Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem semmi teljesítmény ilyen rövid idő alatt
Teljesen megértelek, akkor majd szép lassan alakul, és biztos jó lesz. Mosolyt szerettem volna az arcodra. Jó munkát kívánok.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013
Értem nem könnyű, de ha nekem ez tetszik nem tudok mit csinálni mint bontani de már szinte nincs mit de ez egy másik történek
Elnézést kérek az imént eltévesztettem, és azt hittem hogy a tied a castone is.
Kérdezd meg a Fiúkat , hogy sodrott, árnyékolt UTP kábel esetleg alkalmazható e jel vitelére.
Szabi ez egy gyári Castone. Talán 2x200W . Nem mértem még.
Üdv,esetleg erre a kérdésemre valaki?
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1530682.html#1530682
Használhatsz "75 ohmos TV anternakábelt is", Alternatív megoldás az is hogy alufóliába csavarod a jelkábelt, és arra vezetsz GND-t. a tme.eu nem szállít hozzátok is? Én pl Erdélyben lakom (pontosabban a Partiumon) és vannak helyi cégek amelyeknek van site-juk és lehet tőlük rendelni
Google a barátod: Bővebben: Link
Leginkább előerősítőről egyenirányítva és csökkentve küldenek bele áramot. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013
Sajnállak, de ez van hogy te Sz**ból aranyat tegnapra ingyen szeretnél csinálni jól mondom?
Geri parancsolj egy általam is megépített analóg kivezérlés kapcsolás. A RAR- ban benne van minden amire szükséged lehet. Így néz ki megépítve. Van ennek a témának topikja. Üdv.
Sziasztok!
Most javítottam egy erősítőt ami le volt égve, kicseréltem a végtranyókat, 2SC5200, 2SA1943-ra. A tápfeszültségem +-30v, az erősítőt javítás után sikeresen élesztettem, a kimeneti DC feszültséget sikerült teljesen kinulláznom, és a nyugalmi áramot 30mA-ra beállítanom, de viszont van egy olyan gondom, hogy a kettő emitter köri ellenállás kimenetén a test fele van egy C-R tag az ezen lévő ellenállás rendkívül melegszik és nem tudom hogy miért, csatolok róla egy képet, kérném hogy ha valaki érdemben tud mondani valamit , akkor legyen szíves mert nagyon fontos lenne. Köszönöm.
Szerintem vagy nem hallható gerjedés, vagy zárlatos a kis kondi. (Fólia vagy nem tudom) Elnézést, nem tudom a pontos nevét valami Bur... nem tudom. A lényege, hogy gátolja a gerjedést, ha jól tudom, de remélem kijavítanak.
Csak az a baj, hogy ez mind kettő panelnél jelentkezik, de mindkettő tökéletesen szól, vagyis nem tudom mi lehet?
Azóta melegszenek amióta kicseréltem a tranyókat, de ha szól akkor nem tudom mi lehet.
Mindenesetre tényleg nem úgy néz ki ,mint egy gyári,de attól még lehet jó persze.
Gerjed. Jól látom, hogy olyan rendkívül elmés konstrukció, amiben a végtranzisztorok "egy kilométerre" el vannak vezetékezve a végfok nyáktól? C-B, B-E közé próbálgathatsz kondikat, 100pF - 1nF körül (közvetlenül a tranzisztor kivezetéseire), hátha megszűnik a gerjedés. Alapvetően itt a konstrukció miatt sajnos nagyon nagy az esélye gerjedésnek.
Megnyugtató az lenne, ha szkóppal rá tudnál nézni a kimenetre - ha megoldható.
Feteknél gate és source láb közé kell? Nekem fetes autós erősítőnél van gerjedés probléma. Az autós erősítő topikban van fenn pár szkópos kép a kimenetről, sajnos a gate pontokról nincs mérés.
Köszönöm a hozzászólásokat, igen van szkópom meg is fogom lesni vele.
Sziasztok !
Valahol itt olvastam hogy pl. egy végfok IC védelmére érdemes kisebb ( 10-20 Ohm ) ellenállást tenni a tápágba. De ha +/- -os az erősítőm, akkor hová érdemes tenni a másikat ? A ( - ) ágba, vagy a föld és a félvezető közé, mert ugye ott akkor az a pozitív. Kösz !
Maximum élesztéskor, üzem közben, biztos, hogy nem jó az ellenállás.
Lehet jobb lenne ha áramkorlátos tápegységgel élesztenéd, az biztosabb, és látszik az áramfelvétele is.
Csak élesztéskor, és akkor is csak a +/- ágba, a testre nem kell semmi. Én 24V 50W izzókat szoktam elé tenni, ha magasabb a táp akkor esetleg kettőt-kettőt sorba. Így egyből látod ha gond van (ha pl. egyik erősen világít, valamiért el van billenve a kimenet, és nem öli meg a rövidzárlati áram a félvezetőket, hanem az izzón disszipál el a teljesítmény.)
Hogyha nem világít egyik sem , és kis jellel járatva működik, rövid ideig adhatsz neki nagyobb jelet, ilyenkor erősebben izzanak a lámpák mindkét oldalon egyformán. De ha rendben, ki is iktathatod őket -üzemszerű állapotban csak feleslegesen korlátozna. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |