Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Azon a nyákon amit megcsináltam, a vékony vezetősávok a tervező progiban milyen vastagságúak? Ezek a sávok mondjuk 5V estén mekkora áramot tudnak még biztonsággal elvezetni?
Telefonommal megpróbáltam egy nagyobb képet csinálni, de ez sem éles. Na így már látszanak a hibái.
Azért ez meg sem közelíti a fotózás minőségét.
Szia! Ja, sajnos.
Tegnap Eyess feltette az Ő képét erről a panelről, az tényleg szép. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2014
Pedig félre értetted, mert én mindig is egyenesen a fóliára nyomtattam...
Üdv!
Kérdésem az, hogy a z ónozott nyákról le szeretném maratni cuzammen az összes fóliát. Milyen vegyszer viszi le az ónozást - is esetleg. Van pár nyáklemezem, kifúratlan és most csak az üvegszálas alapra lenne szükségem - trafó csévetest készítés miatt.
Kénsav. Vagy smirgli és sima marató. Az utóbbi egyszerűbb, vékony az az ón és puha.
A nyákokat mivel marattad ki?? A sósav hidrogénperoxid kombó- a vasklorid is viszi
Üdv!
Hasonló eset miatt én lamellás csiszoló koronggal kis sarokköszörűvel oldottam meg.
Szia! Nem tudod, véletlenül, hogy az általam feltett képeken a vezetősávok milyen vastagságuak lehetnek? Eyess kollégát kérdeztem, de elfelejtett válaszolni, mert lehet, hogy kilépett közben. Vagy egy ilyen 100 lábú procihoz milyen vastagságú vezetősávot visznek?
Valamikor valahol rendelésre készült, mármint az enyémre...
Régebben volt mindenféle savam, már csak sósav és hidrogénperoxid van. Jó lenne valami vegyi megoldás... A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2014
Bocs, ha tök vagyok. Ez azt jelenti miliméterben, hogy 0.1-0.12mm?
Sziasztok
Olvasgatom a fejleményeket és szerencsére én is láttam köztük pár hasznos tippet. Csak így tovább Régóta gondolkodom azon amit eyess írt, én is USB-s mikroszkópot használnék, de én inkább tablet javításhoz. Van-e valaki aki próbálta már tabletre kötni az USB-s mikroszkópot? Ha nem, van-e valakinek?- Egy esetleges személyes találkozónál kipróbálnám felismerik-e a tabletek. /Ennek a megoldásnak az az oka, hogy a munkaasztalomon már nem fér el a laptopom mert egyszerre 4-5 készüléket is javítok és helykihasználás miatt célszerűnek tűnik. Ha valakinek van esetleg keressen már meg privátban Köszönöm
Ha sósav és hidrogén peroxid van már nagy baj nem lehet, öntsd rá a sósavat a nyákra és csorgass bele peroxidot (óvatosan keveset!)
Mindenféle savazás , és maratás nélkül is eredményesen le lehet szedni akár mekkora méretű nyákról a réz réteget. Én ilyenre nem is pocsékolnám a marató szert.
Fogsz egy nyák lapot , és valamelyik sarkánál egy tapéta vágó késsel megkezded a réz réteg , és az üvegszál közt fel hántolni a réz felületét.Amikor már annyit felszedtél , hogy az ujjaddal megtudod rendesen fogni , hogy húzni tudjad , akkor már nem kell a kés.És szépen le tudod húzni semmi perc alatt .Persze ha még is elszakad a réz , akkor lehet felszedni megint , de ha ügyes vagy , akkor lejön egyszerre.Én úgy szoktam , ha ilyenre kerül sor , hogy lehúzok egy részt , aztán lejjebb veszek új fogást , és , így tovább.A lehúzás kb 60, és 90 fok közötti szögben legyen , mert máskülönben ha kicsi szögben húzódik , akkor mindig elfog szakadni a réz , de ezt majd úgy is látni , és érezni fogod , hogy fog menni könnyebben.Szépen le lehet , így szedni róla meglátod.
Ne haragudj , hogy csak most válaszolok , de egyéb elfoglaltságom miatt nem voltam gépközelben.
A nyákrajzról nem tudom , hogy milyen vastagságú vonalakkal készült nem én csináltam.Én is csak a pdf mintáról csináltam a tesztet , tehát nem tudom .
Írásvetítő fólia. Én P20-at használok, nem dry filmet, vagy mit.
Nem ilyen a fóliám, hanem egy kimaratott, ónozott, kifúratlan, amire áramkörként már nincs szükségem, viszont az üvegszálas hordozóból csévetest készülne.
Ezt kéne leszednem, 3 db kb. 80x130mm-es lemezről...
160-as csiszpapír + vasklorid
Elkeserítő...
A királyvíz mindent visz, nem?
A sósav leviszi, de az ón miatt a háztartási sósav nem lesz elég, legalább 30%-os kell vegyszerboltból, vagy próbáld meg meleg nátrium-perszulfát oldattal, az is leviszi.
Persze a királyvíz is jó, de akkor salétromsavat is szerezned kell valahonnan. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
Köszi, kipróbálom... Volt régebben salétromsavam is, tizenéve, most talán kénsavam van valahol, de nem biztos...
Ha felém jársz tudok adni salétromsavat csak hozzál edényt.
Azt nem írtad , hogy milyen stádiumban van ez a nyáklap.
No én az ilyeneket , mert ugye neked sem futball pálya nagyság kell .Úgy szoktam , hogy veszem a pillanat forrasztót egy forrpontnál megmelegítem annyira , hogy felváljon csipesszel , vagy inkább hegyes csőrű fogóval aláfogok , és szépen melegítem tovább a fogó előtt .Közbe közbe már húzom is lefelé a nem kellő vezető sávot.Nagyon szépen , és könnyen leválik , így is, és erre rásegít még az ón is .Mivel könnyebben átmelegszik előre felé is , és mintha szigetelő szalagot húznál le kb olyan . És még mindig gyorsabb mint maratni.Ónozott nyáknál csak , így tudtam én is leszedni utána megtisztítottam , és mintha nem is lett volna rajta semmi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |