Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha ESF stb csővel gyártott csőhiba is szokta okozni az RGB ic halálát
Szia! Én egy ilyen beltéri (mellékelt képeken látható) RF modulátorját használtam! Esetleg ez is szóba jöhet!
Na össze is raktam egyet a kép jó de a hang eléggé recseg a potin meg a tekerőkön nem tudom eltüntetni a recsegést. Sőt ha nem beszélnek akkor meg hangosodik a recsegés. Szerintetek mit kel javitanom?
A 27kohm os ellenállás kihagyhatod .Lehet , hogy a te tévédhez sok az a 27 kohm.
Ha kivetted azért a tévén , illetve a beltérin vedd lejjebb a hangerő mértékét.
Az lenne a hunyó? Mondjuk nincs is mire kicserélni, de meg se tudom állapítani, hogy az-e a rossz...
Igen hát itt jönnek a nehézségek mérni kellene , mert így nem tudunk tovább haladni.
egyszerű multiméterem van, A V R F Hz C...
Sziasztok.Van egy samsung sp43t8he típusú tv-m. A gondom az,hogy sikeresen elállítottam a szerviz menüt és teljesen le is tiltotta a tv-t.Tehát nem lehet bekapcsolni egyáltalán.Mit lehet ilyenkor tenni,hogy legalább alapra visszaálljon, hogy be lehessen kapcsolni? 2 stk most lett benne cserélve és ezután sikerült elállítanom.
Ééés igen Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki segített és bele visz a TV-k világába és elmagyarázza a dolgokat, mert ezt a tudást sok idő lenne egyedül "megtanulni". Az eltérítő TDA3653B volt a hibás. Bár nem szeretném elkiabálni, mert csak annyira néztem meg, hogy van-e hangyaháború, de holnap járatom egy fél órát kb. Bár kíváncsi lennék, hogy mitől halálozott el. (Esetleg öregsége miatt...)
Nagyon szépen köszönöm még egyszer mindenkinek, főleg eyess-nek, kadarist-nak és stevepapa-nak. (Elnézést ha valakit kihagytam) "fecameca" lassan oda jutok a samu-hoz is, remélem sikerrel járok majd.
Örülök , hogy örülsz , és hogy sikerült.
A TDA ic sok minden olyan tényezőtől tönkre mehet ,ami káros lehet a számára hosszú távon. PL magasabb feszültségek a lábain , alkatrészek jóságának változásai , de az ic üzem óra lejárta is benne lehet a dologban. De az a lényeg , hogy jó lett.
Ártogat csak a TV, és ha nem tudjuk megcsinálni, likvidálnom kell, de sajnálom kilökni, lényegében megyen, csak kis idő után megadja magát, nemhiszem hogy olyan nagy hibája lenne..
Egy kis hiba is nagy gond, ha nincs meg
Marad a kuka
Most járattam DVD-ről olyan 10-15 percet. Az eltérítő olyan 50 fok körüli lehet vagy kicsit több. A másik, hogy kis fehér vonalak vannak a képen a tetejétől kb 10 cm-re amik az idő múltával mennek felfelé és ezen vízszintes csíkocskák felett kicsit enyhén vonalkás a kép is. Majd rakok fel képeket is. Ezt melyik elkó vagy elkók okozhatják esetleg? Legalább is elkóra gyanakodnék.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
Szia!
Az elkókat kigyomláltad a környékéről?
Érdekes még, hogy a kép felső részén bekapcsoláskor (hidegen) hiányzik kb 1cm-es csík ez teljesen fekete, és ahogy telik az idő ez kezd telítődni a képtartalommal. Látszanak a csíkok is felül meg az enyhén becsíkozódás is. A hangyaháború teteje is érdekes.
G2 lehet lejjebb kellene venni egy kicsit.Aztán megnézni úgy milyen idő elteltével.
Nem, csak kimértem multival, hogy nem zárlatosak-e. Melyikeket érdemes cserélni?
Most a gyári helyén van G2 poti. Ha jól emlékszem régebben is voltak csíkok ugyanígy és el is tűnt egy idő után. Szerintem nem a G2 miatt csinálja. Talán kodik miatt csak nem tudom melyikeket kéne cserélnem.
Az elkók, ha zárlatosak lesznek, akkor füst és fény is van, de ez ritka jelenség. Azokat cseréd, amelyek rá vannak kötve az IC-re valamilyen módon.
Ezt a hibát elkó okozza, mert a képkioltási impulzus nem a megfelelő időben kapcsolja ki a video-végfokot a vezérlőn keresztül. Van egy 100 µF körüli kondi kondi az IC lábán, a diódával közösen, azzal kezdd.
Ha már ott vagyok a 220µF 35V-os at is cseélem mert az is elég közel van a hűtőlaphoz. Csak 63V-os van itthon szerinted mennyire nagy fényűzés? Lehetséges, hogy nagyobb ezért gyorsabban fog kiszáradni, vagy épphogy később fog kiszáradni?
Semmit nem határoz a feszültség tűrés a kiszáradást ,illetően.Inkább a márka az ami támpont lehet , és min 105o legyen.
Nagyobb és hamarabb szárad ki. Ez meg hogy jutott az eszedbe? A 63V-os jobb lesz, mint a 35V-os.
Hihhetetlenül köszönöm Csere a 2 említett kondi és jobb mint új korában a 100µF-es már nagyon halott volt mérés alapján is, valószínűleg ezért halálozott el az ezelőtti TDA is. A kép is gyönyörű lett.
"eyess" azért kérdeztem mert sokkal magasabb a kondi és az átmérője is nagyobb ezért közelebb van az ic hűtéséhez ezért gondoltam jobban ki van téve a hőnek mint a régi amelyik kicsit messzebb volt a bordától. Még egyszer nagyon köszönöm
Látod látod nem is olyan rég kérdezted , hogy mitől mehetett tönkre az ic.
Leírtam pár tippet , és az alkatrészek jósága is benne volt , de egyébként én azt hittem , hogy az ic körül csere előtt mindent kimértél.Ezek szerint nem , de most már nem is érdekes a lényeg , hogy meg lett a hiba.
Onnan gondoltam amit leírtam az ezelőtti hsz-em ben. Amit betettem az közelebb van a bordához és így közel olyan meleg a kondi folyamatosan mint a borda a régi kicsit messzebb is volt tőle a kisebb átmérő miatt és alacsonyabb is volt.
Ugyan magasabb, és szélesebb is, de a felülete is nagyobb, tehát így kiegyenlítődnek az erőviszonyok. Ha meg nagyon nem fér el, akkor lehet hosszabb lábakat forrasztani a lábaira, aminek segítségével el lehet vinni a kritikus helyről.
Köszönöm szépen. Marad így egyenlőre egy jó pár évet biztos elmegy vele nagyobb a feszültség tűrés is meg ez 105 fokos. Csak azért raktam be ezt a kondit amit te is leírtál, hogy nagyobb a felülete, ha hűlni akar akkor jobban tud.
Jöhet a Philips TV az Akai tesztelése után Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |