Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
valaki próbált már törött zselés akkuval kisérletezni? műanyag v. üveg ház + folyadék töltés ....... ![]() ![]() ![]()
Sziasztok!
valaki próbált már törött zselés akkuval kisérletezni? műanyag v. üveg ház + folyadék töltés ....... ![]() ![]()
sajnos erre nem tudok válaszolni én is csak egy kémia könyvbe olvastam. Egyébként a lúgos aksiknál általában nikkel vagy nikkel-kadmium ötvözetből készítik az elektródákat. Ja és a kadmium erősen toxikus
Óvatosan kisérletezzetek ezzekkel az ellemekkel, anyagokkal, mert igen mérgező és veszélyes anyagok!!
Rövid leírás a Kadmium mérgező hatásáról:
A Cd és vegyületei nagyon mérgezőek. Az iparban-mérgező hatása szempontjából-az ólommal és a higannyal sorolják egy csoportba. A CdO füstje olyan mérgező, mint a foszgén; belélegzése kis koncentrációban tartós lázat (öntödei láz) nagy mennyiségben pedig tüdőödémát okoz. A kadmium mérgezést vizeletvizsgálattal mutatják ki. A CdO füst munkahelyen megengedett legnagyobbb koncentrációja 0,05mg/m3 a CdO poré pedig 0,1 mg/m3. A szerves nikkelvegyületek egy része nagyon mérgező.. A nikkel gőz és nikkel por valószínűleg rákkeltő hatású.
Hagyományos ólom akkukal dolgoztam. - Nem kísérleteztem!
Tapasztalatom a következő. Ha kísérletezel számolj a következményekkel, pl.: A ruhád sokba fog kerülni. A bőröd ha szerencséd van kinő. Üvegszenmmel bár szép, de nem biztos hogy jól fogsz látni. A szerszámaid kidobhatod, vagy csiszolhatod le a rozsdát. Ifjú koromban télen modellvasúthoz használtam apám motorkerékpár aksiját, Használaton kívűl az ablak alatt tartottam. Anyám csodálkozott hogy mosásnál a fél függöny nyomtalanul eltűnt, mintha a kutya rágta volna meg. - Még jó hogy nem jött rá mitől! Érthető okból nem győztünk csodálkozni.. És hasonló meglepik! Egyszóval ha nincs tapasztalatod, felszerelésed, segítséged inkább NE kísérletezz! Idézet: „A szerszámaid kidobhatod, vagy csiszolhatod le a rozsdát.” Igen ez sajnos ismerős a KNO3 is hasonló dolgokra képes a szerszámokkal. Szerenecsére azonban nem maró hatású. Ráadásul por állagú.
Szia !
ezeket én is ismerem , de ólommérgezést még nem kaptam /remélem ki maradok ebből / némi szabályt azért ismerek----persze a többiek okulására + az emlékeim felfrissitésére nagyon helyes, hogy megemlitetted....! ![]()
Szia !
ezeket én is ismerem , de ólommérgezést még nem kaptam /remélem ki maradok ebből / némi szabályt azért ismerek----persze a többiek okulására + az emlékeim felfrissitésére nagyon helyes, hogy megemlitetted....!
sziasztok!
ha már a zselés akkuról van szó akkor van 1 olyan zselés akkum aminre ha ráteszek pl 1 izzót akkor magától pislog (magától szabályozza az áramot ahogy neki tetszik) nem lehet hogy csak ki vannak száradva a cellák? ez tölthető... meg lehet valamivel tölteni hogy jó legyen? ![]()
Az ólommérgezés nem valószínű, bár nem lehetetlen. Az elektrolitok marró hatása viszont azonnali, és súlyos veszély.
Hello!
Ha ilyen gondozás mentes aksi akkor biztos hogy nem. A régi töltő nyilásos aksikat pedig csak desztilllált vízzel lehet tölteni. Újra savat nem szabad beletenni.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Ugye van a galván elem, és van a volta elem. Ez a kettő között mi a különbség??? Kérlek segítsetek. Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv.: Ricsa
Szia ! én nem egészen igy szoktam----2 évente átsavazok akkukat persze mindig ügyelünk a fajúlyra-. álló/ ciklikus 1,18 gk /inditó 1,25 kg/dm3.
A sav nem párolog / általában / sav sűrűség esésnél a lemezen szulfátként megvan a hiány......
Szia !
Én inkább szakadásra / kontakt hibára gondolnék...ettől pislog .... töltés közben szétpuffad---néha robban!-- Már próbáltam kiszáradt akksit desztvizzel feltölteni ----- látszólag jó.... gyakorlatilag VACAK.!
Hello!
A galván a működésés módjára utal, a volta pedig ennek egy típusa, amit a feltalálójáról neveztek el.
Szia!
A VOLTA elem ben nincs depolarizáció--terhelés esetén jobban esik a feszültség. felépitése miatt nagyon magas a belső ellenállása. A galván elem újabb konsrukció --ezeket "kiküszöböli ".
Hi!
Így van. Szabatos definíció szerint (IEC): a galváncella olyan elektrolitikus cella, amely kémiai folyamat során villamos energiát termel. A gyakorlatban nem csak energiatermelésre, hanem analitikai mérésre is alkalmaznak galváncellákat, a redoxpotenciál mérésével és ionszelektív elektródokkal mérni lehet egy adott ion koncentrációját. Így működnek az elektromos pH-mérők is. Tehát lényegében minden elektrolitos elem, akkumulátor galváncella is egyben. A Volta-oszlopot pedig Alessandro Volta találta ki: Cu és Zn lemezek, köztük sós elektrolittal átitatott filc.
szia!
ezen nem látható semmiféle fuffadás úgy néz ki mint az új.... ![]() ![]() jah és 12V-os az akku 24V-on tölt kb 500mA-al ez mire utal? ![]()
szia!
ezen van töltőnyílás 6 db amin 1-1 gumikupak van... tölthető? ![]()
sztem igen minden töltőnyilás egy cellához vezet mert ugye cellánként 2 volt az ugye összesen 12v
De csak ioncseréltvizet kell bele tenni! egyébként amiről te beszélsz szerintem nem zselés ha nem ólomakkumlátor vagy azt hívják zselésnek? ![]()
szia!
és az ioncserélt víz az drága? működőképes lessz tőle az akku? mihez használják az ioncserélt vizet? mennyit kell beletölteni? ![]() UI.: nem tudom hogy ólom vagy zselés -e riaasztóban volt keresek róla anyagot és írok ![]() de lehet h ólom mert ATOM nehéz és elég kicsi
ioncserélt vizet lehet venni pl.: a tescoba
![]() kb.:300Ft 5liter ha ez ilyen ólomaksi akkor majdnem csurig kell tölteni ha nehéz akkor sztem ólom nekem is van ilyen 55Ah-s és alig bírtam felhozni a pincéből ![]()
HA fel töltötted vízzel utána árammal is felkell
![]() viszont amíg töltöd(árammal) aaddíg hagyd ne zárd vissza a töltőnyilásokat Idézet: „HA fel töltötted vízzel utána árammal is felkell” ez nem éppen helyes kifejezés mert feszültséggel töltjük ![]()
jó akkor feszültséggel
![]() ![]() u.i. megnéztem mi a különbség a zselés és a "sima" között annyi hogy a zselésben van valami üvegszövet amibe fel van itatva a kénsav hogy ne lötyögjön
de inkább lefotóztam mint keresgettem
![]() ha vki tud angolul lefordítaná nekem h milyen akku? ![]() levii: igen megértettem csak nem hagyhattam ki ![]() remélem nincs harag
rá van írva hogy rechargeable azaz feltölthető
Egyébként jó felbontású kép még a tranyókon lévő felirat is olvasható harag: ugyanmár ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |