Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Bár van egy PicKit2-m idehaza, azért nem bírtam ki, hogy a Watt féle égetőt meg ne építsem
(Rengeteget szívtam nemrég az elektrokonthában kapható pic égető kittel) Na ez ment elsőre, mondanom sem kell... sok-sok szóbeli dícséret Wattnak! A lomexes pici dobozba zsúfoltam bele, kisebb lett, mint a pickit2
Ma lettem kész a SZTEREÓ PCL86-os csöves végfokkal.
A tulajdonságairól később írok, addigis képek
Haggyad már, filctollba! Mekkora! Minden elismerésem
Naaagyon baró!!!
Nagyon tetszik. Akkor ezzel most 2 valamit is tudsz kapcsolni ki-be? És a vevőegység az milye?
Egy pic16f876a az agy, ez határolja be. 40us-enként mintavételez , ennyit tud az AD és a feldolgozó rutin. Túlmintavételezéssel 100kHzes jel jól néz ki rajta, efelett megint az AD miatt már nem lehet mérni.
Rajz nincs, az ilyen egyszerűeket fejben tartom. Láthatod a képen semmi csoda(a pic és a 7660 -Ut konverter a túloldalon van): - bemeneti osztó - LF347 az erősitő és a freki-időméréshez komparátor, a maradék két opamp a refi feszültséget meg az álföldet stabilizálja.
A két lámpa a műhelyben. Fényerőszabályzós.
Kép lemaradt
Jó lett! Pontosság kedvéért, amit Te építettél az inkább az oshon munkáját dícséri. Én egy Vpp-t előállító áramkörrel egészítettem ki és náhány apró módosítást végeztem el rajta.
Huh bocs h ilyen értetlen vok de elég kezdő vagyok szóval készítenél neklem egy rajzot az is sokat segítene ha kézzel skiccelnél vmit és azt lefényképerznéd előre is kösz
Nemrég teszteltem le az alábbi végfokot, és nekem tetszett a hangja, úgyhogy meg kell építenem sztereoban, teljes verzióban. Ugyanis a csövet és a hozzá tartozó alkatrészeket lehagytam, csak a tranzisztoros végét csináltam meg. De kipróbáltam két pár végtranyóval is, és úgy döntöttem, hogy a "két páros" verzió lesz a végső. A kimenetéről az induktivitást kihagytam, de ezt nem is fogom belerakni. Ha elkészült, akkor felteszem a "hi-fi tornyom" tetejére. Ez a torony ammól áll, hogy a földön van 1 Sony mélyláda, azon van 1 Sanyo 2X50W-os STK ic-s erősítő, annak a tetején 1 Marantz 2X35W -os erősítő. Ennek a tetejére jön majd ez a mű, ami a tápfesztől függően (az eredeti verzió) kb 60W teljesítményre képes. Eztán átdugom ebbe a kábeleket, és máris "Ápgrédelve" lesz a torony
bocs az előző HSZ.-ből kimaradt h a pic progit is megoszthatnád velem..
Elsö smd áramköröm. Gondoltam ha már minden megvan a fotózáshoz, csinájuk meg kicsiben is. Lehetett volna kissebb is...
Köszi!
A Vpp előállító részt lehagytam, ha már dugdosni kell, szinte mindegy, hogy usb-be dugom, vagy a konnektorba a tápot, ugyanúgy le kell hajolni Így viszont befért cipőkanállal a kis dobozkába, némi smd-s trükközéssel a forrasztás oldalon. Oshon ide vagy oda, számomra ez watt-os dolog, pláne a szoftver és a "support" miatt. Tetszik az egyszerűsége és a szoftver kivitele is. Szomorú, hogy 2007-ben nem lehet a boltban egy egyszerű, olcsó és valóban működő programozót kapni. A Pickit2 nagyon jó, de nem olcsó. Ez meg 400Ft volt, plusz a doboz... az volt a legdrágább
Most jutottam egy pici időhöz, leírnám az erősítő tulajdonságait.
- a cikben található kapcsolásból épült, - 2x PCL86-os végcsövekkel - az anódfesz 170V körül van (ilyen trafóm volt, de legalább nem lepkefing teljesítményű) - Az egyik kimenőt én tekertem, a másikat úgy bontottam egy TESLA szallagos magnóból (hálótrafó), belemezeltem légrésesre. - A kisebbik trafó a LED-eknek biztosítja a feszt az alávilágítéáshoz. - Az egyenirányítás félvezetős (graetz híd), az anódfesz késeltetés kapcsolós potméterrel van megoldvaAz erősítő közepén levő cső csak dísz. - A súlya több mint 10kg. - A 2W-jával ordít, 50W-os ládát szépen kihajtja. - Anódszűrésnek 300µF van benne. - Gyönyörű hangja van. Ennyi asszem, várom a véleményeket
hello szerintem is kivállo
Végre elkészült a nixie órám elektronikai része. A dobozolás még hátra van, de előbb-utóbb az is készen lesz.
További képek...
Nagyon szép
Ügyes vagy Gratula
Itt a vége.
Nah ez nagyon jól nézki! Én is csak gratuláni tudok hozzá! Nagyon igényes munka!
Ilyen tükörfenyes nyakot meg nemlattam!!!
Igenyes,szep munka,minden elismeresem,garatulalok! Ezt kiraknam hatterkepnek,szabad?
Köszönöm mindenkinek az elismerést.
Puskas87! Ha tényleg ennyire tetszik természetesen kirakhatod.
Hát ez tényleg nem akármilyen, csak gratulálni tudok hozzá.. Látom azért kicsi rokonságban áll még a nyák az én verziómmal, de gondolom teljesen újat terveztél neki. Nagyon igényesre sikerült! Én nem vagyok oda ezekért a fekvő nixiekért, de szuperul néz egyben ki..
Igen teljesen újat terveztem, de a tiedből származik néhány ötlet. Így utólag is köszönöm!
A nixiekkel kapcsolatosan, még nem volt szívem fölhasználni a tőled vásárolt csöveket. Prototípusnak szántam ezt az órát, ezért rendeltem néhány csövet az Ebay-ról, ott viszont abban a pillanatban csak ezek a csövek voltak, elfogadható áron.
Nemrégen csináltam életem első vasalós nyáklemezét, egy 0-30V 0-2A szabályozható tápegységet. A vezetősávok forrasztóval lettek ónozva. Első próbálkozásra sikerült a vasalás és az áramkör is rögtön működött.
Ilyenre sikerült.
Sziasztok!
Nemrég készültem el a nagy hétszegmenses led kijelzős órámmal. Egy tantárgy házijának épült. A lelke egy AtMega16-os uC, és egy DS1306-os RTC ic. Van még benne PC-s kommunikáció is soros porton, és ébresztő is. Egy kis 5V-os, 0.5A-es kapcsolóüzemű táp csinálja a tápfeszt a panelon. A kjelzők 38mm magasak, és nem is fogyaszt sokat az óra (180mA átlagosan 12V-os táp mellett). Jelenleg a két panel egymás felett van, de majd egy plexi mögé lesz berakva, és akkor jó lapos lesz, mehet a falra. Később még az aktuális napot is ki fogja jelezni 7 leden, de erre már nem volt időm, majd a vizsgák után . Az óra pontossága még nem a legjobb, úgy látszik ez az RTC kényes a kvarcokra, nem mindegy milyen órakvarccal megy. A nyákokat vasalásos technikával csináltam. Ha gondoljátok, rakok föl a másk felükről is egy képet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |