Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1177 / 1679
(#) enree válasza tkovacs hozzászólására (») Máj 7, 2014 /
 
Iskolapélda! Gratulálok!
(#) nagym6 válasza tkovacs hozzászólására (») Máj 7, 2014 /
 
Hát ez nem akármilyen bemutatkozás. Látszik, profi szakember remekműve.
Csak egy dolgot csináltam volna én még itt, amit hiányolok minden más digitális beállítású készüléken is. Egy forgógombos beállítást -plussz lehetőségként- beterveznék, a gyors egyszerű állításokhoz. Sokszor praktikusabb, pld. ha szükséges a tápfeszültség menet közbeni állítgatása.
Ettől függetlenül szuper.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2014
(#) tkovacs válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 7, 2014 /
 
Köszönöm a pozitív hozzászólásokat.
Igen, amikor terveztem nézegettem neves gyártók ilyen jellegű termékeit és nekem is megtetszettek a rajtuk lévő encoder forgató gombok. Ezek az encoderek néhány filléres vacaktól eltekintve nem is olcsó dolgok.
A gyors beállítást úgy oldottam meg, hogy a legfontosabb paramétereket nem kell kikeresni a menüből - bár úgy is lehet- hanem a számbillenytűk megnyomásával közvetlenül elérhetjük az adott paraméter beállítását. Pl. 1-es feszültségbeállítás direkt gomb utána egyből mehet a feszültség értéke lezárva a # gombbal. Ezen kívül lehetőség van még az UP/DOWN gombokkal folyamatosan állítgatni a paramétereket menet közben.

Üdv.
(#) HeZ válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 7, 2014 /
 
Kimagasló munka!
Egyetértek nagym6-tal: rotary encoder. Dinamikus forgatógomb és dinamikus nyomógomb egyben. A nyomógombbal rövid nyomással lehet lépegetni a menüben (inverzben jelölve a kijelzőn az aktuális értéket), hosszabb nyomással elfogadni a beállított értéket, a gyorsan forgatva durván-lassan forgatva finoman lehet állítani az aktuális értéket.
(#) kameleon2 válasza tkovacs hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Nagyon szuper lett, régóta keresek jó/szép megoldást ez ügyben. Írtad, hogy saját fejlesztés. Mennyire publikus?
(#) Frankye válasza tkovacs hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Aztamindenit! Ez ám a "nem semmi" kategória! Nagyon profi munka. (Régi vesszőparipám, hogy én (hangsúlyozottan én magam, ez magánvélemény, nem kell senkinek egyetértenie vele, de persze lehet) jobban szeretem a magyar feliratokat.)
Ezzel együtt maximális elismerésem hozzá!
Szívesen olvasnék róla egy cikket, építési tapasztalatokkal, forráskóddal, egyebekkel. Már ha publikus, persze.
(#) tkovacs válasza Frankye hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Azért csatlakoztam ehhez a közösséghez, mert mint olvasó nagyon sokat tanultam az itteni fórumokon folytatott eszmecserékből és a megírt cikkekből is.
Most, hogy ennyi embernek tetszik és érdeklődik ezen berendezés iránt örömmel tölt el, hogy én is hozzájárulhatok valamivel másoknak.
Igazából tervezem, hogy egy szép cikket írok róla, de nem tudom mikorra tudnám összehozni olyan igényességgel, mint amelyeket itt láthatunk, de addig is szívesen közzétenném az anyagait. Nem tudom, hogy hova lehetne feltenni, hogy ne moderálják ki.
Tapasztaltabb userek segíthetnének ebben.

Üdv.
(#) Zoli_bácsi válasza papus51 hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Szia!

Miután makulátlanul tiszta a nyák rézfelülete, A nyák hátuljára egy fület csinálok szigetelő szalagból, vagy a nyák technológiai részénél csipesszel megfogom. Ezután kézfejjel, vagy az alkar "felső" részével úgy mond lesöpröm az esetleg rátapadt port, majd azonnal fújom P20-al. miután befejeződött a fújás, abban a pillanatban fejjel lefelé fordítom, így további szennyeződés nem tapad bele. Ezzel a módszerrel a felület tükör sima, por és szennyeződés mentes.

Kézfej, vagy alkar "külső" része. Gondolom ezt kissé furcsa volt olvasni. Ezen részek nem zsírosak, legalábbis nem annyira, hogy emiatt probléma lenne a foto lakk számára. Én gyakorlatilag így készítem elő a felületet, ami mindig tökéletesen tiszta és pormentes lesz.
(#) Frankye válasza tkovacs hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Szerintem megérné összehoznod a cikket, de ha nem akarod (vagy most nincs rá időd), de közzétennéd a terveket, fájlokat, akkor javaslom, hogy erre a Labortápos topicot vedd igénybe. Ott biztosan nem lesz OFF, és szerintem sok kérdést fogsz ott kapni ezzel kapcsolatban. (No meg, lévén, labortápról szó, éppen az az ő topicja.)
(#) nagym6 válasza papus51 hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Lefújás az 50 fokos grillsütő előtt, fújás után azonnal betolva a sütőbe, ajtó becsukva. A helységben ne legyen előtte szeles-porfelkeverős mozgás pld. söprés. A grillsütő pormentes. Így is tökéletes.
(#) nedudgi válasza papus51 hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Zuhanyozás után a fürdőszoba sem utolsó terep pormentes műveletekre.
(#) elektro777 hozzászólása Máj 8, 2014 / 3
 
Sziasztok!
Megépítettem a KD Mester 450W-os Monster Végfokát, sub erősítőnek, aktív alul áteresztő szűrővel illetve koppanásgátlóval és egyenáram védelemmel ellátva. A Toroid egy Beag ATP 100 toroidja, ezért nem tudom teljesen kivezérelni a végfokot, de szinusz jellel vezérelve 250W-ot már levettem róla. A Hangjával nagyon meg vagyok elégedve. Pár fejlesztés még hátra van, egyrészt egy komparátoros relés hővédelmet akarok hozzá építeni termisztorral, plusz még a borda hűtését fogom ventilátorral elősegíteni. Illetve felmerült egykét probléma amire még nem találtam megoldást. Mellékeltem pár képet az építés folyamatáról illetve a kész erősítőről.
(#) havranarpi válasza dudassandor1 hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Nagyon szépek lettek,Látom megbújik ott egy pár TAmp is
(#) tkovacs válasza Frankye hozzászólására (») Máj 8, 2014 / 1
 
Szia!
Tanácsodat megfogadva feltettem az anyagaimat a Labortápos topicba.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1560.html
Üdv.
(#) lukacsp válasza gajdossmd hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Szia! Biztosan jó hangja van!
Nem félsz, hogy a gitározás hevében megtaposod a nyelveskapcsolókat, vagy a potikat? A zenélés hevében, főleg színpadon buli közben azért általában nem olyan jó az ember mozgás-koordinációs képessége.
(#) lukacsp válasza chopper800 hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Szia!
Szép "kis dög", elfogadnám a műszerpolcomra! Robusztus külseje van.
Belsejéről láthatunk képet esetleg? Kíváncsi lennék.
(#) lukacsp válasza tkovacs hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Szia!
Ez referencia munkának is elmenne. Nagyon tetszik! Letisztult kívül-belül. Látom a rengeteg fejlesztő-, és kivitelezési munkát mögötte, ahogy végig nézek rajta.
(#) lukacsp válasza elektro777 hozzászólására (») Máj 8, 2014 /
 
Szép erősítőt hoztál létre, gratulálok! Biztosan szépen meg tudja járatni a szubládát. A szélessávot / frontot mivel hajtod?
Két megjegyzést engedj meg:
1. Az emitter ellenállásokat legközelebb ne engedd le panel szintre (a lábára pl. kerámia csövecskét vagy üveggyöngyöt húzva el lehet tartani a paneltől). Ezek az ellenállások jelentősen melegszenek, ezért nem célszerű velük "pörkölni" a nyákot.
2. A passzív hűtés a jelenlegi bordával szobai használat esetén rendben van. Buli esetén már nem biztos. Legközelebb ha passzív hűtést alkalmazol, akkor inkább függőleges bordázatú hűtőbordát használj, mert a levegő a természetes hő-konvekció szerint így tudja hatékonyan elszállítani a hőenergiát a hűtőfelületről. A vízszintes bordázatú hűtőbordát akkor szokták használni, ha megfújják ventillátorral, mert az "kifújja a bordák közül a meleget".

Jó zenehallgatást kívánok hozzá!
Üdv.!
(#) davix95 hozzászólása Máj 8, 2014 / 1
 
Üdvözletem!
Készítettem egy kivezérlés jelzőt asztal dísznek és arra gondoltam,hogy elkészítem légszerelésbe.Nem egy mester munka, de működik.
(#) Frankye válasza tkovacs hozzászólására (») Máj 9, 2014 /
 
A dolgozó nép nevében köszönjük.
(#) dudassandor1 válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 9, 2014 /
 
Szia és köszönöm! Igen, ott "rejtőzik" a pár! Gyakorlatilag ők kergetik a hangsugárzókat csak sajna emeletes házban nem nyithatják nagyra a torkukat.
(#) dudassandor1 válasza elektro777 hozzászólására (») Máj 9, 2014 /
 
Elismerésem, szépen halad az a munka! (Még én is kedvet kapok a végfok építéshez)
(#) elektro777 válasza lukacsp hozzászólására (») Máj 9, 2014 /
 
Köszönöm szépen a pozitív hozzászólásokat, és a konstruktív megjegyzést!
A Frontokat egy gyári WPA 600 pro nevezetű erősítővel.
Igen a borda az egyelőre ilyen mert ez volt kéznél, aktívabb igénybevételnél 90 fokra is felmelegszik, szóval még ezen javítanom kell, és igen az igazat megvallva az ellenállások hőtermelését figyelmen kívül hagytam, Ami még korrigálandó probléma hogy a védelem reléje hálózati ingadozásokra szeret elengedni, például egy fénycső felkapcsolásánál. Illetve az aktív alul áteresztő szűrő műveleti erősítőjének első invertáló fokozata visszacsatolása egy Párhuzamos RC impedancia (ahol az R szerepét a hangerőszabályzó poti tölti be) és a poti csavarásával is leold a védelem reléje, a potméter nem a legjobb minőségű. Ezeket még orvosolnom kell és elkészülök az erősítővel.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
(#) CHZ válasza tkovacs hozzászólására (») Máj 9, 2014 / 1
 
Szia!

Nagyon szuper lett, kívül belül ..
(#) vicsys válasza CHZ hozzászólására (») Máj 9, 2014 /
 
Ezmiez? Jól néz ki!
(#) CHZ hozzászólása Máj 9, 2014 /
 
Elnézést.., módosítás során lemaradt a szöveg, már nem ment át.
Én is csináltam egy "nyomkodóst", de ez funkció generátor.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
(#) vicsys válasza CHZ hozzászólására (») Máj 9, 2014 /
 
A belsejét is megmutatod?
(#) CHZ válasza vicsys hozzászólására (») Máj 9, 2014 /
 
Itt van, meg néhány mérés.
(#) tkovacs válasza CHZ hozzászólására (») Máj 9, 2014 /
 
Szia!

Nekem is nagyon tetszik!

DDS chip van benne, vagy valami DAC?
Én magam is egy hasonló DDS fukciógenerátorban gondolkodok mostanában, de még nem döntöttem, hogy melyik DDS chipet használjam.
Gratula!
(#) eyess válasza CHZ hozzászólására (») Máj 9, 2014 /
 
Na csak jó az az előlap nyomtatás ? Vagy nem a HP val nyomtattad?
Nekem kicsit szokatlan a kijelző lenti elhelyezkedése , de egyébként szép tiszta munka.
Következő: »»   1177 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem