Fórum témák
» Több friss téma |
Még egy kérdés: ugyebár az enyém is multiplexelve van, méghozzá úgy hogy a számok szegmenseinek közös kivezetései vannak. Tehát pl.: ha egy x kivezetésre+ az egyik digit előtti dróthálóra kapcsolok feszültséget, akkor a legfelső szegmens világit. Ha egy másik digit előttire, akkor ugyanaz a szegmens, csak másik digit.
Az a próbléma, hogy ha pl egyik digiten egy c betűt akarok, a másikon pedig P betűt, akkor vannak szegmensek, amik egybe esnek, vannak amik nem. Sosem jön össze, hogy 1 c és egy p világítson, mindig csak vagy 2 db c vagy 2 db p. Hogy lehetne ezt megoldani? Köszi a segítséget. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Pont eza multiplexelt kijelző lényege. pl. 8 digites kijelzőnél nem (8x7) hanem csak (8+7) vezérlő lába van a kinezőnek. Tanulmányozd a multiplexelt órákat a kapcsolások között pl. iv-18 vagy a Mybuster féle iv-6-os...
Kihasználjuk a szem tehetetlenségét... Gyorsan ki-be kapcsolgatjuk az eltérő digiteket.
Igen, így van köszönöm időközben rájöttem. A 470 túl sok neki.
Sziasztok!
Korábban kérdezgettem VFD-kről, azóta megcsináltam a 8 digites, 16 szegmenses kijelzőmet, AVR-rel hajtom. Azonban lenne egy talán kicsit szőrszálhasogató kérdésem. Először egyenárammal fűtöttem, számítottam rá, hogy nem lesz egyenletes a fényerősség, viszont nem azt kaptam amit vártam, ugyanis mindkét szélén halvány volt a kijelzés a közepe felé egyre erősebb fényű. Ezután fogtam egy 2x9V-os trafót, beállítottam ellenállásokkal a fűtőfeszt. Most majdnem teljesen egyezik a fényerő, de a két szélső még mindig halványabb picit. Mi lehet az oka ennek? Illetve egyenfűtésnél miért nem csak az egyik oldal halványabb? Köszönöm a segítségeteket!
Hány amperes a trafó? Lehet egy nagyobb áramú jobb lenne. Én egy 1000mA-s 3 voltos egyenáramú dugasztápról fűtök, és tökéletes.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőhöz: Van több VFD csövem, a tipusa:5-MT253-NA Adatlapja:Bővebben: Link Kétféle áramkörbe van beépítve, az egyikben HT49RV3 hajtja meg, adatlapja:Bővebben: Link. A másikban van két db HCF4094 és egy TINY45. A HCF adatlapja:Bővebben: Link a kérdésem az lenne, lehetne ezeket Áram és Feszültség mérésre használni, valamiféle kapcsolásban, pl. egy tápegységben kijelzőnek? a mostani állapotukban programozható óraként működnek. Ha valakit érdekel mint óra írjon nekem. Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
Szia! Esetleg egy kész óra ami ilyen csöves nem lenne jó neked?
Adok szívesen ha érdekel Nem kell neki semmi csak 230 Volt és szépen működik.
Engem érdekelne, képet esetleg tudsz küldeni? Írj privátban!
Üdv: Kérdésem a következő vóna hogy a PT6311 meghajtó ic, utána lévő számok fontossak-e.
Mert a DVD-k ben másmilyen van, jelent az valamit. köszi.
Én eddig a PT6311,PT6311-LQ, PT6311B-LQ verziókkal találkoztam, a második 2 annyiban tér el, hogy vékonyabb LQFP tokozású (az eredeti QFP kb. 3mm-hez képest kb 1,5 mm vastag). A többi szám a felhasználás szempontjából szerintem lényegtelen. Adatlap
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,hogy kaptam egy decket,amelyben csúcsérték meg tartós fluoreszcens kivezérlés jelző van,és a decke megy rendesen,de ha ki építem a trafóval együtt,és rákötöm a pc,re,akkor csak végig ki gyulladnak a digitek benne.Van benne meg hajtó fokozat is,és nem értem miért nem működik,csak ha vissza építem a helyére.Segítségeteket előre is köszönöm.
Talán ha több infót megadnál. pl. vezérlő ic típusa....
a csőnek a vezérlőjét kérded,vagy a bementi fokozatét?A kijelző vezérlőt nem tudom meg nézni,mert rávan ragasztva a cső.de as bemeneti fokozaté,TA-7381P
Üdv: Én erre gondoltam,lehet rosszul irtam, tehát erre PT6311 alatta pedig pl ez 0351Z vagy ilyesmi számok. A többi rendben van ,amiket irtál azt tudni.
Kösz.
Végre meg van a megoldás,be kellett iktatnom a bemenethez 1-1 db 470nf-os kondit,és most már megy normálisan a pc.vel.
Hát sajnos így sem tökéletes,mikor leveszem a bemenő jelet,égve marad egy pár digit.
Sziasztok!
Elnézést ha már szerepelt ez a dolog a témában, de van egy Futaba kivezérlésjelző VFD csövem, Videoton erősítőből. Hozzávaló meghajtó IC-t (HA12019) égen-földön nem találok. Mivel lehetne ezt kiváltani? Van rá valami jó alternatíva?
Sziasztok! Kaptam egy VFD panelt, amin egy 2x20 szegmenses kijelző van, vezérlővel együtt! 12 V-ról üzemel, és arra gondoltam, hogy hogy PC-be jól nézne ki, mert pont akkora, amekkora a floppy helye, és remekül mutatna oda.
De valahogy vezérelni kéne gépről, és hajszál fogalmam sincs, hogy hogyan. Vagyis van, mert valahogy a kijelző meghajtóra kéne küldeni jeleket, csak azt nem tudom, hogy hogyan. Tudnátok ebben segíteni? Előre is köszönöm!
Nem értem minek neked azok a gyártási kódok, attól tartasz, hogy hamis ic-t sóz rád a kínai?
Nem nem azért kérdeztem, tudni akartam hogy mit jelentenek azok a számok is.
De igy már ok. Tehát az csak a gyártási kód. köszi.
Annyit még tudok, hogy MC908AP64 típusú vezérlő IC van benne!
Elnézést a 2 hozzászólásért egymás után, már nem tudtam szerkeszteni az előzőt!
Szóval itt van hozzá az adatlap. Lehetséges valahogy a PC belső soros portjáról (10+1 pin) vezérelni a kijelzőt? A panel hátulján van is csatlakozó, ahonnan a kijelezni kívánt dolgokat várja.
Több olyan program van pc-re, amely adatokat tud megjeleníteni lcd vagy lcd kompatibilis vfd kijelzőn (lcdhype, lcdsmartie stb)vagy soros meghajtású kijelzőkön. A te kijelződet egy általános célú mikrovezérlő hajtja, amiben fut egy kommunikációs program (a kiírt feliratból ítélve nem egy egyszerű kijelző meghajtó programról van szó, hanem parancsokat vár) A legrosszabb esetben különböző fix üzeneteket, adatokat tud megjeleníteni, ha a megfelelő formátumban megkapja. (Ez most csak feltételezés.) Ennek a belső programnak a működéséről tudunk valamit? Mit vár RS232 kommunikációt ?
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2014
Sajnos ilyeneket nem tudok, ha megkapja a 12V-ot, akkor kiírja, hogy "Waiting for connection..." és a panel hátulján van egy 10 pines csatlakozó.
Sajnos ennyi az össz információm.:/ A menüben, (mert ennek olyanja is van) a display setup-nél ezek vannak: CS_TEST CS_ON/OFF PASSWORD CLEAR ALL MB Baud MB Adress CLONE CS_EDIT (itt lehet kiiratni vele manuálisan valamit) Ezek vannak benne. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2014
Az adatlapot nézegettem, elég sok információ van rajta, de hogy ezek mit jelentenek, arról fogalmam sincs..:/
Van esély rá, hogy működjön?
PT6311 a tipus, a 0351 azt jellenti, hogy 2003 51. hetében készült.
Átnézegettem a datasheet-jét, ezeket láttam érdekesnek, elakadtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |