Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Miért kéne bele csavar?
A tervezéskor mindkét oldali maszkra teszel a 4 sarkába pozicionáló furatnak jelölést. Mikor felteszed a nyákra egyik oldalon, akkor azt a 4 furatot kifúrod papirostul át a nyákon 0.6-ossal. A másik oldali maszkot meg kibököd ugyanott 4 gombostűvel, egybepozicionálod a nyákfuratokkal (átbököd), és felragasztod "tixo"-val vagy hasonló vékony ragasztószalaggal. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2013
Aluminium? Biztos, hogy az? Olyat még nem hallottam... Mire jó az?
Azt hogyan forrasztod? Nem inkább Immersion Silver?
Nem, ez alumínium. A hordozója alumínium, ugyan úgy réz van rajta! Csak mivel az alumínium is vezeti az áramot, ezért a réz és az alu közt van egy 100u vastagságú hővezető, elektromosan szigetelő anyag. Teljesítmény-LED-eknél szoktak ilyet használni például.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2013
Én úgy gondolom , csak smd szerelésre alkalmas , a maratását úgy csinálnám hogy a hordozót lefesteném (az élét is ) a réz lemarása után az alu felületéhez nem fér hozzá a sav a szigetelő réteg miatt .
Én kétoldalas ragasztót (cellux) használok. Az egyik oldalra felragasztom, napfénynél vagy lámpánál összeillesztem. Általában csak két oldalon csinálom L alakban. Nem olvad meg a vasaló alatt.
Azért kell precízen illeszteni, mert a vasaló alatt úgyis elmászik , vagy a nyák berakáskor nem pont középre kerül (1,5mm-es nyáknál szinte biztos), de azért ritkán van fél lyuknál nagyobb különbség a két oldal között.
Véleményem szerint a gombostűnél nincs jobb! Egy A4-es papírlapot kettéhajtok és az egyik vasalandó fóliát celluxal felragasztom. Ezek után két forrpontot - vagy ha smd a panel, akkor a rögzítésre használandó furatokat - középen átszúrok. Kihúzom a gombostűket és a másik fólián is megismétlem a lyukasztást. A gombostűket most az első fólia oldalán papíroldalról szúrom be az első fólián keresztül és felfűzöm rá a második fóliát és ráhajtom a papírlap másik felét, azt is kilyukasztva. Megint kihúzom a gombostűket és a második fólia irányából szúrom be a papírlapon levő lyukon keresztül, majd leragasztom azt is celluxal.
Még nincs vége Kihúzom a gombostűket és a két fólia közé tolom a megtisztított nyáklemezt. Az egyik felén lenyomva tartom a másik felén vasalni kezdem. Vasaláskor már az átolvadó festékanyag rögzíti a fóéiákat, a rögzítő nyomást abba lehet hagyni és teljesen levasalni az egészet. De ugyanez laminálóval is működik és az a legjobb!
Kerestem itthon egy darab használt alumínium alapú nyákot (talán valami erősítő volt). Beraktam sósav-hidrogénperoxid maratóba, az alu-s felületnek nem lett semmi baja, csak a vágási éleknél feketedett meg egy kicsit. Úgy néz ki minden macera nélkül használható lenne.
Biztos , hogy alumínium alapú nyák volt az ? Nem pedig ónozott nyák?
Szerintem az alut megette volna a maratószer nem ?
Azt olvastam valahol, hogy az alu-oxid védi meg, ezért csak az friss éleket marja meg (lehet végül eloxált hűtőborda lenne belőle ). Nem tudom az ilyenekben milyen dróttal csinálják a kötéseket, de azokat megette ( talán ezüst ?).
Nem tudom , bevonat van rajta , de hogy milyen azt , így nehéz eldönteni.
Sziasztok!
Ennek kellene a tükrözött méretarányos rajza nyomtatáshoz, nem találtam a neten seholsem, megtudná valaki oldani? Köszönöm! Méret a képen 260x95.
Ha csak jpg be van meg az elég gyenge minőségű lesz.Nincs meg más formátumban ?Mondjuk pdf .És ennek jelenleg nem az a mérete , amit írtál hanem 361x132.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
Csak ez van meg, nem ez a mérete de 260x95-be kellene.
Egy ilyet sikerült csinálni belőle d ez sem a megfelelő méret és tükrözni kéne.
Ez a 260x95 méret ez honnan van ?
Illetve miért pont ilyenre kell , csak azért kérdem , mert elsősorban az ic forrpontjai adják majd meg a méretet , és ettől jobban eltérni majd nem lehet , mert akkor nem fog stimmelni beültetéskor . Majd nyomtasd ki , és ha nem stimmel még , akkor jelezd. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
Ez a méret az ahol jók a forrpontok pontosan. A 260x95 .
Már fent is van az előző oldalon.
Szuper ügyes vagy ez nekem nem ment volna! Kinyomtattam minden oké a méret is, még egyszer nagyon szépen köszönöm sokat segítettél!!
hi
egy kerdest szeretnek felteni vessző hogy en ra vasaltam a nyak-lapra a tervet de mert lett ilyen(kep) vizesen es szarazan??? Két kérdőjel pont egy shift gomb lenyomás energiájába kerül! Könyörgöm írjál már normálisan! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
Hacsak nem furat-galvános a panel. Azt hiszem ebbe mindenki belefut az elején.
Apró papírdarabok vannak rajta, víz alatt dörzsöld le
probaltam de nem megy de mivel kellene dorzsolnom???
Két kérdőjel pont egy shift gomb lenyomás energiájába kerül! Könyörgöm írjál már normálisan! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
Ujjaddal, vagy fogkefével. Ha rendesen rá van vasalva akkor nem jön le ennyitől
EZEKEL PROBALTAM DE NEM JON LE EGYIKEL SEM MAS OTLET???
Miért kiabálsz? -moderátor- A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
Tedd hígított sósavba, vagy 20%-os ecetbe. Ja! És ne kiabálj!
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
jo megprobalom de menyi idore???
miert kellene kiabalni??? Két kérdőjel pont egy shift gomb lenyomás energiájába kerül! Könyörgöm írjál már normálisan! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
Nem kell sok idő, a papír elpezseg.
Ha nagybetűvel írsz az kiabálást jelent.
Itt van:
Közben látom, Eyess már megoldotta A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
Csak úgy megjegyzés képen , amit feltettél rajzot az 198x144 az egyenkénti mérete, és valljuk be , hogy nem igazán jó a minősége .Azért tőlem vektoros pdf et kapott , és nem pixeles a tiéd viszont az .Járj utána nagyítsd ki mindkettőt , és hasonlítsd össze megfogod látni a kettő közti különbséget , és hogy mi a lényeg .Te melyiket maratnád ki ??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |