Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S

Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 45
(#) zoli91 hozzászólása Feb 21, 2013 /

Köszönöm a segítséget! Igen sajnos kicsit megszenesedett a nyák... ez azt jelnti, hogy kuka az egész???
(#) bekeipeter válasza zoli91 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Nem biztos, hogy menthetetlen, de ha mégsem, akkor a vaterán van fent AIDA végfok panel!
(#) Buffoon válasza csoki18 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Ha jól értem a felvetésed!

Nagyot nem tévedhetsz, mert a rádión 5 pólusú bemenetek vannak, ami azt jelenti, hogy ha szemből nézed, az 5 pólust:

1 - bemenet
2 - bemenet
3 - test/árnyékolás
4 - bemenet
5 - bemenet

Az 1-2, illetve a 4-5 közötti bemenet közt annyi a különbség, hogy egyik az kisebb jelhez, (pl. mikrofon) a másik pedig nagyobb jelhez (pl. magnó kimenet) van illesztve.

Az 1 és 5 illetve a 2 és 4 pólusok, mindig ugyanazt a csatornát szólaltatják meg, ezek általában ellenállással vannak átkötve, ami a jelerősség különbségből adódó illesztést végzi.

Ha véletlen "búgna", bár ez a Cleóra nem volt jellemző, a két készülék közötti test/árnyékolás kapcsolatot, szakítsd meg, és egy legalább 10 micros kondival kösd át. Elvileg nem kell túl nagy feszültségű, reméljük te nem medencében történő kereszteléshez használod.
(#) csoki18 válasza Buffoon hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Köszi pont ez kellet nekem
Sikerült, hál istennek nem búg semmit kivéve ha a balansz potit tekerem kicsit berecseg (csak amíg tekerem) ez meg valami kontakt hiba lehet a potinál ha jól gondolom.
(#) Harper hozzászólása Márc 22, 2013 /

Sziasztok,

Szert tettem erre a remek erősítőre. Ismerősömnek van, imádtam a hangját. Nagy a boldogság, csakhogy a baloldal recseg...nem azonnal, hanem csak egy idő után. Ha kikapcsolom, majd vissza, van, hoyg jó, aztán újra előjön. Talán egy kondi a végfoknál lehet a ludas. Kérdésem az lenne, hogy tudnám kideríteni, mi is a hiba pontosan? A csere gondolom nagy gondot nem jelenthet, a forrasztópákával magabiztosan bánok...legalább is nem égetem össze már magam vele

Előre is köszi!
(#) bekeipeter válasza Harper hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

A telepközép beállító trimmer nagyon esélyes!
(#) Harper válasza bekeipeter hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Ehhez nincs sok kérdésem, csak az, hogy mi az, hol találom, milyen hibát okozhat és hogy derítem ki, hogy valóban ő-e a ludas?
Bocsánat, de most csöppentem bele ebbe a világba és szeretném tudni, mi hol merre hány méter egy ilyen erősítőben.
(#) bekeipeter válasza Harper hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

A végfok modulon lévő trimmer potméter az. Modulonként 1db van!
(#) Harper hozzászólása Márc 24, 2013 /

De a trimmer potméter egy konstans valami. Az vagy kikopott/kiégett adott helyen, vagy nem. Olyat miért csinálna, hogy egy ideig ok, aztán betorzít?
A hibajelenség furcsasága, hogy pl amikor recseg a hangszóró, kikapcsolom, és a gomb megnyomása pillanatában megjavul...ilyenkor ugye még szól a cucc a kondikban tárolt energiától...aztán visszakapcsolom, és vagy ok egy darabig, vagy egyből rossz megint...általában gombnyomásra megint rossz lesz, de van, hogy percekig OK. ehh...
(#) bekeipeter válasza Harper hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Fogsz egy voltmérőt, és figyeled, a végfok kimenetén a telepközepet 0 hangerőnél. Ha elmászkál, akkor a trimmer hibás. Én már nagyon sokszor találkoztam ilyen hibával. De nem kötelező megfogadni a tanácsom. Csere alkalmával érdemes a soros ellenállást is cserélni 33k-ra, a könnyebb beállítás végett és a kicsatoló kondenzátort 63V-os típusra.
(#) Harper válasza bekeipeter hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Félreértesz, nem kötekedni szeretnék, csak "hangosan gondolkodom". Tanácsért jöttem, megfogadom, csak próbálom megérteni a folyamatot...
(#) Harper válasza Harper hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Helló,

Leírom, hátha más is járt már így: szóval a torzítás jelenség egyszerű kontakthibából adódott. A moduláris felépítés előnye a könnyű szerelhetőség, hátránya, hogy plussz csatlakozó felületeket tartalmaz. A végfok alaplappal való csatlakozásánál volt kontakthiba. Megoldása egy egyszerű pin tisztogatás és kontaktspray használata!

Üdv!
(#) bekeipeter válasza Harper hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Ezt nem mertem gondolni, mert ez a videotonnál alap. Ha valakinek videoton rádió kerül a kezébe, akkor mindig a modulcsatlakozókkal kezdi az ember
(#) mezei dávid hozzászólása Máj 15, 2013 /

Sziasztok!Valaki tudna segíteni a bd810 helyett most van egy tip36c hogy jó -e helyettesíteni.Tehát
bd809-bd810 pár vagy tip35c-tip36c
kösz.md
(#) bekeipeter válasza mezei dávid hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Tökéletesen jó lesz a BD-k helyett a TIP35C/36C páros.
(#) Andris85 hozzászólása Aug 2, 2013 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, van nekem is egy Cleopatram. Az a hibája, hogy az egyik oldal hangosabba szól, mint a másik, nevezetesen a bal oldala. A végfokok jók, az előerősítő is rendben van. A szabályzó modulba nagyobb jel megy be, mint szükséges lenne. Tehát a probléma a szabályzó modul és az előerősítő között van. Melyik alkatrész, amit cserélnem kellene?
Köszönöm a segítséget.
(#) zolikzol hozzászólása Okt 3, 2013 /

Sziasztok !
Garázsürítéskor kezembe került egy alaplap, azt nem tudom hogy Cleo vagy Aiwa, de az biztos hogy valamelyiké. Valakit esetleg érdekkel?
(#) bekeipeter válasza zolikzol hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Ez az RA6363 alaplapja!
(#) telnagyapo válasza zolikzol hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Szia!
Mennyit kérsz érte?
(#) Barret válasza telnagyapo hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Ilyet el lehet adni??
A méh-ben komplett RA 6363-at rúgtam félre,hogy lássam mi van alatta...
(#) zolikzol válasza bekeipeter hozzászólására (») Okt 7, 2013 /

Jelképes 500 huf.
(#) macibacsi hozzászólása Okt 16, 2013 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egy ismerősöm hozott egy ilyen csodát javítani.
Elmondása szerint füstölt, nálam szétszedés után kiderült hogy az egyik végfokpanelen a huzalellenállások szét vannak égve és a panelt is megégette körülötte.
A másik panelon is látszanak kisebb égésnyomok és néhány ellenállás meg van feketedve..
A végfokpanelek kivétele után a pufferkondin 63V-ot mérek ami 63V-os kondi.
Arra gondoltam hogy első lépésként kicserélem a gépben található kék kondikat újakra, majd az ellenállásokat és utána a félvezetőket, nem mértem rájuk de szerintem mind kuka.
A végtranyók bd243b-és 244b ami szerintem kevés.
Szeretnék segitséget kérni hogy a 63V-os táphoz milyen tranyókat vegyek..
Előre is köszönöm mindenkinek.
üdv.:CS
(#) reloop válasza macibacsi hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Szia! Mikor a végfokok jók lesznek, és folyik rajtuk a nyugalmi áram, akkor lejjebb fog esni a tápfeszültség. Az eredeti félvezetőkészleten nem változtatnék.
Élesztésnél ne feledkezz el áramkorlátozó beiktatásáról!
(#) bekeipeter válasza macibacsi hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

BD911-912 pár sokkal jobb alternatíva, mint a BD243-244.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
(#) LOmmPA hozzászólása Okt 24, 2013 /

Szervusztok!

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy a Cleopatraban hogyan tudnám semlegesíteni a loudness áramkört? Igazából az a gondom, hogy nem tudom mi csinálja a loudness szabályozást. A szabályozó panelen csak a hangszín szabályozó alkatrészei vannak, azon már mindent kicseréltem fólia kondenzátorra meg 1%-os ellenállásra, mert voltak aszimmetria gondok... Arra tippelek, hogy a loudness az a két RC tag a hangerő szabályozó poti környékén, amikre a 330k csatol be a bemenet felől, de nem vagyok biztos benne, ti hogyan csinálnátok a kapcsolgatását? Ha a képen bekarikázott (általam loudnessnek hitt) tag a ludas, akkor hogyan hatástalanítsam?

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2013
(#) reloop válasza LOmmPA hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

Szia! Vedd ki azt a két-két kondenzátort amit bekarikáztál!
(#) macibacsi válasza bekeipeter hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

Szia!
Azt szeretném kérdezni hogy van itthon egy FOK-GYEM tápegységem ami 0-40V-ig tud és az áramkorlát 100mA-ként állítható.
Erről hogyan tudnám feléleszteni a végfokokat?
Köszönöm.
CS
(#) LOmmPA válasza reloop hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

Ilyen egyszerű volna? Hálás köszönetem, holnap kipróbálom!
(#) reloop válasza LOmmPA hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

A poti kiágazását is megszakíthatod, ha eligazodsz a rajz alapján, vagy kapcsolót is beiktathatsz - mégis vágynál loudness-re, akkor legyen.
(#) LOmmPA válasza reloop hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

Ha jól értelmezem, abba a sávba kellene sorosan beiktatni egy kapcsolót, ami a potméterről a két 5,6k-s ellenállás közé vezet.
Következő: »»   16 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem