Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bűvös billegő

Témaindító: Programmer, idő: Szept 8, 2006
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Frankye válasza bbatka hozzászólására (») Szept 21, 2006 /

No, végre én is meg tdtam nézni a NEOGEN dinamós oldalt.
Sajnálatos módon továbbra sem győzött meg. Érzésem szerint a termelt energia nagyobb részét a lendkerék adja, semmi esetre sem a klf. szögben egymáshoz képest elhelyezett mágnesek. (Gondoljatok csak bele: Ha az egyik mágnes éppen fedésben van az őt vonzó párjával, akkor a többiek összesen éppen ugyan ekkora erővel vonzzák/taszítják a hozzájuk tartozó párjukat. Az eredő erő így közel 0, azaz Nulla Newton.)
Érdekes volt a filmeske is, csak épp a leglényegesebb dolgokat nem mutatta (az asszisztens hátát annál többször, habár Neki túl sok köze nem volt a NEOGEN által állítólag termelt energiához... ), nevezetesen azt, hogy:
1. Mi indította be a NEOGEN-t?
2. A mozgása során mennyi energiát vett fel?
3. A működése közben mennyi energiát adott le?
Biztos, hogy ideális körülmények elég sokáig elkeyeg a gép magának, de azt továbbra is tartom, hogy ebből energiát kinyerni nem igen lehet...
Ha már "ingyenenergia", akkor inkább a megújuló energiaforrások (nap, szél, apály/dagály, hullámzás, vízenergia, stb.) alkalmazása felé kellene kacsintgatni... Sztem. (Gumicsirke.)
(#) voodoo hozzászólása Feb 2, 2008 /

Hellosztok!
Gondoltam megosztom veletek véleményem az örökmozgórol. Az a legnagyobb bukkanó az egészbe hogy a Földön és a Földi-fizikai törvényeknek megfelelően kicselezett eszközt nemhiszem hogy ki lehet ötletelni. Ahhoz hogy örökmozgó szülessen..... minden eddigi fizikai ismereteinket ki kéne dobnunk. A Földön csak lineáris visszatéritő-erőt tudunk létrehozni ami állandó és ez a legnagyobb baj. Pl. gravitáció. Ha látezne olyan energiaforrásunk (vagy valami olyat kifejleszteni) ami impulzus "energiát" bocsátana ki magából periódikusan akkor semmi akadálya nem lenne az örökmozgónak. Pl valami oda-vissza mozgó dolog (kivéve ugyebár az anyag kopik, melegedik, stb)
(#) TavIR-AVR válasza voodoo hozzászólására (») Máj 10, 2008 /

Nezem itt a Mentalista cimu baromsagot. Pont vegyeszkednek (nalam - sajna szakma )
Szivas.....

7 bili, mindben - allitolag sav (1-t kiveve).
Femet beledobva peszeg. Csak nem ertem, hogy miert van felette
feher gozos resz... A fem meg a savmaras soran - mino erdekes - a
tetejen pezseg, a femdarab oldalan nem! Pont mutattak kozelrol....

Igy viszont csak egyvalami viselkedik:
Alufoliaba csomagolt szarazjeg )))))

Es ugye a viz+szarazjeg az nem mas mint szodaviz

Es ezzel hulyitik a jonepet.....
Azaz soha nem is volt semmifele sav az edenyekben!

Ezt hivjak atveresnek...... legalabbis az en szememben.

(#) nemgyuri válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 11, 2008 /

Üdv mindenkinek!
Most találtam rá erre a témára, jót szórakoztam.
Csatlakoznék a véleményedhez!!!
(Einstein egyszer azt mondta, hogy két dolog van ami végtelen a világűr és az emberi hülyeség, bár az előző nem biztos)
(#) bbalazs_ válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 11, 2008 /

Anelkul, hogy lattam volna: vegyesz!
A CO2+H2O= H2CO3 mond valamit? SzenSAVnak hivjak. Azaz VOLT sav az edenyekben, bar nem tul eros...
(#) tektonic hozzászólása Máj 11, 2008 /

sziasztok

nekem is tudnátok feltenni valami mocorgóféleséget nem kell hogy örökké mozogjon de ha lehet akkor jó sokáig

(#) Medve válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 11, 2008 /

Erre gondolsz?

Óra..JPG

(#) Medve válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 11, 2008 /

Hogyne...
(#) TavIR-AVR válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 11, 2008 /

Csak az akkor amikor a "fémet" (alufóliás CO2) dobta bele, UTÁNA. aza hogy válaszd ki melyikben van SAV című móka volt a parasztvakítás..... (ekkor még _mindben_ víz volt.....
(#) bbalazs_ válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 11, 2008 /

OK, igy mar vilagos.
(#) tektonic válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 11, 2008 /

jó lesz
(#) tektonic hozzászólása Máj 11, 2008 /

ezeknél egyszerűbbett tudtok fel tenni mert nem nekemkell hanem egyik ismerősömnek aki elég gyenge eszü az elektronikához
(#) alienvzs hozzászólása Szept 16, 2012 /

helo srácok eléggé eltérünk a témától ugy hogy most 3 youtubos linkkel megpróbáljuk feleleveníteni az örökmozgó témát:

free energy 1
free energy 2
free energy 3

nos ezeket valaki megmagyarázhatná hogyan működnek??????? nem hiszem hogy szemfényvesztés lenne
(#) zolika60 válasza alienvzs hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Sehogy. Itt egyenként kivannak tárgyalva, hogy melyik hogy készült. Bővebben: Link
(#) alienvzs válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

én linkeltem 3 videót min látni működő örökmozgót. te ezt cáfolod megértem ha nem hiszel iesmiben de ha el szeretnéd velem is ugyanezt hitetni akkor linkelj valami videot amin kiderül hogy csak átverés az én 3 videóm
(#) zolika60 válasza alienvzs hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Tettem be egy linket amin mind a három videód külön külön ki van tárgyalva. De egyszerű fogj egy hosszabbítót és próbáld ki. Kettő máris cáfolva lesz. Körülbelül havonta egyszer felteszi ezeket egy hozzád hasonlóan hiszékeny fórumtárs és fárasztó és értelmetlen is egyenként győzködni mindenkit, hogy bizony amit Fizika órán tanulni kellett volna az az igaz.
(#) mleko hozzászólása Jún 6, 2014 /

Sziasztok!

Eléggé régi a téma és amit mondanék csak érintőlegesen kapcsolódik, de az imént próbáltam ki valamit és érdekelne, hogy tévedek e vagy sem:
van 3 mágnesem, mind úgy fordítva hogy sorba rakva taszítsák egymást; elkezdem tolni az elsőt ez elkezdi tolni a másodikat, a második pedig a harmadikat.
Lehetséges, hogy elég annyi erőt kifejtenem csak amennyivel egyébként a másodikat taszítanám mégis 3-at mozgatva? (gyakorlatilag hidraulika szerűségre gondolok, illetve hasonlóra)
Így kapcsolódik lazán a témához, egy rendszerből látszólag több energiát kihozni mint amennyit beviszel.
(#) Medve válasza mleko hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Szia, tehát a harmadikon nagyobb erőt mérsz, mint amennyivel az elsőt nyomod?
Amúgy valóban érdekes lenne egy hidraulikus rendszert ezen elv alapján felépíteni! Csak számomra (egyebek mellett) kérdéses az "áttétel" megvalósítása, ami ugye a hidraulikánál a felületek arányából adódik.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2014
(#) ZSozsóó válasza mleko hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Persze, de ne álljunk meg itt, legyen a 3ik mágnes egy 16tonnás mágnes. Akkor el tudod tolni a 2 másik mágnessel az intuíciód szerint?
(#) proba válasza mleko hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Ha a harmadikat lefogod, és a másodikat ugyan akkora erővel tudod mozgatni felé mint előtte, akkor nyertél.Bár ha megfigyeled a mágnesek lélektanát, minél közelebb vannak egymáshoz, annál jobban vonzzák , ill taszítják egymást. Akkor kísérlet nélkül is kiderül.
(#) ZSozsóó válasza proba hozzászólására (») Jún 8, 2014 /

Majdnem ugyanazt mondjuk, lefogjuk a mágnest vagy nagyon nagy tömegű, egyre megy. Ha a gondolatmenete helyes, le sem tudjuk fogni, mert egyszerűen a "semmiből jövő" energia kilövi a kezünkből. Észre kellene venni, hogy a mező az csak egy kapcsolat a mágnesek között, akár madzaggal is össze lehetne kötve.
(#) mleko válasza Medve hozzászólására (») Jún 8, 2014 /

Nem, félre értettél, te a hidraulikára úgy gondolsz ahogy most létezik és ez így jó is, de én csak vonatkozásában gondoltam utalni rá, ezért is tettem zárójelbe.
A hidraulikánál ugye úgy működik ahogy mondod, egy áttétel van és kész.

Én igazából erre gondoltam csak kicsiben vázoltam fel:
1. mágnes->2.mágnes->3.mágnes->4.mágnes->...->n.mágnes

Tegyük fel hogy egyenes pályán mozog mindegyik mágnes (tehát mondjuk egy sínben vagy egy csőben).
Ekkor én megtolom az első mágnest ami taszítja a másodikat ami taszítja a harmadikat és így tovább "láncreakcióban" egészen az utolsóig.
A mágnesek teljesen egyforma súlyúak és alakúak.
Szóval ha elkezdem tolni a kilogramm súlyú mágnest az elején, kifejtve x newton erőt akkor ez felszorzódik, hisz én csak az első 1 kilós mágnest tolom, a többit a mágneses tér végzi, vagy nagy hülyeséget mondok?
(#) mleko válasza proba hozzászólására (») Jún 8, 2014 /

Az elsőt ugyan olyan erővel tolom, vagy csak túl kicsiben próbálom és ezért nem érzem? MEghát ugye nem azt mondtam hogy végtelen erőt lehet kiszedni ebből, tehát két grammos mágnes harmadik áttétnél eltol egy 10 tonnásat, hanem finoman

Szóval ugyan olyan súlyúak, akkor tolni fogja maga előtt, de lehet hogy rosszul gondolom.
(Bővebben lsd egyel fentebbi kommentem.)

SZERK:

Közben belegondoltam és igazad van, hülyeség, visszafelé is ugyan annyival kezdi el tolni mint amennyivel előre. MA sem cáfoltam meg a fizika törvényeit
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2014
(#) Medve válasza mleko hozzászólására (») Jún 8, 2014 /

Fogalmazhatnánk így is, de én inkább azt mondom, hogy Newton harmadik törvényét – a hatás-ellenhatás törvényét hágod át ezzel.
(#) mleko válasza Medve hozzászólására (») Jún 8, 2014 /

Közben rájöttem, illetve rámutattatok. De örültem magamnak pedig....pfff
(#) Medve válasza mleko hozzászólására (») Jún 8, 2014 /

Csinálj mágnesmotort! A yutub tele van vele...(nem mondom, hogy működik, pedig de )
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem