Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Arduinóhoz van egy sketch-em de valamiért nem működik, azt írja hibának, hogy:a client osztály új neve: ethernetClient. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!
1, Arduino-0023 és az Arduino-1.x.x átírásra került. Sok eljáráskönyvtár pl.
2, Az ethernet chipből az ENC28J60 és a W5100 is elterjedt . Az Arduino (eredetileg) az W5100-t használja. A kódodból semmi nem derül ki. Sem a helye, sem a környezet amiből kivetted. Olyan minta egy ellenállást lobogtatnál és megkéred: Ez mire való ?
Gyakran előfordul hogy régebbi 0.23 verziójú Arduino-hoz készült könyvtárat kellene használni 1.x Arduino-hoz vagy fordítva. Ilyenkor nagyon nehéz átírni mert ezek igazi C-ben íródtak.
Nincs valami olyan program ami automatikusan átkonvertálna az egyikről a másikra? Vagy nem tudnánk összegyűjteni gyakran előforduló változtatásokat?
Akkor mi lehet a megoldás?
Nem. Tedd fel a Arduino-0023-at. Nem kell vacakolni vele....
Az is megvan itt meg az a gond hogy az 1.x kellene vissza konvertálni. De ez nagyon kellene mert mpide is használok. Sőt úgy is jártam már hogy egy projektbe különböző verziójú könyvtárakat találtam.
Üdvözlet!
Ma érkezett meg az Arduino Mega 2560 -om, amit már sikeresen programoztam a gyári arduino szoftverrel, viszont mivel eddig IAR-t használtam MSP430 programozásához, ezután is azt szeretném, persze Atmel AVR verzióval, vagy esetleg Atmel AVR Studio-t használnék. A problémám az, hogy IAR-ban és az Atmel Studióban sincs olyan programozó amivel működne a fordítás/debuggolás. Arduino szoftverben AVR ISP, AVRISP mkii, USBtinyISP programozók mindegyikével sikeres a feltöltés. Hogyan lehetne IAR, Atmel Studio-ban is ezeket használni ?
Az IAR honlapja szerint ezek a támogatott eszközök:
AVR ICE200 AVR JTAGICE AVR JTAGICE mkII AVR JTAGICE3 AVR® ONE! AVR Dragon
Tévedés. Arduinoban STK500v2 bootloader van. STK500-nak mondja magét _amikor feltölt_. Használd a arduino beépített avr-dude programját a _lefordított_ hex feltöltéshez.
Sziasztok
Arduino Uno-val vezérelek egy SIM900-as GSM modult AT parancsokkal. SMS küldésnel az AT parancs és a céltelefonszám beírása után magára az SMS szövegre csak 30 karakter körüli hely marad a 64 byte bufferméret miatt. Meg lehet a bufferméretet valahogy növelni?
A buffert növeld meg az USART.h-ban (vagy a serial.h-ban). Fejből írom, remélem nem tévedek nagyot...
HardwareSerial.cpp-ben lehet próbálkozni (arduino-1.0.5/hardware/arduino/cores/arduino/ mappa):
Arra vigyázz, hogy két buffernek is kell hely (rx_buffer és tx_buffer)!
Az általad jelölt helyen módosítottam a 64-es értéket 128-ra. De az arduino-1.0.5/Libraries/SoftwareSerial/SoftwareSerial.h fájlban is módosítanom kellet az alábbi helyen:
#define _SS_MAX_RX_BUFF 64 // RX buffer size Így már hosszabb szövegeket is átvisz. Már csak azt kellene megoldanom, hogy ékezetes karaktereket is fogadjon a GSM MODEM. Erre van valakinek ötlete? Idézet: Tulajdonképpen szoftveres vagy hardveres soros kapcsolatot használsz? A két felsorolt módosítás közül csak az egyikre van szükséged... „De az arduino-1.0.5/Libraries/SoftwareSerial/SoftwareSerial.h fájlban is módosítanom kellett”
Mindkettőt. Számítógépről egy terminálablak segítségével is adhatok utasításokat a mikrovezérlőnek (ez hardveres), majd a mikrovezérlő szoftveres soros kapcsolaton továbbítja a GSM modem felé a kért parancsokat.
Na, ez így egy fokkal zavarosabb história, mint gondoltam.
Sziasztok,
használ valaki BMP085 légnyomásmérőt? Adafruit_Sensor ill Adafruit_BMP085 könyvtárak használatával per pillanat 1006hPa-t mutat. Viszont az idokep.hu szerint 1020hPa környékén van most a légnyomás. Hol lehet a hiba?
Tengerszintre korrigálni kell. Az 1020 hPa, ami az időjárás jelentésben szerepel ugyanis tengerszintre átszámított érték.
Hehe, köszi. Akkor most már csak az a kérdés hogy a halaknak melyik légnyomás alapján változik a kapókedve
Megnézed a gps által adott magasságot és azt elosztod 8-cal (közelítő érték) és az értéket hozzáadod a mért légnyomás értékhez, azaz kb ahol laksz 112m magasan van.
Köszi, 114m magasan vagyok. Osztva 8-al és hozzáadva a szenzorhoz stimmel az eredmény.
Sziasztok!
Sajnos már csak 1 kimenetem maradt a mikrovezérlőn, viszont még 7 db ledet kéne fel-le kapcsolnom feltételtől függően. Megoldható ez valahogyan?
Softveres serial portot nyitsz ez lesz csak tx láb és egy másik kis mikrokontrollerrel veszed a parancsokat amivel ledet kapcsolgatsz.
Nem éri meg, de meg lehet. PWM-mel 7 különböző egyenszintet állíthatsz elő, mind a hét LED elé egy-egy komparátor és kész. Inkább válassz nagyobb mikrovezérlőt.
Lehet egyszerre nem csak egy led világítana így már ez a pwm megoldás nem jó különösen ha nem hardveres pwm láb maradt szabadon.
Igazából PWM láb van szabadon és egyszerre csak 1 led kell. De ez a komparátoros dolog hogyan működik? Be tudsz rajta állítani feszültség tartományokat?
Akkor inkább uaa180 még egy két helyen lehet kapni.
DS2408-as 1-wire 8-bites portbővítő.
1 láb kell neki + táp.
Lehet az sem kell .
1 sima shift regiszter aminek a CLOCK DATA LATCH lábait különböző idő állandójú R/C tagokkal kötni fel az 1 bites kimenetre. A vezérlés állapotát pedig a porton lévő impulzus szélessége dönti el. LCD kijelzőt is hajtottak meg így ... lehet éppen itt is HE-n van 1 cikk róla írva. WEBen biztos ... A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
MEgtaláltam
1biten keresztüli shift regiszteres vezérlés Persze mi az olcsóbb 1 db alap shiftregiszter + 2/2 RC tag + 1kicsit több agyalás a szoftveren Némi kompromisszummal. Vagy az OneWire IC-k beszerzése és használata. Igaz van OneWire library is az Arduinohoz . A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |