Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plazma TV

Témaindító: scampi, idő: Jan 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 16
(#) erősáramú válasza eyess hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

A Vsc megvan, de a Vs-t még nem találtam meg.
Az esr-t nem tudom hogyan kell mérni, de ha fontos, utánanézek.
(#) erősáramú válasza erősáramú hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Trimmer potiból van 4 is!
(#) eyess válasza erősáramú hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Lehet nem mindig van feltüntetve a Vs , és Vsc , de ha meg van a két poti közti ellenállás az lényeges , hogy meg legyen az értéke. Kondenzátoroknál az egyik legfontosabb befolyásoló tényező az esr érték , ha ezt nem tudod mérni , akkor inkább cseréld őket az a biztos

Akkor úgy írom , hogy R53 , és R78 ellenállások .Ezek a potik közt vannak.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2014

Holnap folytatom, szép álmokat.

Így már megvannak, csak az R78 nálam Vy-nak van jelölve.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2014

P1010186.JPG

(#) eyess válasza erősáramú hozzászólására (») Jún 8, 2014 /

Igen az az , ha az értéke jó , akkor maradhat.
(#) erősáramú válasza eyess hozzászólására (») Jún 9, 2014 /

Zavarban vagyok a színkódok miatt, nem tudom eldonteni, hogy milyen színeket látok! Ha megnéznéd és megmondanád, hogy mennyit kéne mérnem, az jó lenne.
(#) eyess válasza erősáramú hozzászólására (») Jún 9, 2014 /

A Vy 2,7K ohm 5%
A Vsc 27 ohm 1%

És Vsc értéke az szerintem jó lesz azzal nincs hiba .Ha a Vy is 2,7 k ohm közeli , akkor az is jó.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2014

Akkor most zavarban vagyok, én mást mértem:
Vy =24 kohm
Vsc=256,7 kohm

A Vsc vörös - lila- vörös - arany .Ha a képen jól látom a színeket ez pedig 2,7 k ohm 5 %
A Vy vöös- lila- sárga - arany - fekete ez pedig 27,4 ohm lenne 1% körül , de ha 27 ohm az jó.

Ha ettől mást mérsz az nem jó , vagy pedig a műszer kijelzését kellene átnézni , mivel látom automata méréshatárváltós műszerrel mérsz , úgy látom M ohm érték szerint mutatja tehát át kell számolni , hogy megkapd a helyes értéket .

De egyébként , ha nem vagy benne biztos , akkor egy színkód kalkulátorba a színeket bejelölöd , és egyből kidobja neked az értéket .Google ban keress rá ilyesmire , és ha esetleg mégsem azok a színek lennének rajta , de szerintem azok , akkor gyorsan meg tudod nézni , hogy milyen értékű is az adott ellenállás értéke.

Párdon a Vsc utolsó sávja fekete , vagy csak nekem optikai csalódás , mert ha azt én annak véltem , de egyébként ha nem , akkor az már úgy tényleg 270K ohm 5%

De Vy az tuti 2,7k ohm 5% az jól látszik .

Én a Vy-t Vörös-Ibolya-Narancs-Arany-nak nézem, az a kalkulátor szerint 27 kohm.

Azért mondom , hogy a kép néha csalóka .Ha a szín jelölés szerinti értéket mérsz rajta , akkor nyugodt lehetsz annyi lesz.És mivel te élőben jobban látod , hogy ténylegesen milyen színű is , akkor , ha vörös-ibolya-narancs-arany , és ilyen értéket is mérsz , vagy legalább is közelit , akkor az jónak tekinthető.

Köszi

Egyébként hol tartól a kondi cserékben ?
Vagy esetleg már ki vannak cserélve ?
Aztán lassan jöhet a próba.

Sajna hétvége volt meg pünkösd, majd csak most fogom tudni megvenni az új garnitúrát.
(#) erősáramú válasza eyess hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Szia!
Már megint segítségre lenne szükségem, ha még nem unod.
Az Y-panelon kicseréltem az elkókat, de nem merem bekapcsolni, mert előzőleg elkövettem egy durva hibát .
A tápegységben kicseréltem 5 db púpos elkót, de figyelmetlen voltam, nem vettem észre, hogy a négy db 3300µF/10V mellett az egyik 1000µF/35V-os. Én mind az 5-öt 3300-ra cseréltem. Méretre, kinézetre tök egyformák voltak, és mind púpos.
Van is 1000-es itthon, de nem tudom, hogy melyik volt a kakukktojás.
A poziciószámok: C 317, 320, 322, 323, 328.
Esetleg be lehet kapcsolni a tápegységet külön (kiszerelve), és mérjem le, melyiken van más (nagyobb) feszültség? Félek, hogy üresben vagy elfüstöl, vagy el sem indul.
Ha tudsz, segíts!
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2014
(#) kadarist válasza erősáramú hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Szia!
Bogarászd ki az értékeket a szervizleírásból.
(#) erősáramú válasza kadarist hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Köszönöm a szervízleírást, sajnos nem találtam az alkatrész jegyzékben a fenti pozíciószámokat, de még 3300µF-os kondi sincs az egész listában, 1000/35V-ot sem találtam, pedig ilyeneket szedtem ki, becsszóra. Felteszek néhány képet, hátha az segít. Arról az 5 db magas kondiról van szó.
(#) eyess válasza erősáramú hozzászólására (») Jún 17, 2014 /

Na lett konkrét hiba is .Utána nézek a kondiknak.

Nos íme itt lenne mellékelek neked egy képet, amiről már be tudod azonosítani , hogy melyik , és milyen elkó hová kell.
Természetesen a két kisebb átmérőjű kondenzátorok az 1000uf os kondenzátorok az 5db 3300uf kondenzátorok között vannak.
A kép baloldali részén a te táp képed van , és a kép jobb oldali részén pedig egy másik ugyanolyan táp képe van.Igy már tudsz tájékozódni , hogy mit nem tettél jó helyre.

YPSU.PNG

(#) erősáramú válasza eyess hozzászólására (») Jún 17, 2014 /

Közben én felbátorodtam (kíváncsi lettem), és bekapcsoltam a gépet. A mellékelt képet kaptam, remélem ez neked mond valamit. Annyi a változás, hogy eddíg várni kellett a (jó) képre 5-10 percet, most viszont egyből beugrott ez a rondaság (NO SIGNAL).

Rosszul fogalmaztam, én csak 4 db 3300-t plusz 1 db 1000-t vettem ki, de 5 db 3300-t tettem vissza. Mindegyik egyforma méretű, azért nem vettem észre a különbséget, a küldött képen is 5 db egyforma méretűek látszanak, de azokból az egyik kisebb értékű, na de melyik?
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2014

A no signal az , hogy nincs antenna bedugva.És ez a kép meg szerintem szerelési hiba biztos , hogy minden modult rendesen szereltél össze , és a kábelek is jól csatlakoznak ?Szalag kábel stb stb stb .

Most adtál egy órás munkát, hogy megnézzem a szalagkábelt! Köszi

Mielőtt még hozzá fogsz írd már le nekem a tévé hátulján lévő adatokat számokat , hogy utána tudjak nézni egy két dolognak.

Tipus:LG 42 PX3RVA-ZC
Más nics rajta, kép mellékelve, ha erre gondoltál.

P1010201.JPG

Ez elég nekem.Keresgélek addig.

Semmi változás, csak egyre gyorsabban tudom szétszedni-összerakni. Szalagkábelt kihúztam, visszacsíptettem, összes csati a helyén. Néha zúg a hangszóró(k), de abbahagyja idővel.
Következő: »»   3 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem