Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videókártya probléma

Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 21
(#) frodesz hozzászólása Júl 29, 2013 /

Tisztelt Fórumozók!
Lenne egy geforce 7300 gt 512mb agp vga-m ddr2-es kivitelben és nem ad képet egyáltalán venti pörög de enyi a jelenség.Lehet javítani?
Valami ellenállás baja van ?
(#) kaqkk válasza frodesz hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Nem igaz hogy egy újjonnan regisztrált tag sem olvassa el a szabályzatot!Ha már van videó kártya javitással kapcsolatos téma miért nyitsz újjat?
(#) Gabó válasza frodesz hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Nem nagyon éri meg vele foglalkozni, max ha van otthon reball géped egy próbát megér... De kivéve a szavaidból nincs. Nem ellenállás problémák szoktak lenni, amiért nem megy. Elvinni, megcsináltatni már nem éri meg.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
(#) Karry124 hozzászólása Aug 28, 2013 /

Üdv mindenkinek!
Lenne egy kis probléma, lehet vakarni a fejeket van 1 ati radeon x1950 pro-m, és hát csinál olyat, hogy elindítom a mass effect 3-at intrók után press start képernyőnél fekete kép, kártya venti úgy pörög mint ha el akarna repülni....
kérdésem: miért csinálhatja ezt?
nehezítés: tuti el kell induljon a játék vele, mert már végigjátszottam 2x és akkor nem csinálta... ugyan ez más játéknál is előfordul..

valaki segítsen kitalálni hogy mi a baja mert hiába borítottam szét a gépet 5x nem változott semmi
(#) sean válasza Karry124 hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

Szerintem vagy a driver nem tetszik a kártyának, vagy haldoklik a kártya. Próbálj meg régebbi drivert feltenni, nekem volt Nvidia kártyám ami a hozzá való a legújabb driverrel a Windows-ot is alig hozta be (csíkok és villogás volt). Lehet ám hogy a kártya a vége felé jár, vagy rosszabb esetben az alaplapon halt meg valami. Pár éve a régi Kobian alaplapommal 5 működő AGP-s vga-t próbáltunk, a Windowsnál nem volt gond de játékoknál szétesett a kép és csak fekete-piros villogás volt mindegyik kártyával (elfüstölt a lapban egy videókari és az vágta tönkre az AGP részt). Vagy esetleg próbáld meg fogkefével vagy körömkefével finoman kitisztítani az AGP slotot, hátha valami kosz belekerült és az okozza a gondot.
(#) bbarna hozzászólása Szept 7, 2013 /

Üdv! Hátha szerencsém lesz és olvassa egy Nvidia Quadro FX1300 tulajdonos a topikot és segít beazonosítani a képen jelölt 3 lábú aktív elemet. Az én kártyámból azon keresztül távozott a "működtető" füst, így a jelölése olvashatatlan. A segítséget előre is köszönöm!

fx1300.jpg

(#) matyusz hozzászólása Szept 27, 2013 /

Üdv mindenkinek.
Van egy HP compaq nc8000 laptopom Ati radeon Mobility 9600-as GPU-val , eddig nem volt vele semmi baj, de kedden netezés közben otthagytam a gépet pár percre, ugye utána ahány percre van állítva a kép kikapcsolás, szóval egeret megmozgattam és elég vonalas zavaros kép kis idő aztán VPU recover hiba, már annyira belassult, hogy újraindítottam utána kép nuku. Csökkentett mód-ba indítva volt kép drivert eltávolítottam, próbáltam 3 féle drivert, kettővel nincs kép, az egyikkel meg van kép, de vízszintesen szétszabdalja és ilyen mosódott képe lesz teljesen széttologatja a betűket meg a képet, "emlékezetből" kikapcsoltam a VPU recovert és utána kidobott egy hibát és elég ha egy monitort dugok rá plusszba vagy felbontást állítok akkor is hiba de nem bírom elolvasni és külső monitorral is ugyanolyan a képe és újraindítás után a Windows betöltés után kép nincs és utána olyan 2-5 perc és újraindul . Persze win is újra lett rakva, driver nélkül semmi gond nincs a képpel, csak persze így videót se lehet rajta nézni meg semmit. Szerintetek ez a GPU hibája lesz, vagy újra kell BGA-z ni. (golyózni) Passzív hűtéses a GPU, sokat volt használva, használtan vettem 5 és fél éve szóval nem mai gyerek de nagyon sokat kibírt.
Ha valaki tudna segíteni előre is nagyon köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
(#) Ktulu válasza matyusz hozzászólására (») Szept 27, 2013 /

Én is feljött BGA-ra gyanakodnék. (akár video RAM is lehet)
Újra pasztázás egy próbát megér.
(#) mucsa válasza matyusz hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Udv. Matyusz.
Kollegam hasonlo jelensegnel(vpu recovery,reboot,kephiba) ram cserere javult. Kerj kolcson egyet, probat meger. A rossz Ram-mal semmi mas hiba nem volt igy biztos volt benne hogy videokartya/driver azt megsem.
Sok szerencset. (Bocsi roviden irok,mert regi mobilrol megy - meloban )
(#) buburobi hozzászólása Szept 28, 2013 /

Sziasztok!Van egy ilyen kártyám amit baleset ért és a hátuljáról távozott néhány smd alkatrész, ami nagyrészt sajnos el is veszett. Ami megvolt azt visszatettem, ami eltűnt azt egy másik ilyen működő kártyámról próbáltam lelesni/másolni és pótolni, de sajnos a kártya egyáltalán nem működik, még a ventilátor se. A kérdésem az lenne, hogy egyáltalán érdemes még foglalkozni vele?
(#) matyusz válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Köszönöm szépen a válaszod "mucsa"-val együtt. Bocsánat, hogy nem írtam, de tegnap újramelegítettem a GPU-t és megjött a képe rendesen, tehát a GPU BGA-ja engedte el, úgyhogy újra lesz golyózva. Ja és persze azt sem írtam, hogy nem melegedési és nem pasztázási gondja volt, azt még amit csak lehetett kézi behatolás nélkül, mindent megnéztem. Még egyszer köszönöm a segítségeiteket
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
(#) Gabó válasza buburobi hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Első sorba mi is volt az a "baleset?" Másodrészt szerintem te is tudod a választ, hogy érdemes e foglalkozni vele. De szerintem nem.
(#) buburobi válasza Gabó hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Mechanikai behatás érte. Pontosan nem tudom hogyan történt, de amikor hozzám került a csomagolás több helyen szét volt szakadva. A szakadások alatt törtek le az alkatrészek. Kb 1 éve pihen a polcon, mert nem foglalkozok vele. Megláttam ezt a fórumot és gondoltam egy próbát megér, hátha életre lehet még kelteni... Amúgy nagyon ütős kártya lenne, eltekintve attól, hogy a DX11-et nem támogatja. Intel Pentium D 940 2X3,2GHz, 2Gb RAM mellett még nem találkoztam olyan játékkal (ami nem követeli a DX11-et) ami maxon megfogta volna. Csak ezért sajnálom.
(#) Gabó válasza buburobi hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Ha ott mechanikai behatás érte, főleg akkora, hogy smd alkatrészek szakadtak le, akkor a vezetőszálak is megsérülhettek, szakadhattak a panelon belül. Ahhoz, hogy leszakadjon az smd, vagy kaparással vagy nagyon erős ütődéssel kell hatni a kártyára.
(#) buburobi válasza Gabó hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

A tv kimenetnél már leszedtem róla 1-2 cuccot másik kártyára, azok nagyrésze simán körömmel is lejött... Szóval szerintem nem kaphatott akkorát. De inkább hagyom, nem foglalkozok vele, végülis van a gépben egy tökéletes. Az alaplapom pedig csak 1 PCI-E csatlakozóval rendelkezik.
(#) Samanoske hozzászólása Okt 2, 2013 /

Sziasztok!

Van egy saphire Ati4770 videokarim 3,5 éves és játék közben jött elő az a gond,hogy egyszercsak poligonszerű háromszögek jelentek meg a képernyőn.Kiléptem win-be és ott akkor jön elő ha megnyitok valamilyen alkalmazást.Csak miután bejött a rendszer utána jelentkezik a hiba.
Van 2 kép is róla,az easysaver nagyon durva,a többinél ugyanaz mint a speedfannal.
Ha bezárom a progikat akkor az egérrel el tudom tüntetni az ott maradt krixkraxokat.
Hardwarehiba lenne?Hol javítanak vgá-t ha javítanak gari idő lejárta után?
Köszi mindenkinek a segítséget.

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_10_2_cpw67b89t9.png

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_10_2_mwehu7ustk.jpg

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_10_2_3jmvksc8qw.jpg
(#) SzervízMacska hozzászólása Okt 2, 2013 /

Sziasztok!

Pár hónapja összeraktam egy gépet, saját célra. Mivel nem voltam tisztában az elmúlt tíz év fejleményeivel hardver terén, sokat érdeklődtem és olvastam a témában, mielőtt megvettem az alkatrészeket. Utólag derült ki, hogy a videó kártyát alul méreteztem. Ezért utólag betettem a gépbe az eredeti ASUS GT630-as kártya helyett egy GTX660Ti típust, ugyan ettől a gyártótól. Egy darabig hibátlanul működött a rendszer, de néhány hete azzal bajlódom, hogy első indításnál nem jön be a kép egyáltalán. Még a bios-é sem. Ezzel párhuzamosan az alaplapi hibajelző led is felvillan minden bootoláskor. Néhány perc járatást követően, második, vagy harmadik ki-be kapcsolásra meggyógyul és teljesen hibátlan minden a következő hosszasabb leállításig.
Többen már táp cserét ajánlottak, ugyanis egy gagyi 500-as táp van a gépben. Sajnos, nincs teljesítmény mérőm, ezért gőzöm sincs, vajon mennyit kérhet induláskor a gépem. Az tény, hogy maga a 660-as 200W fölött fogyaszt, de vajon ezt induláskor is elkéri?
Most jelenleg vakarom csak a fejemet, hogy mitévő legyek. Átmenetileg visszacseréltem a videó kártyát a gyengébbikre. Most minden indítás nyer, és az alaplap sem villog...
Kérdezném tisztelettel: találkozott-e már valaki ilyen hibajelenséggel, és ki a ludas?
(#) eyess válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Az tény , hogy induláskor mivel miden egység szereti felvenni a magáét , és a hardver elemek élednek magasabb lehet a fogyasztás.
Ezt úgy tudod legkönnyebben kipróbálni , hogy visszateszed a videó kártyát , és addig más egységet pl DVD író stb , vagy akár még merevlemezt is.Ugyanis azt írtad , hogy még a bios sem jön fel , és semmilyen kép sem .Ha csak a videó kártya lesz benne , és úgysem lesz jó , akkor az a videó kártya valószínű , hogy rossz lesz.
(#) ZSozsóó válasza eyess hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Nekem is van ilyen problémám, nekem az alaplapom egy ősrégi asrock és amd agp-s videókártya csinálja. A tápom 350W-os ha jól emlékszem. Én végig szenvedtem ezt, lehúztam minden mást ami fogyaszt, tettem bele bitang nagy Thermaltake tápot, semmi nem segített. Csak az újraindítgatás. Régebbi kártyámmal természetesen tökéletesen indul a masina. Bevittem a kártyát munkahelyemre, ahol egy 300W-os táppal szerelt géppel pöccre indult 10-ből 10-szer, annak az alaplap típusára sajnos nem emlékszem. DVD íróval, több vincseszterrel...Kitisztítgattam a csatlakozót, megtakarítottam a kártya kivezetéseit, igazából semmi eredmény. Mondjuk nálam tíz esetből talán egyszer elindul elsőre, de sajnos nem ez a jellemző. Tehát ebből én azt szűrtem le, hogy igazából minden jó, de mégsem jó! Esetemben valami alaplap - videókártya "összeférhetetlenségtől" tartok. Újraindítgatok, 3-4-ik alkalommal be szokott jönni! Zs.
(#) matyusz válasza ZSozsóó hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Természetesen az alaplapod is állít elő feszt a vidikarinak, szóval ha ott a körben kiszáradt elkók vannak ami évek után nagyon valószínű, akkor csak nyösztetve indul. Főleg, hogy némelyik alaplapnál kicsit alul van méretezve az a fesz rész ami a kártyához tartozik és nem nagyon viseli el. Persze kártya függő is, mert melyik milyen feszt állít magának elő.
(#) matyusz válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Ha valamelyikre kell a plusz táp arra rádugtad? Amit írtak is neked azt is persze próbáld ki, hogy a vinyót, meg a dvd-t lehúzod. Az ilyen gagyi tápok általában nem tudnak csak kb fele annyit, mint ami rá van írva. Ha nagyon meg vannak terhelve huzamosan utána elég neki pár hónap, hogy tönkremenjen a táp.
(#) matyusz válasza Samanoske hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Játék közben nézegetted régen a hőfokokat? Esetleg drivert próbáld újrarakni vagy valami, vagy esetleg megnézni egy másik gépben, ha ott is ez a hiba és a hőmérséklete sem szalad el alapból meg videó közben (mondjuk 45 fok fölé akkor talán a hűtés jó, de én megnézném, hogy át lehet-e látni a cellaközökbe, mert be szokott rakódni porral és nem hűl rendesen) akkor, valószínű a sok felmelegedés-lehűléstől megadta magát a BGA forrasztás, de ez a legvégső lehetőség.
(#) SzervízMacska válasza eyess hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Ez jó ötlet, kipróbálom.Eddig csak egy hűtőt próbáltam kikapcsolni (0,4A), az nem segített. Igen, érzésre rendesen felállhatott a win7, mivel a kikapcsolás is annyi ideig tartott, mint normál körülmények között. Valóban a bios képe sem jött be, és nem is csipogott úgy, mintha videókártya baja lenne.

ZSozsóó: Szomorúan hallom, amit írsz, mert ezt már mondta valaki, konkrétan ASUS alaplapok és grafikus kártyák vonatkozásában...
(#) SzervízMacska válasza matyusz hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Igen, rádugtam. A tápon gyárilag csak egy PCI-E tápcsatlakozó volt, de a kártyához adtak egy Molex-ről átalakító kis adaptert, azzal tudtam a másik bemenetet bekötni. Mindkét csatlakozás mellett van egy kontroll led, azok gyönyörűen világítottak éjjel-nappal, amíg a kártya a gépben volt. Ennek a tápnak két 12V-os ága van, 20-20A terhelhetőséggel. De a teljes áram leadás egyidejűleg 427W lehet csak. És ez az összes feszültségekre értendő, nem csak a két 12V-os ágra.
Hajlanék egy komoly táp beszerzésére, ha azzal megoldódna minden gondom. Ezzel a gagyi táppal főként az a bajom, hogy a két ágból nem tudom, mi melyikre van dugva. Lehet, hogy az egyik ág határon van terhelve, a másik meg nincsen kihasználva - mert így adta ki a konfiguráció, meg a tápon lévő csatlakozók.
Erről már próbáltam érdeklődni ITT, de választ még nem kaptam. Gondolom, nekem, tudatlan b@romnak jobb lenne az egy ágas verzió, mert ahhoz nem kell tudni, mi mennyit fogyaszt, úgyis egy helyről jön a petró...
(#) matyusz válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Ez nekem is rémlik a tápokon, de vagy csak nem figyeltem, vagy soknál csak "átverés". Ezt akkor tudnánk kideríteni ha látnánk a vezetékeket meg a forrasztási oldalt. De szerintem még garis lehet a tápod.
(#) SzervízMacska válasza matyusz hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Igen, az lehetne, ha nem lett volna gyárilag sérült a bontatlanságot igazoló matrica. Így viszont fújhatom... De ha gyenge csak a konfigurációhoz, az amúgy sem garis probléma. Így használtan nyilván nem cserélnék nagyobbra.
(#) sapierik hozzászólása Nov 4, 2013 /

Hello!
Az a problémám, hogy ujratelepítettem a gépemet (Win SP3) ujraraktam a drivereket, de a videokáttya driver felrakása után a gép többé nem indul be, egyből lefagy a windows betöltésekor. Alaplap GIGABYTE GA-K8VM800M. Ha kiveszem a videokátyát és az integráltra kapcsolom a monitort akkor beindul és minden működik. Próbáltam másik videokártyával, de ugyan ez a helyzet. Tudna valaki segíteni hogy mi a probléma?
Valószinüleg megment az alaplap, vagy mi lehet a baj?
(#) mhatalyak válasza sapierik hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Próbáld meg úgy indítani, hogy mikor bootol nyomkodod az F8-at, kijön egy menü. Ott válaszd ki a VGA mód engedélyezése menüt. Így elméletileg be kell indulnia, ha beindult távolítsd el a VGA drivert, amit feltettél és próbálj meg letölteni egy frissebb drivert.
(#) sapierik válasza mhatalyak hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Eddig is ugyanezeket a drivereket (az eredeti diszket) használtam és eddig működtek, szóval szerintem nem a driver a hibás. Próbáltam ujabb driverel is de semmi változás. Azért kösz.
(#) hitiz hozzászólása Nov 16, 2013 /

Sziasztok!

Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy a grafikuskártyám csak driver nélkül indul el, amint frissitem a graf. kártya drivert, a windows embléma után fekete kép és semmi. A bios elvan mosódva és pixeles a kép. Próbáltam már mindent, biztosra mentem, hogy minden helyesen bevan-e szúrva,de semmi javulás. A gép tisztitása közben véletlenül megüthettem a karit ? Tisztitás előtt minden okés volt, és ha esetleg igen, megütöttem akkor az javitható vagy kuka ?
Következő: »»   14 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem