Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Olympus dig fényképező gép
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Gáborhelyi József hozzászólása Dec 4, 2007 /

Üdvözletem !

Segítségeteket szeretném kérni, hogy van egy Olympus D-560 típusú fényképezőgépem és szeretnék egy töltőberendezést csinálni hozzá. A gép alján a tápcsatlakozónál az alábbi felirat található: DC 3V===/itt a felső vonal folyamatos, az alsó szaggatott/
A benne lévő akkumulator CR-V3 típusú, 3V 1500mAh
Li-ion típusú. Ez kettő darab ceruza méretű egybe épített akku. Eddig tölthető ceruzákkal kinlódtam, és a feltöltés után rövid használat után akkulemerülést mutatota gép mert ezeknek a ceruzáknak 1.2V a feszültsége és a 2,4 v-ot kevésnek érezte. Ez az aksi 3.0 v feszültségű.
Kérném javaslatotokat, hogy mivel tudnám ennek a töltését megoldani, lehetőleg úgy hogy a gépből ne kelljen kivenni az aksikat. Ha tud valaki valamilyen konkrét kapcsolást az is nagyon jó lenne.
Várom segítségeteket
Üdvözlettel G.J.
(#) Bush válasza Gáborhelyi József hozzászólására (») Dec 4, 2007 /

hali.
Legjobb tudomásom szerint az olimpus nem szokott nagyon spéci töltövel vergödni.
vagyis szerintem egy lm 317-es alapkapcsolában megteszi,amit itt az oldalon is megtalálsz. esetleg beállitod,az áromkorlátott.
bekalibrálod,az áromkör 3,xx-voltra és már megyis a töltés.
(#) ferci válasza Gáborhelyi József hozzászólására (») Dec 5, 2007 /

Nem hinném, hogy a gép tápcsatlakozója akkutöltéshez is jó. Általában a belső akku/elem leválasztódik az adapter-dugó bedugásakor.
(#) Bush válasza ferci hozzászólására (») Dec 5, 2007 /

hali.
nekem elsö kiadásokból volt ilyen gépem,de annál még nem választota le.
monduk a kollega is vett késöbb ilyen gépet és abba már voltak változások mint szoftveresen mint hardveresen is.
ugyhogy meg kell nézni hogy frissitett verzió-e.
(#) Gáborhelyi József válasza Bush hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

Szia
Tudnál nekem egy ilyen lm 317-es kapcsolást küldeni,
Szerinted evvel nem lehet a töltést megoldani, Egyébként 3,4 v van a csatlakozóhez írva. A töltésen kívül mi értelme lenne va az egésznek
(#) Bush válasza Gáborhelyi József hozzászólására (») Dec 6, 2007 / 4

Hali.
ezt megépited,és még miélött csatlakoztadnád a géphez kiméred multival,és persze beállitod a kivánt feszültségre,majd ez után mehet a gépre,csak sorba kötöd a multit,és árammérésre kapcsolva ellenörzöd a töltöáromot.nem szabad hogy tul nagy legyen mert,azt könyen az aksik bánhatják.ha kell akkor inkább vegyél vissza a töltöfeszültségból.
a szabályzó áramkör bemenetére tehetsz egy univerzális adaptert is,csak akkor célszerü a 10uf kondit nagyobbra cserélni mondjuk 1000uf/35v-ra.Bővebben: Link

Köszönöm a segítségedet, meg fogom csinálni, még annyit kérdeznék hogy a töltöttséget időre nézzem, vagy valami jelző szerkezetet is jó volna ehhez.
Egyébként a hozzászólásban valóban eltűnik a akumulator/elem szinonímája.
Üdv
(#) Bush válasza Gáborhelyi József hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

Hali.
hát épp lehetne tenni rá valami viszajelzést is ,de szerintem felesleges.
beálitod a trimpotit 3,4 voltra és megy a töltés.
amikor az akkuk elérik ezt a feszt akkor megszünik a töltés.szerintem kb 2,5-3 óra alatt feltölti.

Köszi mégegyszer a segítséget.
Üdvözlettel
(#) wpetya hozzászólása Nov 8, 2010 /

Sziasztok! Van a gépemen, (Olimpus Fe-210) 3.4 v.os bemenet, de nem kaptam hozzá gyárilag adaptert, és megkérdeztem egy márkaszervízt, hogy mit tudnak róla, van-e hozzá adapter, de nem tudtak választ adni rá. Pedig jó lenne, ha lenne külső tápja, mert letöltéskor nem szeretném, ha elfogyna a szusz az akksikból.
(#) Petjaa válasza wpetya hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Helló!

Vagy keresel egy 3.7V os telefon töltőt, vagy csinálsz hozzá egyet. Az utóbbi megoldható egy 3.3V - os kis stabilizátor ic-vel.

Üdv Petjaa
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem