Fórum témák
» Több friss téma |
kék ??
háát akkor az nem tudom milyen öskori táp lehet, nekem nincs olyan at-s tápom ahol -12v -nak kék lenne.. ott is fekete ahogy a gnd... mind 1
Hát, elég régi táp... talán 486osé...
"A PC táp felejtős"
lehet, de faterom elvan vele , 200Wos AT tápról megy egy tda8560q 2*20 / 4 ohm , tda1524.. áram felvétel folyamatossan 2-3 A.. a táp meg 8A-t tud 12v-on "kapcsüzemű" az autókba is így van megoldva...
Akkor most ehhez mi a legcélszerűbb?
Egyenáram v szimpla vagy mi kell? És egy trafo, ami 40-44 voltos, és bírná ezt a 2-t, az kb mibe fájna? VAn egy mercury 300w-os tápom, az nem jo? Persze 2-hoz egyszerre? Ahhoz kell valami áramkor még elé?
"az autókba is így van megoldva... "
Csak azt ne feledd hogy kapcsüzemű tápot nagyon sokféleképpen lehet készíteni. Nekem is volt egy régebbi Sony erősítőm kapcsüzemű táppal, csak a tervezési kritériumok teljesen mássak, mint egy PC tápnál. Némi hasonlattal élve: EI - Toroid közti különbségek is nagyok, annak ellenére, hogy feszben és áramban mindkettő tudhatja ugyanazt. Tehát nem lehet általánosítani, hogy kapcsüzemű táp...
A budán skála mögötti üzletben (a nevét sajnos nem tom), jó áron lehet kapni szinte mindenféle torroidot. Én még 100W-os 2×12V-os trafót vettem ott 3600HUF-ért. Ennél van nagyobb feszültségű táp... teljesítményben pedig több, mint elég.
A célnak pedig ez lenne a legideálisabb... kis szórás, csendes működés, hirtelen nagy áramokra is megbízható stabilitás, stb. Ugyanitt vettem 10A-es graetz hidat is (fém tokos, hűthető)
Egyáltalán ehhez mi kell?
Elég egy trafo vbagy egynirányito is?
hát figyu nem akkarlak leszólni, de most jönnek a gondok(nálad) ezekszerint:
Idézet: „Egyenáram v szimpla vagy mi kell? ” Idézet: „És egy trafo, ami 40-44 voltos, és bírná ezt a 2-t, az kb mibe fájna?” mondjuk 34v-os kellene ami DC, a trafónak meg 24v AC -nak kell lenni.. ha rádobod a lábadra tud fájni 24v AC 100W -os sztem elég lenne, árba mennyi? passz 4 e ft körül bizutos van.
most írtam 2×12V 100W 3600HUF-ba fáj (bruttó)
2×12=24VAC
ott 2 -ő is van kb 20 m-re egymástól
Mikroelektron Bt. Bercsényi u. 32. (11 ker), ha bp-n járok betérek ide ez van a "pincében" és mellete van az árwill ha jól emléxem.
ööö a pincés... a második bolt a lágymányosi út fele menet (bocs de csak így tudom )
Akkor az a Mikroelektron
tovvább tartott a hsz irásom
I"m Sorry!
Tudom, nem az enyém, más tollával
Nah, ez isa(misa) remekműve, azt mondta, hogy neki cakompakk az egész 6500HUF volt. Elnézve igényes, meg minden... Nekem is egy ilyen/ilyesmi táp kellene.(?) Azt mondta depo.hu-n vette, használtan. Ilyen kell nekem is, meg utána az a kis hid? ekkora van a helyi boltban 3-4 e korul ugy emlékszem... (elképzelhető?) :help:
Sziasztok!
Szerintem nem érdemes mindenáron új toroidot venni. Ez nem egy HI-END kapcsolás. Szerintem valami ismerőstől próbálj szerezni egy trafót ami megfelel. Max 24V AC és olyan 60Watt vagy afelettit. Nézzétek meg hogy nincsen egálba a kapcsolás és a toroid trafó ára. És a dobozról még nem is beszéltünk... Szerintem ebben az esetben a toroid csak annyival lenne jobb hogy kisseb a szórt mágneses tere. Azt meg a sima EI magos trafónál sem oylan vészes.., Annyi hogy 5 centivel arrébb kel rakni Isa U.i: Látod Zolee! Inkább vettél volna ahhoz a kapcsoláshoz anyagot ami az RT-ben van. Ahoz még a nyákot is megcsináltam neked. Ja nekem a kivezérlésjelzők kerültek sokba... egyébként az a havertól szereztem 500Ftért ( a trafót) A veterán is vettem arra gondolhatsz... Neked kell egy trafó a fenti adatokkalmeg egy graetz hid és egy nagyobb pufferkondi és kész a tápod A graetz mondjuk: graetz A kondi meg:4700µF/50V Mondjuk ez sok érte, 384Ft az elektroartban..
ja a vetera, télleg lol
Ez a nyamvadt táp... Ezzel van a gond... Drágább a hus, mint a leves De ez a csávoka azt írta, hogy 8-18V..., talán ez már ott is leadná a maxot? Nekem mért van 2 kondi a tápnál?
a tápot nem kell lebecsülni... jó táp nélkül akármilyen erősítőt építhetsz, nem lesz jó.
vatera
2x38 volt egyen 100w AKAI trafo 3000HUF+posta?
azt mondja egyen-t ad le? Megéri? Fárasztom itt a "nép"-et, boccs!
2×38V-ot hová akarsz kötni?
Egyenfesz trafóból... jó vicc Ebben az esetben tápegységnek hívják. Hol láttad?
Most vagy úgy érti, hogy kétutas kétütemű csúcsegyenirányítás után 2×38V, vagy nem ért hozzá. Kár, hogy nincs méretbeli viszonyítási pont...
NINCS EGYENÁRAMÚ TRAFÓ!!! Egyébként ez a fesz sok lesz neked! Volt régen a szugló-róna utca sarkán ilyen alkatrész bontó, de nem tudom hová költöztek. Amúgy 3000Ft-ért szerintem sok is!
Szimpla táplálású TDA2030as erősítőnek jó úgy a tápja, hogy a 24Vot (35VA) rákötöm egy 10Aes diódahídra, onnan pedig két párhuzamosan kötött 4700µF/63Vos kondira, és akkor úgy meglesz a +34V! Vagy nem kell hozzá 9400uF?
24VAC egyenirányítás után 33,9VDC. Kondenzátor méretezésnél 1000µF/1A -el érdemes számolni. Végülis, ha több nem baj
kerekítettem az értéket, azért jött ki 34VDC...
Az amperekkel nem vagyok jóba, szóval nem tudom, hogy hány A fog folyni rajtuk... az jobban tetszik, hogy wattonként 100uF... az legalább meg van adva.. De ahogy gondolom, a két párhuzamos 4700u bőven elég lesz...
Hát közelítőleg 18W-nál 0,5A folyik. Csomóponti tv. alapján a jobb és baloldal együttes árama 1A, ami 1,6× túlméretezés esetén 1,6A...
Szóval a másik 4700µF-os kondit ki is veheted, jó lesz máshova
van egy régi akksi toltom, elektromos kiautohoz...
az 12V egyen, nem tom mennyi A, azt meg megnezem... Az jo lehet?
Hali!
Próbaképpen jó lesz, de csinálj hozzá rendes trafós tápot mert akkor ki tudod hozni belőlle a maxot. Sima 12Voltal olyan 4Wattot fog tudni. A 22 helyett. (Szerintem tud 22Wattot, bár csak 18Wattot irnak) Miklosh: Ne tegyél bele 2*4700µF-ot, írták régebben hogy egyel sokkal szebben szól. meg nemelég az 50V-os?? Vagy ilyen van otthon? Szerintetek nem kevés az a 35VA-ost trafó?? Ha összeadom a két oildalt akkor már a határát feszegeted és a melegedés isvisz el kraftot.. szerintem megérdemelne egy 50-60VA-s trafót Gondoljunk a basszusokra. Isa (az enyém 33V AC volt és letekertem 24V AC-ra, olyan 85Wattos) |
Bejelentkezés
Hirdetés |