Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha nem roncsolódott a nyák, és a csatlakozó,és meg is van a csatlakozó, akkor vissza forrasztod, és kész.
Miért, van neked elfekvőben? Egy képet tudsz csinálni a csatlakozó bekötéséről?
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
A nyákon nem látszik sérülés, de a csatlakozó nincs meg sajnos, és annak a bekötését se tudom. Az antenna csatlakozó forrasztó szemeit sem találom.
Valahol biztosan van, de csak azért kérdeztem, mert nem tettél fel kérdést.
Az lenne a legjobb, de ha egy képet tudsz küldeni róla, hogy az antenna csatlakozó hova van forrasztva, én már annak is örülnék. A kérdésem, hogy hova kell forrasztani az antenna csatlakozót.
Ez egy Philips tévé tunere, de az elv ugyanaz.
keress olyan forrpontot, ahova semmi nem megy, de mégis van ott egy forrasztás.
Cseréld ki a PTK-t!Az verte ki a biztit is.
Sziasztok, ugye van ez a nagy átállás dolog, ami jó meg minden csak, még vannak olyan emberek akik nem akarnak uj tv-t vásárolni, mert a régieken nincs sem ilyen VIDEO AUDIO bemenet.
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet e az ilyen tv-be bemenetet varázsolni, hogy ne keljen még mindenkinek video lejátszót venni.
Miért ne lehetne . Set top box , RF modulátor , és tv ennyi az egész. A digitális vételt csak , így tudod megoldani mondjuk egy régi tévével amin , csak koax bemenet van.
Tehát úgy gondolod hogy a PTK zárlatos volt és ujjra forrasztással visszahelyeztem az áramkörbe és az hisztizik?
Ezt könnyen megtudhatod kiveszed a PTK , és bekapcsolod , ha úgy nem hisztizik , akkor meg van a probléma , ha utána is hisztizik , akkor nem az a gond.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
ok ok hétfőn vagy kedden kipróbálom mert elfogyott a biztim is.
Milyen bizti hány amperes?
Ki tudod , így is próbálni.
2,5A 250V .
Hogyan? A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
Akkor leírom , hogy próbáld ki.
A biztit hidald át egy vékony 0,1 , vagy 0,2 réz huzallal.A PTK vedd ki. a 230 volt ahová bedugod a konnektorba .Ebbe a részbe iktass be egy 230v/100w os izzót , ha van otthon ilyen valahol , vagy ha éppen ilyen van az egyik csillárba nálatok , akkor tekerj ki egyet. Na szóval , vagy a fázist , vagy a 0 át megszakítod , és az izzót közbe iktatod sorba. Ez megvédi a tévét bármilyen tönkre meneteltől. a teszt eredménye az , hogyha az izzó erősen világít mihelyt bekapcsolod a tévét, tehát majdhogynem teljes fényerővel , és a PTK sincs bent , akkor zárlatban van a tévé .Ha csak felvillan az izzó , és izzik , akkor az jó. Ha erősen világít , akkor lehet hibát keresni a tápkörben.Persze ezeket csak előtét izzóval használd mármint a hidalást .Normál űzembe rendes bíztit tegyél bele.-
Köszönöm az érthető leírást holnap kipróbálom és beszámolok!
Sikerült megcsinálni, elvágtam egy antenna toldó kábelt a közepét a forr szembe raktam, az árnyékolást meg vastagon a fém házhoz forrasztottam. Szépen megtalálta a csatornákat, jó lett. Köszönöm
Üdv! Nah, lassan de biztosan haladok a TV-vel! Szóval ott jártunk, hogy már a táp sem indúl csak villog a Led és annyi! Ezt már megoldottam! Volt szabad 10 percem és a C623-as kondi volt gyanús, ezen keresztül megy a nyitófeszültség a táp meghajtótranzisztorára (BU508AFI)! Ezt kicseréltem, és lám elinúlt a táp! De csak arra a 5-7 másodpercre amíg újra ki nem kapcsol a TV! Ha visszakapcsolom 10-szer akkor is 5-7 másodperc után Stendby mod!
Most ez melyik tv mert már nem tudom követni .Az aminek legutóbb feltetted , hogy milyen rajta a kép vagy ?
Ez a Loewe TV! Nem a képhibás! Szúval amelyikről először beszéltünk! A képhibás megoldódott, a potik voltak rosszúl összerakva!
Ja ok meg van , na szóval a táp szekunder köre hogy nézz ki meg van minden feszültség amik meg vannak jelölve ?
Sziasztok!
Lenne egy hibás TV-m, a kép szélei eléggé el vannak torzulva, mint a csatolt képen a piros vonallal határolt rész (a fekete lenne az eredeti.) Úgy kezdődött az egész hogy először így összeesett a kép. Aztán kis idő múlva be sem kapcsolt. Annak az oka a zárlatos sorvégtranzisztor volt, azt kicseréltem, de a kép még mindig ilyen. Gondolom a sorvég tönkremenetele és eközött van összefüggés úgyhogy nem is merem sokáig járatni. Neten keresgéltem de nemtaláltam semmit erre vonatkozóan. A tv típusa SilverCrest ct2816-s, 11AK53-as panel van benne. Ha valaki tudna segíteni abban hogy hol keressem a hibát azt nagyon megköszönném
Szia!
A homorú torzításra: Bővebben: Link
Köszönöm, és szerinted ennek a hibának köze lehet a sorvégtranzisztor halálához is?
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Igen, akár az is előidézhette a kelet-nyugat korrektor meghibásodását, de a korrektor hibája is tönkreteheti a sorvégtranzisztort.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |