Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   45 / 82
(#) Rózsa Sándor hozzászólása Aug 27, 2013 /

Sziasztok!
A lakásban 2 db vadonat új dvb-t készülék van (Alcor, WayteQ). Mindkettő hibátlanul működik. A kérdés a következő: normális az, hogy pl. a híradó műsornál folyamatosan később van a hang a képhez képest kb. fél mp-el, mert ez igen zavaró és anno az analóg adásnál nem volt ilyen.
Előre is köszönöm szépen a választ.
(#) kadarist válasza Rózsa Sándor hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

Szia!
Ez így nem jó, a képnek és a hangnak szinkronban kell lennie.
(#) Rózsa Sándor válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

Ezt én is így gondolom, de hogy mitől van azt nem tudom.Ráadásul két különböző készülék és két külön antennáról is megy.

És csak bizonyos műsorszámoknál vagy állandóan észrevehető?

Leginkább a studió műsornál, pl. Híradónál, Tények-nél vehető észre.

Áramtalanítás után sem jön helyre?

Ezt még nem próbáltam.Akkor most este a híradónál kipróbálom.Most a stúdió műsoroknál nincs gond (reggeli, mokka), de ez amúgy is este felé szokott előfordulni.Addíg is köszönöm szépen a tanácsot.Kipróbálom majd a ki-be kapcsolást.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
(#) Massawa válasza Rózsa Sándor hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

A hiba nem a te készülékedben van!
(#) Rózsa Sándor válasza Massawa hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

Esetleg lennél olyan kedves és mondanál valamit részletesebben, mert kezdek örülni, ha nem nálam van a gond.
(#) pittosi válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

Ki vittem a nagybai piacra Hyndai Kis -tv -m És ott kerestem a csatornákat .
Igazad volt antenna híba ,mert bejött 7 csatorna meg a tőbbi kodolt.
(#) Massawa válasza Rózsa Sándor hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

Inkább nem mondok semmit, mert kimoderálnak. (a használt jelfeldolgozo rendszer hibája, vagy kezelési hibája).
Már régen csodálkozom, hogy nem morog a nagyérdemü.
(#) Rózsa Sándor válasza Massawa hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

Köszönöm szépen a válaszodat.Nekem csak sejtésem volt erről, mert annak igen kicsi a valószínűsége, hogy két különbőző készülék, két különböző antennával, két különböző TV-n ugyanazt a hibát adja ki.De hát ez van.Legalább megint tanultam valamit.S ezt köszönöm szépen.
(#) mraulajos hozzászólása Aug 27, 2013 /

Sziasztok!
Ismételten a hanghibás OPTIBOX. Nagy előre lépés történt. Mondja az egyik helybeli ismerősöm, aki többet foglalkozik ilyesmivel, hogy próbáljam meg a német sávot. Nem igazán értettem hogy miről van szó. Program el indít. Első, gyors konfiguráció, nyelv választás, oké. Tovább, bead egy kiterített világtérképet, egy függőleges piros csíkkal, amely az első ránézésre pont áthúz kis magyar hazánkon, eddig mindig az gondoltam, hogy ez épp így jó. A vonal mellett ez látható, GMT +0; +1;+2, attól függ hová mozgatom. Gondoltam, megpróbálom mozgatni jobbra, balra, és ez után el indítani az automata keresést. Hosszas próbálkozás után, a balra mozgatás tűnt a legalkalmasabbnak, a német területet szelte át a vonal. Tökéletes lett a hang. Óriási öröm, minden oké.
De.
Az M1-es csatornán, valószínű azért ezen, mert épp itt volt ilyen jellegű film, a film eredeti hangja jött. Ez ma 5 után volt, épp egy spanyol film, közben reklám, pár perces híradó, ami természetesen magyarul ment, utána spanyol film folytat, eredeti nyelven.Ismerőst felhívtam, nézd már meg az 1-est, nálad mit mutat.? Mondja, tökéletesen megy magyarul a film. Ez a filmet követte a REX felügyelő, ami már tökéletesen ment a magyar szinkronnal.
Hát, - erre mi lehet a magyarázat?
(#) Massawa válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

Idézet:
„erre mi lehet a magyarázat”

Az, hogy a népesség jelentös része a hajdani fekete fehér TV-k szinvonalán alig jutott tul, és akik a hálozatot müködtetik sem igen lognak ki a sorbol ( beleértve a beltériek szoftwareit is ).
Az egyik ilyen szerkezet csak akkor találja meg a szomzédos országok adoit, ha elötte kikeresem a megfelelö országot a fö beállitásban.
Apropo néhány hónapja többen, többször mondtuk neked, hogy keresd már meg azon a távvezérlön a hangcsatornaválto gombot. A fentiek szerint még ide nem sikerült eljutnod.

Szoval a digicsatornákon több hang is lehet ( de ezt verik fejekbe a mindennapos TV reklámok is!), igy ha akarod, ha nem meg kell keresned azt a gombot, amivel a csatornákat lehet választani.
Az, hogy miért az idegen nyelvü ugrott be elsönek az már egy komplexxebb dolog.
Elöször is te egy külföldi strukturát választottál a hangoláshoz, abban az a hangcsatorna van az elsö helyen, mig a magyar adon nem, ezért kézzel kell majd átkapcsolnod.
Hogy utánna a másik film meg jo hanggal jött, nem jelent mást, csak azt, hogy annak nem volt külföldi hangja és mind a két csatornába a magyar hang került. Ez is csak azt jelenti, hogy rossz hangcsatornát hallgatsz.
Ha az STB-ben a tyuk IQ-játol jobb FW van, akkor lehet, hogy valahol be is lehet állitani, hogy melyik csatornának milyen a prioritása, igy akkor majd azzal fog mindig megjelenni. Ha ilyen nincs, marad a gombnyomás.

(S még milyen szerencse, hogy a hazai adok csak ilyen primitiv strukturával mennek - összahasonlitva digitális jelátvitel lehetöségeivel, jo ha 20-30%-t használják ki a lehetöségeknek. Mi lenne akkor, ha még többnyelvü feliratok is lennének, meg programlista összeállitás-EPG meg hasonlok, vezérelt felvétel, visszajátszas stb.? )

Ebböl látszik mennyire felkészületlen a társadalom az uj technikára - ha van fiatal gyerek a háznál, engedd öt a TV-hez. Valoszinü, hogy egy orán belül megtalál minden gombot, amivel te már honapok ota vergödsz.

(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

Érdekes lenne elküldeni a vergödésed naploját az illetékesekhez, hogy lássák mennyire volt hatásos az uj technika reklámozása, és mennyire hiányos az általános informáltság. Ez nem volt máshogyan külföldön sem, de ott ez már 10 éves történet, és lehetett volna tanulni.

(#) mraulajos válasza Massawa hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Köszönöm a segítőkész leírásaidat, nagyon sokat leszűrtem, nagyon sok mindent megtudtam/tanultam a hosszas szóváltásokból ebben a témában. A hangcsatorna váltó gomb meg van, legalább is úgy gondolom. Most már nem az a gond hogy nincs hang, vagy rossz a hang minőség, hanem az előzőekben leírtak. Tökéletes a hang is, a kép is, bejövő csatorna szám is majdnem hogy meg duplázódott, persze több csatorna is bejön más-más frekvencián.
Következő lépés, ha még tudunk foglalkozni ezzel a témával, fényképeket fogok készíteni, mikor mit és hogy állítok. Köszönöm!
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Csuda egy boxod van neked. Lehet, hogy nem volt rajta a MinDig-tv-s logó?
(#) mraulajos válasza kadarist hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Miből feltételezed, hát ez az . Úgy vettem kéz alól, Semmi leírás nincs hozzá. Kezdem belátni, hogy az eddigi problémáim vele, a nem hozzáértés. Eddig, ami kezembe keűlt set-top-box, az annyi volt, hogy bedugtam a konnektorba, be dugtam az antennát és kész. Nem kellett semmit keresgetni, működött. Hát ezzel így jártam, egyébként 2000 Ft ért vettem, annyit megért, bár mennyit is szenvedek vele, úgy érzem, haladok előre, lépésről lépésre.
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Abból feltételeztem, hogy (ha jól értelmeztem), akkor a magyar területi beállításon volt rossz a hang, a németen meg jó lett. Mert amelyik beltérire nem adja az áldását az Antenna, akkor az nem biztos, hogy kapásból jó lesz.
(#) Doky586 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Idézet:
„nem adja az áldását az Antenna”

A konnektor is áldását kell hogy adja??

Szerintem hagyjuk a vallásos maszlagot. Az antenna veszi a jelet és kész.
(#) kadarist válasza Doky586 hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Ez azért nem ennyire egyszerű, mert országonként is változhatnak a stream-ek beállításai. Nem véletlenül vannak országbeállítások a menüben. Egyébként én az Antenna Hungáriára gondoltam.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2013
(#) Doky586 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Ja hogy csak helyesírási hiba volt (szóhiány)..
Mert az antenna csak antenna, ami a tetőn van.. nincs köze a menühöz, nyelvhez.

A menühöz kiegészítés: nálam menüben állítható az:
- elsődleges nyelv
- másodlagos nyelv
- elsődleges felirat
- másodlagos felirat
ezen kívül távirányítóról is választhatok hangsávot (jellemzően: hun, multi, eng, DolbyD_hu)
a tv2, RTL, M1, M2 stb csatornákon. A felirat attól is függ nem-e hallássérültek-re van beállítva a menü, mert akkor mindig megjelenik.

Ha valaki nem tudja mit nyomkod, mind a menüt mind a távirányítót könnyen elállítgatja...
aztán úgy jár mint a kérdező.
(#) kadarist válasza Doky586 hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Elnézést a félreérthető írásomért!
(#) mraulajos válasza Doky586 hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Idézet:
„- elsődleges nyelv
- másodlagos nyelv
- elsődleges felirat
- másodlagos felirat
ezen kívül távirányítóról is választhatok hangsávot (jellemzően: hun, multi, eng, DolbyD_hu)”
Ezek mind oké, mind be vannak a magyarra állítva, a hangsáv is be van állítva, mert egyébként semmi hang nem jön.
Ez a problémám.
Idézet:
„Az M1-es csatornán, valószínű azért ezen, mert épp itt volt ilyen jellegű film, a film eredeti hangja jött. Ez ma 5 után volt, épp egy spanyol film, közben reklám, pár perces híradó, ami természetesen magyarul ment, utána spanyol film folytat, eredeti nyelven.Ismerőst felhívtam, nézd már meg az 1-est, nálad mit mutat.? Mondja, tökéletesen megy magyarul a film. Ezt a filmet követte a REX felügyelő, (osztrák) ami már tökéletesen ment a magyar szinkronnal.
Hát, - erre mi lehet a magyarázat?”
(#) Doky586 válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 28, 2013 1 /

A menü a globális beállítás amit távirányítón 1-1 csatornán egyedileg felülírhatsz.
Tehát véletlen egyszer valamikor a távirányítón a "hun" hangsávot átállítottad "mul"-ra, ami általában szintén magyar. Ezt a készülék egyedileg megjegyezte. Azóta gyakori magyar, de néha angol/spanyol/stb hangod hang van.

Vissza kéne állítanod "mul"-ról "hun"-ra a hangsávot. Távirányítón egyedileg... RTFM
(#) Massawa válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Lajos

Hagyd már a fenébe, nem érted a lényeget, és emiatt kevered még a Gizikét is a gözekével.....

Az, hogy neked megjelennek ilyen rejtelmes feliratok mint:
Elsödleges nyelv
Másodlagos nyelv stb.

az mind azért van, mert a szoftware fejlesztök johiszemüen segiteni akartak a nagyérdemün és beépitettek egy ( vagy több) tolmácsot a gépbe.
A gép ezen feliratokat számokká alakitja ( PID - mert szerencsére azok függetlenek a nyelvtöl). A baj az, hogy értelemszerüen az elsödleges nyelv pl. Szlovákiában szlovák lesz, otthon meg magyar. A felirathoz rendelt szám maradhat ugyanaz, de változhat is. Igy attol függ milyen a gép belvilága az elsödleges hanghoz rendelt PID lehet mindig mondjuk 100, de ha valaki jóváhagyja ( vagy igy kéri a gyártotol), lehet mondjuk 110 is.
A készüléked amig veszi a müsort, keresi a streamben az adott PID-el rendelkezö hangot, semmi mást nem tesz. Neki teljesen mindegy, hogy a hang magyar vagy nem - gép nem érti, mert csak koreaiul tud..
Ahhoz, hogy neked mindig magyarul szoljon, egy másik hangot ( másodlagos vagy a fene tudja minek keresztelték) kell kiválasztanod, azaz a PID 110 helyett mondjuk a PID = 108 - as hangot kellene venned.
Ez pofon egyszerü volna, ha valamelyik gép "intelligens" szoftware ezt tudná ( mármint fogadni az ilyen igényt).
Sajnos ilyen gép nincs, mert az ilyen gépet a nagyérdemü az informácio hiányában nem tudná kezelni, mert annak fogalma sincs az ilyesmiröl. Igy marad a vergödés a jobb rosszabb tolmácsok világában, amik egyenes vagy bonyolult menük segitségével rendelik a feliratokhoz a PID-t.
Azért sok még nagyon olcso gépen is van a menüben egy hely, ahol legalább felsorolják, hogy az adott programhoz melyik PID- ket keresi vagy találja a masina üzemszerüen.
Pl. Ilyesmi lehet azon a listán:
Frekvencia
Modulacio
Kép vagy video PID
PCR. PID
Hang1 PID
hang2. PID
Felirat PID
Text PID

Stb.

Ha ezt sikerült volna megkeresned, már régen megmondtuk volna, hogy mi a gond. Igy csak hasbeszéd az egész.
(#) Kari55 hozzászólása Aug 31, 2013 /

Szervusztok!

Van egy ALCOR HD-1200-as DVB-T vevőm már cirka 2 éve jól működik, de mostanában olyant csinál, hogy lefagy, kimerevedik a kép, és nem reagál a távirányítóra sem csak ha kihúzom a tápcsatlakozót majd vissza (nincs rajta semmilyen gomb). Scart kábellel lehet a porbléma, vagy a tápegységével.

Köszönöm.
(#) kadarist válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

Szia!
A tápegységgel is gond lehet, de az antenna körül is érdemes szétnézni.
(#) Kari55 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2013 / 1

A csatlakozásra gondolsz, vagy az antenna állapotára?
(#) kadarist válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

Az "antenna körül" fogalma a csatlakozótól a kábelen keresztül az antenna szerkezetéig terjed.
Következő: »»   45 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem