Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1104 / 1679
(#) laszlo raduj válasza qvik hozzászólására (») Nov 9, 2013 /
 
AAAA értem mire gondolsz, láttam valahol egy szimulációt (vagyis többet) , ahol sárga, vörös , pirossal voltak jelölve a lökések , és ahol érintkeztek ott perturbáció jelent meg . Valahol ilyesmit láttam például autóba hiába teszel egymással szemben 2 hatalmas hangszórót mert nem jön ki hangzásba amit azok tudnak.
És most mar azt is értem miért nem szóltak annyira brutálisan az én mélynyomóim amíg egymás mellet voltak, úgy értem ,hogy a ház kívülről irtózatosan duborgott de bent nem volt olyan hangerő, mint most, hogy az egyik hely hiányában magasabbra van teve , ugye a mely hangok vízszintesen terjednek, míg a magasak lefele.
(#) Alkotó válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 9, 2013 / 2
 
Két mélynyomó, ha azok egymás mellett vannak, és azonos fázisban működnek, nem gyengítik egymást. Éppen ellenkezőleg, a "dupla motor" nagyobb levegőtömeget tud megmozgatni.
Olyan nincs, hogy "a mély hangok vízszintesen, a magasak meg lefelé terjednek". Valamit, valahol félreértettél. A hang egy hullám, ami a levegő saját rezgéseként ölt testet, és ha ez a levegő valaminek nekiütközik, vagy csak súrolja azt, akkor ott irányt vált, verődik erre-arra, és ezek a másodlagos hullámok kerülhetnek olyan helyzetbe, ami ellentétes fázisú a forrással, ezért gyengítheti azt.
(#) mraulajos válasza Davidd hozzászólására (») Nov 10, 2013 /
 
Hali!
A t.amp ban az 5.pár tranyó beépítést Te csináltad? Mekkora meló? Teljesítménybe jelent annyit, hogy érdemes vele foglalkozni?
(#) Davidd válasza enree hozzászólására (») Nov 10, 2013 /
 
Jogos. Tegnap voltak egy születésnapi buliban(18), de a második utca végén lehetett hallani a dübögést. Tény és való hogy ez a láda nagyon nagy. Ismerőseim aki csak látta és tudja hogy viszek cuccost akkor csak ennyit kérdez:"Hozod a konyhaszekrényeket is?"
@Kovabe: Szomszédokról ne is beszéljünk, eddig se nagyon viseltek el hogy volt a 3 top, de hogy meg alattuk ez dübörög. Egy fontos szabály amit általában betartok mindig nyitott ajtó vagy legalább egy ablak az előszoba fele.Apum fel akart hívni mert kertbe volt és hallott valami zenét, nemtudom elképzelni hogy az én kis hogocskáim nyomtak volna ennyit ki.
(#) Davidd válasza mraulajos hozzászólására (») Nov 10, 2013 /
 
Szia! Soos Csaba fórumozó kollégánktól vettem, ő építette be az 5. tranyókat. Már llinkeltem, kicsit később lép clip-be, jobb a hőeloszlás, ugyanannyi hő leadáshoz nem kell olyan magas hőmérséklet(több tranyonal) Nagyon megvagyok ezzel az erősítővel elégedve, lehet hajtani bírja a strapát. 8ohmon még a gyors hűtés be sem kapcsolt.
(#) dudassandor1 válasza mraulajos hozzászólására (») Nov 10, 2013 /
 
Sziasztok! Én is gondolkoztam ezen az 5. tranzisztor páros beépítésén. Az biztos, hogy hangosabb nem lesz, max. stabilabb működés, ha az utólag berakott páros "együttműködik" a már bennlevőkkel! Értem ezalatt azt, amit Reloop kolléga is megválaszolt nekem ITT. Szóval én egyenlőre nem forrasztottam be, bár megvettem őket.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2013
(#) lajos1969 hozzászólása Nov 11, 2013 /
 
Bővült a család!!! De még nem teljes.
Bővebben: Link

SDC10505.JPG
    
(#) Johnny0004 válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Szia! Gratula, szépek, de ezekből mindegyiket fogod is használni, vagy csak olyan "jobb ha van, bár nem kell, mintha nincs, de kell" alapon építed?
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013
(#) lajos1969 válasza Johnny0004 hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Amelyik éppen kell, azt fogom használni! Az adapterek különböző kontrollerekhez valók!
(#) Johnny0004 válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Azt tudom, csak hát ennyi tipus... (jól belelendültél).
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013
(#) lajos1969 válasza Johnny0004 hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Van belőlük egy pár darab!!
(#) Schnitt válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Jól néznek ki
Bár szerintem az adaptereknek azonos típusú vezérlők sorozatos programozásánál van igazán előnye.
Ha csak 1-1 darabot kell programozni, akkor gyorsabb egy dugdosós panelbe belenyomni, a néhány programozó lábat kivezetni egy tüskesorra, és rádugni a programozót.

Persze ezt azért mondom, mert én lusta vagyok minden vezérlőhöz külön boardot csinálni
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013
(#) johny999 hozzászólása Nov 11, 2013 /
 
Lassan készülget az előerősítőm, végre elkészült hozzá a +-15V-os táp.
(#) lajos1969 válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Köszönöm!
Én nem vagyok annyira "lusta"!!
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Nov 11, 2013 /
 
Sziasztok! Bemutatom az általam nemrég befejezett DMX switch packemet, melyet egy ismerősömnek készítettem, szerintem jó lett, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. Pozitív/negatív kritikát is szívesen várok. A működése leegyszerűsítve tulajdonképpen egy digitális nyolc csatornás villanykapcsoló. Ha az adott csatornán nagyobb mint 50% jelet kap, az adott csatorna triakja nullátmenetkor nyit, és mindaddig nyitva van, amíg a csatornán 50% fölötti jelet kap. A triakok BTA16-osak, az optók MOC3041-esek, a vezérlő pedig egy ATmega8515. Kapcsolási rajzot és nyákrajzot az eredeti oldal alapján terveztem át. Most beszéljenek a képek.
(#) TAKLACO válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Hello!
A 4. kepen latom hogy a nulla vezetek es a veddofoldeles vezetek at van hurkolva idealis megoldas volna ha egy - egy pontbol volnanak csillagpontszeruen vezetve a jobb aram eloszlas erdekeben. A nyak lapokon nincsenek tervezeskor kijelolve a rogziitto furatok - utolag mar maceras kijelolni. A triakok is megerdemeltek volna egy huttobordat , ha az emlekezetem nem csal szigetelten kell rogziteni.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013
(#) mikrokapcsolo válasza TAKLACO hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Köszi, gondoltam a csillagpontos kivitelezésre, csak hely- és vezetéktakarékossági okokból elvetettem, illetve a vezérlőpanelon és a kapcsoló panelján vannak jelölések, csak nem oda sikerült a vezérlő rögzítése, ahova terveztem, ez egy sablon a vezérlő, többet gyártottam már belőle más célokra, és ott sima felületre oda fúrtam rögzítőfuratot ahova kellett, itt meg kézenfekvőbb volt így rögzíteni. A triakos panelen pedig azért nincs furat, mert azt a triakok tartják.
(#) Travolta válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Kívülről igényes, kár, hogy erre belülről már nem törekedtél.
A triakokat viszont el kell szigetelni a bordától, ugyan is hálózati feszültségen van!
Látom földelted is a bordát, ha nincsenek szigetelve a triakok, akkor hatalmas csatt lesz belőle!
(#) mikrokapcsolo válasza Travolta hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Nem kell szigetelni, mert direkt BTA-t vettem, aminek alapból szigetelt a hűtőlapja, de pont ezért földeltem, hátha valami miatt átütne a gyári szigetelés, amire igen kicsi az esély.
(#) Travolta válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Értem! Így már világos.
(#) Bakman válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Idézet:
„gondoltam a csillagpontos kivitelezésre, csak hely- és vezetéktakarékossági okokból elvetettem”


Pedig úgy sokkal biztonságosabb. Ha a lánc elején megszakad a földelés, akkor a következő dugaljak nem kapnak védővezetőt. Javítsd ki gyorsan! A fázisvezetőnél is!
(#) mikrokapcsolo válasza Bakman hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Sajnos, már nem tudom, mert már elvitték, de mindent meghúztam kétszer, de ha találkozom vele legközelebb, ígérem kijavítom.
(#) simib válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 12, 2013 /
 
Szia!
Nekem tetszik a switchpack-od!
Szerintem annyit tehetnél még meg legközelebb, hogy a jelkábelekhez csatlakozókat építesz be a nyákba, ez megkönnyíti az esetleges panelcseréket, javításokat, illetve szerintem még igényesebbé teszi a munkát. Nem utolsó sorban, talán a kábelek rendezésénél is segítségre lehet.
Én is tervezgetem karácsonyra, hogy csinálok 1-2 darabot ebből a fajtából. Úgy látom te is fény (DMX) mániás vagy! Készül néhány DMX-es eszközöm mostanában (LED scanner, LED strobi), amiket remélem hamarosan be is mutathatok.
(#) Szabi1 hozzászólása Nov 12, 2013 /
 
Sziasztok! Ma fejeztem be az LM723 mal épített dupla labor tápomat, 2x25V ot képes max leadni.
Az összes alkatrész bontásból van, a PCB-t is ujrahasznosítottam, még a műanyag bilincsek is, kivéve a 220v os kapcsoló, meg a 2 darab sztereó poti új benne.
A dobozt a padláson találtam valami folytó transzformátor volt eredetileg benne
(#) laszlo raduj válasza Szabi1 hozzászólására (») Nov 12, 2013 /
 
Nekem nagyon tetszenek az ilyen egyszerű dobozok, én talán kerestem volna helyett a dobozban a hűtésnek
Használd egészségel!
(#) mikrokapcsolo válasza simib hozzászólására (») Nov 12, 2013 /
 
Igen, fénymániás vagyok Magamnak is csináltam már demultiplexert. Majd kíváncsi vagyok a te építménye(i)dre is, ha lesz(nek), mindenképpen tedd fel. Ha elszánom magam, és lesz egy kis "felesleges" pénzem, én power ledes led part szeretnék majd építeni...
(#) szili83 válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 12, 2013 /
 
Ez jól le is mentettem
Azt hiszem ez lesz a következő nagy projektem
(#) Szabi1 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 12, 2013 /
 
Köszönöm szépen, azért tetem a bordát kivülre hogyha mégis nagyon melegedne jobban járja a levegő. Amúgy az a borda ha emlékeim nem csalnak egy Pentium III MMX processzor paszív hűtője volt valamikor.
(#) laszlo raduj válasza Szabi1 hozzászólására (») Nov 12, 2013 /
 
Ha neked tetszik akkor nincs amit szövegeljek
Egy szomszéd öregecske szokta mondani, " addig nehéz míg elkészül , utána könnyű szépíteni" .
(#) Mengyán válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 12, 2013 /
 
Ugye rosszul látom, hogy kék a fázis, és fekete a nulla!??? Szerintem nem lehet annyira spórolni a vezetékkel (gondolom a kékből volt a legtöbb), hogy életveszélyesen vezetékelj! Bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha a zöld-sárgából van a legtöbb. Már bocs a kirohanásért, de egyszer rámartam egy kékre, amiben áramtalanítás után is fázis volt, hiszen szabályosan, a feketét szakította meg a kismegszakító.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
Következő: »»   1104 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem