Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hogy érted azt, hogy ritka? Kapható és én ezt ajánlom.
ahol néztem SK oldalon, egyiken sem volt. Külföldi oldalakon is alig találni.
Értem, Szlovákiában élsz. Pech. Mármint alkatrész beszerzési okból. Keress ezek között egy neked tetsző típust.
Hali!
Samsung CK21P 308 Z Tv-hez kellene a tápba 1db DA 28A, a HQ -ba a SINI-nél sem tartanak! Bontott is jó lenne...sürgős!
Szia!
Mi lenne ez a DA.... ?
Szervusz Dániel.
Itt AvElmak-Snina sok más mellet van BU2725DX-Philips gyártmány, darabja 3.55 €, persze ÁFA-val, 10 darab folott már jobb árért.
Hali
A tápot meghajtó 5 kivezetéses tranzisztor DC 028A ebbe a szériába ezeket rakták! A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2013
5 lábú tranzisztor?
esetleg nem egy 3SO680RF IC lenne ez? Ne a lemezen levő DC028A jelölést nézd, hanem az ablakában az alkatrészen látszódót! A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2013
Hali !
A pozitiv értékelést megtettem köszi!
Szia!
A hétvégén ki szettük a szekrényéből és levettük a hátulját és láss csodát tökéletesen működőt.Na de tegnap este visszaraktuk és ahangot állítottuk és megint ki világosodott. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2013
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Panasconic márkájú TV (NEM PANASONIC, hanem Panasconic) és tegnap még ment, ma nem kapcsol be, nincs kép csak hangosan zúg... Mi lehet a probléma? Kérlek segítsetek!!!
Hali!
A sorvégtranzisztor meghibásodott Mérjél a tápegység kimeneten 12 volt, 24 volt és ami ami megy a sorvégfokhoz legalább 125voltot, -ha nincs forraszd ki a hütőbordán levő Bu sorvégtranzisztort - mérd ki, hogy zárlatos-e. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2013
Helló urak. Nemrégiben küzdöttem a samsung projektoros TV-vel, amit végül sikerült megjavítani panel és alkatrészek átcsereberélésével. (J60A) A beállításokat ugyan elvégeztem, de maradt egy kis probléma, amit közben felfedeztem és zavar. A tünet a következő. Amikor megtörtént az operáció, ugye el voltak csúszva a színek. Ezt konvergencia beállítással orvosoltam. De igazából nem csak a színek, hanem a kép is el volt csúszva, a kép tulajdonképpen hordós volt, de befelé, vagyis az alja és a teteje oldalra szét volt menve. A konvergencia beállítás során ezeket alul és felül nagyjából be tudtam húzni, (hálóábrával menüből lehet állítani) így tulajdonképpen jó lenne a kép, de az a probléma vele, hogy nagyon széles. Ennek okán beléptem a szerviz menübe, ahol lehet állítani az eltérítéseket, linearitás, parabolát, mindent. Itt vettem észre, hogy a H amp és a H parabola beállításra nem csinál semmit, nem húzza össze, és nem húzza szét sem. Függőlegesen ok a dolog, de vízszintesen nem. Megkérdezném, ennek mi lehet az oka, mely fokozat hibája okozhatja ezt?
Mielőtt bármibe kezdesz,cseréld ki a két kis elkót a táp primer oldalán.Valószínűleg azok már kapacitásukat vesztették,és emiatt a táp szabályzása megszűnt.Sokkal magasabbak a kimeneten a feszültségek.A többit leírta kislacika fórumtárs. RECOR TV rajzot keress hozzá.
Sziasztok egy OVP CTV2872S tipusu tévével van kis gondom. A sorvégtrafót cseréltem rajta szivárgás miatt PET22-41b tipusról, F35N5003A tipusra, mert ez a helyettese, de furán indul (kép 1)
aztán átkattan a "hangyaháborúra" (kép 2) de a fenti sorokkal gond van. Mi lehet a megoldás? Sajna rajzot nem leltem hozzá. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013
Szia!
A G2 potin állítottál?
A fókusz alatti potira gondolsz?
Éppen arra.
Hali. Van egy NEC xy típusú TV. Bekapcsolás után zöld led világít, sorvégtrafó sipol mint minden tvnél, de kép nem jön be. A sorvégtrafó körül találtam két 1000µF kondit, aminek a teteje nem volt púpos, viszont az alján a gumikarika mintaki már nyomta volna magát ki. Érdekes, mert ha felfujódik a kondi, akkor a teteje szokott puposodni, de volt már rá példa nálam, hogy teljesen ki volt fordulva a kondi alja, de a teteje egy cseppet sem volt púpos. Lehet ez a két kodni volt a megoldás? A trafó és a kondi kürül volt még egy 3,3R 2W ellenállás, ahol körülötte a nyák barnás volt. Körülötte a forrasztási pontokat átforrasztottam, úgy ahogy a trafóét is. Kipróbálni már nem volt időm. Ha nem ez volt a gond, mi más lehet? Ha nem fog menni, megnézem, és leírom a pontos nevét is. Egy elég régi NEC TVről van szó.
Tekergettem annyira hogy ne látszódjon az ami a kép 1-en van, így csak a hangyaháború jön elő de túl sötét és túl zöld és a felső sorok sűrűbbek. Amikor kiugrik a visszaszámlálás (mivel nincs antenna jel) az csak egy fekete téglalap. Egyébként a trafócserénél a régi trafón volt egy láb ami mínuszra volt kötve de az újon ilyen láb nemvolt
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013
Sziasztok!
Van egy ORION T2835 STX típusú tévékészülékem, össze van esve a képe. Olyan 8cm-t elhagy a szélétől körben, oldalt behorpadva, párna alakban. Nekem egy picit gyanús, olyan mintha a sorvég szivárogna, de a kép stabilan tartja az alakzatot. Viszont hallok sziszegő hangot, de áthúzást, fényjelenséget sehol nem látok. A kondik nem púposak, a FET sem melegszik fel. Mi lehet a gond, van valamilyen tipikus alkatrész hiba ami okozhatja? Van rá esély, hogy tényleg a sorkimenő szivárog?
A szervizmenüben be kellene állítani a meghajtásokat, meg a G2 feszültséget. A fényerő növelésére nem lesz jobb a kép? Ha sűrűsödnek a sorok, akkor függőleges eltérítés-gond is van, például a tápfeszültséget illetően.
Egy púpos elkót cseréltem a szekunder oldalon de értékre ugyanolyat kapott csak 16 volt helyett 25 voltosat. Utánanézek hogy is juthatok a szerviz menübe jó lenne egy rajz
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013
Bejutottam a szervizmenübe a fényerőre minimális változás van. A szervizben van olyan lehetőség hogy Ug2 de az állításával nem látok változást
A szervizmenüben csak azt látod, hogy jó-e a G2 beállítása, mert ott csak egy tesztábrát látsz.
mitől csinálhatja a tv hogy majdnem elindul de aztán kikapcsol ezt 3× egymás után megcsinálja és abba hadja ? (videoton tv) a táprészén egy kerámia kondi ketté volt repedve de már kicseréltem és ugyan úgy csinálja
Szia reggel készítettem egy gyors képet. Így a színek elég jól néznek ki de igazából minden olyan zöldes. De a screen potin kellett állítanom hogy ennyire látszódjon a kép
Sziasztok!
Egy sharp tv-vel lenne gondom! Be kapcsolásnál 3 színes csík jelenik meg a kép közepén! Piros,kék,zöld! Először arra gondoltam hogy a kép eltérítő IC-vel lenne gond,de nem azzal volt,mert ki cseréltem és ugyan az a hiba fordul elő,valami ötlet?
A függőleges eltérítés körüli elkókat gyomláld ki. Ezen kívül még érdemes lenne a szervizmenüben a vertikális méretet jól beállítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |