Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hordozható erősítő építése
 
Témaindító: nolex, idő: Feb 13, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 10
(#) terabyte hozzászólása Dec 22, 2009 /
 
sziasztok!

Erösitöt szeretnék épiteni tud valaki valami programot meg nyáterveket küldeni.Elöre is THX!!
(#) Kovidivi válasza terabyte hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Olvasgass. Van nyáktervezős topic. De ha csak ezt az egyetlen témát elolvasod az elejétől, máris megvilágosulsz. Üdv!
(#) magam hozzászólása Jan 13, 2010 /
 
Helló.Mindenkinet!!
nem rég szereztem egy 24V-os táegységet a trafó 2*110V os tehát 220 és 2*24V-ot adle egyenirányítva stabilizálva kondikal és stb.. szetnék egy erőlködőtt összepakolni vele valami nagyon egyszerű kapcsolással gondolkodom ic megy eféle nagyonbonyolult dolgok nélkül (de ha kell az sem baj) +nincs nyomtatott áramköröm hozzá így tehát az alkatrészeket kéne összeforraszgatnom.Kb 15-20 w is jó de kevesebb is jó lesz
(#) sliderboy válasza magam hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /
 
nézz vissza a témában, van 4-5 akatrészes A osztályú...
(#) Pett3r hozzászólása Máj 22, 2010 /
 
Hello, egyik ismerősöm épített magának a táskájába hangszórót, meg hozzá erősítőt. Nem vagyunk túl jóban, így nem tudom elérni sehogy sem. Kéne nekem egy olyan kis kapcsolás, amit panel nélkül össze tudok rakni, és akkuról nyomna 1-2 wattot (csak 1 hangszóró lenne rákötve >> mono erősítő kell), lehetőleg 3-4 órán át bírja, és kevés helyet foglaljon. Minőség annyira nem fontos, van itthon egy nokia akku, meg egy rakás all cut race, amit mellékelek >>
Szóval minden, ami egy TV-ben megtalálható. TDA 7264 IC-m van, bár azt inkább egy szobai erősítőnek használnám fel, szóval ha lehet akkor valami olcsó IC legyen benne, vagy esetleg IC mentes. Bocs, ha kicsit sok a megkötés
(#) hadnagyakos válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 22, 2010 / 6
 
Mit szólsz egy KIT-hez? A Hestoreban kaphetó nem is drágán, ami 3-15V-ig bármilyen feszültséggel működik. Szerintem ez a legjobb választás, eenél olcsóbban te sem fogod kihozni, így legalább nem kell kábelezgetni, hanem előre elkészített panelba csak be kell forrasztgatni az alkatrészeket.
Bővebben: Link
(#) Pett3r válasza hadnagyakos hozzászólására (») Máj 22, 2010 /
 
Ez mind szép és jó, csak én Szerbiába nem tudok rendelni, esetleg ha sok-ezer forintot fizetnék szállítási díjért, stb., így inkább kapcsolási rajza többet segít, ami ugye benne van a PDF dokumentumba, már csak az alkatrészeket kellene kitalálnom. Esetleg ha valaki tudja, akkor megkérném, hogy írja le. Köszi a választ, kapod az 50 pontot
(#) Pett3r válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 22, 2010 /
 
Oké tárgytalan, találtam
(#) karpi válasza magam hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Autoerosito 2 x 8W vagy 2 x 22W de vsn 4 x 22W-os is.Egy ilyet az ocskapiacon lehet venni hozzak Europabol az autotemetobe szedik ossze,,olcson adjak.Eg vadonat uj 2 x 100W-os ugy 100 Euro az uzletbe.Az ocskapiacon meg kb. 20 Euro.A 2 x 8W vagy akar 2 x 22W csak kb. 10 Euro. Ezek 12V-rol manek direktbe.
van konvertoros 2 x 60-->2x100W kb 20-30 Euro enzeknel a kapcsolouzemu tapot le kell valasztani es a kondenzatorora a transzformaorrol kapott egyeniranyitott feszultseget kotni kb 2 x 25 vagy 2 x 30V -ot.
(#) hadnagyakos válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Köszi.
(#) Pett3r válasza hadnagyakos hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
[OFF]Én köszönöm, el sem tudod képzelni, mennyit segítettél
(#) mrobi válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Ha megnézed a TEA2025 ic adatlapját akkor ott van a kapcsolása. Benne van minden.
(#) Dániel X válasza mrobi hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Hali!

A TEA ic adatlapján a bemenetnél mekkora ellenállás kell?
Tudnál abban is segíteni hogy adatlapon hol találom meg hogy Ohmos hangszórót tudok rákötni?
(#) mrobi válasza Dániel X hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Szia. Az ellenállás csak a hangerő szabályzás miatt kell. Én személy szerint nem raktam oda semmit. Hanem a telefonomról szabályoztam a hangot. De akár egy potit is be lehet rakni. Itt megtalálod a harmadik oldalon a táblázatban a hangszórókról szóló részt.
(#) Dániel X válasza mrobi hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Köszönöm!
(#) monarovauxhal hozzászólása Jan 12, 2011 /
 
Sziasztok
Elterveztem, hogy építek egy ilyen hordozható kishangfalat, amit én építek meg. Erősítő egy kapott pc hangfalból lesz, aminek meghalt a trafója. A meghajtását akkuról gondoltam, mert van itthon 2 akkus fúróhoz való akkum, 14.4 voltosak, 12db kis, kb bébi elem nagyságú akku van benne sorba kötve. Úgy gondoltam, hogy megfelezem őket és csak 6 lesz sorba kötve, 2x6 párhuzamosan, tehát dupla annyi amperral. Az erősítő eredetileg 9 voltot kap, 6-al is működik, mert teszteltem. Összekötném a 2 nagy akksit, tehát 4x6-ban. Az erősítő 2-3 wattos lehet oldalanként. Sajnos csak fesz van írva az akkukra, de a fúrót elég sokáig elvitték, amibe egy 20 wattos motor volt. Körülbelül mekkora üzemidőre lehet számítani? Bocs, hogy ilyen hosszút írtam, meg kicsit off is ide.
(#) rolitechno válasza nolex hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Ugye láttál egy ilyet a youtub on? Ha nem,keress rá...szépen megcsinálja a srác.
(#) aeron hozzászólása Jan 25, 2012 /
 
120watt hangszórót TDA 7294 V -ról meg lehet szólaltatni?

1./szeretnék szerkeszteni egy erősítőt,amit van hozzá 120watt-os hangszóró, 2.5mm Jack dugó,12V aksi,ezekből szeretnék szerkeszteni aki tudna segíteni vagy nyák rajzot fel tölteni,vagy olyan oldat be linkelni ahol fent van...

2./pls Mp3 1.5V elem van,akkor nem kell 12V aksi,de 1.5V elem kevés 120Watt-os hangszóróhoz,hogy van ez?
(#) jog27 hozzászólása Máj 23, 2013 /
 
Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy tudnátok-e segíteni abban, hogy milyen végfok IC-s kapcsolást válasszak a topic címe szerint építeni kívánt hordozható erősítőbe?
Baráti összejövetelekre szánom, vagy csak ha szabadban akarok zenét hallgatni. Főként mp3/mp4-ről lenne hajtva a bemenet valószínűleg esetleg kis zsebrádió fülhallgató kimenetéről. Hangszórónak 8Ohm 10Wattra akarom tervezni, ennyit ad ki két hangszóróm, amit párhuzamosan kötnék. A táplálást még nem tudom, de mivel hordozható lenne valószínű valamilyen telep vagy akksi lenne. Nem mondom, hogy 9V-os elem, mert az nem bír sokat, lehet egy 12V-os zselés akksi lesz belőle, de az elég drága szerintem. Ja, igen és szeretném alacsonyan tartani a költségeket, ha lehet, nem egy diszkóminőség a cél . Én pl. mondjuk egy TDA2030-ra gondoltam, de lehet rossz felé gondolkodok.
Köszönöm szépen előre is!
Üdv.!
(#) szlori hozzászólása Júl 5, 2013 /
 
Halihó !

Olvasgattam a témát, mert én is hasonló mobil hangdoboz építésén gondolkozom, a hangszórók már megvannak, működnek. A célom az, hogy laptopról illetve mobiltelefonról tudjam táplálni az egész rendszert a 3,5"-es sztereó jack csatin keresztül.
Előző hozzászólásokban linkelt valaki egy kis feszkón is működő, kis teljesítményű erősítőt, ami nagyon megtetszett (itt a link: http://www.hestore.hu/termek_10028470.html )
A kérdésem az lenne, hogy ezt bekötve a rendszerbe tudom-e még kellőképp táplálni a hangszórókat is, vagy az erősítőhöz jobb lenne egy külső feszforrást beszereznem ? Illetve, hogyha rendelek egy ilyen erősítőt, akkor ez alkatrészekkel érkezik, vagy ezt külön meg kell vegyem még hozzá és én csak a nyák-ot kapom ?

(Valahogy biztosan megoldható a tisztán telefonról való táplálás is, mert már láttam olyan mobil hangdobozt ami így működött, ráadásul egész jól is szólt )

Köszi a válaszokat !
Szlori
(#) lazack válasza szlori hozzászólására (») Júl 5, 2013 /
 
.Tehát kapod a nyákot és a rá szerelendő összes alkatrészt (ez a Kit). Viszont forrasztóónnak pákának , fogónak egy multiméternek lenni kell otthon, hogy gond nélkül összeszereld.A táplálás Rád van bízva hogy akksiról elemről esetleg egy dugasztápról oldod meg.
Üdv :lazack.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2013
(#) szlori hozzászólása Júl 5, 2013 /
 
Na az király! Beszereléshez megvannak az eszközök.
Köszi !
(#) andras99 hozzászólása Jan 3, 2014 /
 
Sziasztok!
Most egy viszonylag egyszerűbb hordozható hangsugárzó építésére kaptam megbízást. Az akksi 20V/7Ah lenne, töltőt építek hozzá. Az erősítő egy ilyen, ez van otthon. A bemenet egyszerű RCA -> poti. A hangszórók nincsenek még meg, ebben kérném a segítségeteket. Milyet ajánlotok? Elsősorban autóhangszórókat nézegettem, de a bóvlik nagyon olcsók, a jobbak meg nagyon drágák! Talán a Pioneerek tűnnek a legjobbnak 7-8e Ft környékén, azok milyenek? Mondjuk ez. Ja, azt nem írtam, olyan 16cm-es méretben gondolkodom, fontos lenne a basszus, persze azért nem menjen az érzékenység rovására.

Szerk.: nem lesz a végfok teljesen kihajtva, egy belső "titkos" potival lesz beállítva az a teljesítmény, amivel elég hangos és elég sokáig bírja az akksi.
Szerk2.: ha minden összejön kerül bele egy ilyen is
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
(#) Ge Lee válasza andras99 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Ekkora akkuval az az erősítő nem fog sokáig szólni. Ha jó hatásfokot akarsz, akkor D osztályú végfokot használj, pl. TA2020 Bővebben: Link. Ez teljesítményben ugyanannyi, hatásfokban és minőségben sokkal jobb, és árban is jobb, mert csak pár száz Ft-al kerül többe annál a kitnél amit linkeltél, viszont ez teljesen kész van, csak rá kell kötni az akkura.
Hangszóró tekintetében figyeld néha az aprót, szokott lenni ott olyan ami állítólag nagyon jó (1000Ft/db), mondjuk méretben kisebb. Nekem is van belőle, de még nem jutottam el odáig hogy dobozt csináljak neki.
(#) andras99 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Az a helyzet, hogy az erősítő már megvan, még régebben vettem valamire és visszamaradt, tehát ingyen lenne. Szerinted megéri ez a D osztályú erősítő? Mert akkor inkább az, van rajta hangszín is.
(#) Ge Lee válasza andras99 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Én az unokaöcsémnek vettem egy ilyet, és azt kell hogy mondjam, hogy házilag ettől csak rosszabbat tudsz csinálni, ráadásul drágábban. A hangja nagyon jó, a kimenete rövidzár védett, ami a mobil kivitel esetén nem egy utolsó szempont. Ritkán adok ilyenért pénzt mert amit csak lehet megcsinálok inkább magam, de ez megérte az árát.
(#) andras99 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Akkor szerintem ilyen lesz. Neten sok helye dicsérik, YouTube tele van róla videókkal. Sokan építenek vele hordozható cuccot. Le is adja a ráírt teljesítményt?
(#) andras99 válasza andras99 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
A hangszóró nem tudom milyen legyen, nem szeretnék várakozni hogy az apróban mikor bukkan fel. Van ez a Pioneer, és még néztem a H2000 HC17-580-at. Esetleg egyéb, ami boltban kapható? Fontos a jó basszus és a nagy érzékenység természetesen kompromisszumokkal.
(#) Inhouse válasza andras99 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Ilyet sem láttam még, biztos, hogy 20V-os az az akku?
A hangszóró tényleg sarkalatos pont, fontos a jó minőség, magas érzékenység. Az érzékenységgel egy kettes szorzót is nyerhetsz egy rosszabb hatásfokú nagyobb teljesítményűhöz képest.
Az olcsó autós hangszórók nem túl jók ebben.
Egy barátom zenedobozába 4 nagyovál került, Clarion, vagy Alpine volt...1 évet ment, nagyon jó hangja volt. Aztán észrevettük, hogy valami nem stimmel. A membránszélek elváltak a hosszabb oldal mentén. Direkt nem gagyit vett, hogy ne legyen meglepetés, hát ebben sem lehet már bízni. Az egész doboz egy műbőr huzat alatt volt, nap csak üzem közben érhette, de nem közvetlenül, árnyékban volt. Télire egy védettebb helyre elszállásolta.
(#) Ge Lee válasza andras99 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Gondolom igen, de sosem mértem meg.
Következő: »»   9 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem