Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   122 / 294
(#) piallo hozzászólása Jan 27, 2014 /

Helló!
Nem tudom ide illik-e, van 1 SD 30 klo gázkazánom, de nem akar bekapcsolni. Tavaly tavasszal, bekapcsolt, hülye fejjel átállítottam nyári üzemmódra, abban a pillanatban leállt és azóta nem gyullad be, bármit csinálok vele. A gond az, hogy elfogyott a tüzifa és jó leenne valamivel fűteni, de nem kapcsol a rohadék.
Világít a hibajelzés- reset gomb megnyomására próbál szikrát adni, de nem gyullad be
A biztonsági termosztátot kiiktattuk, akkor is ugyan az a helyzet
(#) Gabacs hozzászólása Jan 29, 2014 /

Megoldódott a hiba. Szemmel jól látható volt, hogy a gázmágnes szelep relé forrasztása engedett el. Kis forrasztás, és működik minden hibátlanul. Nem 70 ezerből!!
(#) jano48 hozzászólása Jan 29, 2014 /

Van egy Immergas Zeus Maior 21 tip kazánom, amivel decemberben nagyon megszenvedtem. Akkor kicseréltettem benne a meghibásodott elkot. Azóta jól ment idáig. Most azt csinálja, hogy a fűtési meleg víz előállításakor többször, leáll a fűtés, majd rövid keringetés után újraindul. Mielőtt begyullad a relé kattog 5-6 sec-ig. Egy idő után már rendesen fűtött, elérte a víz hőfok a 60fokot, a nyomás felment 1,8 barra és addig fűtött, amíg a termosztát le nem állította. Most már nem melegszik a víz 42 fok fölé. Kb. másfél órája kapcsolgat ki-be a fűtés.
Meg tudná valaki mondani, hogy mi akar elromlani?
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
(#) degufit válasza cocas hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Mi a kazán pontos típusa?Mert van belőle egy pár.És mit szeretnél programozni vele?
(#) toro hozzászólása Jan 30, 2014 /

Közkinccsé teszem, hátha valaki nem ismeri vagy "megakad" használat közben.
(#) Secret hozzászólása Jan 30, 2014 /

Egyelőre távdiagnosztizálok egy Ferroli Domina gázkazánt. Nem fűti fel rendesen a lakást az eddigi beállításokkal, és állítólag elég gyakran kapcsolgat.
Annyit tudni, hogy a fali termosztát jó, az kb ott kapcsolna, ahol kellene, de ezt a hőmérsékletet el sem éri, mert mintha a melegvíz hőmérséklete lenne alacsony.
Megmérettem a rokonnal az előremenő víz hőmérsékletét, 51 fokot mért, miközben 70 fokon áll a szabályzó poti.
Persze a napokban ellenőrizni fogom, amint tudom.
Kérdésem, ha a fentiek igazak, akkor mitől kalibrálódhatott el az előremenő víz hőmérséklet szabályzója?
Elegendő egyszerűen csak 20 fok különbséggel figyelembe venni a potméter skáláját, és 20 fokkal feljebb tekerni?
Mennyi lehet általában az előremenő víz max. hőmérséklete?

Köszönöm előre is a válaszokat.
(#) Gabacs válasza toro hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Köszönöm a megosztást, remélem, egyszer hasznát veszem!
(#) jano48 hozzászólása Jan 30, 2014 /

Tegnap esti hozzászólásomat kiegészítem azzal, hogy ma éjjel jól működött a kazán. Ma napközben is ment egyszer-egyszer jól. Nem biztos, hogy a relé kattog, más "ciripelő" hang is lehet. De ez sincs mindig. Ha valaki találkozott hasonló hibával, kérem írja meg. Köszönöm előre is.
(#) elektroboy válasza maga48 hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Üdv!

Hasonó hibával már találkoztam egy Colibri kazánon. Ott panelon forasztási repedés volt a hajszálnál is vékonyabb. Negyedik alakalommal találtam meg a hibát a relé láb ujraforrasztásával már két éve hibátlan!
(#) cocas válasza degufit hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Termomax Condens 24K RK
11 éves, kevertkörös a drága.
Időközben annyi a fejlemény, hogy járt nálam a szervízes, hozta a laptopját és a kábelét és egy csere keverőszelep léptető motort.
A motor ismerten hibás volt, de a latopot rádugva kiderült, hogy pl. a padlófűtésem korábban K=0.4-re állított paramétere valamiért elmászott 1-re!!!
A lényeg, hogy ott maradt nálam egy hétvégére a kábel és a laptop (a program nekem is megvan, csak a kábel hiányzott.), és szépen visszaállítgattam mindent a korábban (utoljára 2005-ben kellett így hozzányúlni) elmentett paraméterekre.
A vezérlő hibátlanul be is vette a paramétereket, azóta ismét szépen duruzsol a kazán.
Volt rá idő, így újra kirajzoltam a kábel (egyébként egyszerű) elektronikáját, kimértem a kábel lábkiosztását is, így már minden adott, hogy egy valóban működő kábelt gyártsak. Amivel próbálkoztam, az egy sima RS232-TTL illesztő elektronika volt, de mint látom, ebben az elektronikában használják az RTS lábat is, ill. érdekesen van megoldva a kazán RTX bemenete is.

Hosszabb távon egyébként monitorozásra akarom használni, adott esetben pedig megnézni, hogy a diagnosztikából lehet-e következtetni az esetleges hibára.
Persze itt most nem egy egyértelmű - pl. keverőszelep - "mechanikai" hibára gondolok.
(#) LuPee hozzászólása Feb 4, 2014 /

Sziasztok!

Inka 24K
Vezérlőpanel trafó cseréje után nem indul be a fűtés. A termosztátra úgy reagál, mintha nyári üzemmódban lenne (sehogysem) A HMV működik rendesen.

Mi lehet az ok? Köszönettel: LuPee
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
(#) VIM válasza LuPee hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia! A z indulás alaphelyzetben HMV készítésen van, ebből az következik, hogy a váltószelep nem áll át fűtésre. Mindent jól és jó helyre csatlakoztattál? Hibaüzenet nincs? Reset-et nyomtál?
(#) ilozisas hozzászólása Feb 5, 2014 /

Üdv mindenkinek!

Tudna-e segíteni valaki abban,hogy egy Saunier Duval 50 klom kazán esetében mi lehet a probléma
oka,ha begyújtás után néhány másodpercre elindul,(ezalatt folyamatosan szikráztat,gyújt),majd 4-5 másodpercnyi működés után kimegy F1 hibajelre.
A gyújtóelektronika típusa: Honeywell S-4565 AM 3058
Egy hónapja van üzemben,újonnan lett beszerelve.
(#) toro válasza ilozisas hozzászólására (») Feb 5, 2014 / 1

Fordítsd meg a dugót a konnektorban!
(#) ilozisas válasza toro hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Köszönöm a megoldást.Tegnap valóban kihúztam a konnektorból,és ezek szerint fordítva dugtam vissza. Most átfordítottam és működik.
Meg tudnád mondani miért okoz problémát ha fordítva csatlakoztatom?
(#) LuPee válasza VIM hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia!

Mindent jó helyre csatlakoztattam. Semmi hibaüzenet. Reset is megvolt.
Viszont 2 db szakitól is hallottam, hogy trafó hiba után előfordul ugyanez a jelenség, úgyhogy náluk ez panel csere.
Persze, ha egy mód van rá, akkor ezt én hanyagolnám. Mi mehetett ki a panelon? Hol mérjek?
Kapcsolási rajz létezik?

Üdv: LuPee
(#) toro válasza ilozisas hozzászólására (») Feb 5, 2014 / 1

A Honeywell S4565 gyújtásvezérlő az ion elektródán kialakuló 5-25 mikróAmperrel "őrzi" a lángot a testhez képest, ill. veszi le a gyújtást és húzva tartja a gázszelep tekercseit. Fordítva nem tud kialakulni!
Pongyolán írva.
(#) ilozisas válasza toro hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Köszönöm a magyarázatot és a megoldást.
Nagy segítség volt számomra.

Üdv: Ilozisas
(#) toro válasza ilozisas hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ok,
(#) VIM válasza LuPee hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Szia! Kapcsolási rajz az nincs egyikhez sem, mert féltve őrzött "hadi titok", nehogy valaki értelmesebb hozzáértő, meg tudja javítani. Amelyikről van némi leírás az már haladás, de az is inkább blokk séma rajz. Azt kellene megfigyelned, hogy a motoros váltószelep miért nem áll át a fűtési módra, mert az a baj, hogy most HMV-n (alaphelyzetben) van. Ha a kazán HMV-t készít, akkor hogy-hogy rossz a panel? Talán a kevertköri része lehet hibás? ITT az egyik fórumozó írt erről a problémáról és ha nyomon követed akkor talán világos lesz, hogy a tápfeszültséggel lehetnek a bajok. A javítás nem lesz egyszerű feladat, de megoldható.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
(#) LuPee válasza VIM hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Szia VIM! Bocs, de nekem nincs kevertköri panelem (24K). Úgyhogy csak a fő panelen lehet a hiba.
LuPee
(#) VIM válasza LuPee hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Talán akkor ehhez hasonló a váltószelep és a panel? A szelep az 230V-os vagy 24V-os?
(#) zenebolond válasza Albert-M hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Na ebben segítsetek!
(#) toro válasza zenebolond hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Kontaktos a betáp csatlakozás a panelon! Esetleg laza a biztosíték vagy a kábel bekötés.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
(#) zenebolond válasza toro hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Ez már kilőve. Minden alkatrész jó, már csak panelen valami hibára gondolok.

Azt írtam, hogy a betáplálással van valami gond!
Lehet, hogy a betápkábel bekötése a panelen "laza", esetleg van egy hideg forrasztás!

A panelt már átforrasztgattam. már egy gázkazán szerelő is megnézte, de azt mondta a vezérlése ment meg. A panelcsere 64 E forint. Újabb jelenség kéményhibára kiáll.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014

Cseréld ki a stemcot vagy a hőcserélőt kell kitisztítani!

A hőcserélő tisztításán már túl vagyok, mert az okos "gázkazánszerelők 18E-rt kitakarították volna. A"stemcot", meg nem tudom mire gondolsz.

Előremenő ágon van egy hőmérsékletkorlátozó.
Következő: »»   122 / 294
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem