Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Olympus dig fényképező gép
Témaindító: Gáborhelyi József, idő: Dec 4, 2007
Témakörök:
Üdvözletem !
Segítségeteket szeretném kérni, hogy van egy Olympus D-560 típusú fényképezőgépem és szeretnék egy töltőberendezést csinálni hozzá. A gép alján a tápcsatlakozónál az alábbi felirat található: DC 3V===/itt a felső vonal folyamatos, az alsó szaggatott/ A benne lévő akkumulator CR-V3 típusú, 3V 1500mAh Li-ion típusú. Ez kettő darab ceruza méretű egybe épített akku. Eddig tölthető ceruzákkal kinlódtam, és a feltöltés után rövid használat után akkulemerülést mutatota gép mert ezeknek a ceruzáknak 1.2V a feszültsége és a 2,4 v-ot kevésnek érezte. Ez az aksi 3.0 v feszültségű. Kérném javaslatotokat, hogy mivel tudnám ennek a töltését megoldani, lehetőleg úgy hogy a gépből ne kelljen kivenni az aksikat. Ha tud valaki valamilyen konkrét kapcsolást az is nagyon jó lenne. Várom segítségeteket Üdvözlettel G.J.
hali.
Legjobb tudomásom szerint az olimpus nem szokott nagyon spéci töltövel vergödni. vagyis szerintem egy lm 317-es alapkapcsolában megteszi,amit itt az oldalon is megtalálsz. esetleg beállitod,az áromkorlátott. bekalibrálod,az áromkör 3,xx-voltra és már megyis a töltés.
Nem hinném, hogy a gép tápcsatlakozója akkutöltéshez is jó. Általában a belső akku/elem leválasztódik az adapter-dugó bedugásakor.
hali.
nekem elsö kiadásokból volt ilyen gépem,de annál még nem választota le. monduk a kollega is vett késöbb ilyen gépet és abba már voltak változások mint szoftveresen mint hardveresen is. ugyhogy meg kell nézni hogy frissitett verzió-e.
Szia
Tudnál nekem egy ilyen lm 317-es kapcsolást küldeni, Szerinted evvel nem lehet a töltést megoldani, Egyébként 3,4 v van a csatlakozóhez írva. A töltésen kívül mi értelme lenne va az egésznek
Hali.
ezt megépited,és még miélött csatlakoztadnád a géphez kiméred multival,és persze beállitod a kivánt feszültségre,majd ez után mehet a gépre,csak sorba kötöd a multit,és árammérésre kapcsolva ellenörzöd a töltöáromot.nem szabad hogy tul nagy legyen mert,azt könyen az aksik bánhatják.ha kell akkor inkább vegyél vissza a töltöfeszültségból. a szabályzó áramkör bemenetére tehetsz egy univerzális adaptert is,csak akkor célszerü a 10uf kondit nagyobbra cserélni mondjuk 1000uf/35v-ra.Bővebben: Link
Köszönöm a segítségedet, meg fogom csinálni, még annyit kérdeznék hogy a töltöttséget időre nézzem, vagy valami jelző szerkezetet is jó volna ehhez.
Egyébként a hozzászólásban valóban eltűnik a akumulator/elem szinonímája. Üdv
Hali.
hát épp lehetne tenni rá valami viszajelzést is ,de szerintem felesleges. beálitod a trimpotit 3,4 voltra és megy a töltés. amikor az akkuk elérik ezt a feszt akkor megszünik a töltés.szerintem kb 2,5-3 óra alatt feltölti.
Köszi mégegyszer a segítséget.
Üdvözlettel
Sziasztok! Van a gépemen, (Olimpus Fe-210) 3.4 v.os bemenet, de nem kaptam hozzá gyárilag adaptert, és megkérdeztem egy márkaszervízt, hogy mit tudnak róla, van-e hozzá adapter, de nem tudtak választ adni rá. Pedig jó lenne, ha lenne külső tápja, mert letöltéskor nem szeretném, ha elfogyna a szusz az akksikból.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |