Fórum témák
» Több friss téma |
Kicsit erre a válaszra számítottam látván az ICD feliratot.
Másik opcióként felmerült ,hogy lehet -e házilag készíteni valami egyszerű fejlesztőpanelt? Gondolok itt egy led sorra vagy egy szegmenskijelző vezérlésre?
A válasz:lehet! Nyákot gondolom tudsz csinálni.
Szerintem inkább szerezz be egy breadboard -ot (dugaszolós panel) Bővebben: Link. Azon kényelmesen tudsz öszeállítani a feladat igényei szerinti áramkört.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
Köszönöm a segítséget ilyen dugaszolós panelom van is egy pár.
Valami barátibb pic tipusra hol találok gyakorló feladatokat? mert a könyvem többnyire az explorer 16-os fejlesztőpanelt ajánlgatja azon pedig beszerezhetelen és bonyolult PIC-ek vannak. Barátibb szerintem a 16F628 ilyenre merre lehet találni egyszerűbb feladatot?
PICkit2 -höz a legbarátibb PIC a (ajánlási sorrendben) 16F család: 16F887, 16F886; 18F család: 18F4550, 18F2550, 18F4620, 18F2620; 24F család: 24FJ64GA002, 24FJ64GA004. Mind kapható DIP tokban. PICkIt2 -vel ezek a típusok nem csak programozhatók hanem debugg -olhatók is.
16F628 nem nyomonkövethető, a 16F628A nyomkövetéséhez header kellene. Projectek pl a Mikroelectonika honlapján találhatók 16F877 -hez. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
18F2550-em van sajna ,de az 1-es lába (MCLR) sajna letört ,ez "patkolható" valahogyan?
Igencsak használt láb, de szerencsére messze van a chip -től. Próbáld meg a DIP tokot egy kicsit megreszelni és a maradék lábra forrasztani egy levágott alkatrész lábat. Előbb nyomd be egy prcíziós foglalatba az IC -t és a vezetéket, hajtsd alakra aztán forraszd meg. Ez a foglalat bemegy egy másik precíziós foglalatba is, így egy panelen is fel tudod majd használni.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
Sziasztok!
A csatolt képen lévő bekarikázott jelek mit jelentenek egy pic-nél? Adatlapokban néztem, de nem találtam erről szóló részt. Esetleg valahol van valamilyen táblázat? A PIC-ek alján még van két fekete karika, az egyikben általában az van, hogy thailand, a másik karikában pedig egy betű és egy szám(pl.:H2 vagy M16, I9). Ezek a jelek mit jelenthetnek? Sőt láttam már olyat, hogy egy QR kód is volt a pic alján, ennek mi a lehet a célja?
Mennyire bírja a műanyag tok ha megreszelem?
Kb 1 mm-t enged befele vagy közel van a chip része a lábhoz?
Nincs közel. Csináltam már ilyet. A minidrillbe fogtam be gömb gyémántos csiszolót és körbemartam óvatosan a láb körül. Amikor fél milliméter kiállt, már lehetett tisztítani- forrasztani.
Azért nem találsz róla információt, mert azok a jelzések a felhasználók számára lényegtelenek. Ezek mind a gyártás során az egyedi azonosítást szolgálják. Amit QR kódnak néztél, az valójában egy Data Matrix típusú vonalkód, hasonlók egymáshoz, de nem ugyan az a kettő. Mind a kettő a 2D-s vonalkódok családjába tartozik. Bővebben: Link
Szerintem reszelheted nyugodttan, mert a chip még messze van tőle
Itt egy jó kép, nem pont ez az IC de hasonló:
A karikában e3 azt jelenti, hogy ólommentes. (JEDEC kód)
A másik kockában a gyártási idő van, meg olykor spéci gyártási kód. Egyébként minden doksi végefelé le is van írva, hogy a különböző tokozásokon mit jelentenek a jelek. Legfeljebb van néhány, ami nem publikus, mert belső infó. A Microchip-ről lehet rosszakat mondani, de a dokumentációik osztályon felüliek. Nem is láttam a piacon hozzájuk foghatót.
eSDi: Köszönöm a választ.
Prendick:Neked is köszönöm, hasznos volt. És ezt a gyártási időt hogyan kell kiolvasni? Az adatlapok végén csak az van, hogy milyen hőmérsékleten, mekkora maximális frekvencián lehet használni a PIC-et, tokozás stb, de amit bekarikáztam arról nem írnak.
Bármelyik doksiban elmész a végére, ahol a tokozások ábrái vannak. (PACKAGING INFORMATION) A szövegmagyarázattal kezdődik: "Package Marking Information"
A képeden lévő pic-et 2012 5. hetében gyártották. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
Tényleg ott van. Azért nem vettem észre, mert a 18f4553 adatlapjában azt írták oda, hogy nézzem meg egy másik pic adatlapjában Köszönöm szépen.
Gyémánt csiszolóm nincsen ,de egy új 0,7-es éles fúróval szerintem le tudom marni.
Utánna pedig ellenállás lábbal megtoldom és beleteszem egy IC tokba A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
Idézet: Például a honlapomon:„Valami barátibb pic tipusra hol találok gyakorló feladatokat?” - PICula projekt (PIC18F4520) - PICCOLO projekt (PIC18F14K50 és PIC18F4550) - PIC-kwik projekt (28 lábú PIC24H és PIC24F, illetve dsPIC33) Mindegyiknél a Kísérleti áramkör c. fejezet írja le, hogy min lehet gyakorolni az ismertetett mintapéldákat, és a Szoftver segédlet c. menüpontban kell letölteni a code_examples.zip állományt. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy PIC-et lehetne-e használni áram/feszültségfigyelsére? 300V és 4-5A-ról lenne szó. Köszi.
Értem. Egy ilyesmire lenne szükségem. Nagyon birizgálja a fantáziám. Főleg azért, mert van rajta Relé kimenet. Jópofa kis gép lenne (tápegység védelemre szeretném használni). Nem tudom ez amúgy PIC-re épül?
Ránézésre PIC-es, de nem biztos. Neten találsz sok példát PICes VOLT-AMPER mérőre, Watmérőre is. Ám nem értem tápvédelemre miért ilyen kütyü kell. Azt meg lehet oldani PIC nélkül is.
Üdv. Lenne egy kis problémám, miszerint van 5db hall jeladóm (tle4905l) aminek a kimenete a mágnes közelítésekor a negatív sarokra kapcsol, de nekem viszont a pichez pozitív feszültség kellene , vannak ezek az invertáló ic-k de ez most nincs ithol nekem mivel lehetne a legegyszerűbben megoldani ezt a fordítást? Próbáltam már tranzisztorokkal is de nem igen akart működni.
Hova megy a kapcsoláson a TLE4605 kimenete? Nem lehet ott az él figyelését módosítani?
18f4550 az adott mcu, és mondom melyik lábakon vannak elosztva. porta4, porta5, porte0, porte1, porte2. Próbáltam azt is hogy azt figyelje amikor nullára változik az adott láb akkor lépjen működésbe a programban az adott feladat de ilyenkor öntörvényűen egy egy láb miatt beragad egy értéknél.
Azt figyelembe vetted, hogy open-collectoros a szenzor kimenete? Egy ellenállással fel kell húzni tápra.
Küld el a programot.
Elküldöm csak azt a részt mert lényegében a többi csak a lábak konfuigurálása bemenetnek stb.. az nem lényeg. Egy hét szegmenses kijelzőt hajtanak a hallok.
Nem értem, a TRISB regisztert minek bántod a program közepén?
A TRISB regiszterrel az adatfogalom irányát módosítod, tehát az adott láb bemenet, vagy kimenet lesz. Ezt a program elején beállítjuk, és kevés kivételtől eltekintve nem módosítjuk. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
Ha a programnyelv C:
Az
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |