Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Helló!
Minap átütött a sokszorozó egy Grundig M72-105/9 IDTV (CUC1852) készülékben. A hiba szerintem már érett egy ideje, mivel közelről hallgatva volt egy nagyon gyenge sistergése, de nem lehetett behatárolni. Nos, átmeneti megoldásként kivakartam a repedéseket rajta, és kiöntöttem műgyantával. Most újra működik, ezúttal sistergés nélkül, azonban a fókusz el van mászva. Fontos tudni, hogy a potin nem állítottam míg dolgoztam rajta. Szerintetek egyszerűen csak állítsak a potin, és ne aggódjak, vagy lehet, hogy az átütéskor valami más is károsodhatott? (pl. a dinamikus fókusz panelen) (mivel ha a fényerőt lejjebb veszem akkor javul a fókusz ebből feltételezem, hogy magasabb lett a fókuszfeszültség. Talán mert megszűnt az kis, sistergést okozó áthúzás?) ui.: Ha esetleg valakinek van ilyen típusú még jó sokszorozója elfekvőben, melytől szívesen megválna, annak várom jelentkezését! Az új bolti ára kb. 6k + 1k posta A HQ-nál. Ennyit nem szívesen adnék érte. Ki tudja még, hogy milyen, ennél komolyabb/költségesebb baja lehet neki a jövőben. üdv.
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy adott egy samsung cw-25m064v tv melynek a teteje és az alja a képnek egy 5-10cm rel összébb van húzódva és vízszintesen pedig ki van tolódva a képcső méretéből, ill.a képcső szélénél párna torzítás jelentkezik.Mi a fene baja lehet? Köszönöm mielőbbi segítségeteket! A sorkimenő lábait próbáltam mérni testhez képest, a rajz szerint van ahol 130-200V-os feszültségnek kellene lenni ehhez képest 0V-ot mértem multiméterrel. Lehet a sorkimenőnek baja?
Szia!
A sorkimenő lábainak nagy részén nincs egyenfeszültség. A diódák után mérj! A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2013
Ebből a rajzból semmit nem lehet kivenni.
A vertikális körben keresd a hibát.
Szia!
Rajz: Bővebben: Link
Két bekapcsolással később magától helyreállt a fókusz! Úgy tűnik beállította magának.
Kösz , de erre inkább Pongó nak lesz szüksége.
Üdv mindenkinek!
Egy Panasonic 28ck1p (z8 sasszi) be lehet menni a szervíz menübe távirányító nélkül? (Mondjuk az előlapi gombokkal?) A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok-Lenne egy kérésem van egy 11ak30 shassi az a gondom hogy konektorba bedugva a led zölden világit távkapcsolora nem reagál.A táp feszültségek jók,tl431 cserélve ic47 lábon 5v megvan nem tudom hogy milehet még vele? (BU cserélve) kikondizva .Segítsetek hátha elmentem valami mellett.
Sziasztok!
hyundai ctv 2150 mn Tv-hez sehol sem találok rajzot. Honnan tudnék letölteni hozzá? Előre is köszönöm a választ.
Szia!
Tessék: Bővebben: Link.
Szia!
Utána néztem 11ak30 chassi-nak. Samil hozzászólására válaszoltál. Vagy ez megegyezik a Hyundai tv-vel?
Nem eléggé néztem utána Passzol köszönöm a gyors választ.
Sziasztok!
Grand Cinema Sim2 Multimedia RTX 55 hátulról vetítős projektor tv meghibásodása Van egy projektorunk , kép róla: http://www.sim2.com/home/en/content/rtx-45 Meghibásodott és nem tudom mit kellene csinálnom vele!. A hiba: Be lehet kapcsolni,de kb 1 perc után ki is kapcsol ,elsötétül a kép. Utána áramtalanít,bekapcsolás ,újra és megint egy perc kb. és leáll. Mielőtt elsötétül a képernyő,apró kockássá alakul a kép. A lámpában még kellene lenni legalább 1000 órának, 2005 körüli tv eléggé megkímélt volt. Az a kérdésem, hogy a processzor rossz vagy máshol van a gond? A Szállítás nem egyszerű vagy 80 kg ! A bemenő tápegység csatlakozása belül már volt forrasztva,mert elengedte az egyik lábat .Régi a gép ,de még jó lenne,ha használhatnánk.Segítségeteket előre is köszönöm! Szerintetek mit csináljak hogy jó legyen? Köszi minden építő tanácsot !
Nem valószínű, hogy processzor hiba! Jellemzően színkerék, és környékét kellene átnézni, kitisztítani. Célszerű " szakit" hívni hozzá mert súlyos károkat lehet okozni benne. Helyszínen nem igazán javíthatók eme készülékek.
Üdv.Mindenkinek!Videoton Waltham tv WT821.függ.eltérités meghalt.Ha valaki tudna segiteni,megköszönöm.Rajzom nincs hozzá.Üdv:András
Sziasztok!
Sajnos már nem tudom hol kutassak a válasz után, hátha ti tudtok nekem segíteni. Van egy régi Orion ctv 028 st txtípusú TV-m, aminek tönkrement a távirányítója. Ennek hála nem tudjuk bekapcsolni a TV-t, ugyanis annak idején valamelyik okos úgy tervezte meg, hogy csak egy főkapcsoló van rajta, amivel Stand By-ba lehet kapcsolni a TV-t és ennyi. Szóval távirányító nélkül Stand By-nál tovább nem tudunk jutni. Próbáltuk univerzális távirányítóval bekapcsolni, de azzal sem ment, mert bekapcsolva kellene lennie a TV-nek, hogy rá lehessen hangolni. Van rá mód, hogy bekapcsoljuk távirányító nélkül? (Bocsi, ha rossz témakörben tettem fel a kérdésemet, de jobbat nem találtam rá.)
Itt lesz a rajz a TDA , vagy TEA körét nézd át .Majd ezt te látod , hogy neked milyen van benne.
Szia! Nem kell bekapcsolva lenni egy tv-nek ahhoz, hogy "rá tudj hangolni" egy univerzális távirányítót, ugyanis nem a tv-t állítod hozzá a távirányítóhoz, hanem a távirányítót a tv-hez... Bár konkrétan még nem használtam univerzális távirányítót, elvileg kell(ene) lennie hozzá egy listának, amiben benne van, hogy milyen tv-hez milyen kód az, amit be kell nyomkodni a távirányítóba, és utána az adott tv-hez már használhatónak is kell lennie.
Attól függ hol helyezkedik el az a dióda milyen áramkörben .Mert a 159 az 1000v a 157 meg csak 400v.
Ha olyan részen van ahol a 400v ot nem éri el , akkor mehet bele a 157 es is.
Na majd a rajz megmondja mennyi ott az áram. Max hétfőn rendelek, ha nem jó.
Köszönöm szépen a válaszodat. További Szép estét.
Az áram szempontjából nincs különbség , mert mindkét dióda 1A es , csak a feszültség értékben van eltérés.
Ez nem jutott eszembe köszönöm szépen a választ, ezt fogom tenni. További szép napot.
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám adódott egy dobozos philips tv-vel, hogy a kép felső széle olyan mintha tükrözve lenne! Tehát olyan mintha vissza lenne hajtva A kép egyébként teljesen tiszta, a tv-vel sem volt eddig baj. Mi okozhatja ezt, van valakinek ötlete? Előre is köszönöm a segítségeket!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |