Fórum témák
» Több friss téma |
Min. 10 kohm. Ha ennél kisebb ellenállással (bemenő impedanciával) terheled, jelentős feszültség esésed lesz. Az 1 kohmos kimeneti impedanciájú erősítőt 1 kohm -al terheled, a kimeneti feszültség pont a felére csökken. Ha 10 kohm -al, akkor a kimeneti feszültség a 90 % -ára csökken.
Bár úgy gondolom, hogy a szokásos kimenőimpedanciák párszáz ohmos nagyságrendbe esnek. A nagyobbik gond az, hogy minden árnyékolt kábelnek van (nem is kicsi) kapacitása. Ez a kapacitás az erősítő kimeneti impedanciájával egy aluláteresztő frekvencia függő feszültség osztót alkot, ami miatt eltűnhetnek az átvitelből a magasabb hangok.
Első nekifutásra ,a lehető legautentikusabb módon rakom össze a mester erősítőjét .
Aztán referálok .
Amiről írsz, az a "felül illesztés". A legtöbb esetben ezt használják, de a kérdés nem ez volt.
Ki beszélt illesztésről?
Idézet: „Ha 1k a CD lejátszó kimeneti impedanciája , mekkora a minimális ellenállás amivel terhelhető ?” Erre válaszoltam, a hozzászólásodat pedig nem láttam, mert közben írtam az enyémet. A hozzászólásod ismerete nélkül is választ adtam, a sommás ítéletedre. Egyébként is akár 100 ohmmal is leterhelheted, nem hiszem, hogy gond lenne, azonkívül, hogy halk lesz.
Készítettem a Heed Canamp fejhallgató erősítőhöz 1 nyákot csak rá kellene pillantani,mert én átnéztem és hibát nem találtam,de több szem többet lát Az ödletet innen vettem és 1 hasonlót szeretnék összehozni.
Előre is köszönöm a segítséget !
Sziasztok!
Mivel privátban kérték tőlem a Canamp clone NYÁK tervét, ezért elérhetővé teszem mindenki számára. Használjátok egészséggel. Pioneer A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2014
Sziasztok!
Ha szeretnék egy jó hangzással megáldott füles erősítőt építeni 32 ohmra , mit ajánlanátok ? Köszönettel Balázs!
Előtted levő hozzászólásban Pioneer jóvoltából mindent megtalálsz. Az, hogy milyen "hangzása" lesz, az a fejhallgatódtól, és a a hanganyagtól függ. Maga az erősítő nagyimpedanciás bemenetű, széles sávban lineáris, gyakorlatilag impedancia illesztő kapcsolás.
Ha egyszerűt és hallgathatót akarsz akkor a canamp klón jó választás.
Sokat lehet javítani a hangján egy NJM 2068D -vel és egy minőségi munkaellenállással. Legutóbb EZT próbáltam ki, BC 557-tel és 2SD882 végekkel. A canampnál szebben szól, dinamikusabb, részletezőbb, természetesebb az énekhang, stb. Viszont komolyabb táp kell neki, jobban kell hűteni és gondos beállítást igényel.
Szia! Az "EZT" szó alatti link nem jön be, tudnád a kapcsolást valamilyen formátumban csatolni?
Hello!
Jó a link, de csatoltam.
Üdv mester!
Én átterveztem magamnak a Canamp -ot, de kicsi volt a helyem és nem bírtam hűteni. A hangja nagyon szép volt, már amennyire meg tudom ítélni a rövid üzemidő miatt. Csatoltam a rajzot. Szívesen venném, ha valaki szánna rá időt és megépítené, hogy tesztelje. (meg persze a módosításokat, ha szükséges, mert nem mondtam le róla véglegesen, csak nagy dobozba fog majd kerülni.) Ui: A végfok kimenetére kellesz a soros RC gerjedésgátló tag, nekem 10 Ohm 100nF elég volt. (R6 a fejhallgató) A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
Szia!
Tetszik a terved, szerintem is jobb lesz az áramgenerátor mint a huzal ellenállás. A napokban összedobom ezt is. Még a Beyerdynamic A-1 kapcsolás van napirenden, kiváncsi vagyok hogyan szól utánépítve egy kétszázezres cucc. Bár a beyer eredeti MC33078 ícéje a canampban nem muzsikált olyan szépen mint a 2068D.
Mellékelem a JLH nyáktervét hátha valaki kedvet kap hozzá. A képen az enyém látható, táppal és DC védelemmel kiegészítve.
A 20VA-es nyáktrafót rendesen terheli, melegszik, tehát minimum 30VA-es tápot javaslok hozzá, de a legjobb volna egy 40-50VA-es toroid. A nyugalmi áramot tápáganként 100mA-re kell beállítani majd a kimeneti DC-t is szépen 0-ra lehet állítani. Ha nagyobb hűtő kerülne rá, akkor egy kicsit át kell rajzolni a nyákot, hogy ne érjen hozzá a pufferekhez. Célszerű a kimenetet relés DC védelemmel is ellátni.
Én BD139 helyett 2SD1913 -akkal építettem meg a Canamp mod -omat, de mint írtam, sajnos nagyon melegedett és nem tudtam hosszabb ideig tesztelni. Pedig még a dobozában sem volt.
Túl optimista voltam... Az NJM2068D lett volna a következő lépés az NE5532 helyett, de az a csere és teszt már kimaradt. Most átterveztem a Texas kapcsolást, az lesz megépítve, az nem A osztályú, elégnek kell lennie a hűtésnek. Képek a Canamp mod -omról, szétszerelés előtt.
Pedig szép lett volna! Látom rengeteg munkát fektettél bele,
de ebből még sok mindent ki lehet hozni. Ekkora hűtő elég kellett volna hogy legyen. Áramfelvételt mértél? Nálam a canamp (2 db 2SD882) simán ment 85×15×25 mm-es alumínium sin hűtéssel, 70°C-nál nem melegedett jobban, bár sokáig nem lehetett megfogni... A képen a legutóbbi canapom van majdnem készen, jól működött, de nem voltam teljesen elégedett vele.
Mértem áramfelvételt, tápáganként kb. 310 mA volt. Ez megfelelő, mert a végfok nyugalmi árama 250mA körül van. A többi a két műveleti erősítő, meg a járulékos áramfelvételek.
A végfok hűtőbordája kb. fél óra után tűzforró volt dobozolás nélkül, az áramfelvétel kb. 10mA -t emelkedett, tehát nem hőmegfutásról van szó. Az egész +/- 12V -os stabil feszültségről üzemelt, a tápellátást a két kisebb bordán lévő 12V -os stabilizátorok biztosították a +/- 17V -os pufferelt feszültségből. A stab ic -k bordái viszont pár perc alatt forrók voltak. Kevés volt a 3W -nak az a kis hűtőborda. Dobozban nem ment volna sokáig. A Texas kapcsolásra leszek kíváncsi, ha lesz időm, összerakom. A nyákterv készen van, ugyanebben a méretben és elrendezésben.
Köszönöm szépen a javaslatokat
Készülget az eddigi kedvenc csövesem, a 6N13SZ/6N8SZ OTL-SE második verziója.
Ez nyákra épült, jobb minőségű alkatrészekből és a küllemére is igyekeztem jobban odafigyelni, emiatt rengeteg munka volt vele de már nem bánom
Nagyon szép lett! Ez nekem is nagy kedvencem
Ha jól tudom az egy fázisfordítós canamp, kisebb nyugalmi árammal.
Szia!
Remélem jól vissza tudtam fejteni, ez lehet a Presenter rajza. Az alkotója szerint van még valami szűrőtag SMD-ben a panel alján.
Ez is egy Canamp -változat, jó nagy offset hibával.
Széép, publikus hogy a feliratokat hogy készítetted?
Nagyvonalakban: P-20 -szal ráfotóztam a mintát az alulemezre és egy spéci vegyszerrel feketítettem.
Így már értem hogy sikeredett ilyen gyárira kivitelezni!
Köszi szépen. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |