Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 2x10wattból kimeneti jel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) koboraram1221 hozzászólása Dec 2, 2007 /

azér nyitottam a témát mert van egy kis 2x10wattos hifim de nincs rajtakimenet pl:szublábához. nah én arra gondoltam hogy kéne valami ami a a erősitő kimenetére kötve csinál bemeneti jelet a szubládához és mindezt sztereóban. jah és a hangfalakat ne zavarja a kütyü. röviden ennyi

üdw
(#) dpeti válasza koboraram1221 hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

és mi a kérdés?
(#) uli hozzászólása Dec 2, 2007 /

szia!
Javaslom egy aluláteresztő szűrő megépítését. ezt beépítede a subládába, a bemenetre a bal és jobb hangszórókat rákötöd, kimenetre értelem szerűen a sub-ot. A sub valamint a bal-jobb hangszórók párhuzamosan legyenek kötve.
Szerintem igy jó lesz. Javaslom a Topi féle kapocslást. (itt, ittis)
sok sikert!
üdv: uli
(#) szamóca válasza koboraram1221 hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Rákötsz a kimenetre egy 220ohmos ellenállatot és arról viszed egy kimeneti ajzatra.
Feltéve hogy aktív a szub, és van benne szűrő.
Ha szebben akarod, akkor OPA jelkövető a hangerőszabályzó utánról meghajtva.

(#) koboraram1221 válasza dpeti hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

nah az a lényeg hogy nincsen rajta kimenet + egy erősitő zámára ezért kéne valami szabályzót kitalálni hogy ne őlje meg a 10w az erősitőt ha a bemenetére kötöm én is valami ellenálásra gondoltam
(#) koboraram1221 válasza uli hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

szerintem féreértettük 1 ást nekem csak valami leszabályzo kéne hogy a hifi hangszorójai szoljaon megy a szubláda is egyszerre tudjon menni csak nincsen a hifinek kimeneti jele amit az erősitőbe tudmék küldeni..remélem igy már érti mindenki
(#) uli válasza koboraram1221 hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

jah értelek!
de ellenállás. akkor oda viszont nagyteljesítményű ellenállat kell meg szeritenm azt az erőlködö elé kéne rakni nem? és ha odarakod, akkor nem kell akkora teljesítmény. De szertiem ez az ellenállás kérdés... biztosan van rá szebb megoldás. nemtudom, biztosan igy is müködni fog, de ez olyan egyszerű, TÚL egyszerűnek tünik. nem tudoma hifi sokáig fog e élni így :/
én nem tennék be ilyet
(#) uli válasza uli hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

No kitaláltam. nem egy ellenállás, egy nagyon egysezerű kapoclsás és mégis szebb azért mint egy mezei ellenállat. ÉS változtatható!!!
ime: itt
sztem ez jó lehet. egyzserrű, maximtól tudsz ilyen ICt rendelni.. mi kell még?
(#) szamóca válasza uli hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Ezt a soros ellenállásos megoldást használják fejhalgatókimenetnek az erősítőknél. Ott tényleg 1W-os az ellenállás, de a terhelés miatt. Egyébként autóhifinél is találkoztam már ezzel a megoldással.
(#) koboraram1221 válasza uli hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

meredek biztos 1 re gondolunk??
(#) koboraram1221 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

na én is valami olyasmire gondoltam már csak egy kapcsolás kéne
(#) hhkfk válasza koboraram1221 hozzászólására (») Dec 2, 2007 / 4

csá!

elvileg elég egy sima feszültéség osztó!!!

http://www.epanorama.net/circuits/speaker_to_line.html

felelősséget nem vállalok!!!! lehet, hogy pont line jel legyen, más értékek kellenek!!!!
(#) szamóca válasza koboraram1221 hozzászólására (») Dec 2, 2007 / 4

És lőn.
De az is jó amit hhkfk mond, azt meg LM3915-ös kivezérlésjelzőnél láttam.

R.GIF

(#) Pafi válasza uli hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Idézet:
„mi kell még?”

Pl. az, hogy ne torzítson 0,35 V-nál nagyobb bemeneti feszültségen. Vagy az, hogy ne menjen tönkre még nagyobb jeltől.

Egy sima poti kellene ide, meg 2 ellenállás!
(#) greatman válasza koboraram1221 hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

Hali.

Ez az Urbán féle 60W -os subvégfok kapcsolása. Figyeld meg a bemenetét. Ez kell neked. A két kondi + ellenállás + poti. Ez a megoldás tökéletesen leválasztja a Hi-Fi -d kimenetét, és megfelelően összegzi a jelet a sub -nak. Amennyiben nem bírja kihajtani a Hi-Fi végfokja a subládát úgy kell egy egyszerű műveleti erősítős jelerősítő.
(#) koboraram1221 hozzászólása Dec 3, 2007 /

köszi mindenkinek a válaszokat remélem h valamiek jo lezs..na de most ké legyen a pont??
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem