Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   191 / 361
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Relativ a hosszúsága és a bonyolultsága.
Ha tisztában vagy a 2-es és a 16-os számrendszernek akkor egyszerű.
De ezek ismerete nélkül elég bonyolult. Szóval először az a kérdés ezeknek birtokában vagy, vagy sem. Ha nem akkor én nem tudom elmagyarázni, hogy megértsd.
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Nem tudom mennyire de tisztában vagyok. Leírom inkább hogy mit is szeretnék, helyhiányban szenvedek és ezért probálom leminimalizálni a dolgokat és ezért is gondoltam hogy egy értéket adok a többágú kimenetemhez és ezt szeretném átforditani bit-ekre konkrétan 129=10000001 és mindezekmellett még ebből az értékből van 4 másik amit szeretnék összehasonlitani. Vagy ebbe inkább ne folyak bele?
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014

Nem pontosan értem már mit szeretnél. Ha a PIC-be nem férsz bele, akkor olyanokat kellene optimalizálni mint a stringek és egyéb nagy helyet foglaló tipusok alkalmazása

Még egyenlőre stringmentes vagyok de majd lesz az is böven, egyenlőre egy menürendszert készitek és ahoz kellene hogy egy adott bemenetet melyik kimenethez használom és persze ebből van négy.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

De-de és már meg is változtattam, köszönöm.

Tedd fel amit eddig csináltál hátha több ötletet lehet abból mondani

Egyenlöre mg csak irogatom és abbol még nem derül ki de megprobálom mindjárt átirni ugy hogy látszodjék.

Hát nagyábol erről lenne szó de ez csak egy részlet és tudásom ennyit ad magából.

Ez igy tényleg elég macerás lesz.
Próbáld meg vázolni mit kell tudni a menünek, mit szeretnél elérni, mi lenne a program működése.

Maga a menü 4 lépésben lenne de a föbb probléma az a bemenetekhez rendelt kimenet. Amiről itt szó van: van 5 bemenetem és meindegyiknél meg kéne adnom hogy melyik kimenethez trtozik illetve ha egyszerre több bemenet van akkor ne legyen kavarodás a kimenetek között és mindez bonyolitásához még hozzájön az SPI, mert azzal vezérlem a kimenetet. Ez egy prelativ programozható központifűtésvezérlés lenne 5 termosztátbemenettel illetve LCD kijelző, 7 kimenet, két onewire hőérzékelő, rs232 kommunikáció (ez csak kiegészítő opció) és mindez egy SPI vewzérelt relépanellal lenne összekötve. Ezt szeretném besüriteni egy 18F14K50-be illetve egy 18F14K22-be, a 22 azért lenne jó mert az összes lábat ki tunám használni.
Az hogy macerás az nem gond csak sok a funkció ami azért még teliti a PIC-et.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
(#) frekivalto hozzászólása Ápr 16, 2014 /

Szép estét.

Nemrég üzemeltem be "inkább üzemelném be" egy 18F2550 picet.
Sajnos nem indul be, egy egyszerű kiíratás se megy. Alapesetben a C portra volt behuzalozva, de most a hibakeresés miatt áttettem a port B-re.
A konfig szavakat megnéznétek, hogy jól vannak-e beállítva?
Most belső oszcira állítottam "elvileg" de ez nem biztos. A hibakeresés miatt állítottam belsőre...
Alaphelyzetben 16MHz-es külső kvarcom van rárakva. ezt szeretném még feljebb "turbózni". 1-es láb, MCLR 10k-val +5V-ra kötve. Tápfeszültségek rendben vannak.

Már többször átnéztem a próbapanel bekötését, de nem találtam hibát.

Elakadtam....tudnátok segíteni?

Köszönöm előre is...üdv, Péter

Flowcode1.fcf

(#) frekivalto válasza frekivalto hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Meglett a hiba, LVP-t nem kapcsoltam ki.
Nem vettem észre, hogy a config beállításnál lehet még lejjebb is menni, ott is vannak beállításra váró értékek.
(#) NyariG hozzászólása Ápr 17, 2014 /

Hali,
Valakinek van egy PID szabályzó progia amit megosztana velem. Hömérséklet szabályozást szeretnék csinálni.
(#) NyariG válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Nem, mi az?
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Megértem, hogy a PID-et lehet digitális jelfeldolgozásnak tekinteni, mintha bármi más ne lenne az, de azért egy PID ettől sokkal egyszerűbb. Három számítással meg lehet oldani, de legtöbb esetben a D tag nem is kell, tehát kettővel. A DSP plugin-ben van PID példa tényleg?
(#) watt válasza NyariG hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Ajánlanám a PID topicot, mert mint írtam, néhány függvényt kell beírni a math blokkba és működik, némi időzített ciklusban meghívogatva. Ha ismered a PID működését, mindent tudsz, ha nem, akkor egy előre megírt példával nem tudsz mit kezdeni. Nem bonyolult egyébként, szerintem, csak nagy misztikum övezi...
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
(#) NyariG hozzászólása Ápr 17, 2014 /

Találtam egy ilyent: Bővebben: Link

Meg a pides topikot is átolvasom.
(#) rammeradrian hozzászólása Ápr 17, 2014 /

Üdv, lenne egy amatőr kérdésem. Hogy tudom egy logikai változó értékét a legegyszerűbben megnegálni?
(#) rammeradrian válasza rammeradrian hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Rájöttem, NOT függvénnyel.
(#) NyariG hozzászólása Ápr 18, 2014 /

DSP Control komponens-t be lehet állítani p,pi,pid szabályozásra

Márt csak rá kell jönni hogy kell használni
(#) bodgabo hozzászólása Ápr 20, 2014 /

Sziasztok!
Elakadtam egy elsőre egyszerűnek tűnő feladattal. Műholdkövető antennaforgató építésébe kezdtem, és a PC soros portjáról érkező szög értékeket (vízszintes és függőleges pozíció) szeretném -egyelőre- kiíratni LCD-re és berakni két integer változóba. A PIC által kiadott karaktereket tudom venni a PC-vel, de visszafelé nem sikerül kommunikálnom. 9 Byte-os adatcsomagokat kellene vennem, pl a 199° vízszintes és 6° függőleges pozícióhoz ascii formában ez a karaktersor jön ki: W199 006(cr) (hex formában: 57 31 39 39 20 30 30 36 0D)
Kb. egy éve foglalkoztam utoljára mikrovezérlőkkel, és azt gondoltam ez nem fog ki rajtam.
(#) bodgabo válasza bodgabo hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Ja a kódban a karakter küldését csak a soros kommunikáció tesztelésére tettem be, a PC felé működik.
(#) NyariG válasza bodgabo hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Nekem errort dob, az miatt hogy nincs alapértelmezett érték a változóban. Nem biztos hogy ez a baj de próbáld meg. Esetleg tesztelned kellene hogy belép e a megszakításba mikor kapja a jelet.
(#) Szamy hozzászólása Ápr 21, 2014 /

Üdv,
fontos lenne, ezért egy UP:

"
Timer prioritást hogyan tudok beállítani? "
(#) Bakman válasza Szamy hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Én úgy tudom, vagy a PWM-hez használod a Timer2-t, vagy egyéb célra, megosztani nem lehet.
(#) Szamy válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Nem megosztani szeretném, hanem aszerint felhasználni, illetve beállítani a Timereket, hogy milyen prioritással rendelkeznek. Tehát nem szeretném pl. , ha az alapórajelet (300Hz) szolgálató Timer-t egy (hibásan) magasabb prioritású Timer megszakítaná.
(#) niedziela válasza Szamy hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

RCON regiszternek olvass utána. Használd a PIC adatlapját.
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Nem feltétlenül. Értem Szamy problémáját, de nem tudom rá a választ Flowcode-ban, mert úgy emlékszem gyárilag egyszintű megszakítást használ a fordító, de nem tudom, ezért nem is reagáltam.
Ha két timer azonos prioritáson van, akkor nem tudják egymást félbe szakítani, azaz meg kell várnia a későbbi kérőnek, hogy az előző abbahagyja a munkát. Minél több feladatot adnak neki a megszakítási rutinban, annál tovább kell várnia a másiknak.
Ha a másik magasabb prioritáson van, akkor simán félbe szakítja az első megszakítását, majd végeztével visszaadja a vezérlést az alacsonyabb szálnak.
Természetesen nem szabad túl hosszú lekezelő rutinokat írni itt sem, mert soha nem fog kiérni belőle. A Flow veszélye abban van, hogy nem tudod megítélni, mennyi az annyi, könnyen át lehet esni a ló túloldalára...
(#) Szamy hozzászólása Ápr 22, 2014 /

Egy "mezítlábas" lcd-t használok, amit 40Hz- es frekivel kell meghajtani. Ez lenne az egyik TMR dolga (bájtonként vannak felfűzve a szegmensek, szóval viszonylag egyszerű dolgom van -csak negálni kell). A másik TMR csinálná az órajelet. Mivel az egyik TMR -nek 6 digitet kell lekezelni , plussz a 6 backplane , csak aggódom, nehogy esetleg az órajel elől vegye el az időt.
(#) NyariG hozzászólása Ápr 24, 2014 /

Lehet valahogy 1Hz-s hardweres pwm jelet beállitani?
Most azon gondolkodom hogy egy fütöszálat ssr relén keresztül szabályoznék. Igy az 1Hz-s pwm-mel kb.50 fokozatot tudnék elérni. Egyáltalán életképes az ötletem? Birja az ssr az ilyen sürü kapcsolgatást?
Következő: »»   191 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem