Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV csatlakoztatása 5.1 -es házimozihoz
Témaindító: ferencvarga11, idő: Szept 7, 2011
Témakörök:
Sziasztok!
Nekem is lenne egy problémám szóval van egy lcd tv-m és optikai kábellel be van kötve a házimoziba,eddig minden szép és jó, csak van még 1 stereo erősítőm és hát gondoltam frontnak használnám van egy dvd lejátszóm azon sajnos csak coaxial és aux van, aux-al be tudtam kötni a stereo-ba. ÉS hát a hang minősége jó csak vízhangos szóval egyik hamarabb szól mint a másik. A stereo pedig egy régebbi darab és csak aux van rajta. Meg még egy olyan probléma van ha pl: csak optikaival van bekötve az 5.1 és a dvd-röl nézek filmet akkor a hang nagyon halk,míg ha a tv usb-jén keresztül akkor meg tuti. Sokkal jobb mintha simán csak a aux-al lenne az 5.1.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy esetleg a HD filmek hangját (USB-ről csatlakoztatva), hogy tudnám átvinni a hangfalszettre. Adottak az alábbi eszközök: - ps42c430 típusu plazma tv Bővebben: Link - watson 5.1 es hangfalszett Bővebben: Link - grundig gdp 1100 dvd lejátszó Bővebben: Link A válaszokat előre is köszönöm! Üdv, H. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
Sziasztok ! Lenne egy Panasonic TX-L42ET60E 3D SMART LED Televízió , és egy LG Electronics LH-T551TB Házimozi rendszer , a problémám az lenne hogy nem tudom összekötni a két gépet , hogy a tv hangja a házimozin szóljon ! Rca-ra összekötöttem , a házimozi ha megy a menüje , jól szól , viszont ha visszalépek a tv-re átkapcsol a tv hangjára ! Rca kimenetre is rákötöttem , piros és fehér audió kimenetekre , de semmi ! Oldalt a fejhallgató ( jack 3.5 ) kimenetre is rákötöttem egy jack -rca átalakítóval , de semmi ! A fejhallgató szól , úgyhogy a kimenet jó ! Lehet hogy ezekre az új tv-k re csak digitális házimozi köthető ? Előre is köszönöm a segítséget !
Ha szétnézel itt és a neten, sokaknál felmerült már ez a probléma. Fejlődik a technika,és már csak optikai digitális kimenet a menő, szinte csak ezzel szerelik a TV-ket. Tehát vagy ilyen bemenettel rendelkező erősítő kell, vagy kell egy digital-analóg átalakító (van 5.1 is de az elég drága), vagy az
Idézet: írásoddal ellentétben mégis a fejhallgató kimeneten keresztül. Ennek működnie kell, ott valamit elkapcsolhattál/köthettél. Csak ez utóbbi megoldás kényelmetlen... „Oldalt a fejhallgató ( jack 3.5 ) kimenetre is rákötöttem egy jack -rca átalakítóval , de semmi !”
Sajnos sejtettem én is , hogy az új tv-ket ,optikai kimenetű házimozikra gyártják , akkor szerintem ez lehet a baj , mert a fejhallgató kimenetre , nem reagál semmit a tv , pedig azt nehezen tudnám elkötni , lévén csak egy jack 3.5 illetve egy piros és egy fekete rca csatlakozó van rajta ! Az rca megy a házimozi-ba , audio left illetve right a jack pedig a tv-be . A fejhallgató hangereje pedig közepesen van , a sima fejhallgató szól vele , a házimozi nem !
Ezek a csatlakozók vannak a tv-n !
Ezek pedig a házimozin !
Valamiért nem él az a bemenet az erősítőn, mert a fejhallgató kimenetről mennie kellene egyébként. Húzd ki a TV-ből és fogdosd meg a jack meleg pontjait, ha búg, akkor jó a bemenet, ha nem, akkor nem. Mással szól? Nem tudod pl. egy hifi, MP3 lejátszó, vagy más eszköz kimenetére dugni?
A TV-knél ha bedugod a jack-et, akkor némítja a TV hangszóróit.
Sziasztok! Nekem tudna valaki segíteni? Vettem egy Samsung Smart 3D-s led tv-t. UE40F6320 a típus száma. Van egy LG HT904 TA házimozim. Csak HDMI kábellel van összekötve. A lejátszó mód tökéletesen működik, viszont a TV hangot nem adja le. Mit tegyek? Mit és hogyan kössek még össze? Van ötlet? Köszi
Optikai kábel kell a TV és az erősítő közé.
Szega.
A kérdésem,van egy /Samsung UE32F5000AW 32" Full HD LEd tv/ összekötöttem egy optikai kábellel /toslink/ a hangkimenetét egy pioneer vsx-516 erősitő digitális bemenetével,de sajnos nem akar megszólalni,mi lehet a probléma.Köszönöm előre is a segitséget.
Ha az erősítő bemenete CD digital in-ben van (van rajta analóg CD in is!), akkor már mennie kellene. Nézd meg a TV beállításait az audio kimenetre vonatkozólag!
Köszi a segitséget,de továbbra sem szólal meg,a tv beállitásait szerintem megcsináltam,mos tmár ott tartok hogy elviszem az erösitöt szerelőhöz,hogy nézze meg a bemenetet az erösitőn.
Nincs bármi más cuccod, aminek van optikai kimenete? Pl. egy DVD lejátszó...kiderülne, hogy mivel lehet a baj.
Sziasztok! A Samsung UE32D5500 TV-m optikai hang kimenetéről jövő jelet milyen házimozi erősítő/rendszer képes fogadni? Tudna nekem valaki mondani konkrét erősítő típust? Házimozit szeretnék a TV-hez és nem szeretnék olyat venni, ami nem kompatibilis vele.
Szia!
Keresés: Bővebben: Link.
Amin van optikai bemenet. Ha házimozi élményt akarsz, akkor legyen 5.1 legalább.
Sziasztok!
Samsung UE32F5000 tv-m szeretnèm összekötni Sony DAV TZ140 hàzimozi rendszerrel úgy hogy a tv hangja a hàzimozi hangszóróin jöjjön. HDMI kábellel ez lehetsèges? Mert nekem nem jött össze azzal csak egy sima aux kàbellel amit ugye a tv fülhallgató kimenetébe dugtam.
Optikai bemenet nincs rajta. Ennyi van csak:
http://community.sony.com/t5/image/serverpage/image-id/1595iEB14CA8...;px=-1 Hihetetlen a digitális világban hogy HDMI kábellel ezt nem lehet megoldani. Még hogy vége a kábelrengetegnek. Esetleg ilyen Ethernet HDMI kábellel? http://www.edigital.hu/HDMI_kabel_csatlakozo/Roline_HDMI_Ethernet_M...=clear Vagy ez is csak egy sima HDMI kábel csak vevőcsalogatásként van az Ethernet odaírva? A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2013
Idézet: „Vagy ez is csak egy sima HDMI kábel csak vevőcsalogatásként van az Ethernet odaírva?” Inkább hozzá nem értésből. Ez is csak egy egyszerű HDMI kábel.
Az ott egy HDMI output, nem? Azzal bajosan jöhetne bármi össze. Ezeknek a kompakt házimoziknak a legritkább esetben van digitális bemenetük, ennek sincs. Csak az az analóg sztereó RCA, amivel eddig is összekötötted. Sajnos nincs más megoldás.
Értem. Azért probléma ez nekem mert van egy HD tv-m amin HD felbontású filmet akarok nézni. Van hozzá USB-s 5.1 házimozim HDMI csatival. Viszont ez a házimozi USB-n nem kezeli a HD felbontású .mkv formátumot. A TV viszont kezeli az .mkv-t csak nincs neki hozzá megfelelő hangsugárzója.
Ha lenne a házimozin optikai bemenet akkor azon a TV-ből átmenne az 5.1-es hang és azt szét tudná szórni a házimozi? Idézet: „Van hozzá USB-s 5.1 házimozim HDMI csatival.” Nem sajnos nincs, legalábbis nem hozzá való, 5.1 szempontból. Idézet: „Ha lenne a házimozin optikai bemenet akkor azon a TV-ből átmenne az 5.1-es hang és azt szét tudná szórni a házimozi?” Igen. Ezért nem volt érdemes anno ilyen kompakt cuccokat venni. A DVD volt a digitális rész, az benne volt, ezért nem is gondoltak arra, hogy kell rá ilyen. A mostani BlueRay-es kompakt rendszereken már van optikai bemenet. Sokan küzdenek azzal, hogy elromlik benne a DVD, vesznek mellé inkább egy külön DVD lejátszót, aztán szembesülnek, hogy innentől csak sztereó, mert ilyen bemenet van. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2013
Na kicseréltettem a Sony rendszert egy Philips HTD3510/12-re. Vettem egy 800 Ft-os Tesco-s optikai kábelt és úgy néz ki működik. TV-be pendriveról .mkv-t lejátszva szól a házimozin a hang. Egyenlőre csak 2.0-ás hangsáv van ahhoz az .mkv filmhez amivel kipróbáltam, de majd 5.1-essel is kipróbálom. Elvileg akkor 5.1 helyesen kell szólnia?
Ami most kicsit zavar hogy amikor TV-t nézek és a hang a házimozin jön, akkor minden csatorna váltáskor a hang bekapcsolódása előtt pici halk csattanás hallatszik a hangszórókból. Ez a gyenge minőségű optikai kábel miatt lehet? Idézet: „amikor TV-t nézek és a hang a házimozin jön, akkor minden csatorna váltáskor a hang bekapcsolódása előtt pici halk csattanás hallatszik a hangszórókból. Ez a gyenge minőségű optikai kábel miatt lehet?” Biztos, hogy nem. Mivel az erősítő folyamatosan várja a jelet (nincs "megakadás" a "működésében"), minden bizonnyal a TV okozza a zavart. Egyszerűen csatornaváltáskor, mikor újra elkezdi dekódólni a jelet, az optikai kimenet adatfolyama megszakad majd újraindul. Valószínűleg az utóbbinál jön a kattanás. Idézet: „Egyenlőre csak 2.0-ás hangsáv van ahhoz az .mkv filmhez amivel kipróbáltam, de majd 5.1-essel is kipróbálom. Elvileg akkor 5.1 helyesen kell szólnia?” Igen.
Sziasztok!
Egy (viszonylag régi) Samsung házimozit szeretnék dvd lejáttszóként (hangszórók nélkül) használni a Sharp lcd tv-hez, de sem scart, sem rca kábellel nem ad le audio jelet, vagy a tv nem tudja megszólaltatni. Ötleteket, tanácsokat kérnék. Előre is köszönöm.
A SCART lehet, hogy adott irányú (nem összlábas), és pont rossz irányba dugtad össze.
A TV-t a megfelelő bemenetre kell kapcsolni az AV, vagy a Source, vagy lehet, hogy egy stilizált képernyőt mutató gombbal. pl. AUX1, EXT1, Comp, attól függ, melyikbe dugtad és hogyan volt kedvük nevezni. A kompakt házimozin a kimeneteket kell használni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |