Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros fúró (üzemeltetése hálózatról)
Lapozás: OK   7 / 17
(#) qvasz2 válasza aramis hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Semmiképpen! A diódahíd 1A-es, az LM317 1,5A-es. A behajtónak 10A fölötti áramok kellenek!
Ezt láttad? Bővebben: Link
(#) aramis válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Szia!Akkor ezt a skori féle tápot készítsem el szerinted ez jó lesz?
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014

Ez valaminek a beültetési rajza.
Azon a linken volt egy direkt akkus fúróhoz készült rajz. Tekerd lentebb az oldalt az egérrel!!

Igen igazad van . csak hol lehet nyák terv vajon nem rakott fel skori?
(#) erbe válasza aramis hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Fúrótápnak nem áramkör kell, hanem egy jó erős trafó, legalább 100-150VA-es, és egy legalább 10 A diódahíd. Diódakocka
14 V-os csavarbehajtóhoz 12 V névleges feszültségű trafó megfelel.
(#) aramis válasza erbe hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Köszi a választ! Most már csak annyit hogyan tudom a trafó teljesítményét megállapítani ? Van nekem egy pár darab 220/ 12 v ami látható felirat TPW-12RAD 57PV2Y8ZP
ÜDV: ARAMIS
(#) aramis válasza Tomi111 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Szia! Légy szíves írd már le még egyszer jól értem,hogy a schottky -ból készítettél hidat
nekem egy 220/14v van ehhez is tehetem akkor egy is elég ?

A diódahíd az 4 db dióda. Akkor tehetsz csak kettőt, ha a trafód 2 * 12V-os.
Egy diódával csak egyutas lesz az egyenirányítód, ekkor a trafónak csak a fele teljesítményét használod!

Szia! A schottky az 3 kivezetéses akkor hogyan van a trafóra való kötés 2*12voltnál?
(#) erbe válasza aramis hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Shottky-ból kicsit bonyolult hidat készíteni. Egy-egy nagyobb tokban párosával vannak. Vagy 4 egyforma, vagy egy nagyobb és két kisebb kell hozzá. 14 V-os trafót is használhatsz. A polaritásra ügyelni kell. Trafót elég nehéz beazonosítani a típusszám alapján. Inkább méretek és kép kellene. Elsősorban a szekunder huzalátmérője.

Akkor abban két dióda van. A közös láb megy a gép felé, a két szélső pedig a trafóra. De ellenőrizd, hogy melyik kivezetést közösítették a diódán (az anódot, vagy a katódot), mert a pufferkondit úgy kell majd hozzákötni!!

Valami akkor nem egyenes mert a katód van közösen és akkor 2 anód megy a trafóhoz egy a kondihoz és honnan a kondi katód?

likéél.JPG

Így nem is ! Hol van itt nálad 2*12V?
(#) qvasz2 válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Így kéne:
(#) zolika60 válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Csak ez 2x12V-on eléggé füstölne egy 12V-os fúróval.
(#) qvasz2 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Egy kis olvasni való neked is , és a kérdezőnek is: Bővebben: Link
Ezt rajzoltam paintban:

tap_2utre.gif

(#) erdgab válasza aramis hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Szia!
Nincs véletlen egy hibás szünetmentes tápod,esetleg haveroknak?Én egy 600W szünetmentes tápból bontottam ki a trafóját (kb. 13V AC),ráakasztottam egy KBPC3510 gréchidat (ez volt kéznél,35A/1000V,lehet jóval kisebb feszültségű is) hűtőbordára szerelve,beépítettem egy PC táp dobozába és nyúzhatom rendesen.A munkaasztalomon használom fúrásra,menetfúrásra,csavarozásra.
(#) aramis válasza erdgab hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Köszönöm a tippet ez nagyon jó felállás és elkészítem.
űdv:aramis
(#) aramis válasza erdgab hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Szia !Azt szeretném kérdezni hogy az LM340 T12. vagy IRFS 640,vagy H 02N60 lehetséges valamelyik jelenne,mert ezek vannak most . nekem P45NF06 volt a fúrógépben és tönkre ment
üdv:aramis
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2014
(#) erdgab válasza aramis hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Szia!
Az LM340 T12 egy 12V feszültség szabályzó,a célra nem alkalmas (nem fet),a H 02N60 nem tudom micsoda,nem találtam.Néztem az IRFS640 fetet is,de ez is nagyon gyenge,nem soká bírná,szerintem az első indításnál el is szállna.
(#) aramis válasza erdgab hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Szia!Kösz a választ, beraktam 02N60 megy mint a szélvész azért írom más is tudjon róla
üdv:aramis
(#) erdgab válasza aramis hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Örömmel hallom,de továbbra sem találom,mi is ez.
(#) ktamas66 válasza aramis hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Én ezt a kapcsolást építettem bele a rossz aksi dobozába. A tápot egy 120W-os notebook töltőről kapja .
(#) aramis válasza erdgab hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Én sem tudom a kacatok között találtam és a N60 végződés miatt gondoltam hogy jó lesz és bevált.
(#) Inhouse válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Mit építettél a dobozába, ha a tápot egy notebook töltőről kapja? Raknál fel egy kommerszebb rajzot, képet róla?
(#) ktamas66 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Azt a Skori féle tápot raktam be, ami a furotáp123.gif-en van (csak úgy látom rossz helyre raktam a választ). Azért építettem bele, mert a hirtelen terhelésváltozást nem szerette a notitáp, ez pedig végül is egy DC/DC konverter, így nagyobb feszültséggel tudom hajtani (kb. 18V), a kimenet pedig kb. 15V-ra van állítva. Egy pár éve így működik, persze amatőr használatban, csak egy baj van vele, hogy felfelé csavarozáskor könnyen kicsúszik a dugó, de hát a tápot másra is használom .

DSC01699.JPG

(#) Inhouse válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Még mindig nem értem. A notitáp magában nem bírja, de ha a Skori féle utána van kötve, akkor igen?
(#) ktamas66 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Igen, bírja. Eredetileg arra gondoltam, hogy nagyobb feszültséggel kell majd táplálni (gondoltam legfeljebb teszek egy zenert az 555 tápjára) de nem is volt rá szükség. Ugyebár a 15V/10A-t gondoltam előállítani egy 24V/6,5A-es táppal (tudom, hogy van hatásfok, meg veszteségek ), de így is bevált. Skori kapcsolása gyakorlatilag egy buck konverter, amelyik képes a bemenetinél nagyobb áramok leadására, általában 90% fölötti hatásfokkal mennek, bár nem mértem utána, mert így is működik.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2014
(#) zosza18 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Azért kell a dc-dc konverter ha jól értem, hogy a notitáp 18V-os kimenetét lehúzza 15V-ra a konverterrel, így ha a fúró rángatja a tápot, akkor a 18V-ból lehet rángatnia, mert a konverter úgyis tartja a 15V-ot. Magyarán ha terhelli akkor tartja a 15V-ot, így nem maga a notitápot rángatja és így nem is gyilkolja. Kb úgy működik ez, mint egy stab IC.
(#) Inhouse válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Stimmel, kisebb feszültség, nagyobb áram adott teljesítményhez, de olyan kicsi a 15V és a 18V között a különbség, valamint még ott van az újabb kapcsolás hatásfoka... De a lényeg, hogy működik.
Következő: »»   7 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem