Fórum témák
» Több friss téma |
A 30 az már pufferelt dc.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Akkor mehet neki a 4 ohm hűtsd rendesen.
Majd beszámolok a fejleményekről. Viszont a D-Audio Bt- től ezt a választ kaptam "Sajnos nem. 8 Ohmnál kisebb terhelést az IC-k nem viselnek el ebben a kapcsolásban.
". Na de ennek ellenére megpróbálom max. fizettem egy kis tanulópénzt.
Írtam erről a kérdésről: Bővebben: Link
Ilyenkor a hídban 1-1 ic d 2 ohmra fog rádolgozni,nem lesz szerencsés ahogy reloop írta.
Érdemes áttanulmányozni EZT az írást is,sokmindenre rávilágít. Ha pedíg a D-Audió ezt mondta az nem véletlen, ne hagyd figyelmen kívül, mert csak eldurrogtatod az ic t.Nekem 8-16 ohm on is úgy dolgozik a híd hogy sokszor elég belőle 10 perc ha odatekerem neki és pattog a fülem is. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014
Megépítettem. 8ohmos kishangszóró van jelenleg rákötve próbaképp. Azt a jelenséget mutatja, hogy bemenő jel nélkül zúg. Telefonról próbáltam ki, ha van zene szól rendesen de amint megállítom, nem is kell kihúzni a jack -et ugyanúgy zúg. Ez mitől lehet? Kevés volna a puffer a tápon? Vmi hibás alkatrész? A sima 1ic-s kapcsolásomnál a puffer megduplázása megoldótta a hasonló problémát.
Kipróbáltam hangkártyával is. Behallatszik a vinyó hangja mikor dolgozik. Ha elveszem - jelet iszonyatosan búg, viszont ha a + jelet veszem el teljesen csöndben van. Annyit mértem még multival, hogy kikapcsolás után 2,5V marad a - tápon.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Milyen kábelen viszed a jelet? Árnyékolt, összesodort, egyéb?
Minden bizonnyal a vezeték szedi össze a búgást. Ha a végfok panel bementi pontját helyben testre zárod és tökéletes csendet érsz el akkor a táp rendben. Használj árnyékolt kábelt, vagy sodorj össze egy vékony érpárt.
A bement előtt használsz hangerőszabályzó potit? Jó lenne.
Hanegrőpoti még nincs. A bemenetet összezárva is serceg. Mégtöbb észrevétel: 1. jel nélkül kikapcsoláskor akkorát pattan a hangszóró majd megsüketülök, bekapcsoláskor csak egy hangyányit. 2. Kipróbálva 4 ohmos mélnyomóval a hangja teljesen elmarad a szimpla ic-s megoldástól. A hangszóró kileng de mélyhangok alig jönnek. Mivel a 2. mondatodra válaszolva a sercegés megmarad a jel testelése után is, a tápom lehet hibás? 2x(10e µF + 2x4700uF) el van megoldva.
Kérlek mutass képet a táp huzalozásáról! Abban megbújhat a sercegés oka.
A híd hajlamos a jelentős kapcsolási tranziensekre. Építs a kimenetre hangszóróvédelmet, az a koppanást is megszünteti.
Led lábakból raktam ki a vezetőket és próbáltam végigfuttatni rajta a cint. Elég bénácska lett.
Jó lenne ez ha az összekötések 0 ohm-osak volnának, ilyen csak elméletben létezik. A puffer töltő periodikus áram feszültséget ejt rajtuk. Ennek hatását a kimenő feszültségre az alábbi montázs szerinti huzalozással lehet minimalizálni.
Azt a primer körbe szerettem volna. De böszme módon a szekunder + oldalra raktam (csak).
A montázsod szerint átforraszottam a táprészt, nem javított a helyzeten. Viszont a hangváltó vmennyire tompítja, bár ettől még nincs megoldva a problem :\. Megpróbálom árnyékolt kábellel.
Hmm..Ezt a kérdést én is feltettem reloopnak pár oldallal előrébb, a kábelezés mondja ki a döntő szót hogy lesz e zúgás vagy sem.Árnyékolt kábellel kéne megpróbálni.Első körben zárd testre a bemenetet és nézd meg így is zúg e.
A bemenetet a végfok panelen zártad össze? Ha ebben az esetben zajos az erősítő, akkor a trafó közelsége nem okozhatja esetleg?
Igen ott zátram össze a 2 jelbemenet forrszemén. Kb. 40 centire van a trafó a cuccostól. Viszont ha nincs + jel csak a test akkor semmi zaj. Csak + bekötve - jel nem, akkor iszonyatosan felerősödik a brumm. Jel nélkül kicsit sercegős, halkn búg mint összezárva. (Ezeknek ellenére szépen szól és bírja is a hangerőt kb. 40-45%-ig 4ohmmal).
Valahol a huzalozással lesz a gond, kábelezd át nekem tipikusan az a fehér átlátszó hangfalkábel szedte össze a brummot amit látok is a képeiden.
A jelhez árnyékoltat fogok használni az rendben. Az átlátszó volt kéznél. Ami hirtelen elérhető az 0,5mm2-es pirosfekete hangfalkábel ha jó. Nem tudom mi felelne meg erre a célra, de beszerzek boltit ha szükséges. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen vezeték témára kényes lehet a dolog.
No, de nem a tápvezetéked szedte össze a búgást!
Nem, a tápvezetékkel nem volt gondom ahogy írod a bemenő jelkábelezéssel volt problémám,
a segédtáp belebrummogása más téma de az is megoldódott.Csak arra akartam rávilágítani amit írtál nekem hogy legjobb az árnyékolt kábel használata a bemenő jelnél.És a tápvezetékelésnél is. Ám szerintem az a trafó megszórhatja tiborjannak a jelkábelt,ahogy nekem is az a kistrafó csinálta...Meg kéne próbálni a vezetékeket és vagy trafót elforgatni messzebb helyezni üzem közben hátha...Ja igen! És mégegy fontos! Amikor betettem az 50 k-s potit és arról küldtem a jelet a panel felé segített a búgás megszüntetésében. Én is telóról próbáltam és ugyenez volt hogy zúgott mikor nem szólt a zene. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Ja igen! És a telefonnal vigyázni kell, nekem sok borsot tört az orrom alá, ugyanis pattogó hangot adott ki ha nem szólt a zene,amit aztán rendes fejhallgatóval is hallottam hurrá android 4.1...
![]()
Bekerült az 50k hangerőpoti sajna nem változtatott semmit a helyzeten, jövőhéten veszek árnyékolt kábelt próbálni. Viszont kérdésem lenne: Reloop, az általad posztoltledes clip jelző müködöképes ennél az erősítőnél?
Illetve jel GND-nélkül 50hz-es - (ha a fülem nem csal) -hang jön ki teljesen felerősítve a hangszóróból/kimeneten, az utalhat vmi alaktrész vagy szerelési hibára?
Szia! A Clip jelző teljesen univerzális, nyugodtan építheted.
Ez a "jel GND nélkül" mit is jelent? Arra tudok gondolni, hogy a végfok jelbemenetére rácsatlakozol a testre pedig nem. Ez természetes, hogy búg.
Nem szükséges az árnyékolt kábel, azok átrendezése átforrasztása a jelföldre már annál inkább.Mellékeltem a potenciométer bekötését.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |