Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   461 / 608
(#) kriszti1998sub válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

De olyan kis ötletes jól néz ki szerintem én azt fogom megépiteni.
(#) t4nt1zjeee válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Én is gondolkodok benne... De találtam itthon egy legalább 2nm asszem olyan 2mm lemezt könnyen megmunkálhatónak tünik... lehet abbol csinálok valamit...
(#) pont hozzászólása Feb 7, 2014 /

Nem tudom mit szoktam hetekig vacakolni egy gyári doboz átalakításával, mikor 18 perc alatt újat lehet csinálni...( ja, hogy csak amennyi pálmafixet elkent az 3000 ft...)Ne is adjuk alább...Bővebben: Link
(#) t4nt1zjeee válasza pont hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Ez igaz... eddig 32 rugóba van az erősítöm... Ne ám már a doboz több legyen neki... Inkább csinálok egyet az itthoni cuccokbol...
(#) t4nt1zjeee válasza (») Feb 7, 2014 /

Igen persze! Bocsesz...
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Feb 7, 2014 /

Am skacok egy kérdés ugye a TDA7294 2X25V táprol megy... viszont ha beteszem a kivezérlésjelzöt meg a hangszint azoknak 12V kell akkor nem baj ha a toroid mellett van egy 230/12-es trafó?

Már miért lenne baj?Persze ne legyenek szorosan egymás mellett vagy a toroidon rajta akkor se lenne lehet semmi baj de azért jobb az óvatosság.

oksa köszi! mert arra gondoltam a hangszint meg a kivezérlőt plusz a hűtőventi szabájzást erröl járatnám... ->

Ez nem lessz egy kicsit kicsi a kivezérlésjelzőhöz a ventihez meg a hangszínhez?

hát 12W 1A... nemtudom talánlegyen ez?
(#) pont válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Szedd össze hány amper kell 12v-on és 7812 stabkocka meg áteresztő tranyó (vagy ha szimmetrikusan akarod terhelni a torroidod 7906-7806)és nem kell plusz trafó.
(#) t4nt1zjeee válasza pont hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

LM3915 30mA
Lm1036N 35mA szal marad bőven a ventiszabályzónak is annak 0,30A kell.
(#) gabesz.mi074 válasza reloop hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Áramkorlátos élesztéssel kapcsolatban régebben mikor a quad végfokomat élesztettem ,ha jól emlékszem talán te tanácsoltad kössek a trafóval sorba 1izzót (220voltosat) és ha az izzó nem fog teljes fény erővel világítani csak parázslik akor minden rendben. Ott működött ez a dolog, az itt is megteszi? És még volna egy kérdésen . A nyákon található 560nf kondik milyen feszültség tűrésűek legyenek? A tápban lévő 100nf kondik feszültség tűrése az egy értelmű , viszont kelene még a nyákon található 22mikrofarádos kondi feszültség tűrés értéke . 50Volt körüli megfelelő volna?
(#) reloop válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Feb 7, 2014 / 1

Ez az izzós áramkorlátozás univerzális.
A kondik feszültségtűrése a biztonság kedvéért minden pozícióban haladja meg a tápfeszültséget.
(#) gabesz.mi074 válasza reloop hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Azért kérdeztem mert ma vásároltam a kondikat és 560nf kondit kértem. Akorát akartak adni 250voltos kivitelben hogy nagyob volt mint a TDA7294 IC . 50voltosban volt megfelelő méretű. Viszont idehaza van fólia kondenzátorom erre a feszültség szintre 680nf es. Használhatom ezt helyete vagy inkáb szerezek bele valót ? A nyák az készen van , kicsit vastagabak a vonalak és nem méret arányos teljesen azzal amit pdf ben közöltetek velem. Ilyen eltérés okozhat gerjedést?
(#) reloop válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

A 680nF bemeneti csatoló kondenzátornak megfelel.
(#) lowzor hozzászólása Feb 9, 2014 /

Üdv..Megpróbáltam összerakni.Sajnos se kép se hang.
Minden rendben, a trafótól egészen végig.
A jelenség az.
Bedugom nem szól,ahogy kihúzom a konnektorból, a puffert elkezdi leszívni, és recsegve-ropogva kivehető a zene, ami megy.
Nem tudom mi lehet a gondja.Üdv.

paint.tda.jpg

(#) Alkotó válasza lowzor hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Ebből a tervből tudok működő példányról.
A rajzon be vannak karikázva bizonyos részek. Ezeknek valami oka van?
Az IC táplábain és a kimenetén mit mérsz? Jó lenne egy-egy fotó a panel minkét oldaláról, kellően jó felbontással, hátha valamit észre lehet venni pusztán szemlélődéssel is.
(#) lowzor válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

hajnal 5 előtt feküdtem le, átnéztem minden lehetséges hibaforrást, semmit sem találok.NEM szimmetrikus tápról ment, halkan, szimmetrikusról viszont mélyen hallgat.Működőképes, Onkyo Trafó.
Lábon 28V azt hiszem, diódahíd után 38.5V
(#) reloop válasza lowzor hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Ez a kapcsolás csak ±20V-nál nagyobb tápfeszültséggel szólal meg. Egészen pontosan hogyan táplálod?
(#) lowzor válasza reloop hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Szimmetrikus tápról.
két piros kábel Greatz szinuszára, onnan + - a 2 pufferra,a két szélső + -ra, középső + - GNDre összekötve, abba a trafó GND-je,onnan megy jobbra a -V balra a +V középre a gnd.
Bocsi, elég idiótán írtam le, de szerintem érthető, sajnos el kell mennem itthonról.
(#) lowzor válasza lowzor hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

6600 UF 50V pufferok
(#) reloop válasza lowzor hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Ha elég sokára jössz vissza lehet meg tudom fejteni amit írtál
Maradjunk a fotónál!
(#) lowzor válasza reloop hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Rájöttem a megoldásra!
Mellékeltem képet.
Nekem nem fekszik ez az építés..nem nekem való, csak szenvedtem egy csomót vele, nincs hozzá érzékem.
Maradok a motorjavításnál
Köszönöm a segítséget MINDENKINEK!
Sok sikert nektek a jövőben, üdv!

tecsnics.jpg

Nem értem ezt a hozzászólást (sem a képmellékletet).

Tervezek venni egy Technics erősítőt.
Ez az építés nem nekem van kitalálva, soha nem sikerül simán semmi, ha sikerül is, akkor is van valami probléma, mindíg és mindíg.
Feladom

Megértettem.
Erősítőt venni, az szinte mindig olcsóbb mint készíteni. De ilyenkor elmarad az építés élménye. A házi készítés általában nem lesz olyan szép, és szinte mindig valahol el van túlozva. A gyári készülékek ebből a szempontból átgondoltabbak szoktak lenni.

Igen.Az építés élménye, és a sikeröröm..Ez biztos hogy elmarad, ami majdnem hogy a legjobb az egészben.
Nembaj, lesz egy erőlködő, aztán szinte tuti hogy nekifogok kezdeni megint az építésnek
(#) zotya1983 válasza lowzor hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Jól tetted! Technics Forewer(Nekem is ez van csak sa ex 120)! Én is elvetettem a TDA-t inkább építek valami Quad 405 öst egyszerűbb és jobb is.
(#) Gabó válasza zotya1983 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Én meg Technics házba és pár elemét felhasználva, építettem a tda-t
Következő: »»   461 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem