Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Tömegiszony elleni hatásos módszer. Nyakba akasztva jól láthatóan, mindig lesz hely és levegő körülöttünk.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2014
Pillanatokon belül a TEK is ott lesz....
Pl. a bankfiókoknál nem kell órákig sorban állni. A moziban meg nem ülnek eléd (meg mögéd, meg melléd sem)
Sziasztok!
Lassan ,de biztosan elkészülök az Alkotó féle labortáppal ,a nyák már fél éve készen volt csak beültetésre várt.Nekiülve lassan be is fejezem
Nagyon jó ötlet! Próbáld ki 4-es metróban. Kiürítik fél Budapestet, lesz mit mondani a TV-be, rádióba, stb.
Viccet félretéve, elképzelhető, hogy fegyvernek látszó tárgynak minősülhet tömegben.
Utcára se vidd ki. Ha valaki rendőrt hív, simán kijöhet a TEK. Mivel fegyvernek látszó tárgy, akár el is vihetnek, jól megbüntetnek.
Itt elég nagy volt a tömeg? A videón igazán nem látszik de többen felszisszentek az anyukák közül amikor előrehozta a fiam a "bombát"
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
Idézet: „Pl. a bankfiókoknál nem kell órákig sorban állni.” Hanem az összes pénzt azonnal odaadják szó nélkül.
Ahogy nézem ez a bombaszakértők rémálma!Sehol egy piros ,sehol egy fekete vezeték ..
Én egyszer a húgomat Freddy Krügernek maszkíroztam farsangra, de őt hazazavarták... mert túl jól sikerült.
Adj' Isten mindenkinek! Most először fogtam ilyen jellegű szerkezet építésébe, ehhez képest egész simán ment. Egyik barátom kérésére készítettem egy etetőhajót, bár nem a kimondott etetőhajó formát választottam. A hajótestet már ősszel megcsináltam, de a többire csak az utóbbi hetekben került sor. Sajnos az építés közbeni izgalmak miatt a folyamatokról nem készültek képek, így a belsejét is csak kívülről tudtam lefényképezni. Olyan lett, mint a jó gumicsizma: a vizet nem ereszti be! Világítást is kapott: elől 2-2 db 10mm-es víztiszta fehér LED, hátul 2-2 db piros. Beépített töltő, töltésjelzés, fokozatosan nyitható és zárható etetőrész.
Én szeretem ezt a tápot, ezt használom szinte mindig. Jó eséllyel nem fogsz benne csalódni.
A képen látható áteresztő tranzisztorok okoztak meglepetéseket nálam, több esetben látszólagos ok nélkül tönkrementek. Aztán néhány csere után beállt a dolog, és azóta rendbe van. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
A suszternek lyukas a cipője! A gyönyörű Alkotós táp nyáktervek atyja filctollal írja a nyákot.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
Legyél elnéző. A rézoldalt is kézzel rajzoltam, de ettől azért jól működik. Nem bővelkedek az anyagiakban, ezért egyedi megoldásokat kell választanom.
Bocs! Nem fikáztalak! Legalábbis nem ez volt a szándékom. Minden tiszteletem a tiéd.
Nem szép de legalább müködik. Esetleg valami info hogy miböl készült a belső elektronika illetve a hajó?
Hello! A szépségét illetően maradjunk abba, hogy látszik, hogy kézzel készült. A beleséjeben azért van kábeli zűrzavar, mert a felső részt másként nem tudtam ráilleszteni, tehát csak hosszabb kábelekkel lehetett szerelni.
A hajótest 300gr-os üvegszövet és poliészter gyanta. A motor Powermax 600, a szabályzó Marine 50A, a mikro szervók Towerpro SG90, akkuk 2db Diamec 6v/7,2 Ah, adó-vevő FS T4B és FS R6B. A töltők 7805-tel vannak felépítve, a szabályzó és a motor részére 7805 és 4db BD249 kombó adja a kraftot. A világítás kapcsolása 2 db CD4011 IC-vel történik.
Köszönöm a választ.
Lassan sikerül befejezni még a műveleti erősitők hiányoznak belőle.tettem rá egy nag bordát.tervbe van véve még egy csak annyi a bökkenő ,hogy közös tápról hajtanám így nincs lehetőség a hidalásra vagy szimmetrizálásra
Tetszik a hajó felirat. Azt_hiszem újra gondolom az új tápom feliratozását.
Gyerek koromban álmodoztam etető hajó építésről. Már nem pecázom Jó a forma tervezés. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Volt pár felesleges ellenállásom, ezért csináltam belőle egy műterhelést. Így könnyebb lesz bemérni az erősítőket, tápegységeket. 10ohm/6W-os ellenállások, maximum így 480W. De valójában egy sort 20W-al érdemes terhelni, ma megnyomattam 30W-al, és kezdett nagyon meleg lenni. Bedobozolom, de lehet egy 12cm-es ventilátoros hűtést kap még.
Elég sűrűn vannak egymás mellett az ellenállások, ventilátor javasolt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014
Hát igen, ennyit eltenni kis helyre, hogy egy PC táp dobozába beférjen, az nem egyszerű. Nagyobb dobozba meg nem akartam. Ennyi meg kell, hogy sok variációt össze lehessen belőle rakni.
Vezetősávok ónozása és/vagy vezeték ráforrasztása javasolt megerősítendő a nyákfóliát.
Hűtés hiányában, nagy áramnál megolvadhat az ón, eléghet-elpárologhat a nyákfólia, vezeték szigetelés, műanyag csatlakozó háza, kormos, büdös lesz a szoba, kész horror
Ne tedd dobozba, vagy ha mégis akkor semmiképpen se PC táp legyen az.
Én inkább azt javaslom, vegyél 3-5mm vastag alulemezt, és abból vágj olyan széles csíkot, mint a kerámiatest. Két ilyen csík közé fogas be 10-20 db ellenállást, egymástól kb. 2cm-re. Aztán ezt a blokkot többszörözd. Így a lábakat tudod kötözgetni és a lemez tudja hűteni a kerámia testet. Sőt ha lesz légáramlás, akkor az a lemezt tudja hűteni, ami sokkal jobb mintha a kerámiára fújnál levegőt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |