Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A sassziszám a készülékben lévő elektronikai egység azonosítószáma. Mivel különböző típusszámmal ellátott készülékben teljesen azonos elektronika is előfordulhat, ezért inkább a sassziszámok alapján azonosítják a készülékhez tartozó rajzokat és leírásokat. Azt pedig korántsem biztos, hogy egy IC szabadon hagyott csatlakozásán nulla voltnak kellene lenni akár be, akár kimenetről is legyen szó.
Értem, de ha összekötöm, akkor miért húzza le arra a fesz értékre ami a prociból jön?
Az a helyzet, hogy a legritkább esetben van ott minden bemeneti lábon egy szerre 9 v.
Ha az lenne akkor gondold csak át ....minden szinsugár maximálisan ki lenne vezérelve, az az teljes erővel világítanának a raszterek.. ilyenkor szerinted hol lenne a kép??. Azok a zeenerek csak a túlvezérlést akadályozzák meg, /mint egy mezitlábas biztosíték/ Normális esetben akár ki is vehetném.
Azért mert a tokon belül van felhúzó ellenállás a bemeneten. /ennyire egyszerű/.
Egy bemenet lehet úgy kiépítve, egy kontrollernél /feladatorientált integrált áramkör/, ha a kiépitése /tervezése/ lehetővé teszi, hogy a programozás szabja meg, hogy a bemenet használja-e a beépített /belső/ "felhúzó" vagy "lehúzó" ellenállását, vagy lebegő állapotban hagyja. Ez nem jelenti azt, hogy a valós össz áramkör használni is fogja azt a lábat. Ha szükséges a a működés szempontjából akkor fogja hasznosítani, ha nem akkor meg nem használja. Az esetleges ilyen "lengő " /gyárilag/ lábat, nagyon nem célszerű piszkálni. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Arról nem beszélve, hogy a Q201 vezéli ezt a lábat.
Még 1 gondolat. Vizsgáld át az IC301 áramkörben a DZ 302, 303, 305, Q301 áramkört, és a benne szereplő elkókat, mert a proceszor 49, és 50 es lábait, /ami bemenet / ez vezérli.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Sziasztok, bocsánat a közbeszólásért de szeretnék kérdezni 1-2 dolgot. Az egyik barátomnak elromlott a tv-e egy BRAVIS CTV2938s, fő gomb bekapcsolás után egy halk kattanás és annyi, a led sem villan fel. A táp primer oldalán kicseréltem a kis elkókat és akkor sem javult, átmértem az összes elkónál a zárlatot mindegyiknél jó volt még a szekunder oldalon is. A tranzisztorokat is átmértem azok is jók voltak. A szekunder oldalán lévő elkókon egyáltalán nem volt áram. Szerintetek mit hagytam ki, vagy mi okozza a problémát
Szia!
A primer (hálózati) oldalon méregesd át az ellenállásokat is! Ugye ennél nincs vezérlő IC a hálózati oldalon?
Na, akkor mégis csak van. Ha ez megkapja az egyenirányított feszültséget és egyetlen a környékén lévő ellenállás sem szakadt, akkor akár IC-hiba is lehet. Az itt R611-nek jelzett ellenállást nézd meg először.
Az icnek a lábain próbálgattam mérni de sehon sem sipolt a mérő. Ettől még lehet rossz?
Azt a mindenit! Nem sípszó alapján szoktuk megállapítani egy IC jóságát! Szépen, egyenként, kiforrasztva mérd át az ellenállásokat, különösképpen az imént jelzett indítóellenállást.
Jó, bocsánat nem tudtam, megyek és megméregetem, egyenlőre is köszönöm a segitségedet
Szisztok!
Van egy orion 72cm-es síik képernyős televízióm,egyik napról a másikra nem lehetett bekapcsolni. Megnéztem és a ptc körül meg volt barnulva a panel,kiforrasztottam a ptc-t (3lábú) és akkor láttam hogy el is van repedve a teteje. Semmi más alkatrészt nem láttam ami meghibásodást mutatott volna. Szerintetek a ptc hibája miatt nem kapcsolt be a tv vagy egyéb probléma is lehet,és esetleg tudja valaki hogy hol lehet venni ptc-t? Köszi.
Üdv. Köszönöm a válaszod. Megmértem multival a Q201, DZ302, 303, 305-öt a Q301 pedig nincs ebben a panelben és az elkókat is megmértem. Minden jó volt azon a részen. Elméletileg ha nincs eltérítés akkor sem indul meg a kép és leold a proci RGB kimenete, de akkor is kevés alapból is az a 3,2V ami akkor jön ki az 5-ös lábán, amikor minden be van kötve, ha csak szabadon lóg az 5-ös láb vezetéke le a kis panelről akkor pedig több mint 6V.
Szia!
Mit jelent az, hogy nem lehet bekapcsolni? A készenléti LED sem világít?
Most méregetem a sortrafón a feszeket. A 16,5V os részen váltóban 46V-ot mérek, -16,5V os nál 47V váltóban, 185V helyén 63V-ot váltóban, "HEA"-n 19V váltóban, 125V helyén 136V egyenben kikapcsolt állapotban, bekapcsolva 128,5V egyenben, H out kikapcsolva 136V egyenben, bekapcsolva 128V egyenben (nem tudom miért szikrázik picit a múszer mérőcsúcsa mikor odaérintem bekapcsolt állapotban).
Az nem jó , ha az 5 ös lábat függetlenítetted , és ott több mint 6volt van .
Az a TDA6107 nekem gyanús. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
A sortrafó lábain nem mérj semmilyen állásban sem, hanem kizárólag az egyenirányító diódák puffer elkó oldali végén mérj, a testhez képest. Holnap keresek még egy TDA6107-et.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
A gyári ami benne volt cserélve lett egy bontottra. Ami lapból benne volt úgy nem néztem, hogy az ad-e az 5-ös lábán függetlenítve ki feszt.
Már kapott tőlem egy másik TDA-t, de persze nincs rá garancia, hogy az jó.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
Na akkor úgy nézd meg , mert addig nincs értelme , ha úgy is jön ki rajta feszültség , akkor az kuka.
Ha le van kötve a kis panelról az a szál ami a procihoz megy (az 5-ös lábtól) akkor ez is 6,2V ot ad ki és halvány zöld így a kép (és csíkos vízszintesen ferde) a vezeték másik végén ami az 50-es proc lábtól jön 3V körül van, ha visszakötöm a vezetéket a kis panelre, akkor lemegy a fesz azon a szálon 3V körülire.
De alapból nem szabadna ott 6 voltnak lenni , mert akkor a processzor nem tudja vezérelni.Ferde csíkok nem lényeg jelenleg.Nagy valószínűséggel az a TDA 6107 es sem jó.
Nem pont a TDA6107 ad egy feszt a procinak és a proci kapcsolja le a saját belső RGB kimenetét? (egy újabb hülye kérdés, mert eddig én azt hittem.)
Nem a TDA6107 es ic egy videó végfokozat , amit a processzor vezérel.
És ha megnézed a 6107 es belső felépítését , akkor 1, 2 , 3 , fokozatok , amik a három színhez tartozó erősítő fokozatok. KB úgy néz ez ki , hogy az 1, 2, 3, fokozat csúcsai a kimenetek ez megy a képcső felé , és az oldalakon lévő két két szálak pedig a bemenetek .Ezt , ha műveleti erősítőként fogjuk fel , akkor ezek lehetnek invertáló , avagy nem invertáló bemenetek , tehát + , vagy -. És ezeknek az erősítőknek a közös bemeneti pontja az ötös láb , amit a processzor egy állandó értéken kell , hogy tartson , mert akkor nem működnének a színhez tartozó erősítő fokozatok.Majd pedig a háromszögek másik bemeneteiről ugyancsak a processzor felől kapja a vezérlést , de itt már külön külön színenként , ezért lehet úgymond túl , vagy elvezérelni bizonyos színek felé , mert akkor az ahhoz tartozó erősítőt jobban kivezérli a processzor.Ezért írtam , azt , hogy ez max 9 volt lehet több nem.
Adatlapja szerint az kimenet pedig. "Iom 5 black current measurement output"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |