Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nem baj, ha csak fejben/papíron van meg, majd szépen átteheted gépre. De érdemes lenne foglalkozni vele!
Ja, és majd egy képet a "kábeldzsungi" utánról is szívesen megnéznék!
Nem kell feltétlenül mindent, mindjárt PIC-el megvalósítani, bár tény, hogy a mai világban összerakni 40xx-ekből valamit, lehet, hogy drágább, mint PIC-el megvalósítani, de azért a jó kis logikai kapus megoldások még mindig beválnak!
40xx RULEZ!
Hát igen, a kábeldzsungi az mindenkinél megjelenik a próbaverziók alatt, aztán majd tisztázódik az a későbbiek folyamán. Bár volt egyszer olyan, hogy annyira belefáradtam a építgetésbe, hogy "tojtam rá" és úgy maradt. Bár nem is volt hosszú életű a készülék, később alkatrészként felhasználtam.
De a véglegesnek mondott cuccokat valóban érdemes rendbe szedni.
Itt a pókhálomról 1 kép a kapunyitó első (müködő)verziója több mint fél éve így van a garázsban
És még 1 kép a szerszámtartómról a szerszámokat régi wincsester-ek mágnesei tartják(nagyon erősek)
Ez igen! Ez már valami, gr89 szaktárs fejet hajthat neked!!!
Szuper kis darab, ki kell önteni műgyantával és még a jövőben régészeti leletnek is elmehet...
Elég kellemetlen lehet egy mágneses csipesz SMD forrasztásnál...
Én úgy védem a mágnestől szerszámaimat ahogy csak tudom.
a szerszámtartód jobb alsó sarkában van a kedvenc szerszámom mostanában elég sokat használtam sörnyitó power
Az smd-vel még nem próbálkoztam de amint látod apró precizíós szerszám nincs rajta de azért a pillanat pálkát is megtartja nem arra találtam ki hogy az apró szerszámokat ne veszítsem el arra kitaláltak már kissebb tároló dobozokat.A 17-19 es kulcsnak szerintem nem árt a mágnesesség .
majd befogom vinni gépbe, csak még nem végleges verzió, meg jön a félév és kicsit javítani kellne a jegyeken is. Na meg vennem kell egy új multit is és utánna a maradék pénzből még fejleszteni kellene. Még tervbe van a távvezérlés megvalósítása is. De szerintem a héten rendberakom és teszek fel jobb képeket is.
Idézet: „40xx RULEZ! ” Immobilizerem kapcsrajza Erre nekem azt mondták nem lehet PIC nélkül megoldani. Dehogynem!
Ez hogy működik
4számjegyes kóddal indul az autó?
De ugye nem a gyújtás 12V-ját szakítja meg? Mert az 10 fillért nem ér... fognak egy mérőzsinórt, két krokicsipesszel a végén (akku plusz--->gyújtás plusz) és máris át van hidalva.
Végülis igen.
Bővebben: Leírás
Azt szakítasz meg vele, amit csak akarsz.
Okés
Én a benzin elzáró szelepben hiszek, ezzel a kapcsolással azt is szépen lehet üzemeltetni Csak azért kérdeztem rá, mert sok autóba szerelnek "titkos kapcsolót", ami a gyújtást hivatott kikapcsolni. A tolvaj meg röhögve kiiktatja egy darab dróttal, el sem kezdi keresni, hol is van.
Sziasztok!
Ha tudtok segítsetek ki egy STK 0040 II végfok kapcsolással, mert elszállt egy gyári erősítőm többször egymás után, látszólag ok nélkül és szeretnék a gyári cucc helyett építeni egy mezei véget a meglévő táp, doboz, stb felhasználásával. Köszi!
A kérdést rossz helyen tetted fel! Itt saját készítésű elektronikus készülékek bemutatója folyik. Keress megfelelő topicot!
(szerintem ezt meg le lehet törölni...)
hello, én is épitettem , a kiv. jelzőt zenére és jól sikerült bár egy kicsit gyenge a trafóm nade villog
teccik! és az a gép kivilágitása se rosz! A kivezérlésjelző nekem is csak egy szinű, bár az tökmind1.
még egy kis extra a kiv. jelzőről + a gépem de azt még fejleszteni fogom
nos ime it egyik remekmüvem , amit életemben legelőször készitettem el ijen profin vasalással!! na jó ez nem ojan profi nade... ,a többit azt csak fixel rajzoltam azok csak ojan egyszerüek voltak nemlényegesek nade a lényeg ezet ugy készietetem hogy a pauspapirnak a négy sarkába kinyomtatam lézeressel a nyákot tehát 4x , é ugy vasaltam rá hogy sorba először egiket másikat tehát töbrétegben vitem fel az anyagot és sikerült mindig pontosan eltalállni , nade a maratásnál egy kis probláma lépett fel mert csak használt vaskloridom volt tehát nemszedett le mindent ezt a képen is látnie gy hejen avgy egy nagy tacsni , nade ez elsőre szerintem nem is roszz ez amugy a 10 ledes kiv. jelzőnek a forditot rajza amit elnéztem nade megcsináltam
Wow, királyul néz ki! Még talán jobb is így h egy színűre csináltad az egészet. Egyébként hogyan oldottad meg az "égőket", mert amit látok, az feltételezem h nem LED ekkora barominagy fényerővel...
Ja és nem b.ogatni szeretnélek, de a másfél megás képeket lekicsinyíthetted volna pár száz kbyte-ra, mert tudtommal a fórum véges mennyiségű tárhellyel rendelkezik De hangsúlyozom mégegyszer h ezt nem kötözködésből írtam
Azok sztem ledek! :yes:
Nagy fényerejűek, és sötétben lettek lefényképezve, vaku nélkül, azért tűnik olyan fényesnek... Demson! Az a ledsor egyébként most hogy jelzi a jelszintet? kívülről befelé? Vagy hogy?
Én is próbálkoztam vasalással. Laser fotópapírra nyomattam. Többé-kevésbé sikerült, de csak viszonylag kicsi panelhez jó, a széleken nem sikerült átvasalni a mintát. Első próbálkozások után váltottam előre lakkozott panelre.
ha nekem igy sikerülne a nyák, falnak szaladgálnék örömömben. Ez nagyón jol sikerült
szerintem, azért a fotópapír nem kell... elég a műnyomó
amugy jó lett
na jesz majd lefogom kicsinyiteni, kösz hogy szólltált, és a kiv. jelzőben abban valóban LED-ek vannak és azért is ojan erősek mert vaku nélkül volt fotózva ahoyg Peti 85 emlitettte, meg azért is mert ezek viszonylag nagyon erős ledek a paramétereikhez képest bár csak 2.180 mcd de ahhoz képest nagyon erős
köszi szépen dani, nade ha te nemlennél azért nemlenne ijen jóó
nos a LED-sor ugy jelzi hogy a két végétől befelé tehát a közepe felé, mint amikor van az a film a knight rider abba is valahogy igy van és megtetszett hát igy kipróbálltam és nekem bejött, összeraktam én ugy is hogy a közepétől mennyen a széle felé de ugy nemtetszett
|
Bejelentkezés
Hirdetés |