Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Cseréld ki az az előzőleg bekarikázott tranzisztort és ha szerencséd van, akkor jó lesz.
találtunk egy ismerőst aki ért hozzá ha nem sikerülne akkor irok köszi a választ!
Sziasztok! Ugyan nem hibás a tv-m, de van egy kérdésem. Valakitől hallottam, hogy mikor még volt SECAM adás, a hazai tv-k(Orion, Videoton) úgy dekódoltak, hogy SECAM>PAL, és ezt alakították át színjelekké. Valóban így épültek fel ezek a kétnormás készülékek?
Szia!
Igen így. De nem kódolták át teljesen, csak ún. ál-PAL jellé alakították át. Bővebben: Link
Rendben, köszönöm a választ!
Bocs hogy ennyire későn írok,most volt csak időm tévét szerelgetni.
Kicseréltem az említett ptc-t és egy 220mF-250V-os kondit is mert nagyon gyanús volt. Kisebb nehézségek árán sikerült minden zsinórt visszajuttatni a helyére és csodák csodájára hiba nélkül beindult a tv. Annyi hibát észlelek a tv-ben hogy ha scart-csatlakozón kötök rá egy dvd-t akkor áthallani a tv adás hangját mintha egyszerre menne a 2 de a dvd képe jelenne meg.
Sziasztok.....van egy orion tv-ém>>>> NR/T 2835 STX-S és nem kapcsolodik be.Tápfesz jelző világit de sekép se hang. mi lehet a baja ?
A tápfeszjelző az a készenléti jelzés lenne.Szóval , ha nem kapcsol be , akkor az bizony táp gond.
Sziasztok Van egy Hyundai (modell: CTV 2814 ) típusú televízióm.
A probléma az volt hogy nem mágnesezte a képet ezért kikapcsolás után piros volt a kép de nem mindig. Gondoltam ujjra forrasztom a nagyobb érintkezőket, ezután bekapcsoláskor már kicsapta a biztit És azóta is . Már átnéztem töviről hegyire de semmi ötletem hogy mehetett tönkre?! Valakinek ha lenne ötlete mi lehet zárlatos?... Löszi.
Valószínűleg rövidre zártál valamit. Nézd át tüzetesen! Esetleg próbáld meg, hogy beteszel egy akkora biztit amekkora gyárilag volt és mérd meg hány ohm-ot mérsz a dugvillán. (Nem kell áram alá helyezni meg semmi, csak így nézd meg)
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Üdv mindenkinek! Megint van egy rossz TV-m ami már kikészített idegileg! Szóval a kedves egy Loewe Concept 700 Plus! Azzal a hibával került hozzám lassan 2 hónapja, hogy a kép alsó és felső része ki volt csúszva! Na ezt egy teljesen áteresztő dióda okozta, amit kicseréltem és a hiba megszűnt! Akkor jött a következő hiba. A tulaj megkért hogy keresgessem be és rakjam neki sorba az adásokat, ez meg is történt volna ha az adásokat befogta volna színesen és tiszta hangal! Csak fekete-fehéren, néha egy-két rózsaszín árnyalat és a hang is zajos! Ok, hát mondom kikapom a tunert és belenézek hátha valami, de nem találtam semmit! Vissza minden, a hiba megmaradt! Aztán 15 perc üzem után a TV csak kikapcsolt! Visszakapcsoltam, 5 perc után megint! Visszakapcsolom újra, kb 5-10 másodperc és kikapcsol, de kép semmi! Na ezt eljátszottam vagy 10 szer, aztán hatalmas káromkodás és félre raktam a fekete fenébe! Ma szedtem elő, hogy hátha, de mostmár csak annyit csinál, hogy kapcsolom mintha beundúlna max 1 másodpercre és azonnal standby-be vágja magát! A sorkimenő trafó beindúl arra az időre, magasfesz van! A tápban az összes kondit kicseréltem, a sortranyót, a táp meghajtótranyóját, mindent átforrasztottam, mindent megmértem de nem találom a baját! Segítsetek! Mellékeltem a kapcsolási rajzot! Előre is köszönöm!
A tuner kiszerelése előtt is ki kapcsolt magától ?Vagy csak utána , amikor vissza tetted .
Csak utána kezdett el, de még 15 percig ment kiszedés után! A tunert biztos hogy jól tettem vissza, mindenjét átnéztem nagyítóval is hogy minden a helyén van, minden lába, be van e forrasztva rendesen! Próbáltam úgy is hogy kiszedtem a tunert, és aztán indítani, de ugyanaz volt! 5-10 másodperc és kikapcs! Magasfesz volt, fűtés volt, de kép semmi! Amugy a scart-ról tökéletesen mutatott előtte! Ezért gyanakodtam a tunerre!
Mérd ki a tápot kondik stb .De ha előtte jó volt csak ott lesz valami hiba.
udv mindenkinek van egy veryo 36A15-176621 kis tv aminek csak az lenne a panasza hogy fent a kepernyo tetejetol lefele par centire megvaltozik a szin legtobet zoldben jelenik meg mit nezek meg vagy csereljek ki ha valaki tudna segiteni annak megkoszonem
Kondikat nem mér a múltim, csak cseréltem mindegyiket. Az ellenállások jók, diódák jók! A feszültségeket meg nem is tudom megmérni, mert ugye nem kapcsol be addig!
Üdv! Ez olyan lemágnesező (PTC) gyanús! Ha van mire, először azt cseréld!
Készenléti led világít ?
A táp primer körében a C618 kondenzátoron mennyi feszültség van ? Olyan 300 - 385 nek kéne lennie. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Akkor az jó.
A táp szekunder oldalát is ki kellene mérni , hogy minden feszültség meg van e + 5 volt 12 , 15 stb. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Nah kérem, most kapok infarktust! Ilyen nincs! Kb 6 órakkor volt a TV utoljára áram alatt, akkor még világított a stendby LED! Azóta hozzá se nyúltam! Most kapcsolnám, hogy megmérjem a feszültségeket, és a stendby led nagyon szaporán villog és vele ugyanolyan sebességgel a hangszórók puffognak halkan! Ez csinálja olyan 5 másodpercig aztán a LED kialszik és halál van! Ezt már nem hiszem el! Szivatnak anyám STOP!
Akkor valami megfogja a tápot.
A táp primer oldalán kell kezd a TDA4601 , és környéke , illetve a T624 tranzisztor , és környéke.
Lehet hogy eddig is ez okozhatta minden hibáját? Csak most jött elő teljesen!
Amugy a T624-es tranyó, nem a 2SCS2000 van hanem BU508AFI, de szerintem ez nem lényeges, ugyan azt a műveletet végzik, eddig ment vele! A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Na de ez majd csak holnap, mert már nem vagyok fitt az ilyesmihez ilyenkor! De, tegnap hazaadtam a barátnőmék TV-jét, ami még nálam tökéletesen ment! Náluk elő jött a hiba, amit a mellékelt kép mutat! Plussz gondol egyet és elsötétűl a kép kis idő múlva visszaáll! A fókuszfeszültségnek a potijára gondolok, mert csak néha jön elő ez a képhiba! A sötétülés, pedig a gyorsítófeszültség potija lehet! Volt szétszedve, lehet nem jól raktam össze!
Jól teszed igen pihenni is kell.És valóban lehetnek a potik hibája amit írtál.
Akkor holnap ezt is megoldom! Reggel belefogok ebbe a német franckarikába, remélam találok valamit!
Addig is köszönöm a segítséget!
Üdv! Lenne egy Samsung tv, amelyből kiszaladt az antenna csatlakozó, mert szállításkor elfelejtették kihúzni belőle a vezetéket.. Samsung CW-21M63 a pontos típusa, és mellékelem a tuner részéről a fényképet. Tömörítve felraktam a képeket, remélem látható. Samsung tcpw3001pd16a a tuner neve. Előre is köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |