Fórum témák
» Több friss téma |
Szaisztok! Sikerült beszereznem az összes alkatrészt próbapanelen összerakva az erősítő a féltápfeszt és a nyugalmi áramot is sikerült stabilan beállítanom. Az egyetlen problémám hogy a kicsatoló kondi után ugyanúgy mérem a féltápot mint előtte. Valakinek van valami ötlete hogy mi lehet a gond?
Mihez képest méred a fél tápot?
Most hogy mondod, lehet ez a probléma, a kapcsolás földjéhez képest.
Az R9 1K Ohm előterhelés rajta van?
Végül ezt a kapcsolást építettem meg, úgyhogy most nem igazán értem miről van szó.
Bővebben: Link
Annyi a különbség hogy nem volt 4700u-s kondim így 10e u-t tettem be kicsatolónak.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
Amíg nem kötsz a kimenetre valamilyen terhelést, legyen az akár egy 1k ellenállás, a csatoló kondenzátor nem tud feltöltődni.
Egy hangszóróval próbálkoztam(nyugodtan elfüstölhet) és nem igen szólalt meg.
Megszólalt
Max 2mV DC van a kimeneten. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
Ok! Én ezt néztem.
Megosztanám az első tapasztalataimat: Összehasonlítva egy orion orister 1015-el egyenlőre nem nyűgözött le. Már próbapanelen is szinte hangtalan ha nincs jel rajta semmi gerjedés búgás vagy ilyesmi, de kicsit mély szegénynek találom és valahogy a magasak se az igaziak(mondjuk ez lehet azért mert nem hallok elég mélyet). Ennek lehet köze ahhoz hogy a nyugalmi áramot csak 1A körül tudtam maximalizálni? Vagy egyéb más beállítást érdemes még próbálgatnom?
A becsatoló kondin és még a félvezető készlete sok múlik .
Egy képet és a félvezető készletet légyszi ad meg. Hány voltról járatod ? A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
Hát most labortápról megy 24VDC 1A (ellenállások nem engedik tovább növelni de legalább 1,3A szeretnék beállítani 24VAC-ről egyenirányítva) Ha minden igaz és ebben ti erősítettetek meg ebben, MEV gyártmányú 2N2055-öt használok, MM 10e u-s és egy 33u-s MKT kondi párhuzamosan a kicsatolás. Képek pedig 3 percen belül lesznek
És a megígért képek:
A tápfesz az jó a többi félvezető és a becsatoló kondi ?
A becsatoló vagyis a bemeneten lévő kondit kérdezem??
A képen nem látszik.
Jajj bocsánat 1u-s fólia(MKP) kondi a panelen rajta van pedig
Akkor ot valami más a probléma az összehasonlítást ugyanazon rendszeren végezted ell , gondolok CD és hanszoró.
Igen ugyanaz volt a rendszer, de félreértés ne essék nagyon tiszta és részletgazdag csak keveslem a basszust, ami miatt meg lehet sokallom a magasat, de ugye a gyári erőlködőn lehet állítani mindkettőt. Mindent összevetve ez tisztább
No végeztem egy ultimate tesztet amennyire ugyanolyan tud lenni a két rendszer annyira egymáshoz simítottam, igazából mélyszegény (nekem) egyébként meg megalázza az oriont. Iszonyatosan részletgazdag és a magasai is nagyon jók, pedig kivettem az MKT kondit.
És természetes egy kis fűtésrásegítésnek sem rossz A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
Idézet: „mélyszegény” Vagy, ami eddig szólt, az kiemelt alul...?
Sziasztok! Ha lassan is, de elkészült. A dobozolás nem lett a legszebb, viszont az enyém, és gyönyörű a hangja, megérte a fáradtságot.
Lehet hogy kiemelt, viszont akkor ide is jólesne egy kis kiemelés
Látszik, hogy gondos munkát végeztél, gratulálok
Úgy még kevesebb köze lesz az eredeti hanghoz... Én ezért nem használok sem hangszínszabályozót, sem loudnesst.
Idézet: „csak keveslem a basszust,” Csak olvasom itt ezt de nem tudom értelmezni mi kevés ? Szerintem a füled nagyon hozzá szokott a hangrombolóhoz ! Tegyél már meg valamit a gyári erősítőben kapcsold ki a hangszínszabályozót és az után hasonlistd össze ha nem lehet kikapcsolni akkor állítsd a potmétereket közép állásba !
Épp erre akartam célozni, a potméterek középállásban vannak és még ahhoz képest is keveslem a mély hangokat.
De lehet hogy én szoktam hozzá a nagyon mélyekhez. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
Ne akarom itt tovább fokozni de a hiba nálad van ! Egy kérdés még ha lehet , milyen a hangforrás ?
Azt elfogadom ha a hiba a fülemmel van A kapcsolás működjön az a lényeg Nem épp a hangforrások hangforrása egy mobiltelefon De az utánakövetkező legjobb is egy laptop szóval egyenlőre nem tudom meghajtani valami űberprofi szerkezettel
|
Bejelentkezés
Hirdetés |