Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   171 / 244
(#) andras99 válasza FIGIRI hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Akkor marad a jack-xlr kábel, olcsóbban is jövök ki!

ui.: A hangváltón lehet szabályozni a hangerőt, itt max. +6dB-t lehet ráadni. Így elérné a jel a 0dB-es szintet?
(#) FIGIRI válasza andras99 hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Igen, sőt még a keverő fő kimenetén is van tartalék erősítés, úgyhogy ott is lehet húzni neki . Ha használsz limitert/kompresszort, az úgy is fog majd a jelen, ha kell.
(#) Szpisti válasza FIGIRI hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Már megbocsáss, de ezt a butaságot honnan vetted hogy
Idézet:
„A DI-box kimeneti szintje gyakorlatilag megfelel egy mikrofonénak ( gyk. a keverő egy mikrofont "lát" a bemenetén)”

Egy sima passzív trafós DI-box gyakorlatilag ha 0dB-t kap a bemeneteén, annak ugyanannyit kell kiadnia a kimenetén szimmetrikusan (vagy visszafelé).
Az más kérdés, hogy az andras99 által linkelt képen levőn van egy kapcsoló is, amivel lehet csillapításat is beiktatni, de alapból ha 0dB állásban van, az nem csillapíthat.
Igenis jól javasolták a DI-boxos megoldást : egyrészt galvanikusan elválasztja a rendszer elejét és végét, másrészt megoldja korrekten a keverő és crossover csatlakoztatását, illesztését.
(#) FIGIRI válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Tapasztalat, egy Behringer DI 100 alapján. Szintetizátonál használom, bemeneti csillapítás nélkül, a keverő csatornáján pedig fel kell húzbom az erősítést jó + 40 dB-re. A szinti kimeneti hangereje szintén teljesen fel van húzva. A DI-box vadonat új, nem hibás. A manuál nem ír konkrét kimenti szintet, csak impedanciát ( 600 ohm )
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2013
(#) Szpisti válasza FIGIRI hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Akkor az rosszul van bekötve.
(#) FIGIRI válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Gyári kábeleket használok, tehát még azt sem mondhatom, hogy a saját heftelésü holmi miatt van ez. Nem zárlatos a vezeték, a keverő sem hibás... (jövő hét hétvégén hazahozom, kimérem hanggenerátorral és szkóppal. Hf voltmérőm nincs.)
(#) Davidd válasza andras99 hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Üdv! Ha vígasztal én is rca-xlr kábelt használok a dinamika kompresszorom(behringer mdx1600) és a keverőm között. Teljesen jól működik.
(#) Szpisti válasza Davidd hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Én sem erőltetem neki, félre ne értsetek Természetesen egyszerű kábelezéssel is megoldható, ha nincs a rendszerben búgás vagy hasonló zavar.
Csak emiatt a csillapítós "téveszme" miatt ragadtam billentyűzetet.
De szerintem FIGIRI is ki fogja totózni, mitől csökkent a jele a DI beiktatásával.
(#) Davidd válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Szivesen segítenék a DI vel kapcsolatosan, de még nem volt vele tapasztalatom. Majd a DI box után is jön egy hosszas olvasgatás mint a kompresszorom után. Mondjuk a balanced jel inkább hosszútávon kell. Ha jól árnyékolt kábelt használ 1-2 méterig szerintem semmi gond nem lesz.
(#) Szabi1 válasza andras99 hozzászólására (») Dec 2, 2013 /
 
Hát ahogy a többiek is elmondták, Di boxal még lejjeb esik a jelszint, nemtudom menyire vagy jártas elektronikában de én vennék sima xlr-jack kábelt a keverő és cross közzé, csak beraknák egy sztereo opamp-al készült szintemelőt, ám lehet hogyha van beépített gain potija a crossowernek, akkor az elég lesz.
(#) szamóca hozzászólása Dec 2, 2013 /
 
Léteznek passzív, és aktív Di boxok, ráadásul a leválasztást, szimmetrizációt is különféle módon állíthatják elő. A legegyszerűbbekben a központi elem egy transzformátor, aminek a primerjére vezetik az aszimmetrikus jelet, és a szekunder a szimmetrikus kimenet. Ennek az aktív változata, amikor a bemeneti oldalon található valamilyen erősítő egység amivel jelszint növekedést tudnak beállítani, (mic, gitár előerősítő) és erről hajtják a leválasztó transzformátort. És léteznek transzformátor nélküli szimmetrizációt megvalósító, többnyire műveleti erősítővel felépítettek is.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2013
(#) andras99 hozzászólása Dec 8, 2013 /
 
Találtam két olcsó PA erősítőt:
- Reloop DOMINANCE 702
- The T AMP E-400

Van valakinek tapasztalata valamelyikkel? Szerintetek melyiket éri meg megvenni?

Szerk.: Ja, azt nem mondtam, hogy 4 és 8Ohmmal egyaránt lenne terhelve, oldalanként 8Ohmmal ha csak topláda van "ráaggatva", oldalanként 4Ohmmal, ha a topok mellé viszek subot is.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
(#) Davidd válasza andras99 hozzászólására (») Dec 8, 2013 /
 
Szia! Igaz az E-szériából a 800ast ismerem, azt sokan dícsérik. Annyit hozzáfűznék én nem hajtanám egy erősítőről a subot es a toppot is.
(#) andras99 válasza Davidd hozzászólására (») Dec 8, 2013 /
 
Akkor marad az E400-as, ezt néztem ki már régen. Ha sikerül beszereznem még egy végfokot természetesen két útban lesz hajtva, ez amolyan félmegoldás most.
(#) Kovidivi válasza cooper85 hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Köszönöm!
(#) soos csaba válasza andras99 hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Szia! A The T AMP E-400-assal nekem már volt dolgom, alul van méretezve a tápja a trafója melegszik mint egy kályha, vele együtt a dióda híd is, és a puffer kondenzátorok is csak két darab 10000µF/63V-ra vannak, holott két darab 22000µF/80V kondenzátorok kellenének egy ekkora teljesítményű erősítőhöz. Ahogy látom a RELOOP belseje is meg egyezik a The T AMP E-400-assal, tehát azt jelenti ha bármelyiket is vennéd meg a tápegységben a trafót cserélni kellene a puffer kondikat, és az egyen irányító hidat is, mert az is förtelmesen melegszik benne!.
(#) andras99 válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Gondoltam hogy nem egy profi erősítő, de ennyiért szerintem megéri. Házibuli használatra gondolom megfelelő lenne.
(#) ozpecs hozzászólása Dec 9, 2013 /
 
Az a puffer nem is olyan kicsi, sajnos ma ennél komolyabb erősítőkben is ennél kisebbek is vannak. Persze jobb lenne nagyobb, de ritka ebben a kategóriában. Neves erősítőben is találkoztam 4700-as illetve 6800-assal is..... EV erősítőt is láttam 800W-os toroiddal 2x800 W kimenőre specifikálva Igaz ha figyelmesen elolvassa az ember a speckót azt irják: 1:8-as kitöltésre méretezve Azért az már gyalázat AZ átlagos zene kisebb mint 1:3-
as arány kb HI_Fi erőssítőt meg sokszor szinuszra tervezünk
(#) Szabi1 válasza andras99 hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Azt ajánlom ha Tamp-ot akarsz venni akkor legalább E800 ast vegyél.
(#) BiG_Lui-Gee válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Én pl HiFi végfokkal hangosítok, ez tudja is ami rá van írva Technics se-a50, hídban 8ohmon 2x420watt és 2x 475wattos trafó van benne. pufferje is 2x22000uF
(#) andras99 válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Az túl drága lenne nekem egyrészt, másrészt tönkretenné a hangfal*aimat. Tudom hogy lehet rá figyelni, stb. de ez így nekem kényelmesebb. Később szeretnék venni egy E800-ast is, azzal hajtanám a subokat, az E400-assal pedig a topokat, két útban.

*Azokat aligha, mert nincs olyanod. Mod.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
(#) ptesza válasza andras99 hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Úgy könnyebb tönkretenni ,ha egy kisebb erősítőt max-ra hajtasz és a négyszögesedő , torzuló jel szinte DC-vel hajtja meg. Így egy sokkal nagyobb teljesítményű hangsugárzót is le lehet égetni egészen könnyedén.
(#) andras99 válasza ptesza hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Tudom, nem nagyon hajtanám ki torzításig se a keverőt se az erősítőt, ezekre különösen szoktam figyelni. Sőt még arra is, hogy a jelforrás se adjon ki magából torz jelet. (pl. csúcsra hajtott pc hangkártya)

Szerk.: No meg drága nekem az E800-as.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
(#) Davidd válasza andras99 hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Szia! Pedig ebben az árkategóriában a t.amp e800asnál nincs jobb ár/arány erősítő. (kijön az erősítőből 2x400w RMS 4ohmon, ez mért eredmény műterhelésen terhelve egyszerre mind a 2 csatorna.)
(#) ozpecs válasza Davidd hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Valóban az egy jól sikerültebb darab a sorozatból nekem is volt sajnos bagóért eladtam (35)

Attol tartok a mostani Citronc-okat is sajnálni fogom ha eladtam igazi angol darabok, 500W-os trafó benne eredeti angol, 3 pár mosfet csatornánként És csak 150W-ra specifikálják 4 ohmon szerintem inkább kijön belőle a 200 csucsban ja és rendes nagy csavaros pufferek, ALPS potik a bemeneten
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
(#) Davidd válasza ozpecs hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Hát az nem volt pénz érte. (Még én is megvettem volna.) Nézegetem nagyon hogy kellene venni egyet, de csak a thomann-on találok normális árban de arra még jön a szállítás. Itt a környezetemben nem nagyon tudok, akinek van az nem válik meg tőlle. Hát legalább normálisan le van írva az erősítőd tényleges teljesítménye. 2 topot nagyonszépen elhajtasz vele.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
(#) andras99 válasza Davidd hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Elhiszem, valóban jó, de sajnos az E400-ast januártól felemelik 30ezerről 50ezerre, amit én kicsit (nagyon!) soknak tartok. Elképzelheti mindenki magában akkor mennyibe fog kerülni az E800-as... Most ennyi pénz van rá, mire összegyűjteném a pénzt az E800-asra már régen sokkal többe kerülne.
(#) Davidd válasza andras99 hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Azzigen, tényleg nagyon sok! De miért emelnék majdnem a duplájára, honnan hallotál ilyet?
(#) andras99 válasza Davidd hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Érdeklődtem múlt héten webáruházakban hogy van-e raktáron. Azt mondták ennyiért tudják beszerezni. Most nézem van ahol már felemelték ennyire, van ahol viszont 31900Ft-ról már 41900Ft-ra ugrott fel. (náluk nem találtam elérhetőséget) Van egy hely ahol 35500Ft-ért kínálják, ők majd csütörtökön mondanak konkrétumot. (De már megrendeltem náluk a webáruházban, vissza is igazolták, tehát elvileg kötelesek ennyiért adni.)

Szerk.: Lehet jobban járok ha a Thomann-tól rendelem meg, 95Euro a végfok, 20Euro a szállítás, csak akkor már nem éri meg ha ÁFA-t vagy vámot kell rá fizetni.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
(#) ozpecs válasza Davidd hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Csak nekem kicsit kicsi a teljesítménye még hídban a 3-400W csak csak elmegy mivel 3 db is van citronic ppx300 ból lehet, ha nem sikerül eladni akkor ilyen formában használom majd Ez lenne a legkisebb erősítőm a többi minimum 2x400 körüli vagy annál is jóval nagyobb Ezt s azét gondolom eladni mert inkább vennék még PKN-ből egyet vagy kettőt
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
Következő: »»   171 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem