nyugodtan mondhatom, sosem leszel az oldalon moderátor
(#) sound.man válasza Norberto hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Ne offolj!!! Nah ez így jó lesz?? Gyakorolok... Nincs több szmájli... Max egy vagy kettő... Én se offolok többet
(#) Gery válasza THT hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Igen ezzel is eggyetértek.
Azzal is hogy nemkell a másikat lenézni, de a másik oldalrol is abban igazat adok hogy csak akkor mondja az illető magárol hogy ő profi hangosító stb. ha már télleg az, és ahhoz már télleg a minőségi cuccok kellenk. És ha azt mondja hogy ő hangosítit mnc-vel, somogyival az télleg hülyeség, de bulit és egyéb összejövetelekhez, ahol elkezdi az ember, nah azt nemkéne lefikázni.
Szerintem. De mindenkienk lehet más a véleménye.
(#) THT válasza Gery hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Szerintem te felse tudod fogni hogy milyen ha az ember nemtud mindent megfizetni.

Ehhhh... erre azért ne vegyél mérget

(#) Gery válasza THT hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Én úgyérzem megbeszéltük Legalábbis az én lelkem már nyugodt Egy szó mint száz mennyen tovább a topik, a hangosítok csak így tovább, a kezdőknek meg hajrá és ne áljanak meg
(#) valve válasza THT hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
"szar, kiállsz vele közönség elé bohóckodni"
Szerintem te ne is adj tobb tanacsot az emberkeknek! Mindenki azzal megy ami van! Es ha neked adott a lehetoseg jobbra akkor mond el velemenyed ne b@xtasd a masikat, h ez a jo es az a jo,.. (elnezest de ez kiakaszt!)

"Befektetünk---> vagy megtérül, vagy szarok vagyunk. Nem fordítva."
Hat ehhez is hozza kell szolnom, nem birom magam! En 14evesen rendeztem elocor iskolabulit es tudod 2cd lejatszoval egy c vitaminos dobozba epitett 10cm hosszu csuszka potival (amit ha athuztal egesszen akkor gerjedett, az ujjaddal kellet tamaszd) es egy 2x 75w -os roman vegfokkal mentem na meg egy bazinagy hifi hangfalaival (aminek az atmeroje 17cm) es egy sony olyan hosszukas hangfallal! Tudod igy kezdtem es hangositottunk! Az emberkek jottek szerettek es mindig hivtak azutan, iskolabuli tucatja, volt mikor leegett a vegfok hazaszaladtam kicsereltem a tranyokat es addig ittak az emberek, IGEN, nem szegyellem elmondani, es egy fel ora mulva ment a muzsika! (amgy ez quad volt) Nem fektettunk be semmi brutalis osszeget! Azutan jott a 12 -es evzaro bulit mi rendeztuk, kibereltunk egy diszkot es abban egyeztunk meg h az ajtonal a bevetel a mienk es az arulas az ovek! Ok beleegyeztek, es olyan bulit vettunk, h a patron (ismertuk latasbol es koszontunk egymasnak) azutan mindig hivott minden evben evzaro bulit rendezni! (az osztalyunk amelyben 35fiu volt a teljes osszeget becserkaltuk az a buli alatt, es amit gyujtogettunk 4ev alatt az megmaradt pluxba! ilyen nem volt a tortenelem soran,.. mehetne a Gimiszbe / Olyan bevetele a diszkonak soha nem volt a mai napig! egy este alatt sem, sot egy honap alatt) Es itt tartok, tartunk most a havernak teljesult az alma van egy diszkoja es hidd el o egy fityinget sem tett semmibe! Es nem is lett volna lehetosege ra de az emberkek annyira megszerettek, h ha nem O zenel akkor nem mennek buliba!!! Ezt szo szerint kell erteni!
NoDe ez kisse hosszura nyult,.. Annyi csak az eszrevetel, h akinek van az mindig jobbat s jobbat, akinek nincs, azt lenezik, igaz utanna ize meg hozze, de le van nezve (tisztelet az a KeVes Kivetel!)
Ez nem sertes senem fikazas, de mindenkinek lejon az irasbol, h mi a velemenye,..
(#) valve válasza fazksg hozzászólására (») Nov 26, 2007 /
 
Ne se torodj, heee; Ugylatom csitul a tema, epp velemenyt nyilvanitottam. Mindenki elmondja sajat bajat,.. Amgy hadjad szidjak a Castone -t, aki nem muzsikalt vele az nem tudja, es aki hallotta es rocc a velemnye azt nem o kototte be! Engem soha nem hagyott cserbe,.. :no:
(#) aflmor válasza valve hozzászólására (») Nov 27, 2007 /
 
Off -> Kellene még egy topic: "Hogyan írjunk hozzászólást, - lesz@rva a magyar nyelvtant"
(#) Moderátor hozzászólása aflmor hozzászólására (») Nov 27, 2007
 
Hiába van igazad, DE

XXVII §. Ha egy hozzászólást csak azért írunk meg, hogy kritizáljuk a másik mondandójában talált helyesírási hibá(ka)t, ne küldjük el. Vagy minket küldenek el, de melegebb éghajlatokra. A fórumozók nem szeretik az önjelölt nyelvtanszakértőket. Meg azokat is persze, akik képtelen leírni normálisan egy mondatot, de ez most egy más téma.
(#) Őrült Ödön hozzászólása Nov 27, 2007 / 1
 
Gyerekek..... értsünk már a normális szóból, na!

Mindig is szerettem a jó zenét, pláne ha még jó hangos is, sőőőt, nem árt ha szépen is szól..
Volt kazettás deckem, Tesla orsós magnóm, azokkal vettem fel anno '94-95-ben a rádijóból a Scootert!

DE!!!.

Volt Somogyi hanxóróm is, egyszer vettem. Többet nem teszem. Az egy szar. kinek mi az igénye, de amibe egy új Somogyi kerül, hát hozzádobok mégeccer ennyit, és veszek egy használt Reflexet, ami szintén nem egy csúcs, de azért büfög vmit..

A somogyi: Csájna. tolod bele a kraftot, és NEM SZÓL!!! Hát ez vicc. Mit lehet ezen dicsérni? Azt, hogy 2x200W végfokból a java enerdzsí elmegy hő formájában, és nem hallasz semmitse? Miért vagyunk ennyire teszkógazdaságosak kéremszépen??
Castone végfokot nem fikáznám, de hazai kisipariban is létezik nála jobb, ennyi. De nem mindig a végfok a lényeg, ha szar a hanxóró, használhatsz bármit, az eredmény egy retek lesz. Rutinból beszélek, ez így van, hanxórón nem szabad spúrolni! És főleg, nem szabad koncert, diszkó, stb.. félprofi célra megvenni a lágy membránszélű hanxórókat, mert sose lesz jó. Pont.
Nekem most 2db Garry kontrolládám van egy hazai 2x200W-os kisipari végfokkal, meg 2db áttekercselt Vermona Regent 300 gitárhangfal, átalakítva, meg egy homemade mindetudó aktív crossover. Házibuliba elmennék velük, de koncertre nem, mert KEVÉS!! Pedig ezekre is gizda vagyok, de tudom a berendezéseim korlátait! Ennyi..

Somogyi meg Mnc hanxórókkal senki se akarjon korrekt hangosítást, meg szobai erőlködőkkel sem, ezek nem erre a célra készültek! Minimum: Reflex, Garry hanxórók, ha lehet akkor tölcséres mélyládák, aktív crossover, és STRAPABÍRÓ végfokok, min 2x200Wattal! Hogy ne kelljen csutkán járatni, legyen mindig tartalék a cuccosban!

Ha valaki ezt másként látja, szívesen meghallgatom az álláspontját természetesen, de amit írtam fentebb, az gyakorlati tapasztalat!
(#) Gery válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Nov 27, 2007 /
 
Nagyábol! egyetértek veled. De! Akinek tudod nincs pénze jobbra mert ha "hozzádob" egy keveset akkor is csak azt tudja megvenni annak hiába mondod! Én is így vagyok vele hogy akkor már inkább költök rá többet de az télleg legyen jó. De aki nemtud? Végülis ennyierővel "hozzám is dobhatnál mégeccer ennyit" hogy vegyek valami jobbat
És ahogy te mondod legyen tisztába a "berendezései korlátaival". Ha mnc-je vagy sal-ja van legyen tisztába vele és azt csinálja amit tud vele, viszont ha télleg túl sokat akar az már régen rossz ebben eggyetértek.
Másik meg hogy sokan hiába s**ozzátok ezt a két márkát regényeken át, ugyanolyan s** marad, viszont akinek csak arra van pénze ugyan azt a s**t fogja veni!!! Annyival lesz más hogy rájön arra hogy neki ugyse lesz olyan jó cuccai mint egyeseknek és ráhagyja az egészet, amikor lehet hogy az is elég lenne neki és jobb esetbe örülne neki mint majom a farkának, de annyira belesujkoják hogy az béna hogy csak magába fordul is kész!
(#) aflmor válasza Gery hozzászólására (») Nov 27, 2007 /
 
Természetesen erre is igaz: Olcsó húsnak...
De! (milyen gyakori lett ez a "De!) Nekem is voltak ilyen tévedéseim, mint a két említett akármi. (márkának nem nevezném, szintúgy a magnat nevű hulladékot sem!) Amikor harmadszor kellett volna elvinni javíttatni a hangszórókat, akkor már tudtam hová valók. (kár hogy kevés bennük a vas:MÉH)

Annyi az abbahagyott, vagy tönkrement, buli v. diszkó, hogy hegyekben állnak a jobb cuccok. Néha nem is kell "hozzádobni", és tudsz venni egy arra érdemesebbet. Ezeknek egyébként nem az a bajuk hogy kínai, hanem hogy abból is az allja! Gyártanak ott jót is.
(#) Gery válasza aflmor hozzászólására (») Nov 27, 2007 /
 
Nah jó! Én feladom....
(#) valve válasza Gery hozzászólására (») Nov 27, 2007 /
 
Ezen az oldalon a 2# hozzaszolasbol olvasd az utolso 3sort En akkor azzal az irassal adtam fol,..
(#) Őrült Ödön válasza Gery hozzászólására (») Nov 27, 2007 /
 
Azért ez így sem az igazi, megmondom miért!

Én megértem ha vki nincs tele dellával, én se v.ok egy fullmillás f/szfej, de akkor is.. Ha nagyon retek egy termék, inkább várok egy kicsit amíg lesz elegendő pénzem, de szutykot nem veszek meg!
Ha megveszel egy hulladékot, a pénzed ugyanúgy benne lesz, kiszállni belőle nem igazán lehet, és utána csak a kínlódás jön mikor bizonyítani kell a moslék berendezéssel.. meg végül a sírás, hogy "de f*sz vagyok, miért is nem vettem jobbat"!
Tudom, tapasztalat. Nemek se volt pénzem anno megvenni a Reflex mélyeket, vettem 2db Videkotont, darabját 3500-ért, az akkori fizum volt 20, hát úgy szémolj.. Nagggyon-nagyon megbántam, ablakon kidobott pénz volt, 7 db ezres ment a levesbe...

Szóval egyszerű, ha nincs pénz, el köll menni dolgozni vagy maffiázni , de a szmetyót kár megvenni. Akkor inkább gyűjtök dellát -kokecolok házi építésű de minőségi végfokot, építek ládát, veszek egy fullfapad Reflex hanxórót, és ezzel legalább el lehet indulni!
A somogyival max a lejtőn lefele lehet elindulni...

Ez épp olyan, mint amior a Tuskóban a nyugdíjasok megveszik a 300HUF/kg akcijós párizsit, mer az 'óccsó". És párizsi... Hogy egy kiló színhús meg 700-1000 pénz, az más kérdés, meg az is, hogy az akkcijós felvágott nutriából meg szójából készül..

Van egy nagyon jó mondás, minden kezdő hangtechnikusnak-hangosítónak ajánlom: "Sz*rból nem fonsz ostort, de ha mégis, csattogtatni nem fogsz vele!"
(#) aflmor válasza Gery hozzászólására (») Nov 27, 2007 /
 
Ne! Nem szabad feladni Annak idején én is feladtam, már bánom. Ti még csak most kezditek érezni a "feelinget"! Amit írtam, jótanácsnak szántam, aki akarja megfogadja... Okos ember a más kárából tanul, a hülye a sajátjából sem!
Mindíg az ár-érték arány a fontos, ha már költesz rá, mit kapsz érte.
(#) THT válasza valve hozzászólására (») Nov 27, 2007 /
 
Valve ne add fel

Csomó kérdésem van, de olyan kusza dolgokat írtál hogy azt sem tudom mibe kössek bele...

Inkább nem is kötözködök, de azért idézhetnéd a hozzászólásomból hogy hol írtam le hogy
ez a jo es az a jo, vagy hogy mikor szídttam a Castone-t...

Nekem egy kicsit erősen hangzik ez is hogy "Es itt tartok, tartunk most a havernak teljesult az alma van egy diszkoja es hidd el o egy fityinget sem tett semmibe!"

Nálunk is vannak ilyen club tulaj srácok, csak általában a többiek nem önszántukból adják nekik a lóvét hiába másvilág...
Többi oysztálytársatokkal mi újság? Összedobtatok nekik is valamit remélem... mittudomén pékséget, kovácsműhelyt, kutyakozmetikát... kinek mi volt az álma?
Irigyellek hogy ilyen összetartó osztályod volt!

Megnéztem a képeidet a honlapodon, és tartok tőle hogy félreértettük egymást!
Én hangosítás alatt nem 50 fős bulikat értettem, hanem ZENEKARI élőzenés hangosítást...Tudjuk hogy nem ugyanaz ugye??

Végül linkeljen már nekem valaki egy olyan SAL hangszórót, amit lehet PA ládába építani... tudom hogy volt nekik régebben , de nem találom az oldalukon...
(#) valve válasza THT hozzászólására (») Nov 27, 2007 /
 
Akinek nem inge ne vegye magara! Epp a te hsz -ed olvastam mikor kattintottam es irni tamadt kedvem,.. Nezd a kepet, biztos 50 -en vannak,.. Jovohetre hozok kepet a vegfokokrol na meg a helyisegrol teljes kepben es tisztan,.. Amugy Dj Effect honlapjan, nem azok a kepek vannak,.. Ott muzsikal egy haver, enyi,.. En nem arrol a bulirol beszelek,.. Hanem arrol ami az alabbi kepen van!

Club4You.jpg
    
(#) THT válasza valve hozzászólására (») Nov 27, 2007 /
 
Helyes helyes!

Hozza mindenki a képeit, abból legalább lehet tanulni, csodálkozni, vagy álmélkodni... az anyázás szerintem sem vezet sehova...

Ez egész pofásnak tűnik, tegyél még fel róla!
Melyik városban van he nem titok?
Következő: »»   3 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem