Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
PKN-ből leginkább az "új" fekete szériát érdemes... Bár nem személyes tapasztalat, de a piros előlaposról sok rosszat lehetett olvasni egy időben.. a fekete eviszont állítólag brutális... és nem utolsó sorban megbíztható.
Viszont ha tetszett a garry PC, akkor ajánlom figyelmedbe a POWERSOFT modulokat, a Garry PC is ebből építkezik.. most ugyan nincs Ebay-en, de mikor én nézegettem ezeket, egy 2*750W/4Ohm modul kijött volna 100alatt ebből meg beyma sugárzókból készült volna aktív kis hang, ilyen éttermi céges bulikhoz... csak aztán máshogy alakult. Pl: DigiMOD 1500
Digit végekkel érdemes vigyázni betáp ügyben , mert hajlandóak elszólogatni jóval hálózati fesz alatt is, csak akkor értelemszerűen jóval nagyobb áramokat vesznek fel. Érdemes figyelni a bejövő tápot a végfokoknál, mennyi maradtt a fázisodból... ha messziről kell jönni, és van még 1-2 büfés, vagy csak egyszerűen szar a betáp, leeshet elég komolyan a fesz. én konkrétan láttam már kóláshűtőt 190V-ról járni, és erről elmegy a PKN is (asszem) csak hát az áramok megszaladnak (ha tudnak)
Szia!
Az Ep-2500, is H osztályú , 16Kg , de többet nem vennék ilyet az biztos, már bánom hogy kiadtam 250ezret értük! A PKN a nyerő nálam, egyszerűen, emeled-emeled .... a hangerőt és nem torzít . Csak legyen ládád kihajtani! Mi szabadtéren használtuk , de remegett a gyomra mindenkinek a közelben ! 4db Porki mélynyomó volt ráakasztva. A Behringer ehhez képest csak köhögött!
Na ja, ez azért eléggé elkeserítő...
Legtöbbször akkor tudja meg az ember a valóságot, amikor meglátja a készülékben a hálózati transzformátort, ott már saccperkábé meg lehet mondani, mennyi is tud kijönni legjobb esetben mint hangfalvillany... Meg a másik nagy kedvenc, főleg kommerszebb vackokban a "PMPO" teljesítmény megadása, ez persze csak rossz viccként értelmezhető. Sokan mégis bedőlnek. No meg mondjuk 2x1200W-hoz tartozik ugye 2200W össz, + a hatásfokhiány miatt rádobhatunk még erre egyharmad ennyit, az mennyi is? Olyan 5-600W körül, tehát egy 3000VA-s trafót illenék látni egy ekkora berendezésben. Hogy a valóságban mi van benne igazából, no az már egy más kérdés...
A Behringernek vannak normális (abb) cuccai is, kár egy kalap alá venni a legalja kínai szeméttel...
Keverőben szvsz egészen jó termékeik vannak, én ugyan nem vagyok Dj, sem pedig profi hangosító, de láttam másoknál jól müxeni Behringer keverőt.. SAL, meg Mnc egy rossz vicc, de ezt a teszkó-gyerekek úgysem fogják megérteni, miért is...
Sziasztok!
Végig olvastam a topicot és a címéből kiindulva jó kis témának indult, de az a sok fikázás és kicsit elkedvtelenített! Teljesen kezdő vagyok, még nem gondolkodok hangosításban, csak házibulikban (max 30 fős) de attólfüggetlenül érdekel a téma, évtizedek múlva akár nagyban is! Az utolső két oldalon már nem volt olyan kiábrándító. Szerintem kár volt ezt tenni ezzel a témával, őszintén szólva azon se lepődtem volna meg ha zárolták volna a modik! Remélem ezentúl mindenki csak épp ész tanácsokat osztogat majd ami hasznára lehet egy kezdőnek! Én is somogyit használok itthon és ezzel tervezek majd itthon a házban bulit csinálni! Jelenleg egy 2*50W-os sony-m van és épülget egy sztereo ST151 eddig jónak bizonyul a 24 négyzetméteres szobában! üdv
Szerintem az még a régebbi gyártmány lehet..
Varj egy pillanatot es mindjart jonnek a Somogyi fanok, akik lefikazzak,.. De ne torodj veluk, szerintem Bosegesen eleg a Somogyi az ember otthonaban, hazibulikban,..
Ha tudtam volna hogy ez lesz belőle meg se nyitom :no:
osztom a véleményed, és igazad van, tényleg van jó oldala is!
ha már a jó oldalnál tartunk akkor jön egy kezdő kérdés a részemről: egy szabadtéri hangosításnál pl. egy koncerten a színpadon ott vannak a kontroll ládák amik a zenekar felé irányulnak. Azokat miért pont úgy helyezik el?
En nem okoskodom, es megmondom a tuttyt, soha nem hangositottam kulteren,.. ill. zenelni zeneltem, de nem en vittem a cumot, csak a vegfokokat kottem be,.. Szerintem azert, hogy a szinpadon levoek halljak a sajat hangjukat es tudobol ugy szinezzek a hangukat, hogy az nezzen ki ill. hallatszodjon valamivel kellemesebben,.. A sajat hangodat hallod es alakitod,.. Ugy szokott lenni, hogy ket orat hangolnak majd fel orat zenelnek,..
Pl: koncertek
szerintem ez jó válasz! bár megjegyzem tuti nem tudtam volna kitalálni csak úgy józan paraszti ésszel, de ha belegondolunk akkor ki lehetne
És köszi a válaszod
És ha a kontroll somogyi vagy mnc?? Nah jó nem offolok
Eletemben nem lattam monitoroknak Somogyit
Igaz a Somogyit nem oda terveztek,.. De meg hallgatnam mit szuperal,..
Én is hülyeségből írtam hogy mindenki fikázza mondom mi lesz a reakció Van akinek hamarabb leesik Én inkább a diszkó felé hajlok de mi nem nagyon szoktunk kontrollt használni
En is! Nekem ott a Dj -ben 4 Reflex fejmagassagban, a Dj pult emelt 1-1.5m -re a foldtol,.. Azok eleg segitseget tesznek ;o)) A mejlada a pult sarkanal, az szokott erdekes lenni, hogy mikor kitakaritjak a termet akkor mindig karomkodok! Mert kiszedik az uvegszilankokat a melyladak alul es akkor egy ora zene utan mind kiszokdosik a diszko kozepebe a ket mely,..
Aztan a haverok huzigaljak vicca,.. Idézet: Gumilemezt kell az aljára csavarozni „kiszokdosik a diszko kozepebe a ket mely,..”
Üdv.
cockero: A kontroll (vagy monitor) ládák azért befelé/felfelé néznek, mert abból halják magukat a zenészek. Komoly produkciónál több monitor hangfal van, és mindegyikben az szól , amit a zenész kér bele, tehát nem a PA hnagja van visszakeverve bele, hanem egyénileg beállított szintek vannak mindenki számára. A normális zenekari keverőkön általában ezért (is) van az a rengeteg tekerő a csatornaféderek fölött. Minden monitorútnak külön erősítőcsatornája, és jóesetben EQ-ja van, a gerjedések kiküszöbölésére. A ládák elhelyezésekor a hallhatóság mellett szempont, hogy minél kevésbé legyen lehetősége összegerjedni a körülötte lévő mikrofonokkal. Monitorládákkal szemben is elég magasak az elvárások zenészkörökben, más az átviteli karakterisztikájuk mint a PA hangfalaknak. Léteznek aktív monitorok is, ezekhez erősítő nem kell. Néhány süketebb zenész akár több száz Watt-ot is igényel a saját monitorjához, majd nem kell meglepődni ha kevés lesz a somi ) Komolyabbb élőzenés produkcióknál a monitorkeverés külön pultról történik, ez keverés szempontjából adott esetben bonyolultabb feladat is lehet mint a main mix. Valve: mivan ha elhallgat a PA-d?? Megsem hallod 4 refivel a fejedben Vagy nálatok is külön van keverve a tánctérre jutó hang?
Ahhh, nem szokott csak ugy elhallgatni,.. Ha megis akkor az aramszunet miatt van
Dehogy van kulon keverorol,.. Azt halljak amit en a 2-4PFL kimeneten,.. ill. Boot v Master; Mar megszokasbol, jon magatol,..
Na higyu mindenki. Teljesen fogalmatlanok vagytok mindenben! Több száz wattról regéltek,meg ámítotok mindenkit.. A hangfalak teljesítményeit összeadjátok??? Somogyiról írkáltok mindenkinek, amikor annál sz*rabb nincs a világon?A világlista legalja! Akkor nekem 3200 wattos cuccom van otthon?Mert annyi ezek szerint?! Mégis kb 60-80 wattot adok nekik, és közepes házibuliba is sok.Igen nagyon sok mindentől függ az a teljesítmény.(közeg,erősítő+hangfal párosítás,doboz a térhez viszonyítva,jel+zaj arány.db.és még sorolhatnám). Abban igaza van Müszinek, hogy nem kell nagy teljesítmény,ahhoz hogy valami nagyot szóljon. De örülök hogy szerintetek 3200 wattom van otthon,15hz-25khz-ig.
Mindenkinek köszönöm a bíztatást!
Most ezt nemértem. Hogyérted hogy 3200Wattod van otthon? Mert mien cuccod van?
32db Quad-405 hidbakotve (boccsika ezt nemhagyhattam ki,.. Udv; Variathor,..)
Hmmm...Jó nagy blok lehet az biztos És arra hány ohmos hangfal kell? 8Mohm?
NoNoNo! Aztszem elirtal valamit,.. Nem 8Gohm -ra gondoltal?
Na jo ne Off -oljunk ez nem az a tema,.. De akkor is,.. Hazibuliba 3.2kW,..
én sztem..
Idézet: „A hangfalak teljesítményeit összeadjátok???” Idézet: „Akkor nekem 3200 wattos cuccom van otthon?Mert annyi ezek szerint?!” Idézet: „Teljesen fogalmatlanok vagytok mindenben! Több száz wattról regéltek,meg ámítotok mindenkit.. A hangfalak teljesítményeit összeadjátok???” Bocsi, nem veszem magamra ha nem haragszol. Én a végfokjaim rms teljesítményét szoktam összeadni. Somogyira ráírt wattokat én 6-al szoktam elosztani, akkor valós kb. Namost nem vita, térjen vissza a topic a normális hangnembe ha lehet. Én sem hittem volna hogy ekkora off lesz belőle. Én nem magyarázok, ott a fotóm az első hozzászólások között, nekem ez van, erre futotta. Ez kicsivel több mint 2kW, és ezzel diszkózom. Ennyi. Részemről nincs vita. Paramétereit már leírtam, nem somogyi nem is fullmárka, de jól teljesít. Kis bulikba csak a kisládák mennek. Vagy a Proel aktívok, amiket kölcsön szoktam kérni, de most megveszem Azok 300W Bi-Amp-os cuccok és igen nagyot szólnak. Yeah.
I.J. Első hozzászólásodra reagálva, és a vitát véglegesen lezárva.
A topic meg (ha lehet) maradjon meg az építő jellegű tanácskozásoknak.
fazksg! Előző hozzászólásom visszavonva. (az első mondata)
Ne haragudjon senki, Vegye magára az aki nem ért hozzá. Hogy milyen cuccom van??:Majd berakok egy fotot is, ha valakit érdekel. Nem olyan komoly a cucc:
2x1000 watt Cherwin Vega sub.+egy 400 wattos végfok(na ezt fogom lecserélni)+2 nála kisebb erősítő,4 db 300 wattos 3 utas salyna 1-2 cserélt dudával rendelkező hangfal(márkája elhanyagolható,de jobb mint a somogyi. Nekem is volt somogyim nem is egy, olyan gyorsan túl adtam rajta, örültem hogy elvitték!Mégis 60-70 wattal szól egy nagyot...De mégegyszer szeretném hangsúlyozni,amit már elmondtam.:Nem a teljesítmény számít a legtöbbet hanem a hangzás.Ha valaki több ezer wattról dumál, az csak egyszerűen nincs fogalma az egészről.Vegye magára az, aki akarja, de úgy látszik Dj Tacee felvette,mint amint a nevéből is látszik ,DJ! Én többet pedig nem vitatkozom Dj-kel,mert ök mindent jobban tudnak másoknál. Csak egy kérésem lenne,ha nem túl nagy: Ne világoljunk már egymásnak koncerbeli felszerelésekről "mint a nagyoknak".ok? És ha megsértettem volna valakit, attól én most ELNÉZÉST KÉREK! |
Bejelentkezés
Hirdetés |