Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Én arra gondoltam amit bele akarsz építeni..
Ja ertem
Kicsit rosz a kepminoseg!
Nem kicsit.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Amivel lehet mérni Ellenállást például.
Ijet akkartam venni de van az egyik baratomnak is!
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Ha nincs akkor elég nehéz lesz kideríteni melyik láb hová megy, de ha vennél egy ilyet akkor egyszerűbb lenne bekötni mivel ebben már benne van a kapcsoló is, ami ahhoz kell hogy ha bedugod a fölest akkor ne szóljon a hangszóró. nincs 60 Ft, és jobb lenne.
De hogyha kolcson kerem azt a muszert akkor jo lesz ez is ami van bedugo???
Beépíteni be lehet csak nem fogja kikapcsolni a hangszóró hangját csak lehalkítja.
De azt le tudod rajzolni hova kene oda forasztani?
Legegyszerűbben a zöld csatlakozós kábel nyákba forrasztott részéhez kellene, de ehhez tudni kellene hogy a csatlakozó melyik lába melyik.
Van egy elvileg N csatornát FET-em, de nem tudom melyik lába mi, mert a típusa is ismeretlen.
Hogyan tudom kideriteni melyik láb melyik DMM-el, illetve hogy tényleg N csatornás?
Szeretném két alkatrész adatait megkeresni.Az egyik: ST25C a másik egy ic. Co324
Helo! Ha TO220 tokozású, akkor a hűtőfelület azonos a Drain lábával. Vagy is 0ohm-ot fogsz mérni a láb és a felület között. De ez általában a középső lába. Viszont a Drain és a Source között van egy parazita dióda. Ha ezt a lábat a Drain-hez képest megtaláltad, akkor ez a Source. Ha a nyitott diódát úgy találtad meg, hogy a Drain-en a műszer pozitívja volt, akkor az egy P-Fet volt. Ha a negatív volt ekkor a Drain-en, akkor N-Fet. A gate és a forrás között, minden irányból szakadást mutat. üdv!
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni pár alapvető egyszerű dolgot, ami lényeges lehet panelok hiba keresésénél. Gyakorlatilag leginkább tranzisztorok mérése érdekelne, hogy be forrasztott állapotban menyire értékelhető a mérési eredmény, miután vannak körülötte egyéb más alkatrészek, pl kondi akkor egy darabig zárlatot mérek és utána növekszik az ellenállás a végtelenig. Ilyen esetben ki kell gondolom forrasztani a tranzisztort a pontos méréshez? Ami még érdekelne, hogy IC esetében, hogy lehet ki mérni, hogy hibás vagy jó, gondolom a táp lábakon tudok mérni egy értéket, aminek magasnak kell lennie, mert ha alacsony akkor zárlatos. Végül is az érdekelne, amiket írtam jók e elméletileg, vagy ha van bennük hiba és vagy, ki tudnátok egészíteni, azt megköszönném szépen! *Szerintem te vagy a rekorder, az írásjelek nélküli egybe írt szöveg terén, ahol a piros ott voltak a hibák! A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
Írásjelek
Összetett szavak A legjobb, ha elolvasol egy könyvet, abból mintát kaphatsz arról, hol vannak egy mondatban vesszők, meg hogy néznek ki az összetett szavak.
Szijasztok.
Lenne 1 kérdésem. Van 2 Led-em mind a kettő 5mm-es hogy lehetne működtetni 9V elemről kapcsolóval együtt ? Kellene nekem hozzá 1 bekötés is.
Hogy tudnám összehozni azt hogy 1 led sort össze kössek 1 házimozival úgy hogy a led külön áramot kapjon és ne vegye le a házimozi teljesítményét és ütemre villogjon.
Ezt így tudod megoldani. A másik kérdésedhez tanulj még egy kicsit.
Én annak idején rákötöttem a ledeket a hangszóróra és villogtak, mint a bajnok. A hangerőt se vették le. Nagyon jól nézett ki.
Üdv.
Van egy li-po cellám és letört az egyik kivezetése (egy vékony lemez).Hogyan lehetne megjavítani?
Tegyük hozzá szerencséd is volt. A LED a záró és a nyitóirányú feszültséget csak korlátok közt viseli el.
Üdv!
Mivel minden alkatrészem van itthon ahhoz, hogy összedobjak egy armatúrát, viszont csak 40 W-os fojtóm van és 36 W-os csövem. A kérdésem az volna, hogy használhatom a 40-es fojtót a 36-os csőhöz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |