Fórum témák
» Több friss téma |
Semmiképpen! A diódahíd 1A-es, az LM317 1,5A-es. A behajtónak 10A fölötti áramok kellenek!
Ezt láttad? Bővebben: Link
Szia!Akkor ezt a skori féle tápot készítsem el szerinted ez jó lesz?
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Ez valaminek a beültetési rajza.
Azon a linken volt egy direkt akkus fúróhoz készült rajz. Tekerd lentebb az oldalt az egérrel!!
Igen igazad van . csak hol lehet nyák terv vajon nem rakott fel skori?
Fúrótápnak nem áramkör kell, hanem egy jó erős trafó, legalább 100-150VA-es, és egy legalább 10 A diódahíd. Diódakocka
14 V-os csavarbehajtóhoz 12 V névleges feszültségű trafó megfelel.
Köszi a választ! Most már csak annyit hogyan tudom a trafó teljesítményét megállapítani ? Van nekem egy pár darab 220/ 12 v ami látható felirat TPW-12RAD 57PV2Y8ZP
ÜDV: ARAMIS A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Szia! Légy szíves írd már le még egyszer jól értem,hogy a schottky -ból készítettél hidat
nekem egy 220/14v van ehhez is tehetem akkor egy is elég ?
A diódahíd az 4 db dióda. Akkor tehetsz csak kettőt, ha a trafód 2 * 12V-os.
Egy diódával csak egyutas lesz az egyenirányítód, ekkor a trafónak csak a fele teljesítményét használod!
Szia! A schottky az 3 kivezetéses akkor hogyan van a trafóra való kötés 2*12voltnál?
Shottky-ból kicsit bonyolult hidat készíteni. Egy-egy nagyobb tokban párosával vannak. Vagy 4 egyforma, vagy egy nagyobb és két kisebb kell hozzá. 14 V-os trafót is használhatsz. A polaritásra ügyelni kell. Trafót elég nehéz beazonosítani a típusszám alapján. Inkább méretek és kép kellene. Elsősorban a szekunder huzalátmérője.
Akkor abban két dióda van. A közös láb megy a gép felé, a két szélső pedig a trafóra. De ellenőrizd, hogy melyik kivezetést közösítették a diódán (az anódot, vagy a katódot), mert a pufferkondit úgy kell majd hozzákötni!!
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Valami akkor nem egyenes mert a katód van közösen és akkor 2 anód megy a trafóhoz egy a kondihoz és honnan a kondi katód?
Csak ez 2x12V-on eléggé füstölne egy 12V-os fúróval.
Egy kis olvasni való neked is , és a kérdezőnek is: Bővebben: Link
Ezt rajzoltam paintban: A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Szia!
Nincs véletlen egy hibás szünetmentes tápod,esetleg haveroknak?Én egy 600W szünetmentes tápból bontottam ki a trafóját (kb. 13V AC),ráakasztottam egy KBPC3510 gréchidat (ez volt kéznél,35A/1000V,lehet jóval kisebb feszültségű is) hűtőbordára szerelve,beépítettem egy PC táp dobozába és nyúzhatom rendesen.A munkaasztalomon használom fúrásra,menetfúrásra,csavarozásra.
Köszönöm a tippet ez nagyon jó felállás és elkészítem.
űdv:aramis
Szia !Azt szeretném kérdezni hogy az LM340 T12. vagy IRFS 640,vagy H 02N60 lehetséges valamelyik jelenne,mert ezek vannak most . nekem P45NF06 volt a fúrógépben és tönkre ment
üdv:aramis A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2014
Szia!
Az LM340 T12 egy 12V feszültség szabályzó,a célra nem alkalmas (nem fet),a H 02N60 nem tudom micsoda,nem találtam.Néztem az IRFS640 fetet is,de ez is nagyon gyenge,nem soká bírná,szerintem az első indításnál el is szállna.
Szia!Kösz a választ, beraktam 02N60 megy mint a szélvész azért írom más is tudjon róla
üdv:aramis
Örömmel hallom,de továbbra sem találom,mi is ez.
Én ezt a kapcsolást építettem bele a rossz aksi dobozába. A tápot egy 120W-os notebook töltőről kapja .
Én sem tudom a kacatok között találtam és a N60 végződés miatt gondoltam hogy jó lesz és bevált.
Mit építettél a dobozába, ha a tápot egy notebook töltőről kapja? Raknál fel egy kommerszebb rajzot, képet róla?
Azt a Skori féle tápot raktam be, ami a furotáp123.gif-en van (csak úgy látom rossz helyre raktam a választ). Azért építettem bele, mert a hirtelen terhelésváltozást nem szerette a notitáp, ez pedig végül is egy DC/DC konverter, így nagyobb feszültséggel tudom hajtani (kb. 18V), a kimenet pedig kb. 15V-ra van állítva. Egy pár éve így működik, persze amatőr használatban, csak egy baj van vele, hogy felfelé csavarozáskor könnyen kicsúszik a dugó, de hát a tápot másra is használom .
Még mindig nem értem. A notitáp magában nem bírja, de ha a Skori féle utána van kötve, akkor igen?
Igen, bírja. Eredetileg arra gondoltam, hogy nagyobb feszültséggel kell majd táplálni (gondoltam legfeljebb teszek egy zenert az 555 tápjára) de nem is volt rá szükség. Ugyebár a 15V/10A-t gondoltam előállítani egy 24V/6,5A-es táppal (tudom, hogy van hatásfok, meg veszteségek ), de így is bevált. Skori kapcsolása gyakorlatilag egy buck konverter, amelyik képes a bemenetinél nagyobb áramok leadására, általában 90% fölötti hatásfokkal mennek, bár nem mértem utána, mert így is működik.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2014
Azért kell a dc-dc konverter ha jól értem, hogy a notitáp 18V-os kimenetét lehúzza 15V-ra a konverterrel, így ha a fúró rángatja a tápot, akkor a 18V-ból lehet rángatnia, mert a konverter úgyis tartja a 15V-ot. Magyarán ha terhelli akkor tartja a 15V-ot, így nem maga a notitápot rángatja és így nem is gyilkolja. Kb úgy működik ez, mint egy stab IC.
Stimmel, kisebb feszültség, nagyobb áram adott teljesítményhez, de olyan kicsi a 15V és a 18V között a különbség, valamint még ott van az újabb kapcsolás hatásfoka... De a lényeg, hogy működik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |