Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bentel riasztó bekötése
Témaindító: LANCIAZSOZSO, idő: Jan 4, 2012
Témakörök:
Helló dehogyisnem!
Köszönöm ez a része most már jól működik!
Szia!
Nagyon szívesen! Tibor
Szia Tibor!
Bocsi ,hogy megint zavarlak ,de látom nagyon jól ismered ezt a riasztót. Elolvastam a Bentel Call azaz a sziréna felszerelés és élesítés részt ez világos ,de mi van akkor ha később valamiért le kell vennem ismét a burkolatát és nem akarom ,hogy az arcomba ordítson erre volna-e valami tanácsod? Előre is köszönöm! Sz. Tibor.
Egy jobb fajta munkavédelmi fülvédő!
Na de most komolyan! Ha neked nem ordít bele az arcodba akkor a betörőnek sem fog. Öngól. Ha ki kell nyitni egy szirénát 3-5 évenként akkucsere miatt akkor ezt vállalhatod talán. Amúgy ismerem az érzést. Be lehet kötni úgy is, hogy a saját tampert áthidalod, vagy a központ tamper körére kötöd. Ott meg van egy jumper amivel a riasztást meg tudod akadályozni. Én inkább azt tartom szem előtt, hogy a szomszédok ne kapjanak agyfaszt a felesleges szirénázástól. Viszont valamit valamiért. A leírás alapján Bentel Call.pdf a normál (c) típusú bekötést válaszd. Én legalábbis így szoktam kötni. (Snatch Jumper) fel, nyithatod is. Ha új rendszert szeretnél akkor javaslom (mint mindig mindenkinek), hogy asztalon próbáljad ki, ne a létrán állj neki bohóckodni. Üdv: Tibor
Szia!
Írod, hogy asztalon teszteljük. Én is ezt szeretném "elkövetni", érzékelők már felszerelve (legalábbis a harmada), a hétvégén szeretném a szirénát és a kezelőt kábelezni/felszerelni. A szirénát hogyan lehet halkítani? Tán sorbakötött ellenállással lehet, de nem tudom, mekkorával. Köszi a választ előre is!
Szervusz!
Szabadon választott. Én a mellékelt 10kilókból szoktam néhányat bekötni párhuzamosan. érzés szerint. Nem nagyon foghatsz mellé.... Tibor
Szia Tibi!
Köszönöm a gyors választ! Ako' 4 ellenállással kezdek, nehogy leordítsa az arcom. Ha nem gond, még egy kérdéssel zaklatnálak. Lehet, hogy hibát követtem el, de az árnyékkal nem foglakoztam bekötéskor. Te szoktál? Muszáj? kb 15 méter a leghosszabb szakasz a legutolsó PIR és a központ között, EOL kötéssel. Az árnyékokat meg szépen levagdostam...
Szervusz!
Alapvetően zavar-védett a bemenet, de a forrásoldalon illik az árnyékolást letestelni, de még a központ szekrényét is. Nem véletlenül árnyékolt a kábel. Ha még tudod fejtsd vissza a kábelek árnyékoló vezetékét, egymással csavard össze, forrassz rá egy darab kábelt és kösd be a megfelelő helyre. Ülj le, 1-es. NO-PARA Tibor
Huh... a q.va annyát, nehezen, de sikerült megoldani mindenhol az összekötést. Vannak befalazott kábelek is, de szerencsére sikerült ott is összecsavarni az árnyékereket, kb 2 centi hosszban. Forrasztani az érzékelőknél nem volt lehetőségem, csak a központnál, ez nagy baj? Képen: fehér vékony vezeték lett az árnyékhoz hozzáforrasztva, majd bekötve a központ földjére.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
Szia!
Oké de ezért nem kellett volna falat is bontani. Valóban a nem bekötött madzagokat is érdemes földelni. Kötéseket forrasztani és zsugorcsövezni kell mindenhol, a csavaros bekötéseket ónozni, de inkább érvég-hüvelyezni érdemes. Ügyfélnél mindenképpen, már csak kényelmes bekötés miatt is. De ha nincs ónozva, magáncélra úgy is jó. A színsorrend kábel és szaki függő. Nálam a szürke föld, piros táp, jelvezeték narancs-barna, tamper fehér-sárga. Gratulálok, igyál meg egy sört Tibor
Üdv!
Premium LCD kezelőm van, és a quickarm fícsörrel akadt egy kis gondom. Ugye ő arra szolgálna, hogy folyamatos ON gomb nyomvatartására élesítene minden partíciót. Az a bajom, ez nem mindig sikerül. Ha sokáig nyomom, sípol egyet és elkezdi felsorolni a partíciók állapotát. Nyomok egy ESC-et, megint rátaposok az ON-ra és akkor már általában élesedik a rendszer. Általában. Milyen apró trükköt felejtettem el?
Szervusz hbbst!
Csak tippelni tudok, nyitott zóna esetén az élesítés nem jön létre. Tibor
Szia Tibi!
Háááát.... Lehet! Tegnapelőtt, tegnap tesztelgettem vagy 10x, és működött. Lehet, hogy a zassony mozgolódott mindig a konyhában. Jelenleg tesztüzemben megy a dolog, a központ akksija sincs rádugva, ez miatt akkuhibát ír ki a kezelő. Viszont a sziréna akksiját honnan tudom, hogy feladta? Elég noname amit kaptam hozzá, lehet 1 év és annyi lesz neki. A központba már UPS gyártmányút vettem, azzal remélem jópár évig elleszek. A szirénateszt oké, hogy 2 mp-ig megjáratja, de lehet, hogy ez kevés, annyira gyenge a kapcitása, hogy szól kb. 5 mp-et és kisül...
Szervusz!
Hát nem valami szakmai megközelítés, de ha nincs jobb ötlet rá, megpróbálhatod feltöltés után egy kétszálas autóizzóval beterhelni és ha lefittyed gyorsan a fényerő akkor kuka. Egyébiránt 1500-2000 forint, nem érdemes spórolni vele. Ha meg felrakod 5-6 méter magasra akkor nem mindegy, hogy 2 vagy 5 évenként kell cserélni. Tibor
Szia Tibi!
Először is köszi szépen, hogy minden idióta kérdésemre válaszolsz. Nem nagyon pörög ez a topik, ezek szerint mindenki profi Bentel installer vagy a kutya se vesz Bentelt. Jelenleg az a helyzet, az akksi az zsír új, de valami "Power alarm" vagy "Alarm power" márkájú. Szóval nemtom meddig fogja húzni. Ezért is kérdeztem, hogy miből fogom majd észrevenni, hogy gyengül az akksi. Semmi infót nem olvastam ezzel kapcsolatban. Akksicsere nem gond, egy nagy előtető fölé tettem a szirénát, alulról elérhetetlen, egy szobaablakból kihajolva viszont kényelmesen piszkálható.
Szervusz!
Kérdéseiddel semmi gond, te legalább kérdezel Viszont félreérthetően fogalmaztál. A Bentel Call sziréna hibajelzései. (már ha az van) Izzóhiba: két hangjelzés; Hangszóróhiba: két villanás; Akkuhiba: egy hang-, fényjelzés Ha nem gond akkor automatikusan számolj 3-4 évenkénti cserével. Üdv: Tibor
Sziasztok!
Cserélnem kellene az egyik PIR-t, EOL bekötésű, tehát tamper külön körön. (Kyo 8) Installer kódot beütve leszerelhetem, nem fog tamperre hivatkozva szirénázni? Sajna valószínű az egyik PIR miatt téves riasztásaim lettek. Hihetetlen érzékeny, szinte az ujjmozgásra riaszt, "butítani" meg már nem tudom. Ezért cserélem DSC LC100-ra, azok beváltak úgy néz ki. Köszönöm a választ!
Nem túl elegáns áram alatt érzékelőt cserélni. Egy cimborám azt gondolta majd ő jobban tudja. Meg is bolondult a központ. De ha nem, utána is akkor is ki kell üssed a hibajelzést, le kell állítsd a hívást stb....Ez utóbbit a programozástól függően amúgy is le kell Egy bizti meg egy akkusaru lehúzás az egész. Ha mindenképpen élesben akarod akkor inkább a "Snatch Jumper" megoldást válaszd. De ne fogd vissza magadat!
Tibor A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
Szia Tibi!
Ha a központot lekapcsolom teljesen, akkor ugye a sziréna nem kap áramot -> szirénáz. Onnan is le kellene húznom az akksit, de ott is van tamper, szal nem eccerű! Ha installer kóddal a tamper nem csinál riasztást, akkor nyert ügy van. Logikusan gondolkodva ha a telepítő beüti a kódját, akkor nem történhet tamper riasztás, hiszen azért telepítő, hogy "piszkáljon"
Bocsi!
Teljesen igazad van, a szirénáról el is felejtkeztem. De arra való a "Snatch Jumper". Ebben az esetben szerelhetsz áram alatt is. Mindegy melyik kör riasztana. Tesztelni is tudsz vele. Az hogy beloggolt telepítő mellett nem riaszt abban nem vagyok biztos. Nem próbáltam még, de nem tűnik logikusnak. Belépve zónákat lehet áthidalni, de sztem a tamperkörre ez nem vonatkozik. Tehát jumper, és óvatos szerelés...Hajrá Tibor
Üdv Tibi!
Kicseréltem. Biztos ami biztos, installer kód + snatch is rövidrezárva -> csendben maradt. Viszont a jumpert a helyén hagytam, értelemszerűen a kezelőn a "TEST" szöveg látható. Ha jól értettem a kommented, így nyugodtan élesíthetek vele tetszőleges területet, annak megsértése nem fog szirénát generálni? Csak logolja a központ? Ez jó lenne, két hétig nem szedném ki a jumpert, meglátom lesz-e "false alarm" Csak halkan jegyzem meg, egy b@szott nagy pókot fogtam ma a pincében. Lehetséges, hogy ha ez a pók átgyalogolt a lencsén, kiválthatott riasztást?
Hali.
Pók ügyben nem tudom mit gondoljak. Elvben a fresnel lencse a távolabbi hőforrások elmozdulását fókuszálja az érzékelőre, a közelebbiekkel nem tud mit kezdeni. Ettől még kiválthat riasztást, nem próbáltam. Ha igazán tesztelni akarod akkor üzemi körülmények között, akkor a szirénát kösd ki. Ha van telefonos hívód akkor felprogramozhatod a saját mobilodra és akkor kiderül volt-e valami. Persze a logban is benne lesz. Az áthidalást erre vonatkozólag nem teszteltem, de lehet hogy úgy is működik.
Kipróbáltam, az a tuti.
Nem riaszt. A kezelőn ugyanazok a ledek villognak, mint mikor az éles rendszer riaszt, viszont nem veszi el az áramot a szirénáról. Most pár hétig tesztelem, utána nyitom a snatch-ot. De lehet, hogy az összes LC100-ast visszább veszem, mert most a "very stable environment"-en, azaz a pet mentes üzemmódra van állítva. Inkább átrakom őket 15 kilós háziállatra, azzal nem csökkentem a biztonságot szerintem, de nagyban csökkentem a téves riasztások számát.
Sziasztok Lecserélném a riasztómat egy bentel kyo8 ra. az a kérdésem hogy a külső egység signál tipus hogy kössem be a kyo- ba. Tudna valaki egy rajzot a bekötésről.köszönöm
Ha még nem vetted meg akkor inkább inim központot vegyél. De ha már bentel, akkor olvass vissza meg kell lennie a rajznak. Ha nincs átdobom.
Szia Már megvan a bentel úgy hogy ehhez kell kötni a külső egységet. Most 4 szál vezeték csatlakozik hozzá de ha nem elég akkor kicserélem .Megköszönném ha átküldenél egy rajzot. Most ismerkedem a központtal letöltöttem a telepítő programot, ahogy vissza olvastam a fórumban
asztalon próbálom, csak akkor szerelem fel ha már minden működik.Sajnos a mester kód nincs meg még,azt hogy lehet pótolni.köszönöm
Sziasztok!
Nem láttam még az eseménynaplót, így azt ne kérdezzétek, de szerintetek mi lehet az oka, hogy a központ teszt üzemmódban (snatch jumper fönn) beriasztott?
Szia!
A snatch valszeg csak a perifériákat blokkolja, a rendszer jelzéseit nem. Bár ez csak egy elmélet. Eseménynaplót muszáj lesz megnézni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |