Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális forrasztóállomás
Lapozás: OK   37 / 96
(#) proli007 válasza Lac364 hozzászólására (») Jan 3, 2014 / 1

Hello! Miért nem nézed meg az adatlapját? Ha van benne hőelem bemenet, akkor tudja, mer a táblázatban ott vigyorog legelöl.. üdv!
(#) Lac364 válasza proli007 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Értettem. Megnéztem. Pirossal bekeretezett rész az amit látnom kellet volna? ha megnézem időben.. De egy dolgot még mindig nem értek.Plc automatikusan ismeri fel a szenzor tipusát s a szerint jelzi ki a szinbólumot, vagy nekem kell beállitanom a szinbólomot s aszerint ismeri fel a plc?Inkább érdeklődöm mint hogy kidobott pénz legyen plc ára. Igaz nem erre a célra vettem , hogy pálkát vezéreljen na de miért ne
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
(#) proli007 válasza Lac364 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Hello! Én nem ismerem ezt a típusú akármit, de semmiképen nem szokták automatikusan felismerni, a bementet. (Mert honnan is tudná kitalálni, mit kötsz rá..)
- Az érzékelő típusát általában a programozás során kell megadni. Amire Te automatikusnak gondolsz a k2 alapján, szerintem az a típus kiválasztása után a méréstartomány elejét és végét ki a táblázatból a gép automatikusan. Mert tudja melyik érzékelő típussal mekkora tartományban lehet mérni.
- Minden esetre jól körül kell járni a dolgot, adatlapot átnézni, típust pontosan azonosítani. Mert nem nem feltétlen van minden érzékelőhöz kiépítve belül mérésjelváltó. Vagy is sokszor csak a típusszámból derül ki, fizikailag létezik-e az a bement a készülékben amit ki szeretnél választani. Természetesen ezeket nem mint konkrétumokat, hanem csak mint feltételezéseket írom. üdv!
(#) Lac364 válasza proli007 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Arról nem is beszélve , hogy legutóbb amit vettem c100-ast ,valami kínai , gondolom után gyártott lehetett . Így bekötésnél a netről letöltött pdf rajz illetve a plc bekötése nem eggyezett.A plc oldalán lévő bekötési rajz ép a tükörképe volt a gyári pdf rajz bekötésével szemben.Paráztam is , hogy most melyik bekötést alkalmazzam. Így két esélyes volt a dolog. Szerencsére a plc oldalán lévő bekötést választottam s így lett megfelelő.
(#) szepi003 hozzászólása Jan 25, 2014 /

Sziasztok. Most kezdtem el építeni, a Tobi féle dss vezérlőt.Azt szeretném megtudni,hogy a irl540 helyet berakható e irf9530n vagy irfz46n.Ezek vannak, ha valamelyik jó nem rendelnék hozzá.köszönöm
(#) t0bi válasza szepi003 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Sok sikert hozzá!
Elég egyszerű az áramkör, nekem azóta is hibátlanul működik. Sajnos ezekkel nem kompatibilis az IRL540, az IRF530N P-csatornás, nagyon át kellene alakítani az áramkört, az IRFZ46N pedig csak 15 Volt felé nyit megbízhatóan, az IRL530N pedig már 5 Volton, logikai szinten.
(#) szepi003 válasza t0bi hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Szia. Köszönöm ,hogy válaszoltál.Akkor rendelnem kell hozzá.
(#) szepi003 válasza szepi003 hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Szia Addig míg beszerzem az alkatrészt,nekifogok a tápnak.Van egy 16w os égő elektronika amiben MJE13005 tip tranzisztor van,a képen talán látszik.Vissza rajzoltam a áramkört,hová kel kötni a 47n kondikat és a nagy trafót.A képen már hiányzik a 10mikros kondi és a fojtó,azt vettem ki.A tranzisztorok helyett mehetnek a fet ek?köszönöm a válaszodat
(#) mtomihun hozzászólása Feb 18, 2014 /

Sziasztok
Az lenne a kèrdèsem, hogy a Digitàlis forrasztòàllomàsos cikkben szereplő àllomàshoz a mellèkelt kèpen levő kijelző jò-e?
Előre is köszi
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014

IMAG0717.jpg

(#) jenebala hozzászólása Feb 24, 2014 /

Sziasztok!

Le tudnád valaki írni nekem a Fehrenheit 28112 páka láb kiosztását ?
Melyik a fűtőszál,mozgásérzékelő hogyan kapcsol, illetve hőeleme csatlakkozásait ?

Köszönöm!
(#) DecebaL válasza jenebala hozzászólására (») Feb 24, 2014 / 1

1. hőelem +
2. hőelem gnd
3-4. fűtőszál
5-6. mozgásérzékelő
(#) nzozz hozzászólása Feb 24, 2014 /

Sziasztok!
Tudnátok valami Hakko 907 -es pákával kompatibilis forrasztó állomást javasolni? Vagy bármelyik állomás működik az említett pákával?

Köszönöm
(#) jenebala válasza DecebaL hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Köszönöm!
(#) seat hozzászólása Feb 27, 2014 /

Sziasztok!
Most kezdtem el beultetni a Tobi fele dss vezerloben az alkatreszeket,de nincs irl540,azt szeretnem kerdezni,hogy helyetesithetem 40N03P-vel? Nezegettem En mindket adatlapot,de nem vagyok benne bisztos.
Elore is koszonom.
(#) nzozz hozzászólása Márc 5, 2014 /

Sziasztok!
EZT ismeritek? Elég jónak tűnik a videó alapján.
(#) orcika70 válasza nzozz hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Majd aki megépíti, talán beszámol az eredményekről.
(#) nzozz válasza orcika70 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Az lehet majd én leszek, mert nagyon tetszik ez az állomás ill. a páka is. Remélhetőleg tényleg működik... De csak kapcsolási rajzot és .hex, .asm fájlt lehetett letölteni, a nyákot még meg kell tervezni.
(#) Lac364 válasza seat hozzászólására (») Márc 5, 2014 / 1

Nem ismerem a kapcsolást csak gondolom 24v-ot kapcsolgat a fet.A fet 30Voltos ,egyébb paraméterei jobbnak mondthatók.Szerintem jobb hilyán használhatod ,de ha egy mód van rá nagyobb Vdss értéküre cseréld majd ki.
(#) seat válasza Lac364 hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Hello,
Most volt idom befejezni es ki is probaltam,szepen müködik ezzel a fet-el,de ha fogok rendelni akkor kicserelem,addig hasznalom ezzel.
Köszönöm a segitseget.
(#) DecebaL hozzászólása Márc 9, 2014 /

Elkészültem az új forrasztóállomásommal, mely Fahrenheit 28112 pákát fogad részletek itt a Ki mit épített topikban
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
(#) Lac364 válasza seat hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Nincs mit.
(#) colosseum hozzászólása Márc 12, 2014 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem , hogy én is egy állomás építésre adta fejem, SL-30-as pákát vettem a hozzá megfelelő trafoval.
De, arra még nem jöttem rá , hogy milyen hőleme van benne , mert nem K sz szerintem az már tuti. szállítás közben megsérült ugyh küldenek most másikat , de addig is megírnám a programom maradék részét.
Igy kettő kérdésem lenne:
1: milyen "érzékelő" van benne a hőmérséklet érzékelésére,
2: ez mozgás érzékelős páka-e?

Köszönöm válaszokat.

Balázs
(#) vzoole válasza colosseum hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

1-Hőelem, de nem tudom milyen pontosan. Hőmérséklet-feszültség értékek alapján talán sehova se sikerült eddig besorolni, de ennek az is lehet az oka, hogy a szenzor a fűtőbetétben van, ami melegebb mint a pákahegy. Ebben a topikban keress fájlmellékletekre, van valami mért érték táblázat.

2-Nem.
(#) sector99 válasza colosseum hozzászólására (») Márc 13, 2014 /

Itt megtalálod a táblázatot is.
(#) colosseum válasza sector99 hozzászólására (») Márc 13, 2014 /

Köszi!

De nekem sajnos nem a kék van, hanem egy fekete.
De megírom a programom a ezek szerint.
Amugy itt van az enyém.
Bővebben: Link
(#) sector99 válasza colosseum hozzászólására (») Márc 13, 2014 /

Jaaa, abban nem tudom, hogy milyen típ. hőelem van...
(#) bapeti hozzászólása Márc 29, 2014 /

üdv! Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ez a trafó elegendő-e a vzoole féle forrasztóállomáshoz? Terhelés nélkül 29v van rajta! Nemtudom, hogy ez probléma-e!?
(#) vicsys válasza bapeti hozzászólására (») Márc 29, 2014 / 1

Lehet, hogy érdemes lenne szétkapni és letekerni pár menetet...
(#) bapeti válasza vicsys hozzászólására (») Márc 29, 2014 /

Gondolom lefele tekerni
Most látom mit írtál
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
(#) bapeti hozzászólása Ápr 2, 2014 /

üdv. Szeretném megkérdezni, hogy az Attila86 féle forrasztóállomáshoz a cd4066 helyett jó-e a hd14066bp?
Következő: »»   37 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem