Fórum témák
» Több friss téma |
Igen kb 2.5 3 A Slow os s van is itthon,egyenlőre nincs bontható ezért rendeltem biztitartó konzolt is Igen fenntartásaim vannak ezzel a tekerentyűzéssel szemben, ha túlságosan fűteni fog,akkor majd megpróbálkozom vele ezt majd a hűtőborda hőszállítása dönti el.
Nem a szekunder feszültség csökkentésére javasoltam a tekercselést, az egy másik kérdés.
Ha feltekersz kb. 30 menetet, arról mehetne a ventilátor, és a védelem, nem kéne annyit költened külön trafóra. Ha nem tetszik akár vissza is bonthatod. Átmérő 0,4mm elég hozzá. Persze nem erőltetem
Já woll így érthető Sajnos ezt így nem merem bevállalni . Esetleg körbenézek hátha akad a sufniban valami bontható trafó Van egy bontott dvd játszóból kiszedett kapcsi üzemű trafóm is igazából ez sem lenne rossz,de minden ami szigeteletlen vagy ahol már megjelenik a 400V attól az isten mentsen meg mégegyszer hogy rányúljak..Körmöm vége odakozmált egy ilyen miatt elfelejtettem kisütni
Sziasztok.
Már alig várom, hogy megjöjjön a pénzem, és megépíthessem a TDA7294 Végfokot D Bevagyok Zsongva! D Esetleg ha valakinek valami jótanácsa ezzel a rajzzal kapcsolatosan van, ne titkolja!
Szia!
Csak egy tipp: Ezeket is megnézném a helyedben. A szorítókengyeles megoldással jelentősen növelhető a hűtés hatékonysága. Nekem is tervben van egy erősítő építése, mindenképpen ezekből a tervekből választok majd.
Szia!
Először is köszönöm a kommentet. Másodszor valóban igazad van, szorítókengyeles megoldás lesz, nagyon úgy tűnik. Ezt a tervet valósítom meg, azt hiszem
Változott egy kicsit az elrendezés, ami lehetővé teszi -ha ez indokolt- a diódahíd hűtését. Ezt a tervet már ki is fogom próbálni, minden együtt van hozzá.
Újra szeretném kiemelni, ennek a változatnak az "egytáposságát", amihez nem kell szimmetrikus tekercselés. Olyan trafót fogok használni, aminek 60V-os szekunder tekercsei vannak (külön mindkét csatornának), de azok 45V-nál ki vannak vezetve. Így elvileg ideális állapotot tudok elérni -átkapcsolással- akár 4, akár 8 ohmos hangszóró impedanciához.
Szia! Az IC időben leszabályozza az áramot. A termelt hő és a kimenő teljesítmény aránya lesz sokkal rosszabb a túl alacsony impedanciás terhelés miatt.
Kérhetném a segítséged, hol tudok beszerezni ilyen " hűtőtönköt"? Azthiszem így nevezik, nemtudom pontosan :S
Amire válaszolsz a hozzászólásodban, ott nincs hűtőtönk, hanem szorítókengyel van. Ilyet "szerezni" nem tudom hol lehet, de nem is kell ilyennek lennie. Bármilyen lemez jó a célra, még meg sem kell hajlítani. A rajzomon is csak a kényelmesebb szerelés miatt van egy hajlítás, de valójában nem számítok gyakori szerelgetésre.
Tehát mondjuk egy 20x3mm-es laposvasból is vághatsz egy 50mm-es darabot, vagy bármilyen lemezből, de azért javaslok legalább egy 2mm-es vastagságot, vagy ha vékonyabb a lemez, akkor a szélek felhajlításával kell merevebbé tenni őket.
Szerintem nem! Szerezz egy egyszerű lapos vasat ahogy Alkotó írta és az megteszi.
Akkor inkább megcsinálom ...most gondolkozok, 5*100*150mm es alulapom van, az biztos jó hővezető
Vágd méretre fúrd ki és kész. Az alu pedig tökéletes.
Köszönöm nektek
Esetleg még azon gondolkozok, hogy a TDA7294 IC ugye az eleje, a fekete rész kiugrik a fém résztől. Azt besüllyesztem, és szigetelő papírral elszigetelem, hogy elől-hátul teljesen felfeküdjön. Szerintetek jó?
Lehet alumínium is, de itt a hővezetés csak másodlagos szempont (persze hasznos tulajdonság). Inkább azt a szép nagy alulemezt sajnáld, kár elvagdalni ilyen kis darabért.
Akármilyen vaslemez (ha lehet rocsamentes) jó a célra, ami képes a tokon keresztül kifejteni a bordához való szorítást
Hihiii asszem elég lesz a hűtés Elvetemült de ebből fogom kialakítani vagy pedíg egy Socket 478 as hűtőbordán fognak csücsülni kényszerhűtéssel
Segítség!
Nem találok nyomtatási rajzot.. Valaki tudna csatolni egy linket? Köszönöm!!
Ehhez. Neharagudj, azthittem ha az első kérdésemhez válaszolok, mutatja azt a hozzászólást is, amiben a kép van
Ehhez kéne nyomtatni való kép :S
Nem tudom megnyitni, vagy miért van aláhúzva?
Magyarul nincs hozzá rajz? :S Akkor kénytelen leszek megrajzolni én..
Itt nézd meg. Ez jó.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2014
Ezt azért is tartom jó megoldásnak mivel egyik oldalról szívnak a ventillátor lapátok(légáram bemenet) a másik oldalt pedíg egyből kivezetik a hőt, így egyenletes és nagy mértékben befolyásolható hűtést kapok mivel ezek a ventik egy egyszerű potival vezérelhető fordulatszámúra alakíthatóak.Így egy terhelés( melegedés) függvényében kézzel állíthatóra variálhatom akár. És mint tudjuk az egyik legelterjedtebb és talán leghatékonyabb hőátadó felület a vörösréz. Egy gtx 260 videókártya max teljesítményre kihajtva egy ilyen lapátnak 100% fordulaton kb 160 w-ot kell eldisszipálni,és furmark teszttel ekkor sem ment feljebb a chip felületi érzékelője 65-70 foknál. Ez egy tda párosnál viszont jelentősebb teljesítmény/disszipáció hatékonyságot jelent.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2014
Nem ezt javaslom, mert itt a szorítólemez nem fér el.
Az újabb változaton van hely a lemeznek, de ha akarod hűtőtönköt is használhatsz. Esetleg az "egytápos" változatot is nézd meg, több előnye is van.
Teljesen rossz irányba haladsz. Valamiért azt gondolod, a borda nagysága és annak minél intenzívebb hűtése a lényeg, illetve ettől remélsz valamilyen előnyt.
De ez nem így van. A borda nagysága, és annak ventilátoros hűtése csak hosszabb távon hozhat némi előnyt, de oda még el is kell jutni. Hiába nagy és hideg a borda, ha az IC-ben lévő lapka gyorsabban tud melegedni. A lényeg a IC tokjának a hűtőfeületre való felfogása. Erre a saját furata a legkevésbé alkalmas, éppen ezért alakultak ki egyéb megoldások is (hűtőtönk vagy/és leszorító lemezes felfogás). Ha ezt sikerül jól megoldani, akkor akár jó eséllyel passzív borda, vagy a doboz fala is elég lehet hűtésnek.
Mert szerinted nem leszorító kerettel akarom rácsavarozni? Kapható hozzá leszorító bilincs ami a bordára csatlakozik és az szorítja teljesen síkba hozzá. Ennél jobb megoldást ic-s erősítőkben sosem láttam még pedíg párat már javítottam.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Hallgass egy kis zenét ,
amúgy a hűtőtönkre visszatérve még nem döntöttem el,de valószínű hogy leszorítókeret lesz simán és az megy rá, ha érdemben haladok felteszem
A hűtőtönk itt úgy jön a képbe, hogy a megengedett üzemi tartományon kívül fogsz működni. Nincs ezzel semmi baj, ki van taposva az ösvény Érted az eszköz működését?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |