Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia Vicsys!
Lesz belőle cikk az oldalon, nagyon érdekelne, és nem csak engem (szerintem) üdv: Müszi A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
A kis karakteres nekem is jobban tetszik. Jó lesz!
Szia! Bravó! Egy megjegyzés, ez nem kritika, csak egy észrevétel, nekem fura, hogy a jobb csatorna van felül, a balt szokták előbbre tenni. Tegyél bele csúcs jelzést is, meg amikor a csúcs érték lassan esik vissza.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Szia Vic!
Nagyon jó lett a kivezérlésmérőd! Tetszik nekem is! A csúcsérték kijelzésen továbbmenve esetleg meg tudod oldani, hogy dB skála is legyen a két mozgó vonal között? Vagy ez csak két soros LCD? A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Tegnap este sikerült elkészítenem első ab erősítőmet maya cikke után. Tartalmaz egy műveleti erősítőt is. De sajnos fogpk rajta rádióadást is, a csatornak nem elkülőnítettek, valamint magasabb hangerőn mintha a mély-mélyközép hangok belefulladnának, csúnya torzítás kíséretében. Cd lejatszóról nagyon gerjed. Akkumulátorról üzemelem, valamint van autós laptop töltőm 24 voltig. Most megyek suliba, de este ellenőrzöm. Egyébként nagyon örülök neki!
Jaj! Te. Az a nyák. Felülről szép, de alul....
Sok örömöt hozzá.
Azt a 6 csatornás poti új, honnan vetted? Vagy bontott.
Igen, bontott. És ha jól emlékszem nem is működik megfelelően. Így csak tippre választottam a 6 csatornából. Sajnos a boltban 10k potit adtak a 47 helyett. Ha nincs kontakt spraym mivel tudom még befújni? Van minden kenőanyag itthon kivéve wd40. De neten semmi alternatívát nem olvastam. Amúgy kifejezetten száraz a poti az egyik mono társához képest.
A WD40-et nem ajánlom potihoz, mivel olajos, még jóban megtapadnának benne a koszok.
Inkább valami alkoholos kellene, ami letisztítsa a felületet és utána elpárolog.
Az meg kiszárítja. Egy csepp petróleum kéne rá.
Photoshop?
Szia! Szerintem a vezetékek miatt fogod az adást, így egyben tuner is.
Gery78: szerintem csak két soros lcd. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Tudod azért is rádiózol vele , mert árnyékolás ami hiányzik belőle .És emiatt gerjedhet is neked .
Nem akartam ennyire túllihegni a dolgot. Nem túl szép a kijelzés és újabb rutinokat írtam bele. Aztán bezabúltam és összeraktam a jól működő és igen szépen kidolgozott (Proli mester féle) kapcsolást. Rögtön visszaesett a program helyfoglalása 3% alá. Szép sima a kijelzés és én megelégedve dőltem hátra a székemben. Néha egy egyszerű hardver gyorsabb, olcsóbb, mintha napokat tökölnék a szoftverrel.
@ Müszi Nem tudom, még nagyon az elején vagyok... @ Johnny0004 Már dolgozom a csúcsérték tartáson, a betűjeleket felcserélem. @ Gery78 Sajnos csak kétsoros a kijelző, nehéz lenne szépen átírni a szoftvert. Esetleg egy GLCD-n sokkal könnyebb lenne ezt megvalósítani. Majd ha sok időm lesz...
A bemenet és a gnd közé tegyél egy 10nf os kondit és rögtön elhallgat a rádió .
A gerjedés lehet a szerencsétlen alkatrész elhelyezés miatt is. A potit a bemenetek oldalára kellett volna tenned, hogy ne menjenek vezetékek keresztbe. Simán gerjedőssé, zajossá lehet tenni egy rossz elrendezéssel az amúgy kifogástalan erősítőt. A fulladás is lehet a gerjedés megnyilvánulása. Rendes táp azért sosem árt.
Üdv!
Majdnem kész vagyok a Heed Canamp clone fejhallgató erősítőmmel. Hiányzik még 2 fekete csavar a tetejéről, kettő a táp csatlakozóról, illetve egy valódi előlap, mert így nem mutat olyan jól. Az ALPS poti már úton van, addig a forráson szabályzom a hangerőt. A hangja szép, maximálisan megfelel az elvárásomnak. A doboz egyenletes matt fekete, csak az asztal üveglapja tükröződik rajta. Köszönet reloop és eyess kollégáknak a sok segítségért.
Közben teszteltem, a végerősítő tökéletesen működik, a műveleti erősítőt viszont rosszul kötöttem be.
Helló, szerintem az a baj vele hogy nagyon nincs átgondolva az elrendezés, egy nagy gubanc, és a bemenetek ill. a fesz. erősítő nagyon közel van a nagyobb áramú részekhez. Nekem sosem volt ilyen mert távol tartottam őket egymástól. Ha jó látom ez a dupla tápos, kimenetről visszacsatolt verzió. Ez pedig nagyon tudott szólni, nagyon részletező és kristálytiszta hangja volt. Egyvalamit próbálj ki: a kimenetre tegyél zobel tagot, a kimenet és a föld közé 10ohm+100nF fólia sorba. Ha akkor is gerjed akkor változtatni kell ezen a zsúfoltságon. Pl. a bemeneti csatiról a jel átmegy az egészen a potihoz, majd vissza az ic-hez... jajaj... én a potit kivenném és a jelforrásról szabályoznám a jelet, ha kell. Én többnyire így is teszem. És akkor máris sokkal jobb a helyzet. Majd írd meg sikerült-e rendbetenni.
Hol szereztél ilyen nagy gyufát?
Nem olyan nagy az!!
Szép kis játék gratulálok. Egy videót nem csinálsz róla?
Hát nem a legjobb de ez van!
Szerencsére ma hozzákezdhetek az erősítőm újraépítéséhez jobb lesz külön tápegység ventilátor és sok más is kerül bele többek között szigetelt huzalok kb. 1-2 hét míg elkészül, szurkoljatok nekem. Ez az erősítő http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1503536.html#1503536[/url]
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |